weekend. Miłego piątku! :) To ciasto to moje odkrycie w tym sezonie rabarbarowym. Dawno żadne mi tak nie smakowało. Zwarte ciasto, kremowy budyń, kwaśny rabarbar i delikatna kokosowa beza. Połączenie genialne. Wprawdzie po cieście już zniknął jakikolwiek ślad, to jednak ochota na nie nadal pozostała :) Tortownica 26 cm Składniki: Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Normal(...)Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Beza: 3 białka 150 g cukru 100 g wiórków kokosowych Ciasto: Masło utrzeć ze 100 g cukru na puszystą masę. Stopniowo dodawać żółtka. Następnie wsypać mąkę wymieszaną z 1 budyniem oraz proszkiem do pieczenia. Dolać 6 łyżek mleka. Mieszać
My simple kitchenZnalazłam w szafce spore zapasy mąki kukurydzianej, trzeba było więc coś wykombinować;) Postanowiłam upiec nietypowe ciasto z dodatkiem mąki kukurydzianej, kukurydzy oraz wiórków kokosowych. Ciasto nie zawiera cukru, zamiast tego użyłam słodzone mleko skondensowane. Brazyliana ma konsystencję babki i wspaniały apetyczny żółty kolor... Składniki:2 jajka, 1 i 1/2 szklanki mąki kukurydzianej, 1/2 szklanki mąki pszennej, puszka kukurydzy, puszka mleka(...)Kukurydzę osączyć, przelać zimną wodą. Zmiksować przy użyciu blendera. Wlewać po trosze mleka, zmiksować. Wbić jajka, ponownie zmiksować. Dodać przesiane mąki oraz wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać. Na koniec dodać masło oraz proszek do pieczenia, wymieszać. Ciasto przelać do przygotowanej formy (u mnie w kształcie serca). Piec ok. 45minut w temp. 180st. Ostudzić, podawać oprószone cukrem pudrem
Z miłości do słodkościprzepyszne. Polecam to ciasto bo jest rewelacyjne. Cycki Murzynki Składniki: Biszkopt 5- jajek 5 - łyżek cukru 5 - łyżek mąki proszek do pieczenia - 1 łyżeczka kakao - 2 łyżki Ciasto makowo - kokosowe: mak suchy- 3/4 szkl cukier - 3/4 szkl 6- białek 100 g wiórków kokosowych 1 - łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa mąka pszenna - 3 łyżki mleko - 0,5 l żółtka(...)wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao, przesiać do piany, delikatnie wymieszać. Wysmarować tłuszczem blachę o wymiarach 20x40 cm, wylać ciasto, piec około 40 minut w 180 stop. Ciasto makowo - kokosowe: Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, następnie dodawać mak i wiórki kokosowe, delikatnie wymieszać. Przelać ciasto na blachę o wymiarach 20x40, piec w 170 stop. przez ok.40 minut
Kuchnia DanusiKokosowa chmurka to delikatne, mocno kokosowo - migdałowe ciasto, lekkie niczym przysłowiowy puszek. Ciasto nie zawiera ani grama mąki i wprost rozpływa się w ustach... Proste do zrobienia, ma jeden minus... Znika bardzo szybko! Bardzo polecam :-) Składniki: Ciasto: 3 duże białka 95 g mielonych migdałów 25 g wiórków kokosowych 60 g cukru Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć papierem(...)Należy pozwolić by kawałek folii wystawał poza obręcz - później będzie łatwiej przenieść deser na paterę. Spód ciasta włożyć z powrotem do tortownicy. Na ciasto wylać lekko tężejącą masę kokosową. Wierzch ciasta posypać obficie wiórkami kokosowymi. Schłodzić w lodówce do momentu aż ciasto całkowicie zastygnie. Gotowe ciasto wyjąć z lodówki, delikatnie oddzielić boki nożykiem. Zdjąć obręcz. Przenieść ciasto na paterę. Przechowywać
maniapieczeniablachę. Bo urodziny, bo większa impreza rodzinna itp. Na takie okazje świetnie sprawdza się ciasto wilgotne, z masą, które będzie smakowało większości. Taki jest łabędzi puch – to delikatne ciasto kokosowe, którego masę przygotowuje się m.in… z bułek kajzerek. Tak więc jeśli Wam zostały bułki z poprzedniego dnia – nie wyrzucajcie ich. Świetnie odnajdą się w masie. Składniki(...)łyżka masła 4 łyżki cukru 100 g wiórków kokosowych 300 g kwaskowatego dżemu (np. z czarnej porzeczki, wiśniowego, malinowego) 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki likieru kokosowego (np. Malibu; gdy ciasto jest dla dzieci, pomijamy) Biszkopt: Dno blaszki o wymiarach ok. 24x36cm wykładamy papierem do pieczenia, boków niczym nie smarujemy. Nagrzewamy piekarnik do 160-170ºC. Jajka przelewamy ciepłą
