ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:620/932)

Kurczak masala i czosnkowe chapati z czarnuszką. 216

talerzu udało mi się wyczarować. Jeśli tylko będziecie we Wrocławiu koniecznie odwiedźcie Masala Indian Restaurant, naprawdę warto. SKŁADNIKI (3-4 porcje) 1 podwójna pierśc z kurczaka 1 puszka mleka kokosowego 300 g jogurtu naturalnego gęstego lub greckiego/bałkańskiego 1 cebula 3 ząbki czosnku 2 łyżeczki przypraway garam masala 2 łyżeczki curry 2 łyżeczki żółtej pasty curry 1 łyżeczka kurkumy(...)kurczaka, wymieszać i odstawić.   3. W dużej misce umieścić, oba rodzaje mąki, sól, czarnuszkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszać. Stopniowo dolewać wodę i zagniatać do momentu aż ciasto będzie elastyczne i łato będzie odchodziło od ręki. Odsawić na 20 min. Formować z ciasta cienkie placuszki ( można rozwałkować) i smażyć na suchej dobrze rozgrzanej patelni z obu stron. Placuszki

DefinicjaSmaku
Chleb z samych ziaren, bez mąki z dodatkiem miodu. 107

Składniki: 120g płatków owsianych, 120g łuskanego słonecznika, 60g łuskanych nasion dyni, 60g nasion siemienia lnianego, 60g oleju kokosowego (ok. 3 łyżek), 50g mielonego siemienia lnianego, 50g orzechów laskowych, 20g nasion babki płesznik (ok. 2 łyżek) (lub mieszanka nasion babki płesznika i łupin babki jajowatej), 20 g nasion chia (ok. 2 łyżek), 1 łyżka miodu płynnego, 1/3 łyżeczki soli, 330ml wody(...)nasiona napęczniały i zaczęły się ze sobą kleić. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy do niej całą masę dokładnie ją „uciskając” łyżką od góry, żeby ciasto było jak najbardziej zwarte. Odstawiamy je jeszcze na ok. godzinę do dwóch. Chleb pieczemy w foremce w temperaturze 180 stopni przez 20 min. Następnie wyciągamy go delikatnie z niej i pieczemy

rozgotowana
Przekładaniec biszkoptowo-jogurtowy 183

się go naprawdę szybko. Zrobiłam je do południa, a pod wieczór już go jedliśmy ;-) To przepis siostry Anastazji. Zrobiłam jednak biszkopt z mniejszej ilości jaj, bo nie chciałam, aby ciasto było zbyt wysokie. Polecam. Sprawdzi się i do niedzielnej herbatki i na świąteczny stół. Składniki: Biszkopt (blaszka 36x21cm): 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku(...)brzoskwiń 4 łyżeczki żelatyny Mus jogurtowy: 1 litr jogurtu naturalnego 4 łyżki cukru pudru - ilość można dostosować do własnych preferencji 4 łyżeczki żelatyny Dodatkowo: herbatniki maślane polewa czekoladowa wiórki kokosowe Sposób przygotowania: 1. Biszkopt: Białka ubić ze szczyptą soli, dodać cukier, potem żółtka, mąkę z proszkiem i olej. Wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec

Kuchnia domowa Ani
Bezglutenowe muffinki z mąki z amarantusa nadziewane dynią i masłem orzechowym - bez cukru, fit 121

około 6 babeczek: - 1/2 dyni Hokkaido - 2 łyżki mąki z amarantusa  -->TUTAJ kupisz mąkę z amarantusa<-- - 2 jajka - sok wyciśnięty z 1 pomarańczy - 1 łyżka oleju kokosowego nierafinowanego - masło orzechowe 100 % - 2 jabłka - 1/2 łyżeczki pasty z kurkumy  -->tutaj przepis na pastę z kurkumy<-- - 1/2 łyżeczki cynamonu Dziś na deser przygotowałam bezglutenowe(...)blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy na dolną półkę do piekarnika na  nagrzanego na 200 stopni i pieczemy około 30 minut. . W czasie gdy dynia się piecze przygotowujemy ciasto na muffinki. Jajka wbijamy do miski, dodajemy cynamon i pastę z kurkumy, ubijamy. Do ubitych jaj dodajemy przesianą przez sitko mąkę z amarantusa, powoli mieszamy łyżką, by jak najmniej naruszyć

