coś z budyniem. To ciasto wspaniale wpisuje się w moje oczekiwania. Jest idealne na drugie śniadanie, mało słodkie, bardzo wartościowe, zawierające kaszę jaglaną, mleko kokosowe, jabłka i olej kokosowy oraz orzechy. Następna moja wersja tego ciasta będzie zawierać masło orzechowe (np. z migdałów) zamiast oleju kokosowego, zdecydowanie wezmę więcej jabłek. Składniki na blachę 20 cm x 30 cm: Spód(...)jabłkowo-budyniowa wykonanie: Jabłka umyć, przekroić na pół, wydrążyć gniazda nasienne. Pokroić na cienkie plastry. Mleko kokosowe otworzyć. Patyczkiem np. do sushi zrobić dwie dziurki. Puszkę odwrócić do góry dnem, wylać wodę kokosową np. do miseczki. To co zostanie w puszce to śmietanka kokosowa, to ona będzie nam potrzebna. Śmietankę umieścić w blenderze wysokoobrotowym lub w malakserze. Dodać kaszę jaglaną
moj przepis nabudyniem. To ciasto wspaniale wpisuje się w moje oczekiwania. Jest idealne na drugie śniadanie, mało słodkie, bardzo wartościowe, zawierające kaszę jaglaną, mleko kokosowe, jabłka i olej kokosowy oraz orzechy. Następna moja wersja tego ciasta będzie zawierać masło orzechowe (np. z migdałów) zamiast oleju kokosowego, zdecydowanie wezmę więcej jabłek. Składniki na blachę 20 cm x 30 cm: Spód: 300 g ugotowanej(...)połączy się w jedną całość, a z kaszy łatwo będzie można uformować kulę. Ciasto przełożyć do formy i równomiernie rozwałkować, jeżeli będzie się kleić można wałek posmarować odrobiną oleju kokosowego. Ciasto przełożyć do lodówki na 30 min. Formę wyjąć z lodówki. Piec 25 min w piekarniku rozgrzanym do 180 st. grzałka góra-dół. Warstwa jabłkowo-budyniowa wykonanie: Jabłka umyć, przekroić
moj przepis namalin, które nadały mu lekko kwaśnego posmaku. Jak dla mnie wyśmienite połączenie! Serdecznie zachęcam do wypróbowania tego ciasto, bo jest naprawdę bardzo proste w przygotowaniu. Wszystkie składniki razem miksujemy, przelewamy ciasto do foremki, pieczemy i gotowe. Później już tylko rozkoszujemy się tym kokosowym smakiem A co najważniejsze! Porcja tego wypieku ma niski ładunek glikemiczny, a to oznacza, że z powodzeniem(...)koniec wrzuć maliny i wymieszaj łyżką (jeśli używasz malin mrożonych, to nie musisz ich wcześniej rozmrażać). Przelej ciasto do foremki. Piecz w rozgrzanym na 170 stopni piekarniku, funkcja góra-dół, przez 50 minut. Ciasto krój po wystygnięciu. Przed podaniem posyp wiórkami kokosowymi. WARTOŚCI ODŻYWCZE DLA 1 KAWAŁKA: około 212kcal Białko: 9,1g Węglowodany: 14,7g Tłuszcz: 13,6g Błonnik pokarmowy
Natka PietruszkiCiasto kokosowe chodziło już za mną od dłuższego czasu Aż w końcu postanowiłam że zrobię, troszkę zapomniane przeze mnie Rafaello. Żeby nie było za słodko, robię je zawsze na krakersach. Połączenie słodkiej masy i lekko słonych krakersów daje niesamowicie pyszne połączenie! Składniki: 2 opakowania krakersów po 180g 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 cukry wanilinowe 2 żółtka(...)kokosowe i mieszamy łyżką.Blachę wykładamy papierem i wykładamy krakersami. 1/4 masy kokosowej smarujemy krakersy i tak 3 razy. Ostatnią część masy (najmniejszą) wykładamy na wierzch ciasta i dokładnie rozprowadzamy. Całość posypujemy wiórkami kokosowymi lub prażonymi migdałami.*ja czasami do masy dolewam troszkę Malibu
Olikowa kuchniamasła Masa serowo kokosowa: 750 g twarogu (wymieszałam 500 g mascarpone z 250 g twarożku) 2 jajka (plus białko ze spodu) 0,5 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 100 ml śmietanki kremówki 30% 0,5 opakowania budyniu waniliowego (proszek) 50 g wiórek kokosowych Polewa czekoladowa: 70 g czekolady gorzkiej 70 ml śmietanki kremówki wiórki kokosowe + płatki migdałów do posypania WYKONANIE(...)zagniatamy rękami do momentu całkowitego połączenia składników. Ciasto przekładamy do foremki. Palcami go rozgniatamy tak by dopasować ciasto do foremki. Nakłuwamy ciasto widelcem i pieczemy 15 minut w 180 stopniach. Odkładamy do lekkiego ostudzenia. Masa serowa. Jajka miksujemy z cukrami. Dodajemy twaróg i śmietanę. Miksujemy. Dodajemy budyń oraz wiórki kokosowe i znów miksujemy tylko do momentu połączenia składników. Masę przelewamy
