ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:32/932)

Rafaello migdałowe z ajerkoniakiem 317

Bardzo smaczne, bogate ciasto rafaello, tym razem z ajerkoniakiem, dużą ilością płatków migdałowych i wiórków kokosowych. Świetne na uczczenie długiego weekendu. Aromatyczne, intensywne w smaku, na puszystym biszkopcie, z dużą ilością kremu, porządne ciasto na rodzinne przyjęcie. Ciasto radzę wyjąć z lodówki około 30 minut przed podaniem, będzie się lepiej kroiło i krem będzie miękki. Polecam… (zmodyfikowany przepis z książki(...)patelni roztopić masło, dodać cukier i wiórki kokosowe. Cały czas mieszając, podsmażyć wiórki na złoty kolor. Następnie zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia. 12. Ciasto posypać usmażonymi wiórkami kokosowymi i wstawić do lodówki na całą noc. Udanych wypieków

Mała Cukierenka
Puszyste ciasto kokosowe z orzechami macadamia 288

kokosem i niebiańskimi orzechami macadamia. Jest nadzwyczaj prostym ciastem które nie zajmie wiele czasu, idealnie pasuje na spotkanie ze znajomymi czy samotny słodki wieczór. Dodatek mąki kokosowej i jaglanej sprawi że nasze ciasto będzie niesamowicie delikatne kokosowo - jajeczne. Mąka kokosowa to spore źródło białka, błonnika i dobra propozycja dla diabetyków ze względu na pozytywny wpływ na poziom cukru i insuliny(...)kokosowe 100ml250 ml cukru bądź ksylitolu150ml śmietany kremówki 30%tł200 ml mleka 3,2% tł.3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia3 jajka Eko100 g orzechów macadamia12 łyżek cukru trzcinowego6 łyżeczek miodu3 łyżki wodyPrzygotowanie:1/ Ucieramy w misce białka na puszystą masę - odkładamy na bok. W osobnej misce umieszczamy mąki, wiórki, proszek do pieczenia, kremówkę oraz zółtka. Zaczynamy miksować ciasto dodając

Kuchnia PROzdrowotna
Sernik kokosowy na zimno 177

Zapraszam na pyszne, kokosowe ciasto bez pieczenia. Na spodzie z herbatników pełnoziarnistych Cukry Nyskie  i z dodatkiem mleczka oraz wiórków kokosowych wyszło pyszne ciasto. Idealne dla wielbicieli kokosu. Polecam Składniki: 100 g herbatników pełnoziarnistych od Cukry Nyskie 500 g twarogu półtłustego w kostce 1 puszka mleczka kokosowego (400ml) 1/2 szkl cukru pudru 1/2 szkl wiórków kokosowych 4 płaskie łyżki(...)kokosowe i blendujemy razem na gładką masę. Do masy twarogowej dosypujemy cukier puder i wiórki kokosowe, mieszamy razem i dolewamy delikatnie żelatynę cały czas mieszając. Blaszkę wykładamy folią aluminiową i na dnie kładziemy warstwę herbatników. Na herbatniki wykładamy masę sernikową i wyrównujemy. Wstawiamy ciasto do lodówki. Polewa: do szklanki wkładamy pokrojone masło, dolewamy mleko i wstawiamy do mikrofalówki

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Ciasto kopiec kreta bez pieczenia – PRZEPIS 46

przygotowania, a także swoim wyjątkowym smakiem. To ciasto bez pieczenia, w którym spód stanowią kakaowe herbatniki lub kruche ciasteczka, na których umieszczamy banany. Całość przykrywamy kremem, a wierzch ciasta posypujemy kruszonką z herbatników lub ciasteczek. Ciasta bez pieczenia – 15 przepisów Przepis na ciasto kopiec kreta bez pieczenia pochodzi z eBooka „ Ciasta bez pieczenia – 15 przepisów(...)eBooku znajdziesz przepisy na następujące ciasta bez pieczenia: Orzechowy serniczek z Nutellą Cytrynowy sernik z bitą śmietaną Kakaowo śmietanowe ciasto z wafelkami Orzechowy łom z czekoladą Czekoladowe ciasto a’la tiramisu Mleczne Oreo na kakaowym spodzie Malinowe ciasto z kwaśną śmietaną Tarta z truskawkową pianką Śmietankowo kawowe – czyli ciasto caffe latte Kokosowe ciasto z białą czekoladą Miętowy wafel z cukierkami