Szkrab Je Sam
Tort ajerkoniakowo -kokosowy 79

ajerkoniak - 50 ml wiórki kokosowe 200 g cukier - 3/4 szkl DODATKOWO: dżem ozdoby alkohol cytryna BISZKOPT: Żółtka oddzielić od białek, Białka ubić na sztywno. żółtka ubić z gorącą woda i cukrem aż powiększą swoją objętość, następnie dodać, połączyć z białkami. wyłączyć mikser i delikatnie łyżką wymieszać z przesianymi mąkami i proszkiem, Ciasto wyłożyć na dużej formy natłuszczonej i wyłożonej

przepisy- Milki
Babka bananowa z polewą czekoladową 548

dodaję rozgniecione banany, wlewam olej i mleko, cały czas miksuję. Dodaję przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Chwilkę jeszcze miksuję na wolnych obrotach, tylko do połączenia składników. Ciasto przekładam do uprzednio wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą formy z kominkiem. Wkładam do nagrzanego piekarnika i piekę w 160 stopniach ( grzałka góra-dół ) około 50 minut, do suchego patyczka(...)zamykanym pojemniku na ciasto, utrzymuje świeżość nawet do 4 dni. Smacznego :)      Poniżej podam jeszcze kilka moich przepisów na babki ( wystarczy kliknąć w tytuł a ukaże się przepis ) zapraszam : Kolorowa babka trójsmakowa. Babka na białkach. klik   Babka na majonezie. Szybka babka dwukolorowa z majonezem. klik   Błyskawiczna babka z malinami. klik   Babka kokosowa klik

Kuchnia z widokiem na ogród
Bezglutenowe pancakes z cukinii 99

suszonego olej do smażenia rzepakowy lub kokosowy Jak zrobić bezglutenowe pancakes z cukinii: Zaczynamy od umycia cukinii. Następnie cukinie ścieramy na tarce, oprószamy sola, mieszamy, przekładamy na sito ustawione na misce i zostawiamy na 15 min. Po tym czasie cukinię odciskamy z soku. Potem do cukinii dodajemy pozostałe składniki, mieszamy wszystko. Następnie porcje ciasta wykładamy łyżką na rozgrzaną patelnię

Dorota Smakuje
Słodycz bez cukru – czy to możliwe? 83

cukrem. Pierwsza wersja przysmaku to przepyszny kokosowy krem z dodatkiem chrupiących migdałów. Brzmi dobrze, a smakuje jeszcze lepiej. Jak się okazuje, nie trzeba rezygnować ze słodkich deserów, gdy chce się ograniczyć cukier w swojej diecie. Lekki krem świetnie się rozsmarowuje nie tylko na kanapkach, ale również jako dodatek do owoców, czy nawet słodkich ciast. Druga wersja kremu to smak orzeszków

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Naleśniki z pieczarkami 79

kremowym sosie na bazie mleczka kokosowego. Naleśniki z pieczarkami… i co jeszcze? Pieczarki w mojej kuchni widuję bardzo często. Z dań obiadowych polecam Ci jednogarnkowy makaron , w którym pieczarki grają pierwsze skrzypce. Pozostając przy makaronie, odsyłam Cię na wegańskie bolognese . Rewelacyjny jest również krem z pieczarek , który koniecznie musisz wypróbować. Przepisów na ciasto naleśnikowe jest wiele. Zrób takie, jakie

Blendman
BEZGLUTENOWE CIASTECZKA Z AMARANTUSA Z GOJI 139

garść sezamu, garść wiórków kokosowych- z resztą tutaj moim zdaniem panuje pełna dowolność Pomieszałam wszystkie składniki, żeby się ładnie zlepiły. Jeśli za bardzo się rozsypują możemy dodać ekstra łyżkę masła lub oleju. Rozkładamy na papierze lub w formie lekko ugniatając. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 20 min aż zbrązowieje. Ciasto jest miękkie, więc można wyłączyć ogrzewanie