Relaxtimedodatkiem karobu, ale możecie też użyć kakao. Bardzo się cieszę, że udało mi się w końcu zrealizować ten pomysł i mam nadzieję, że wam się też spodoba Biszkoptowe ciasto z mąką kokosową na Dzień Kota 2018 ciemne ciasto: 4 jajka 4 łyżki ksylitolu 40 g mąki kokosowej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 płaska łyżka karobu jasne ciasto(...)przekrojeniu gotowego ciasta uzyskać efekt widoczny na zdjęciu. Na wierzch wylać resztę ciasta, aby pokryło ono całość. Piec około 30 minut w 180 stopniach. Artykuł Biszkoptowe ciasto z mąką kokosową na Dzień Kota 2018 pochodzi z serwisu Fitkot
Fitkotdodatkiem karobu, ale możecie też użyć kakao. Bardzo się cieszę, że udało mi się w końcu zrealizować ten pomysł i mam nadzieję, że wam się też spodoba Biszkoptowe ciasto z mąką kokosową na Dzień Kota 2018 ciemne ciasto: 4 jajka 4 łyżki ksylitolu 40 g mąki kokosowej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 płaska łyżka karobu jasne ciasto(...)przekrojeniu gotowego ciasta uzyskać efekt widoczny na zdjęciu. Na wierzch wylać resztę ciasta, aby pokryło ono całość. Piec około 30 minut w 180 stopniach. Artykuł Biszkoptowe ciasto z mąką kokosową na Dzień Kota 2018 pochodzi z serwisu Fitkot
FitkotDługi weekend, a więc spotkania z rodziną, przyjaciółmi lub po prostu leniwe chwile przy kawie, bądź herbacie. Dlatego dziś zapraszam Was na puszystą, wilgotną babkę kokosową. To ciasto jest niezawodne i zawsze się udaje. Dlaczego postanowiłam akurat je upiec? Cóż... po pierwsze u mnie w rodzinie po prostu każdy przepada za babką kokosową. A po drugie, ze względu na przeprowadzkę(...)pieczenie w nieznanym piekarniku. Spróbujcie i Wy, mam nadzieję, że moje ciasto Wam posmakuje. * przepis własny, ze starego domowego zeszytu z moimi zmianami ... jak, to w przypadku takich ciast bywa... kokosowa babka znikła równie szybko jak się pojawiła. ... nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam zapach domowych ciast z dodatkiem kokosu. Składniki: 4 całe jajka 3/4 kostki margaryny
Słodkie okruszkilekko wymieszać. Na koniec dodać zmielone orzechy, kakao i proszek do pieczenia. Wymieszać. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Do formy wylać ciasto orzechowe i delikatnie wyrównać na całej powierzchni. Ciasto kokosowe: 8 białek; 1 szklanka cukru kryształu; 200 g wiórków kokosowych; 2 łyżki mąki ziemniaczanej; 1 łyżeczka proszku do pieczenia; Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier kryształ(...)dusić pod przykryciem, aż jabłka będą uprażone. Do gorących jabłek dodać galaretkę i cukier, dobrze wymieszać (już nie prażymy jabłek). Jabłka odstawić do wystudzenia. Zimne wyłożyć na ciasto orzechowo-kokosowe i wyrównać. Na jabłkach ułożyć biszkopty. Krem budyniowy: 500 ml mleka; 3/4 szklanki cukru kryształu; 1 cukier waniliowy; 1 budyń śmietankowy lub waniliowy (na 500 ml mleka); 1 czubata łyżka
In my kitchenIdealne do kawy, pulchne, wilgotne dzięki dodaniu mrożonych owoców z dużą ilością wiórków kokosowych. Wspaniała propozycja na weekend. Ciasto można polać lukrem, polewą, udekorować wiórkami, tartą czekoladą lub świeżymi owocami. Posypane cukrem pudrem też smakuje obłędnie, klasyka w prostym wydaniu – zapraszam do pieczenia:) Parzcie kawy i smacznego! Ucierane ciasto kokosowo-jogurtowe z truskawkami – pyszna propozycja na słodkie popołudnie(...)jogurtu naturalnego, u mnie Bakoma gęsty 5 łyżek wiórków kokosowych opakowanie proszku do pieczenia opakowanie cukru waniliowego 0,5 szklanki oleju Przygotowanie: Cukier i cukier waniliowy ubijamy z jajkami kilka minut mikserem. Do masy dodajemy jogurt naturalny oraz olej, mieszamy. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia, wrzucamy truskawki oprószone bułką tartą