Via Gusto
Pączki kokosowe a la Raffaello 90

niczym lekka, puchata chmurka kokosowa, wypełniona obfitą ilością kremu z białej czekolady. Wszystko to przykrywa słodko kokosowa, lekko chrupiąca warstwa lukru Malibu i wiórków kokosowych. Są to najwspanialsze pączki jakie kiedyś udało mi się zrobić. Z obwódką też, rzecz jasna! Musicie wypróbować.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kilka dobrych wskazówek przed smażeniem pączków kokosowych. Ciasto wychodzi dosyć lepkie, więc najlepiej wyrabiać(...)sól, alkohol i wyrabiamy przez ok. 5 min, aż powstanie lepkie, elastyczne ciasto.  Dodajemy roztopione i przestudzone masło. Wyrabiamy kolejne 5 min.  Tak przygotowane ciasto przekładamy do misy, przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia na ok. 1-1,5 godz. Muszą podwoić swoją objętość. Jak ciasto urośnie, przekładamy go na lekko podsypaną mąką stolnicę i dzielimy

Kuchnia Łukasza
Wegańska i bezglutenowa szarlotka z budyniem jaglanym 69

coś z budyniem. To ciasto wspaniale wpisuje się w moje oczekiwania. Jest idealne na drugie śniadanie, mało słodkie, bardzo wartościowe, zawierające kaszę jaglaną, mleko kokosowe, jabłka i olej kokosowy oraz orzechy. Następna moja wersja tego ciasta będzie zawierać masło orzechowe (np. z migdałów) zamiast oleju kokosowego, zdecydowanie wezmę więcej jabłek. Składniki na blachę 20 cm x 30 cm: Spód(...)jabłkowo-budyniowa wykonanie: Jabłka umyć, przekroić na pół, wydrążyć gniazda nasienne. Pokroić na cienkie plastry. Mleko kokosowe otworzyć. Patyczkiem np. do sushi zrobić dwie dziurki. Puszkę odwrócić do góry dnem, wylać wodę kokosową np. do miseczki. To co zostanie w puszce to śmietanka kokosowa, to ona będzie nam potrzebna. Śmietankę umieścić w blenderze wysokoobrotowym lub w malakserze. Dodać kaszę jaglaną

moj przepis na
Wegańska i bezglutenowa szarlotka z budyniem jaglanym 63

coś z budyniem. To ciasto wspaniale wpisuje się w moje oczekiwania. Jest idealne na drugie śniadanie, mało słodkie, bardzo wartościowe, zawierające kaszę jaglaną, mleko kokosowe, jabłka i olej kokosowy oraz orzechy. Następna moja wersja tego ciasta będzie zawierać masło orzechowe (np. z migdałów) zamiast oleju kokosowego, zdecydowanie wezmę więcej jabłek. Składniki na blachę 20 cm x 30 cm: Spód(...)jabłkowo-budyniowa wykonanie: Jabłka umyć, przekroić na pół, wydrążyć gniazda nasienne. Pokroić na cienkie plastry. Mleko kokosowe otworzyć. Patyczkiem np. do sushi zrobić dwie dziurki. Puszkę odwrócić do góry dnem, wylać wodę kokosową np. do miseczki. To co zostanie w puszce to śmietanka kokosowa, to ona będzie nam potrzebna. Śmietankę umieścić w blenderze wysokoobrotowym lub w malakserze. Dodać kaszę jaglaną