Poezja smakuBardzo kokosowa babka. Ciasto nie należy do lekkich, jest raczej wilgotne i ciężkie, ale w tym cały jego smak. Miłośnicy kokosowych ciast będą zachwyceni. Składniki: 100g wiórków kokosowych (dałam Helio ) 1,5 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szklanki cukru 0,5 szklanki oleju rzepakowego 150 ml gęstego mleka kokosowego 3 małe jajka pół dojrzałego banana(...)formy polewa czekoladowa i wiórki kokosowe do dekoracji Zmiksować mokre składniki: rozgnieciony banan, jajka, mleko, olej, sok z cytryny i cukier. Wiórki koksowe zmielić w młynku, żeby były drobniejsze. Wiórki, mąkę, proszek wymieszać, wsypać do mokrych składników, zmiksować. Formę na babkę (u mnie z kominem o średnicy 23cm) posmarować olejem, wysypać bułką tartą. Ciasto przelać do formy, wstawić do nagrzanego
Obiad gotowyłyżki wiórków kokosowych (do dekoracji) migdały do dekoracji (opcjonalnie) Do odmierzania używam: szklanka - 250 ml, łyżka - 15 ml, łyżeczka - 5 ml. Jak zrobić ciasto bez pieczenia z kajmakiem i kokosem? Masa kokosowa: W zimnym mleku rozmieszać budynie. Mleczko kokosowe zagotować z cukrem, gdy rozpuści się cukier dodać wiórki kokosowe. Mleczko kokosowe można zastąpić zwykłym mlekiem, ale smak będzie mniej(...)wodą. Ciągle mieszać, aby powstała jednolita konsystencja. Polewą polać ciasto i posypać wiórkami kokosowymi i drobno posiekanymi migdałami. Ciasto wstawić do lodówki na co najmniej 5 godzin. Zobacz również: ciasto kokosowe bez pieczenia
Kuchcik gotujemasła oraz bez glutenu. Ciasto słodzone jest tylko bananami, mąkę pszenną zastępuje mąka kokosowa, a zamiast masła jest olej kokosowy. Dodatkowo dzięki dodatkowi pasty kokosowej oraz wiórek kokosowych ciasto zyskało kokosowy posmak oraz aromat. Taki chlebek to świetny pomysł na wykorzystanie dojrzałych, czerniejących bananów, które zalegają w kuchni i nikt nie chce ich jeść 😉 Składniki: 4 dojrzałe banany
Kuchnia MagdaLenyłudząco przypominającego włoskie tiramisu . Zajrzyj również: Rolada z kremem kokosowym i marakują Rolada orzechowa Rolada z masą z mleka w proszku Rolada z kremem ciasteczkowym Rolada z budyniem kokosowym Ciasto tiramisu Rolada tiramisu to rolada biszkoptowa ze śmietaną kokosową, z dominującym smakiem kawy i kakao. Śmietana kokosowa w roladach to mój sprawdzony sposób na przepyszny krem śmietanowy. Śmietany kokosowej(...)kawowy oraz cukier puder i przez minutę ubijamy mikserem. Zwijanie rolady biszkoptowej 1 cm biszkoptu od dłuższego boku (który będzie wnętrzem rolady) smarujemy obficie kajmakiem. Na reszcie ciasta rozsmarowujemy ubitą śmietanę kokosową. Rolada jest niezwykle prosta do zwinięcia. Kremu nie jest bardzo dużo, a ciasto jest sprężyste. Wystarczy ją po prostu zrolować. lekko dociskając, żeby nie było wewnątrz wolnych przestrzeni
MamaOskarkaCiasto księżniczka Szybkie i pyszne ciasto, nie wymagające pieczenia. Cztery warstwy herbatników przełożone masą budyniową oraz dżemem malinowym, a całość dopełniona lekką kokosową nutką. Deser, który wprost rozpływa się w ustach… Składniki: ok. 60 sztuk herbatników 1 słoiczek dżemu malinowego 50g wiórków kokosowych opcjonalnie: pralinki Raffaello – do dekoracji Składniki na krem: 4 budynie śmietankowe(...)wykładamy drugą warstwę kremu. Całość zakrywamy kolejną warstwą herbatników *** *** Na wierzchu rozsmarowujemy trzecią część kremu i wszystko ponownie zakrywamy herbatnikami *** *** Następnie wykładamy ostatnią warstwę kremu i całość posypujemy wiórkami kokosowymi *** *** Ciasto wkładamy do lodówki na minimum kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Przed podaniem kawałki ciasta możemy udekorować pralinkami Raffaello *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE
