ciasto kokosowe - 14467 przepisów (strona:620/965)

Indyjskie placuszki faszerowane kalafiorem i ziemniakami 248

dzień wcześniej, przechować w lodówce i dopiero w dniu podania upiec lub usmażyć. Składniki na 8 placuszków: 250 g mąki razowej 100 g mąki do opruszenia 250 g mleka kokosowego 120 ml oleju roślinnego sok z połowy cytryny nasiona z 5 strąków kardamonu farsz: 150 g surowego kalafior bardzo drobno posiekanego 150-200 g ugotowanych ziemniaków (2-4 sztuki(...)kolendry   Przygotowanie: Farsz : ziemniaki utłucz na idealnie gładką masę, dodaj bardzo drobno posiekany kalafior, posiekaną kolendre, rozgnieciony czosnek, olej i przyprawy. Wymieszaj.   Placuszki: z podanych składników zagnieć ciasto, jeżeli będzie zbyt klejące dodaj mąki, jeżeli zbyt zbite to ciut ciepłej wody. Ciasto powinno się łatwo formować, ale nie rozpadać. Podziel je na 8 części. Na oprószonym mąką blacie

greenscarf
Przepis #59 FIT Ciasto Tiramisu 208

krem do ciast z jogurtu greckiego zaczął on często gościć w moich wypiekach. Na pierwszy ogień poszło właśnie Tiramisu. Jedna porcja (na mojej blasze wyszło 16 porcji takich jak na zdjęciu poniżej) to: 128 kcal! w tym: W 8,85 g; B: 6 g, T: 7,5 g. Składniki Biszkopt - 8 jajek - 80 g mąki kokosowej - 1 łyżeczka proszku(...)część biszkoptu nasączamy kawą .Kolejno wykładamy 2/3 masy jogurtowej. Przykrywamy drugim biszkoptem. Jego również polewamy kawą. Wykładamy pozostałą część masy. Całość posypujemy startą czekoladą oraz kawą. Wkładamy do lodówki. Ciasto jest mega smaczne i delikatne. Najlepiej smakuje na drugi dzień ponieważ masa jogurtowa jest jeszcze lepiej schłodzona:) Dla mnie to ideał :) W dodatku ma bardzo mało kalorii! Smacznego

Health-Fit-Life
Torcik bezowy z kremem jaglanym i truskawkami 272

okazji Dnia Matki postanowiłam upiec coś wyjątkowego, więc z wielkim zapałem zabrałam się wczoraj za pieczenie tortu. Obie z mamą uwielbiamy ciasto lodowe, dlatego też stanęło przede mną niełatwe zadanie - upieczenie bezy, najlepiej idealnie kruchej i lekko ciągnącej w środku. Wszystko szło perfekcyjnie : od oddzielenia białek, po ubicie pianki z cukrem i suszenie gotowego blatu w piekarniku. Przez pierwsze(...)suszymy przez 3 godziny. Bezę można upiec 1-2 dni wcześniej. krem jaglany  100 g kaszy jaglanej tabliczka białej czekolady +odrobina mleka 3 łyżki wiórków kokosowych + truskawki do ozdoby Suchą kaszę prażymy w garnuszku do czasu, aż poczujemy przyjemny zapach. Zalewamy szklanką wody, zagotowujemy. Gotujemy pod przykryciem na małym ogniu do czasu, aż kasza wchłonie płyn. Zajmie

Kuchnia Ellie
Brownie ze słodkich ziemniaków. 180

ziemniaków. Spróbujmy stworzyć bardziej bogate w składniki odżywcze brownie , które stanie się naszym ulubionym brownie ! Oto super puszyste, naturalnie słodkie, zdrowe ciasto brownie . Kakao nadaje brownie bogatego, czekoladowego smaku. Wykonajmy już dziś to dekadenckie, pyszne i zdrowe ciasto z batatów . Gorzka czekolada ma wykwintny, cierpki smak i wspaniale wpływa na poprawę naszego humoru. Ten charakterystyczny posmak czekolada zawdzięcza wysokiej zawartości(...)kokosowego Batata obieramy, kroimy w kostkę. Kawałki ziemniaka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 20 minut lub do miękkości. Pieczonego ziemniaka odstawiamy do ostygnięcia i za pomocą blendera ręcznego miksujemy go na puree. Olej kokosowy rozpuszczamy. Do robota kuchennego wkładamy puree z ziemniaka, jajka, wanilię, syrop klonowy i olej kokosowy

