płatków migdałowych Krem: 500ml śmietanki 30% 4 łyżki c.pudru 2 zagęstniki do śmietany (śmietan-fixy) 3 łyżki wiórków kokosowych Dodatkowo: ok 8-10 kuleczek rafaello łyżeczka wiórków kokosowych do posypania tortu Ciasto: Zwykły cukier wymieszać z waniliowym. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Miękką margarynę utrzeć z połową cukru. Cały czas ucierając dodawać po 1 żółtku. Następnie partiami dodawać mąkę(...)jednakowe spody. Ciasto pieczemy ok 15-20 minut w 180st do zarumienienia. Krem: Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem i zagęstnikami, na koniec wymieszać z wiórkami kokosowymi. Ciasto przekładać kremem kokosowym, zostawiając trochę do dekoracji. Na wierzchu zrobić dekoracyjne rozetki, poukladać kuleczki rafaello i posypać wiórkami kokosowymi. Przewiązać ozdobną wstążką. Dopisek: Pochwalę się, że ten tort wygrał nagrodę
Smakołyki Asiwyjęciu z piekarnika, bo nie rośnie zbyt dużo, ale struktura jest idealna - delikatna dzięki mące kokosowej. Dodatkowo w cieście wylądowały posiekane orzechy, więc jest i element chrupkości ;) Kokosowe ciasto z burakami i karobem 4 małe ugotowane buraki 3 jaja 1/2 łyżeczki przyprawy korzennej szczypta soli morskiej 2 łyżeczki karobu 4 łyżki ksylitolu 1/2 szklanki mąki kokosowej 1/2 łyżeczki proszku(...)dodatkiem ksylitolu i soli. Dodać buraki, zmiksować. Mąkę koksową wymieszać z proszkiem do pieczenia, orzechami, karobem, przyprawą korzenną. Dodać do masy z burakami. Całość dobrze wymieszać i przelać ciasto do przygotowanej formy. Wygładzić wierzch. Piec przez 35-40 minut. Przed krojeniem pozostawić do ostygnięcia. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. inspiracja
FitKotzainspiruję bezcukrowymi słodkościami, które się tutaj pojawią i upieczecie coś pysznego, ale jednocześnie zdrowego i fit ;) Zapraszam też do polubienia strony na facebooku , która dopiero niedawno powstała :) Kokosowe ciasto bezglutenowe z bananem, budyniem i lekką pianką Ciasto: 1/2 szklanki mąki kukurydzianej 1/2 szklanki mąki ryżowej 1/4 szklanki mąki jaglanej 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1 budyń śmietankowy bez cukru(...)stewią i budyniem. Dodać do ciasta, zmiksować. Wyłożyć foremkę papierem do pieczenia i wylać ciasto. Piec około 35-40 minut w 180 stopniach. Pianka: 100 ml mleka proteinowego bananowego 1,5 łyżeczki żelatyny 2-3 łyżki mleka 200 g gęstego jogurtu 1 łyżka cukru kokosowego 1/4 łyżeczki ekstraktu ze stewii w pudrze Mleko proteinowe ubić z cukrem kokosowym
FitKotZapraszam na pyszne ciasto kokosowe. Gwarantuję, że kto je chociaż raz upiecze zrobi to kolejny raz. Ciasto znakomicie smakuje, ucieszy niejedno podniebienie. SKŁADNIKI: Biszkopt: 3 jajka, 1/2 szklanki cukru, 4 łyżki oleju, 2/3 szklanki mąki, 1/2 łyżki proszku do pieczenia, 1/2 łyżki octu, Masa kokosowa: 750 ml mleka 3 opakowania budyniu śmietankowego, 1 opakowanie cukru waniliowego, 250g(...)Dokładnie ucieram. Masę wykładam na biszkopt. Wyrównuję. 3. Na masie kokosowej układam herbatniki. Czekoladę rozpuszczam nad kąpielą wodną. Na wierzchu ciasta robię z czekolady esy floresy. Ciasto oprószam wiórkami kokosowymi i wstawiam na 2 godziny do lodówki
Tradycyjna kuchnia Kasiintensywnym smaku i zapachu. Udekorowane lukrem pomarańczowym oprószonym wiórkami kokosowymi. Ciasto pomarańczowe jest to ciasto ucierane , które jest proste w przygotowaniu i szybko się robi. Przepis na ciasto pomarańczowe znalazłam u moje wypieki . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CIASTO POMARAŃCZOWE MIĘCIUTKIE I WILGOTNE SKŁADNIKI: *na tortownicę 20-22 cm. Ciasto: masło (200 g) jajka (3 duże) cukier (170 g) mąka pszenna(...)piekarnika) Upieczone ciasto pozostawiamy do całkowitego wystudzenia. 3. Lukier pomarańczowy . Do miseczki przekładamy cukier puder, sok z pomarańczy i skórkę z pomarańczy otartą na dużych oczkach tarki. Mieszamy (gdyby lukier wyszedł zbyt rzadki dodajemy cukru pudru, a gdyby wyszedł za gęsty dodajemy soku) . Lukier wylewamy na górę ostudzonego ciasta. 4. Dekoracja . Ciasto obsypujemy wiórkami kokosowymi. TUTAJ najdziesz więcej