Cytryna&Co.
Odchudzone pierniczki 142

Całość wymieszaj. W rondelku rozpuść olej kokosowy z miodem i mlekiem. Przestudzoną zawartość rondelka dodaj do składników suchych. Następnie wbij do nich jajko. Masę zagniataj aż do połączenia się składników. Powinna łatwo odchodzić od rąk i być elastyczna. Gdy będzie już gotowa owiń ją folią spożywczą i wstaw na 3 h do zamrażalnika. Ciasto wyjmij z zamrażalnika, podziel

365 dni dookoła kuchni
Pieguski z orzechami laskowymi 121

cukru lub( ksylitolu,cukru kokosowego ) 1 łyżeczka pełna proszku do pieczenia 80 g zmielonych prażonych orzechów laskowych  Helio 50 g gorzkiej czekolady  Wykonanie:   Płatki owsiane mielimy na mąkę ale żeby były odrobinę wyczuwalne,następnie dodajemy mąkę ryżową,masło zmielone orzechy,cukier, cukier waniliowy,proszek do pieczenia, jajka i posiekaną czekoladę, zagniatamy ciasto. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia

Sama słodycz i szczypta chili
Pieczona owsianka 124

piekarniku, przypomina wtedy trochę ciasto. ale z pewnością nadaje się na śniadanie w stylu "slow" - weekend się zbliża macie więc doskonała okazje. Bakalie można stosować zamiennie, np. rodzynki, morwa, dowolne orzechy.  Składniki na 4 porcje Czas przygotowania: 40 min 2 szklanki płatków owsianych 2 jaja 2 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru kokosowego lub trzcinowego 2 jabłka 1 szklanka suszonej

Słodki Kompromis
Top 10 przepisów na letni piknik 155

Pikantny smak będzie miłą niespodzianką, a ciasto jest warzywne, więc dość zdrowe. Składniki: 1,5 szklanki mąki łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki sody ¾ szklanki cukru 4 łyżki kakao łyżeczka cynamonu ćwierć łyżeczki ostrej papryki chili w proszku szklanka passaty pomidorowej pół szklanki oleju 3 jajka łyżeczka ekstraktu z wanilii 2 łyżki wiórków kokosowych i olej do podsypania foremki keksówki

Ugotowane pozamiatane
BŁYSKAWICZNE JOGURTOWE BABECZKI Z TRUSKAWKAMI FIT 131

szklanki oleju rzepakowego lub oleju kokosowego (rozpuszczonego) 1 łyżeczka aromatu waniliowego 2 szklanki pokrojonych truskawek WYKONANIE: przesiewam mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną dodaję do mąki truskawki  w drugiej misce mieszam jajka z ksylitolem (miodem), dodaję jogurt, olej i aromat waniliowy do masy jajecznej dosypuję mąkę i delikatnie mieszam nakładam ciasto do papilotek Piekę 20 -25 minut

Upiecz sobie babeczkę
Paprykowe placuszki z kaszy jaglanej z żółtym serem 103

opcjonalnie): olej do smażenia (u mnie kokosowy Woj-Len ) Kaszę jaglaną ugotować według przepisu z opakowania i pozostawić do całkowitego ostudzenia. Następnie dodać posiekaną cebulę, jajko, mleko, mąkę pszenną, paprykę w proszku oraz majeranek. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Patelnię delikatnie wysmarować olejem i za pomocą łyżki wykładać nieduże porcje ciasta. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placki

Di gotuje
OMLET KOKOSOWY Z KARMELIZOWANYM JABŁKIEM 134

łyżki mleka, 1 łyżka wiórek kokosowych, 2 łyżki masła, szczypta soli Dodatkowo: 1 jabłko, szczypta cynamonu, 1/2 łyżeczki cukru, odrobina wody, syrop klonowy WYKONANIE Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy żółtka, następnie mąkę i mleko - delikatnie mieszamy. Rozgrzewamy masło na patelni, gdy patelnia jest mocno rozgrzana wlewamy nasze ciasto, wyrównujemy powierzchnię. Smażymy z obu stron

słodki bratek
Zupa z kukurydzy z dodatkiem mleczka kokosowego 138

się w różnych produktach spożywczych od ciast zaczynając, przez formę dodatku do dań, aż na uwielbianych szczególnie przez dzieci słodyczach kończąc. Przybiera różnorodne formy w gastronomicznym świecie, najczęściej kojarzony z dodatkiem kulinarnym. Jest to jednak dodatek bardzo zdrowy, a sam owoc w całej okazałości niezmiernie wartościowy. To samo można więc powiedzieć o oleju kokosowym

