Jak wykorzystać dojrzałego banana w kuchni? 5 pomysłów

Jak wykorzystać dojrzałego banana w kuchni? 5 pomysłów

Jak wykorzystać dojrzałego banana w kuchni? 5 pomysłów

Banan to owoc, z którego możemy przyrządzić wiele pysznych przekąsek na szybko. Banany zawierają dużo potasu, są również cennym źródłem magnezu, wapnia, jodu i fosforu. Polecane są więc dla osób, które chcą wzmocnić swój organizm, zwłaszcza sportowców. Dostarczają one też dużo witamin takich jak C, A, E, K i B6. Z racji tego, że na 100 g dojrzałego banana dostarczamy około 24 gramów cukru do organizmu, należy umiejętnie wprowadzać go do diety. Poniżej przedstawiamy jak możemy wykorzystać w codziennej diecie t... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ProstePesto.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.