Rita creativenewTab=false&'+stamp);script.setAttribute('charset', 'utf-8');var head = document.getElementsByTagName('head')[0];head.appendChild(script); Czym nasączyć ciasto Pijak? Jak sama nazwa wskazuje, ciasto Pijak powinno zawierać w sobie sporo procentów. W tym wypadku należy nasączyć ciasto alkoholem. Mimo, że w cieście jest go dużo, w pierwszym kęsie alkohol nie jest bardzo wyczuwalny, bo bardzo dobrze równoważą go pozostałe składniki. Dopiero(...)ciasto Pijak? Ten rodzaj ciasta dobrze znosi przechowywanie i nie obsycha, jednak ze względu na masę budyniową, nie może być zamrażany ani przechowywany w lodówce dłużej niż 4-5 dni. Najlepszym rozwiązaniem będzie zabezpieczenie ciasta w szczelnie zamykanym pojemniku, dzięki czemu wytrzyma dłużej oraz nie wchłonie zapachów innych produktów z lodówki. Ciasto pijak Przepis na ciasto Pijak Składniki na ciasto
okolicepalnika.plpozostaje miękka i dobrze się ją kroi. Ta polewa to niedościgniony ideał wśród polew, według mojego męża. Ale teraz znam przepis więc będę testować Polewę wylewamy na ciasto Ciasto dekorujemy wiórkami kokosowymi Efekt końcowy Składniki na blaszkę 35×23 cm (mierzone po dnie foremki) Masa jabłkowa : – 2 kg jabłek – 2 galaretki cytrynowe – cukier do smaku Najlepiej(...)kakao ucieramy, do momentu aż masa będzie gęsta i dobrze połączona. Na końcu dodajemy rozpuszczoną, ciepłą margarynę i ucieramy do lekkiego zgęstnienia. Polewę wylewamy na ciasto i przyozdabiamy wiórkami kokosowymi. Ciasto trzymamy w lodówce. Wiem, że wolicie kiedy dokładnie w przepisie podaję Wam dokładne ilości w gramach, a nie w szklankach. Ale tak jak wspomniałam, przepis jest już stary
RelaxtimeBrownie podwójnie dyniowe Pyszność nad pysznościami w jesiennym wydaniu. Próbowaliście kiedykolwiek miksu brownie, piernika i ciasta dyniowego? Dokładnie takie jest dzisiejsze keto brownie podwójnie dyniowe. Musicie koniecznie spróbować, bo smak powala na kolana! Dania Deser Kuchnia Amerykańska , Wege Keyword brownie , ciasto dyniowe , ciasto kokosowe , czekolada , Halloween , jogurt Porcje 12 porcji Czas przygotowania 20 minut Czas gotowania 45 minut Czas oczekiwania(...)piernika z przepisu z bloga 0,5 szklanki gęstego mleka kokosowego 3 jajka 1 szklanka puree z dyni 0,75 szklanki mąki kokosowej 2 łyżki mąki migdałowej 3 łyżki kakao 1 łyżeczka sody oczyszczonej czubata 1 szczypta soli Polewa 0,5 szklanki musu kokosowego 160 g jogurtu kokosowego 0,33 szklanki puree z dyni 0,75 szklanki erytrytolu w pudrze
Modern Cave Girlprzez około 3-4 minuty. Następnie stopniowo dodawać budyń (dodać go w około 5 partiach), po każdym dodaniu wymieszać mikserem na średnich obrotach do połączenia składników. Dodać pozostałe wiórki kokosowe, wymieszać mikserem. 5. Tortownicę o średnicy 22cm wyłożyć papierem do pieczenia, tylko dno. Na dnie blaszki ułożyć warstwę biszkoptów. Składniki do nasączenia wymieszać i połową ponczu nasączyć biszkopty w blaszce(...)Owoce przykryć pozostałym kremem, wyrównać. 8. Następnie na wierzchu ciasta przy pomocy łyżeczki zrobić nierówności, wgłębienia. Odłożone dwie połówki brzoskwiń pokroić na kawałeczki i udekorować nimi wierzch ciasta. Ciasto posypać wiórkami kokosowymi i wstawić do lodówki na całą noc. 9. Schłodzone ciasto ostrożnie wyjąć z blaszki, nożem oddzielić ciasto od brzegów blaszki. Brzeg torcika można wygładzić nożem, patrz FILM . Torcik