Zdrowy Styl Joanny
Śniadanie do szkoły 363

także do pracy? Polecam z całego serca, tylko sprawdzone przepisy! Startujemy! Bułeczki z ciasta na pizzę, z czarnuszką i ostrą papryką Chrupiące naleśniki na słodko z twarogiem Ciasto czekoladowe Ciasto owsiane Ciabatta z rukola, kiełbasą krakowską i zielonym ogórkiem Czekoladowy budyń z kaszy manny Czekoladowy budyń z kaszy manny z bakaliami Czekoladowa owsianka z orzechami i nasionami chia Drozdżowe ślimaczki(...)mleczkiem kokosowym i czekoladą Owsianka korzenna z nasionami chia Pieczona owsianka z czekoladą Pieczona owsianka pomarańczowa Pieczona owsianka z kokosem i orzechami włoskimi Pieczona owsianka ze śliwkami i kokosem Podpłomyki Proziaki Ricotta z bananem i kiwi Ricotta z dymką i rzodkiewką Serek wiejski z papryką i ogórkiem Serek wiejski z rzodkiewką i szczypiorkiem Ślimaczki z ciasta na pizzę z pesto

Moja smaczna kuchnia
Deser z czerwonymi porzeczkami, chia i mlekiem kokosowym 183

Kolejna odsłona deseru z nasionami chia. Tym razem wykorzystałem czerwoną porzeczkę, która aktualnie dostępna jest w sklepach i to w całkiem niezłej cenie. Dzięki niej deser

Programista w kuchni
Deser z czerwonymi porzeczkami, chia i mlekiem kokosowym 282

Kolejna odsłona deseru z nasionami chia. Tym razem wykorzystałem czerwoną porzeczkę, która aktualnie dostępna jest w sklepach i to w całkiem niezłej cenie. Dzięki niej deser

Programista w kuchni
Rogaliki drożdżowe 228

konfiturą, ale same również smakują doskonale :) Potrzebujemy: 600 g mąki pszennej 8 g suchych drożdży 250 ml ciepłego mleka + 1 łyżka do posmarowania 125 g nierafinowanego oleju kokosowego Radix - bis 5 łyżek cukru brązowego złocistego Radix - bis 3 jajka + 1 do posmarowania szczypta soli cukier trzcinowy dekoracyjny Radix - bis Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku z dodatkiem brązowego cukru(...)dokładnie jak w przypadku świeżych drożdży, ponieważ znacznie skraca to czas wyrastania. W misce mieszamy mąkę z solą, dodajemy jajka w temperaturze pokojowej oraz rozpuszczone drożdże. Całość dokładnie wyrabiamy. Ciasto będzie się nieco kleiło, ale nie dosypujcie zbyt dużo mąki, ponieważ im będzie jej więcej - tym rogaliki będą finalnie mniej puszyste. Wyrobione ciasto odstawiamy do wyrośnięcia. Ciasto musi podwoić objętość

MamaOskarka
Biszkopt 421

Dużym niedopatrzeniem było nieumieszczenie na blogu osobnego wpisu o biszkopcie. Jest on podstawą bardzo wielu ciast, a i przepisów na niego jest bardzo wiele. Najprawdopodobniej na tym jednym, u mnie, też się nie skończy. Jest to, tzw. pewniak. Nigdy mi się nie zdarzyło, aby nie wyszedł. Proporcje, które podaję poniżej są na tortownicę o średnicy 26cm. Przepis dostałam lata temu(...)Składniki:  - 6 jaj- 1,5 szklanki mąki tortowej- 1 szklanka drobnego cukru do wypieków- 1 łyżka cukru z wanilią- 3  łyżeczki proszku do pieczenia- 3 łyżki oleju (dałam kokosowy)- 1,5 łyżeczki octu (spirytusowy 10%)- ekstrakt waniliowy- szczypta soli     Białka oddzielamy od żółtek,  ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Dodajemy porcjami oba cukry, za każdym razem dokładnie ubijając. Do miski

mojewypiekiinietylko
Ekspresowe muffinki kakaowe z fasoli. Łatwiejszych nie znajdziecie :) 90