Blog z Apetytemdziś klasyczny przepis w zupełnie nowej odsłonie - murzynek , ale inaczej , który w mojej wersji stał się niebanalnym ciastkiem z kremem , z nutką egzotyczną, ponieważ krem jest nieoczywisty, bo kokosowy . Ciasto jest łatwe do wykonania, pyszne do konsumowania i miłe do oglądania. Dodatkowo, jak zwykle, do przepisu dołączam filmik dostępny na końcu posta. Serdecznie zapraszam i ciasto polecam :-) * * * Mój(...)dalej miksować, aż wszystkie składniki zostaną wchłonięte przez krem. Część wiórków kokosowych musimy odłożyć do dekoracji. 11. Ciasto przecinamy jak tort. Blaty nasączamy rzadką częścią mleka kokosowego. 12. Na spód ciasta wykładamy prawie cały krem. Przykrywamy wierzchnim blatem. Pozostałością kremu wypełniamy brzegi, które następie obsypujemy wiórkami kokosowymi. 13. Na wierzch nakładamy polewę czekoladową. Obsypujemy wiórkami. To co ewentualnie spłynie, będzie
Kawa z mlekiemPrzed Wami ciasto na spodzie z mąki orkiszowej, z kremem kokosowym ze świeżymi daktylami i śliwkami. Ciasto jest wegańskie i nie zawiera cukru. Każda z części ciasta jest z dodatkiem nasion chia – dzięki temu spód lepiej wyrósł, krem stał się bardziej zwarty, a nasiona chia ze śliwkami stworzyły pyszny dżem. Wszystkie główne składniki pochodzą ze sklepu Soul-Farm , czyli(...)poniżej. Serdecznie Was zapraszam do wzięcia udziału w konkursie, bo jest o co walczyć! Link do sklepu Soul – Farm: https://www.soul-farm.pl/ Link do konkursu: https://bit.ly/2vze61R Ciasto z kremem kokosowym, nasionami chia i śliwkami Via Gusto Przed Wami ciasto na spodzie z mąki orkiszowej, z kremem kokosowym ze świeżymi daktylami i śliwkami. Ciasto jest wegańskie i nie zawiera
Via GustoPyszne ciasto na biszkopcie z kuleczkami kokosowymi. Na pewno wymaga trochę czasu i poświęcenia, ale efekt murowany. SKŁADNIKI Na biszkopt: 9 jajek 1,5 szklanki cukru 2 szklanki mąki 1 budyń śmietankowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy Na krem 2 ½ szklanki mleka 1 szklanka cukru 3 żółtka 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki(...)obtaczamy je w wiórkach kokosowych. Wstawiamy do lodówki. Wystudzony biszkopt kroimy na 3- 4 części. Każdą nasączamy spirytusem rozcieńczonym przegotowaną wodą i przekładamy kremem kokosowym. Wierzch ciasta smarujemy cienką warstwą kremu. Posypujemy grubą warstwą uprażonych wiórek kokosowych. Na górze ciasta, niesymetrycznie wciskamy kilka kulek kokosowych. Pozostałe trzymamy w lodówce i mamy dodatkowe ciasteczka do zjedzenia. Czekoladę
W kuchennym oknie Ewyszklanki mąki pszennej kostka margaryny pół kostki smalcu 5 żółtek pół szklanki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 2-4 łyżki śmietany do zagniatania ciasta Masa kokosowa: 100 g wiórków kokosowych 250 ml mleka szklanka cukru Dodatkowo: marmolada 2 śnieżki 400 ml zimnego mleka 2 płaskie łyżki żelatyny 1 łyżka kakao opakowanie biszkopcików (150 g ) czekolada(...)wykipiało), wsypujemy wiórki i jeszcze gotujemy by nam masa zgęstła. Dużą blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Ciemne ciasto wykładamy na dno blaszki, na nim smarujemy masę kokosową. Dwie części ciasta białego wałkujemy na cienki placek o jednym boku długości naszej blaszki. Możemy pociąć na 7 pasków i na każdym rozsmarować marmoladę i zwinąć w rulon. Nasze rulony układamy obok
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaPrzepis znalazłam tutaj .Ciasto jest pyszne (mnie baaardzo smakuje:)). Składniki na ciasto: 7-8 jajek; 2 szklanki mąki pszennej; 1 szklanka cukru pudru; 250 g margaryny; 2 łyżeczki proszku do pieczenia; 2 łyżki kakao; 1 łyżka śmietany 18%; 100 g wiórków kokosowych; 1/2 szklanki cukru kryształu; 1 kg jabłek (uprażonych lub ze słoika); Wykonanie: Margarynę utrzeć z cukrem(...)łyżkę śmietany. Na wyłożoną papierem pergaminowym blaszkę wyłożyć ciemne ciasto. Na ciasto to wykładamy pianę ubitą z 4 białek, 1/2 szklanki cukru kryształu i 100 g wiórków kokosowych. Na ciasto kokosowe wykładamy jabłka (można dodać troszkę cynamonu), na jabłka rozsmarować jasne ciasto. Piec 40-45 minut w 190st.C. Upieczone gorące ciasto pokłuć na wierzchu widelcem i polać gorącą polewą chałwową
In my kitchen