moj przepis na
Wegańska i bezglutenowa szarlotka z budyniem jaglanym 137

budyniem. To ciasto wspaniale wpisuje się w moje oczekiwania. Jest idealne na drugie śniadanie, mało słodkie, bardzo wartościowe, zawierające kaszę jaglaną, mleko kokosowe, jabłka i olej kokosowy oraz orzechy. Następna moja wersja tego ciasta będzie zawierać masło orzechowe (np. z migdałów) zamiast oleju kokosowego, zdecydowanie wezmę więcej jabłek. Składniki na blachę 20 cm x 30 cm: Spód: 300 g ugotowanej(...)połączy się w jedną całość, a z kaszy łatwo będzie można uformować kulę. Ciasto przełożyć do formy i równomiernie rozwałkować, jeżeli będzie się kleić można wałek posmarować odrobiną oleju kokosowego. Ciasto przełożyć do lodówki na 30 min. Formę wyjąć z lodówki. Piec 25 min w piekarniku rozgrzanym do 180 st. grzałka góra-dół. Warstwa jabłkowo-budyniowa wykonanie: Jabłka umyć, przekroić

moj przepis na
Kokosowa chmurka – ciasto o niskim ŁG 58

malin, które nadały mu lekko kwaśnego posmaku. Jak dla mnie wyśmienite połączenie! Serdecznie zachęcam do wypróbowania tego ciasto, bo jest naprawdę bardzo proste w przygotowaniu. Wszystkie składniki razem miksujemy, przelewamy ciasto do foremki, pieczemy i gotowe. Później już tylko rozkoszujemy się tym kokosowym smakiem A co najważniejsze! Porcja tego wypieku ma niski ładunek glikemiczny, a to oznacza, że z powodzeniem(...)koniec wrzuć maliny i wymieszaj łyżką (jeśli używasz malin mrożonych, to nie musisz ich wcześniej rozmrażać). Przelej ciasto do foremki. Piecz w rozgrzanym na 170 stopni piekarniku, funkcja góra-dół, przez 50 minut. Ciasto krój po wystygnięciu. Przed podaniem posyp wiórkami kokosowymi. WARTOŚCI ODŻYWCZE DLA 1 KAWAŁKA: około 212kcal Białko: 9,1g Węglowodany: 14,7g Tłuszcz: 13,6g Błonnik pokarmowy

Natka Pietruszki
Rafaello na krakersach 370

Ciasto kokosowe chodziło już za mną od dłuższego czasu Aż w końcu postanowiłam że zrobię, troszkę zapomniane przeze mnie Rafaello. Żeby nie było za słodko, robię je zawsze na krakersach. Połączenie słodkiej masy i lekko słonych krakersów daje niesamowicie pyszne połączenie! Składniki: 2 opakowania krakersów po 180g 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 cukry wanilinowe 2 żółtka(...)kokosowe i mieszamy łyżką.Blachę wykładamy papierem i wykładamy krakersami. 1/4 masy kokosowej smarujemy krakersy i tak 3 razy. Ostatnią część masy (najmniejszą) wykładamy na wierzch ciasta i dokładnie rozprowadzamy. Całość posypujemy wiórkami kokosowymi lub prażonymi migdałami.*ja czasami do masy dolewam troszkę Malibu

Olikowa kuchnia
Najlepszy sernik kokosowy 147

masła Masa serowo kokosowa: 750 g twarogu (wymieszałam 500 g mascarpone z 250 g twarożku) 2 jajka (plus białko ze spodu) 0,5 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 100 ml śmietanki kremówki 30% 0,5 opakowania budyniu waniliowego (proszek) 50 g wiórek kokosowych Polewa czekoladowa: 70 g czekolady gorzkiej 70 ml śmietanki kremówki wiórki kokosowe + płatki migdałów do posypania WYKONANIE(...)zagniatamy rękami do momentu całkowitego połączenia składników. Ciasto przekładamy do foremki. Palcami go rozgniatamy tak by dopasować ciasto do foremki. Nakłuwamy ciasto widelcem i pieczemy 15 minut w 180 stopniach. Odkładamy do lekkiego ostudzenia. Masa serowa. Jajka miksujemy z cukrami. Dodajemy twaróg i śmietanę. Miksujemy. Dodajemy budyń oraz wiórki kokosowe i znów miksujemy tylko do momentu połączenia składników. Masę przelewamy

