ciasto kokosowe - 13467 przepisów (strona:31/898)

Ciasto kokosowe z wiśniami... Obłędnie pyszne 113

margaryny 4 jajka 300 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g wiórków kokosowych Ponadto do lukru: cukier puder sok z wiśni oraz: 2 łyżki wiórków kokosowych do posypania ciasta Wykonanie: Masło utarłam z cukrem na puch i nie przerywając ucierania, dodawałam po jednym jajku. Kiedy już wszystkie jajka wmieszały się do masy maślanej, stała się ona puszysta(...)rozsmarowałam na cieście. Zrobiłam też biały lukier. Cukier puder wymieszałam z 1 łyżką mleka i utarłam. Biały lukier polałam cieniutką strużką na wiśniowym lukrze, a wierz obsypałam wiórkami kokosowymi. Gotowe ciasto odstawiłam, żeby lukier zastygł. Teraz już mogłam ciasto pokroić i spróbować, zanim podam moim gościom. Bo nie wiedziałam jakie będzie. Ale okazało się, że jest przepyszne. Mam nadzieję

Kuchnia u Krysi
Najlepsze ciasta na święta 257

ciasta na święta. Pośród nich znajdziecie pyszne ciasta makowe, ciasta z galaretką czy ciasta bez pieczenia. Każdy z Was znajdzie coś dla siebie. Makowa krówka Ciasto Sułtana (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Makowiec z masą czekoladową Ciasto Makówka Makowiec japoński Ciasto Biała Dama Ciasto Balladyna (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szybkie ciasto z wiśniami bez pieczenia Ciasto orzechowo-kakaowe z kremem Ciasto Princessa kokosowa

Przepiski.pl
Czekoladowa rolada z kokosowym nadzieniem 296

Kiedy zobaczyłam ten przepis pierwszy raz, moje ślinianki nie nadążały z produkcją śliny! Obłęd, niebo w gębie! Jako, że uwielbiam ciasta kokosowe, nie mogłam nie spróbować tej rolady. Dodatkowym plusem, bo pierwszym jest to, że jest kokosowa ;), jest to, że nie wymaga pieczenia - tylko cierpliwości ;), ponieważ rolada musi się schłodzić. Ale warto! Niestety oryginalny przepis miał stanowczo za dużo cukru(...)sobie, więc w podejściu numer 2 - zmniejszyłam jego ilość i wyszło obłędnie :) Spróbujcie. Ja sama przepis ten dodaję do moich ulubionych :) 'rolada czekoladowa z kokosowym nadzieniem' Składniki: * ciasto : - 300 g biszkoptów - 50 g masła - 50 g kakao - 2/3 szklanki mleka * masa: - 200 g masła - 100 g cukru pudru - 100 g wiórków kokosowych - 1/2 szklanki mleka * polewa: - 120 g masła

CookYourself
Ciasto makowe z masą kokosową 91

Połączenie tych dwóch skrajnych smaków, które świetnie wzajemnie się podkreślają jest idealną propozycją na weekendowe ciasto. A przy odrobinie dodatków może być doskonałą alternatywą na świąteczny stół. Zapraszam! Ciasto makowo-kokosowe   Składniki:   Ciasto makowe: pół kostki margaryny 10 białek 1 szklanka cukru 1 szklanka maki pszennej 1 szklanka sypkiego maku 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem kokosowy(...)się mleko wlewamy masę kokosową i mieszamy aż zgęstnieje, pilnując aby się nie przypaliło, następnie masę studzimy. Masło ucieramy z cukrem pudrem i razem z masą przestudzoną masą kokosową miksujemy. Ciasto makowe przekrawamy na dwa blaty lub trzy. Na pierwszy blat wykładamy większą część masy (zostawiając tylko trochę do posmarowania wierzchu), następnie przykrywamy drugim plackiem. Całość ozdabiamy pozostawioną częścią masy

Tagebuch po polsku
Biszkopt z kremem kokosowym 73

Ciasto kokosowe obowiązkowe na wszystkie specjalne okazje. Między innymi na zimowy, świąteczny stół. Biała, delikatna, kokosowa masa jest jak śnieżny puch.  Składniki na biszkopt : 6 dużych jaj 1 szklanka cukru 1,5 szklanki mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka octu Składniki na krem kokosowy: 1 budyń śmietankowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 cukier waniliowy(...)pół biszkopt nasączamy ponczem. Wykładamy 2/3 masy kokosowej. Przykrywamy drugą połową biszkoptu (ja zawsze kładę częścią przypieczoną do dołu), nasączamy, wykładamy pozostałą część kremu i posypujemy wiórkami kokosowymi. Wstawiamy do lodówki. Smacznego. Ciasto zaserwowałam na eleganckich talerzykach Valenica marki  Ambition