255g), 1 duży bardzo dojrzały banan, 3 łyżki oleju kokosowego, 3 łyżki kakao 100%, 2 jajka, łyżeczka proszku do pieczenia. Sposób przygotowania Jak już pisałam, są to najłatwiejsze i najszybsze muffinki do przygotowania jakie znam! Wszystko, co musicie zrobić, to wrzucić składniki do naczynia i zblendować na gładką masę. Gotowe ciasto włożyć do foremek na muffinki (ja użyłam silikonowych). Muffinki

Natka Pietruszki
Jak wykorzystać dojrzałego banana w kuchni? 5 pomysłów 121

polecamy świetne i energetyzujące smoothie z kiwi, które doskonale zastąpi nam poranne śniadanie. Połączmy w blenderze banana z kiwi oraz dodajmy 3 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki wiórków kokosowych i mleko – najlepiej migdałowe (ok. 200 ml). Owoce przed zmiksowaniem obierzmy ze skórki. Całość zmiksujmy na gładką masę. Z kolei drugą, bardziej słodką wersją smoothie z bananem jest wersja czekoladowa(...)także naturalnej esencji waniliowej (pół łyżeczki) oraz oleju (najlepiej kokosowego) do smażenia. Placuszki przygotuj, obierając i rozgniatając banana, którego połączysz następnie z mokrymi składnikami (jajka, mleko, maślanka, esencja). W kolejnym kroku dodaj do nich suche składniki (mąka, proszek do pieczenia, soda, sól) i dokładnie wymieszaj. Na rozgrzanej patelni układaj porcje ciasta i smaż na złoto z obu stron. Słodkie ciasteczka

ProstePesto.pl
Bułeczki pszenno-żytnie z babką płesznik 147

łyżeczki soli babka płesznik odrobina masła lub oleju kokosowego Robimy! Mąki wsypujemy do miski, sól i mieszamy. W osobnej misce kruszymy drożdże i zasypujemy cukrem, zalewamy ciepłą wodą i dajemy olej. Mieszamy, odstawiamy na 5 minut Dodajemy zaczyn do mąk z solą i dorzucamy czubatą łyżkę nasion babki. Wyrabiamy ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na minimum pół

Latosiowydom
JAGODOWE CHRUPIĄCE GOFRY 180

łyżek cukru wedle uznania - 4 czubate łyżki oleju kokosowego (oczywiście w zastępstwie masełko około 80 gram !) W/w składniki oprócz białka jaja umieść w misie blendera i zmiksuj przez 4 minuty, na gładką masę. Białko ubij na sztywno dodaj do masy, wymieszaj i smaż na rozgrzanej dobrze gofrownicy. Ja nalewam ciasto posypuje jagodami i zamykam gofrownicę. Smażę na złoty kolor, podaję

SMYKWKUCHNI
Brazylia - Kokosanki bez pieczenia (Beijinho de coco) 157

goście, a nie macie czasu na pieczenie ciast i robienie skomplikowanych deserów, brazylijskie kokosanki będą idealne! Wystarczy kilka minut i dwie godziny w lodówce, i możemy zaserwować naszym gościom przepyszny, i nieziemsko słodki deser! Składniki (5-6 większych kokosanek lub 10 mniejszych): - puszka mleka skondensowanego - 1/3 szklanki wiórków kokosowych + 1/4 szklanki do obtoczenia - łyżeczka masła - odrobina oleju - cynamon lub goździki

Roślinożerni urlopowicze

Proponowane wyszukiwania