Relaxtime
Biszkoptowe ciasto z mąką kokosową na Dzień Kota 2018 166

dodatkiem karobu, ale możecie też użyć kakao. Bardzo się cieszę, że udało mi się w końcu zrealizować ten pomysł i mam nadzieję, że wam się też spodoba Biszkoptowe ciasto z mąką kokosową na Dzień Kota 2018 ciemne ciasto: 4 jajka 4 łyżki ksylitolu 40 g mąki kokosowej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 płaska łyżka karobu jasne ciasto(...)przekrojeniu gotowego ciasta uzyskać efekt widoczny na zdjęciu. Na wierzch wylać resztę ciasta, aby pokryło ono całość. Piec około 30 minut w 180 stopniach. Artykuł Biszkoptowe ciasto z mąką kokosową na Dzień Kota 2018 pochodzi z serwisu Fitkot

Fitkot
Biszkoptowe ciasto z mąką kokosową na Dzień Kota 2018 156

dodatkiem karobu, ale możecie też użyć kakao. Bardzo się cieszę, że udało mi się w końcu zrealizować ten pomysł i mam nadzieję, że wam się też spodoba Biszkoptowe ciasto z mąką kokosową na Dzień Kota 2018 ciemne ciasto: 4 jajka 4 łyżki ksylitolu 40 g mąki kokosowej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 płaska łyżka karobu jasne ciasto(...)przekrojeniu gotowego ciasta uzyskać efekt widoczny na zdjęciu. Na wierzch wylać resztę ciasta, aby pokryło ono całość. Piec około 30 minut w 180 stopniach. Artykuł Biszkoptowe ciasto z mąką kokosową na Dzień Kota 2018 pochodzi z serwisu Fitkot

Fitkot
Puszysta, wilgotna babka kokosowa - niezawodne i zawsze udane ciasto 350

Długi weekend, a więc spotkania z rodziną, przyjaciółmi lub po prostu leniwe chwile przy kawie, bądź herbacie. Dlatego dziś zapraszam Was na puszystą, wilgotną babkę kokosową. To ciasto jest niezawodne i zawsze się udaje. Dlaczego postanowiłam akurat je upiec? Cóż... po pierwsze u mnie w rodzinie po prostu każdy przepada za babką kokosową. A po drugie, ze względu na przeprowadzkę(...)pieczenie w nieznanym piekarniku. Spróbujcie i Wy, mam nadzieję, że moje ciasto Wam posmakuje. * przepis własny, ze starego domowego zeszytu z moimi zmianami ... jak, to w przypadku takich ciast bywa... kokosowa babka znikła równie szybko jak się pojawiła. ... nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam zapach domowych ciast z dodatkiem kokosu. Składniki: 4 całe jajka 3/4 kostki margaryny

Słodkie okruszki
Orzechowa kokosanka z jabłkami 207

lekko wymieszać. Na koniec dodać zmielone orzechy, kakao i proszek do pieczenia. Wymieszać. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Do formy wylać ciasto orzechowe i delikatnie wyrównać na całej powierzchni. Ciasto kokosowe: 8 białek; 1 szklanka cukru kryształu; 200 g wiórków kokosowych; 2 łyżki mąki ziemniaczanej; 1 łyżeczka proszku do pieczenia;   Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier kryształ(...)dusić pod przykryciem, aż jabłka będą uprażone. Do gorących jabłek dodać galaretkę i cukier, dobrze wymieszać (już nie prażymy jabłek). Jabłka odstawić do wystudzenia. Zimne wyłożyć na ciasto orzechowo-kokosowe i wyrównać. Na jabłkach ułożyć biszkopty. Krem budyniowy: 500 ml mleka; 3/4 szklanki cukru kryształu; 1 cukier waniliowy; 1 budyń śmietankowy lub waniliowy (na 500 ml mleka); 1 czubata łyżka

In my kitchen