Zasmakuj Kuchniciasto. Biszkopt smarujemy dżemem lub marmoladą, następnie wykładamy połowę kremu budyniowego i wyrównujemy. W równych odstępach wykładamy biszkopty. Nakrywamy drugą warstwą kremu budyniowego. Na wierzchu układamy kwadraciki z galaretki. Ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin, aby krem stężał. Ciasto Wścibskiej Sąsiadki – puszysty biszkopt z kremem i galaretką Zobacz przepisy na inne ciasta z kremem budyniowym: Ciasto Kokosowy(...)Chlejus z malinami – smakołyk z procentami Biszkopt z masą budyniową Ciasto Pociecha Proboszcza – prosty przysmak bez pieczenia Brzoskwiniowo-kokosowa pychotka bez pieczenia Ciasto budyniowe na krakersach – prosty deser bez pieczenia Artykuł Ciasto Wścibskiej Sąsiadki – puszysty biszkopt z kremem i galaretką pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarnewww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Inspirację na to ciasto znalazłam na stronie: MniamMniam.pl. Zrobiłam je jednak całkowicie po swojemu. Dodałam bezę (bo szkoda było wyrzucać białka) i tzw. kokosową pierzynkę. Ciasto jest niezwykle proste w wykonaniu a smakuje i wygląda rewelacyjnie. (Blacha 17 x 31 cm, ewentualnie większa keksówka) Ciasto: 250g mąki pszennej 120g margaryny 1 jajko 1/2 szklanki(...)łyżka cukru 1 szczypta soli Kokosowa pierzynka: 50g wiórek kokosowych 25g masła 25g cukru pudru Dodatkowo: 4 sztuki kiwi 1-2 łyżki kaszy manny Przygotować ciasto na wierzch kokosowy. Wszystkie składniki dokładnie połączyć, uformować w kulę i włożyć do zamrażalnika na około 15 minut. Przygotować ciasto kruche. Wszystkie składniki dokładnie zagnieść i podzielić na dwie części. Jedną
Di gotujeJeżeli jesteście na diecie i nie jecie słodyczy (tak, tak to moje postanowienie noworoczne), a macie ochotę na coś słodkiego - to zachęcam do przygotowania kokosowego snikersa, czyli ciasta na zimno przygotowanego na bazie spodu z daktyli, kaszy jaglanej, musu kokosowego i masła orzechowego. Ciasto jest naprawdę pyszne - nie za słodkie, z lekko chrupiącym spodem, warstwą kokosową i polewą przygotowaną(...)koniec przygotować polewę orzechową : w małym rondelku podgrzać mleczko kokosowego i masło orzechowe. Na sam koniec dodać ksylitol. Całość wymieszać, aż do rozpuszczenia składników. Przygotowaną polewę rozsmarować na kokosowej warstwie**. Ciasto wstawić do lodówki. Kroić 24 godziny po przygotowaniu (ciasto musi bardzo mocno się schłodzić!). Przed podaniem posypać wiórkami kokosowymi. **Uwaga: ciepła polewa orzechowa lekko się rozwarstwia (tzn. wytrąca
UgotowaćDyniowo-kokosowe ciasto z ciecierzycy*; z mango (vegan) *z mąką kokosową i mleczkiem kokosowym, z wiórkami na wierzchu Lubię piątkowe wieczory, chyba bardziej niż te sobotnie i niedzielne. Wiem, że nic nie muszę, że mogę usnąć przy D, obejrzeć razem film, jakoś tak błogo i spokojnie mi, tak po całym tygodniu "co jeszcze muszę zrobić?". :) Gardło przestań boleć, nie wygłupiaj
More food, love and dreamsJeżeli uwielbiacie kokosowe ciasta, to te na pewno Wam zasmakuje. Kokosowy smak jest bardzo wyraźny i smacznie komponuje się z owocami. U mnie są to maliny i borówki amerykańskie, bo właśnie takie owoce miałam w domu, ale możecie eksperymentować ze smakami. SKŁADNIKI 6 dużych jajek szczypta soli 3 łyżki płynnego miodu 80 ml oleju rzepakowego 120 g mąki kokosowej(...)wbić jajka, dodać szczyptę soli i ubijać stopniowo dodając miód. W osobnej misce wymieszać mąkę kokosową z proszkiem do pieczenia i sodą. Do ubitej masy jajecznej wlać olej i miksując na wolnych obrotach, stopniowo dodawać składniki sypkie. Całość powinna przypominać masę budyniową. Gotowe ciasto przelać do formy. Na wierzchu wyłożyć równomiernie owoce i włożyć do piekarnika na 30 minut. Upieczone
Passions hobbies life