Moja Mama Gotuje
BABECZKI PIERNIKOWE - CHOINKI 164

DODATKOWO :  50 g czekolady deserowej 50 g wiórek kokosowych 300 ml śmietany 30 %  2 cukry waniliowe 1 łyżka cukru 1 łyżka żelatyny + 1/4 szklanka wrzątku 1 barwnik spożywczy zielony, dowolny koraliki do ozdoby(...)PRZYGOTOWANIE :  Wszystkie składniki na babeczki przekładamy do miski i mieszamy robotem kuchennym.  Formę na muffinki wykładamy papilotkami i nakładamy po dużej łyżce ciasta. Babeczki pieczemy około 35 minut w temperaturze 170 % C. Wykładamy i studzimy. Żelatynę rozpuszczamy w wrzątku i studzimy. Zimną śmietanę ubijamy z cukrami na sztywno, następnie wlewamy żelatynę i barwnik spożywczy. Czekoladę łamiemy na kawałki

Kulinarne Fantazje Marioli
Kremowa ryżowa szarlotka | bez glutenu, mleka i jajek 151

ryżowa szarlotka to zdecydowanie najbardziej zaskakujące ciasto jakie przygotowywałam. Zaskakujące w swej prostocie, w szybkości przygotowania i w smaku. Odkąd pomysł na taki deser pojawił się w mojej głowie, piekliśmy je już cztery razy. Znikało tak szybko, że dopiero za czwartym razem zrobiłam zdjęcia. Spróbujcie koniecznie! :) Składniki: - 180g płatków ryżowych - 400 ml mleka kokosowego z puszki - 2 łyżki cukru trzcinowego

Smakuje zdrowo
ENERGETYCZNE BATONIKI Z KAROBOWĄ POLEWĄ (RAW, WEGAŃSKIE, BEZGLUTENOWE) 143

kroimy na drobne kawałki. Olej kokosowy rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Owoce dzikiej róży pozbawiamy pestek i drobno kroimy. Wszystkie składniki na batoniki umieszczamy w kielichu blendera i krótko blendujemy.  Gotową masą wylepiamy formę (12 cm x 9 cm) uprzednio wyścieloną folią spożywczą. Wstawiamy do lodówki. Składniki na polewę mieszamy. Gotową polewą zalewamy ciasto. Wkładamy do lodówki na kilka godzin

Jeść, by żyć w zdrowiu
Czekoladowe ciasto z pastą migdałową - bez jajek, wege :) 159

odkrytą przeze mnie metodę :) Faktycznie, ciasto wyszło bardzo pulchne, mięciutkie. Pięknie wyrosło, choć jest w pełni wegańskie, więc nie ma jajek. Intensywnie czekoladowe, słodziutkie, a pasta migdałowa odgrywa tu główną rolę i wszyscy czym prędzej się do niej dobierają jedząc wypiek :)  Składniki: 150 g mąki pszennej o wyższym typie 50 g cukru kokosowego  2 czubate łyżki gorzkiego kakao

Zdrowie na języku :P
Ciastka owsiane fit 211

listków stewii 2 łyżki oleju kokosowego 150 ml wody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 suszonych moreli Przygotowanie: Stewię posiekać, dodać do płatków i zmiksować (miksowanie można pominąć, jeśli użyjesz drobnych płatków  Wodę z olejem podgrzać, by olej się stopił, dodać do płatków, dodać proszek Morele posiekać i dodać do całości Zagnieść ciasto (jeśli dodajesz płatków niemikoswanych odczekaj chwilę

pyszne zdrowości
Tort ajerkoniakowo -kokosowy 181

masło - 450 g ajerkoniak wiórki kokosowe 200 g cukier - 3/4 szkl DODATKOWO: dżem ozdoby alkohol cytryna BISZKOPT: Żółtka oddzielić od białek, Białka ubić na sztywno. żółtka ubić z gorącą woda i cukrem az powiększą swoją objętość, następnie dodać, połączyć z białkami. wyłączyć mikser i delikatnie łyżką wymieszać z przesianymi mąkami i proszkiem, Ciasto wyłożyć na dużej formy natłuszczonej i wyłożonej