Słodki Zakątek
Ciasto kruche z kokosem 91

żółtek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy starta skórka z jednej cytryny Masa kokosowa 5 białek 250 g wiórek koksowych 150 ml śmietany 18% 7 łyżek cukru  Dodatkowo:  powidła śliwkowe lub dżem z czarnej porzeczki. WYKONANIE Wszystkie składniki ciasta łączymy ze sobą, wyrabiamy. Dzielimy na dwie części ( 2/3 większa  i mniejszą 1/3 wkładamy do zamrażalnika(...)kokosem i  6 łyżkami cukru.  Mieszamy i  odstawiamy do wystudzenia.  Białka ubijamy na sztywno z pozostałym cukrem. Do ubitych białek  dodajemy po łyżce masy kokosowej. Ciasto smarujemy powidłami, wykładamy masę kokosową. Na wierzch ścieramy zmrożone ciasto. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok, 50 min. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli

W kuchennym oknie Ewy
BaBka KoKoSowo- CzekoLaDowA 159

cukier, sól mieszamy do uzyskania kremowej konsystencji.  kolejno wbijamy jajka i dobrze mieszamy.  Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, dodajemy do masy, krótko mieszamy. Oddzielamy 1/3 ciasta, dodajemy wiórki kokosowe, 2-3 łyżki mleka i mieszamy.  Płynną czekoladę i pozostałe mleko(...)dodajemy do większej części ciasta i krótko mieszamy, przelewamy do natłuszczonej keksówki (o długości 30 cm). Za pomocą łyżki robimy w cieście czekoladowym podłużny rowek, a następnie pośrodku rozprowadzamy ciasto kokosowe.  Babkę pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez około 50-60 minut. W razie potrzeby pod koniec czasu pieczenia wierzch przykrywamy folią aluminiową, aby za bardzo

Luźna Kuchnia
Ciasto makowe z masą kokosową 139

proszku do pieczenia Masa kokosowa: 2 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 3 łyżki mąki pszennej 3/4 szklanki wiórków kokosowych 1 żółtko 25 dkg margaryny Dodatkowo: 1/2 szklanki wiórków kokosowych do posypania ciasta Ciasto makowe: margarynę roztapiamy i odstawiamy do wystudzenia. Białka ubijamy ze szczyptą soli, stopniowo dodajemy cukier, następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia , wystudzoną margarynę i suchy(...)mieszamy mąkę, żółtko i wiórki kokosowe i wlewamy na gotujące się mleko, chwilę gotujemy i odstawiamy do wystudzenia. Ucieramy margarynę i dodajemy po łyżce zimnej masy kokosowej. Wiórka kokosowe do posypania ciasta prażymy na suchej patelni. Przekładamy: na ciasto makowe wykładamy 3/4 masy kokosowej, przekładamy drugim ciastem makowym, rozsmarowujemy pozostałą masę kokosową i posypujemy uprażonymi wiórkami kokosowymi. SMACZNEGO

Kuchnia u Bietki
Wegańska i bezglutenowa szarlotka z budyniem jaglanym 157

budyniem. To ciasto wspaniale wpisuje się w moje oczekiwania. Jest idealne na drugie śniadanie, mało słodkie, bardzo wartościowe, zawierające kaszę jaglaną, mleko kokosowe, jabłka i olej kokosowy oraz orzechy. Następna moja wersja tego ciasta będzie zawierać masło orzechowe (np. z migdałów) zamiast oleju kokosowego, zdecydowanie wezmę więcej jabłek. Składniki na blachę 20 cm x 30 cm: Spód: 300 g ugotowanej(...)połączy się w jedną całość, a z kaszy łatwo będzie można uformować kulę. Ciasto przełożyć do formy i równomiernie rozwałkować, jeżeli będzie się kleić można wałek posmarować odrobiną oleju kokosowego. Ciasto przełożyć do lodówki na 30 min. Formę wyjąć z lodówki. Piec 25 min w piekarniku rozgrzanym do 180 st. grzałka góra-dół. Warstwa jabłkowo-budyniowa wykonanie: Jabłka umyć, przekroić

moj przepis na
Ciasto kokosowe z ciagutka czyli poWeekendowe Lakocie odc.119 152

wierzchu a od spodu chrupiące. Dla mnie bajeczny słodycz. Przepis podpatrzony w Małej Cukierence . PS. zdjęcie niestety nie ostre, robione na szybko, rano, nim ciasto zostało pożarte, wybaczcie! Ciasto kokosowe z ciągutka ciasto: 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1/2 szklanki cukru (najlepiej trzcinowego) 110 g masła ciągutka: 2 kopiaste łyżki miodu 90 g masła 400 g skondensowanego