Mała CukierenkaSernik Kokosowy z Jeżynami – Kolejne pyszne ciasto z jeżynami. Ostatnio było „ Kruche Ciasto z Kremem Serowym, Owocami i Kruszonką ”, które bardzo polecam wypróbować :). A dzisiaj zapraszam na pyszny sernik kokosowy z jeżynami. Jest kremowy, waniliowy, wilgotny. Nie dużo rośnie i pieczemy go w kąpieli wodnej. W przygotowaniu jest prosty, miksujemy tylko ze sobą składniki. Zamiast jeżyn możemy użyć malin(...)docisnąć ( patrz FILM ). Masa serowa: 2. Wiórki kokosowe przełożyć do blendera i zmiksować. 3. Do miski przełożyć ser, dodać śmietanę, cukier i ekstrakt waniliowy, wymieszać mikserem. Dodać wiórki kokosowe, mąkę ziemniaczaną, wymieszać. Następnie dodawać po jednym jajku, po każdym dodaniu wymieszać mikserem do połączenia składników. Dodać jeżyny i wymieszać szpatułką. 4. Tortownicę owinąć dwa razy folią aluminiową ( patrz FILM
Mała CukierenkaJeżeli macie ochotę na fajną i chrupiącą przekąskę to polecamy Wam kurczaka w kokosowym cieście z dodatkiem dipu z ananasa, mięty i imbiru Składniki: - 500 g filetów z kurczaka - 150-200 g wiórków kokosowych - 150 g mąki - sól - 1 jajko - 1/2 szklanki wody Składniki na dip: - 140 g ananasa z puszki - 20 g świeżego imbiru - 1 łyżka miodu - 1 łyżka(...)cytryny - kilka gałązek mięty Dodatkowo olej do smażenia. Składniki dla 4 osób. Najpierw zabieramy się za kurczaka, którego opłukujemy, osączamy, kroimy w paski i lekko solimy. Następnie robimy ciasto. Do garnka przesiewamy mąkę, dodajemy jajko, wodę, szczyptę soli i mieszamy. Ciasto powinno mieć gęstą konsystencję (gęściejszą od ciasta naleśnikowego). Na patelni rozgrzewamy olej. Paski kurczaka zanurzamy w cieście, a następnie
Kuchenne WariacjeBłyskawiczne, baaardzo kokosowe ciasto ze śliwkami. Dla wszystkich wielbicieli kokosu, ale nie tylko. Nas bardzo zauroczyło swym smakiem. Idealne zarówno na świeżo (u nas znika jeszcze letnie...) jak i w następne dni. U mnie wersja ze śliwkami, ale sprawdzą się każde inne owoce. Bardzo wilgotne i długo pozostające świeże ciacho zauroczy każdego miłośnika zdrowych słodkości. Ciasto przygotowywałam w dwóch wersjach(...)Wykładamy owoce. U mnie rozeta z pokrojonych na cząstki śliwek. Tortownicę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160*C i pieczemy ok.40 minut na termoobiegu. Letnie ciasto polewamy lukrem przygotowanym z pudru wymieszanego z mleczkiem kokosowym. Posypujemy wiórkami kokosowymi. Smacznego
Smaczne ZdroweSłodkie, kokosowe ciasto na słonych krakersach. Bez pieczenia. W zależności od upodobań, można dodać większą niż w przepisie ilość wiórków aby ciasto było jeszcze bardziej kokosowe. 2 paczki krakersów solonych masło roślinne cukier waniliowy 0,5 litra mleka 2 żółtka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej szklanka cukru 2 paczki wiórków kokosowych Żółtka utrzeć z 0,5 szklanki
Bullioszklanki cukru pudru 1 budyń śmietankowy/waniliowy 2 łyżeczki cukru waniliowego (jeśli serek jest naturalny) Dodatkowo: 4 średnie gruszki 4 łyżek soku z cytryny Przygotować ciasto na wierzch kokosowy. Wszystkie składniki dokładnie połączyć, uformować w kulę i włożyć do zamrażalnika na około 15 minut. Gruszki obrać i oczyszczone pokroić w kostkę. Przygotować ciasto na spód. Margarynę utrzeć(...)masę), dodać serek, proszek budyniowy, cukier waniliowy i dokładnie wymieszać. Delikatnie połączyć z ubitymi na sztywno białkami. Całość przełożyć na spód. Na wierzch zetrzeć (na grubych oczkach tarki) schłodzone ciasto kokosowe. Przykryć folią aluminiową (aby wiórki się nie przypaliły). Piec 60 minut w 190 stopniach. (Pod koniec pieczenia można odkryć
Di gotuje