Camilla w kuchni
Kokosowe buchty z agrestowym dżemem. 141

przesiewamy do sporej miski, dodajemy mąkę kokosową, sól i delikatnie wszystko mieszamy. Drożdże rozcieramy z łyżeczką cukru i kilkoma łyżkami mleka, wlewamy do mąki i odstawiamy na 10 minut (po tym czasie drożdże powinny już podwoić swoją objętość). Teraz dodajemy resztę mleka, cukier, cukier waniliowy, jajka i zagniatamy (ręcznie lub mikserem) gładkie, luźne ciasto (gdyby było zbite dolewamy jeszcze trochę

Rozpustne gotowanie
CHLEB GRAHAM 138

łyżeczka soli 3 łyżki oleju kokosowego 40 g drożdży Najpierw robimy rozczyn z drożdży cukru i 1 łyżki mąki pszennej oraz 2 łyżek ciepłej wody. Pozostałe składniki oprócz oleju wsypujemy do miski i gdy rozczyn urośnie dodajemy do całości. Bardzo dobrze wyrabiamy i odstawiamy na ok 1 godz w ciepłe miejsce. Gdy ciasto podrosło wlewamy olej i jeszcze raz wyrabiamy

harrisa
Ciasteczka z płatkami owsianymi i słonecznikiem 140

łyżeczka esencji waniliowej pół szklanki wiórków kokosowych szklanka ziaren słonecznika pół szklanki żurawiny suszonej pół szklanki rodzynek 1 łyżeczka proszku do pieczenia Do dzieła!!! Słonecznik chwilę prażymy na suchej patelni. Studzimy. Margarynę ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy po jednym jajku i proszek do pieczenia - dokładnie ucieramy. Łączymy z resztą składników - zagniatamy. Ciasto będzie się delikatnie lepić do dłoni

sierotka maRysia w kuchni
Placuszki na maślance z "ziarenkami" 132

Ziarenkowa: prażony słonecznik, migdały, sezam, wiórki kokosowe, orzechy arachidowe) 1. Jajko roztrzepać trzepaczką, dodać maślankę i olej. 2. Suche składniki wymieszać razem. Dodać mokre i całość dokładnie wymieszać. 3. Smażyć bez tłuszczu na złoto. Uwaga: jeśli chcemy, aby placuszki były bardziej puszyste można ubić białko osobno i na koniec wmieszać je delikatnie do ciasta

Kto ugości moich gości?
Tarta z warzywami 116

wylepić formę do pieczenia tart. Ciasto przykryć papierem do pieczenia, obciążyć fasolą i podpiec przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180º C. Następnie zdjąć papier z fasolą i dopiekać spód jeszcze przez 5 minut. Kiełbasę pokroić w półksiężyce. Marchewkę obrać, umyć i pokroić w kostkę. Kiełbasę i warzywa podsmażyć na oleju kokosowym, przez kilka minut. Składniki nadzienia dokładnie wymieszać

Smaczne Potrawy
Pełnoziarniste placuszki jogurtowe z borówkami 766

łyżki wody 1 łyżka oleju kokosowego (ew. innego roślinnego) 75 g mąki pełnoziarnistej 1 łyżeczka sody oczyszczonej lub proszku do pieczenia Do podania: miód/jogurt naturalny/świeże owoce/dżem Wszystkie składniki mieszamy rózgą lub widelcem w większym naczyniu, aż powstanie gęsta, w miarę jednolita masa. Na rozgrzaną, lekko natłuszczoną patelnie nakładamy porcje ciasta (1 łyżka ciasta na 1 placka

Zawsze głodna!