Dzieje kuchennej Wiewióry
Rafaello migdałowe z ajerkoniakiem 231

Bardzo smaczne, bogate ciasto rafaello, tym razem z ajerkoniakiem, dużą ilością płatków migdałowych i wiórków kokosowych. Świetne na uczczenie długiego weekendu. Aromatyczne, intensywne w smaku, na puszystym biszkopcie, z dużą ilością kremu, porządne ciasto na rodzinne przyjęcie. Ciasto radzę wyjąć z lodówki około 30 minut przed podaniem, będzie się lepiej kroiło i krem będzie miękki. Polecam… (zmodyfikowany przepis z książki(...)patelni roztopić masło, dodać cukier i wiórki kokosowe. Cały czas mieszając, podsmażyć wiórki na złoty kolor. Następnie zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia. 12. Ciasto posypać usmażonymi wiórkami kokosowymi i wstawić do lodówki na całą noc. Udanych wypieków

Mała Cukierenka
Puszyste ciasto kokosowe z orzechami macadamia 231

kokosem i niebiańskimi orzechami macadamia. Jest nadzwyczaj prostym ciastem które nie zajmie wiele czasu, idealnie pasuje na spotkanie ze znajomymi czy samotny słodki wieczór. Dodatek mąki kokosowej i jaglanej sprawi że nasze ciasto będzie niesamowicie delikatne kokosowo - jajeczne. Mąka kokosowa to spore źródło białka, błonnika i dobra propozycja dla diabetyków ze względu na pozytywny wpływ na poziom cukru i insuliny(...)kokosowe 100ml250 ml cukru bądź ksylitolu150ml śmietany kremówki 30%tł200 ml mleka 3,2% tł.3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia3 jajka Eko100 g orzechów macadamia12 łyżek cukru trzcinowego6 łyżeczek miodu3 łyżki wodyPrzygotowanie:1/ Ucieramy w misce białka na puszystą masę - odkładamy na bok. W osobnej misce umieszczamy mąki, wiórki, proszek do pieczenia, kremówkę oraz zółtka. Zaczynamy miksować ciasto dodając

Kuchnia PROzdrowotna
Sernik kokosowy na zimno 106

Zapraszam na pyszne, kokosowe ciasto bez pieczenia. Na spodzie z herbatników pełnoziarnistych Cukry Nyskie  i z dodatkiem mleczka oraz wiórków kokosowych wyszło pyszne ciasto. Idealne dla wielbicieli kokosu. Polecam Składniki: 100 g herbatników pełnoziarnistych od Cukry Nyskie 500 g twarogu półtłustego w kostce 1 puszka mleczka kokosowego (400ml) 1/2 szkl cukru pudru 1/2 szkl wiórków kokosowych 4 płaskie łyżki(...)kokosowe i blendujemy razem na gładką masę. Do masy twarogowej dosypujemy cukier puder i wiórki kokosowe, mieszamy razem i dolewamy delikatnie żelatynę cały czas mieszając. Blaszkę wykładamy folią aluminiową i na dnie kładziemy warstwę herbatników. Na herbatniki wykładamy masę sernikową i wyrównujemy. Wstawiamy ciasto do lodówki. Polewa: do szklanki wkładamy pokrojone masło, dolewamy mleko i wstawiamy do mikrofalówki

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Pączki kokosowe a la Raffaello 46

niczym lekka, puchata chmurka kokosowa, wypełniona obfitą ilością kremu z białej czekolady. Wszystko to przykrywa słodko kokosowa, lekko chrupiąca warstwa lukru Malibu i wiórków kokosowych. Są to najwspanialsze pączki jakie kiedyś udało mi się zrobić. Z obwódką też, rzecz jasna! Musicie wypróbować.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kilka dobrych wskazówek przed smażeniem pączków kokosowych. Ciasto wychodzi dosyć lepkie, więc najlepiej wyrabiać(...)sól, alkohol i wyrabiamy przez ok. 5 min, aż powstanie lepkie, elastyczne ciasto.  Dodajemy roztopione i przestudzone masło. Wyrabiamy kolejne 5 min.  Tak przygotowane ciasto przekładamy do misy, przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia na ok. 1-1,5 godz. Muszą podwoić swoją objętość. Jak ciasto urośnie, przekładamy go na lekko podsypaną mąką stolnicę i dzielimy

Kuchnia Łukasza