wyrobić gładkie ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 30 minut. Po tym czasie ciasto wyjąć z lodówki. Na papierze do pieczenia rozwałkować ciasto na prostokąt o wymiarach blaszki. Rozwałkowane ciasto razem z papierem przełożyć na blaszkę. Ponakłuwać widelcem. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C. i piec około 25 minut. Ciasto wyjąć(...)truskawkami przełożyć na upieczone ciasto. Wyrównać. Pozostałe truskawki poukładać na wierzchu ciasta. Białą czekoladę połamać na kawałki. Przełożyć do miseczki. Dodać 2 łyżki mleka. Miseczkę umieścić w garnku z gotującą się wodą tak, aby dno miseczki dotykało powierzchni wody. Podgrzewać do rozpuszczenia się czekolady. Płynną czekoladą polać wierzch ciasta robiąc esy floresy. Ciasto posypać wiórkami kokosowymi. Ciasto kruche z kremem
Danka PichciPorzeczkowiec to proste i smaczne ciasto bez pieczenia . Składa się z kremu śmietankowego z białą czekoladą, dżemu porzeczkowego i herbatników kakaowych. Wierzch ciasta zdobią wiórki kokosowe. Ciasto porzeczkowiec idealnie sprawdzi się do popołudniowej weekendowej kawy, lub na specjalne okazje. Jest łatwe w przygotowaniu i nie wymaga skomplikowanych składników. Zdecydowanie jest to ciasto dla początkujących, posmakuje każdemu i do zrobienia(...)masę wyłożyć drugą warstwę herbatników. Posmarować dżemem porzeczkowym i wyłożyć kolejną porcję masy śmietanowej. 7. Ułożyć 3 warstwę herbatników, posmarować dżemem i wyłożyć ostatnią warstwę masy. 8. Wierzch ciasta posypać wiórkami kokosowymi. 9. Całość wstawić do lodówki na kilka godzin do całkowitego stężenia. Artykuł Porzeczkowiec bez pieczenia pochodzi z serwisu alledobre.pl
Alle Dobre!upieczenia tego ciasta. A ja już nie mogę doczekać się jutra, by znów siąść przy ulubionej książce i kawałku tego pysznego ciasta... Dzięki użyciu dyni i wiórków kokosowych ciasto jest miękkie i wilgotne, a kolor cieszy oczy. Niestety zdjęcie nie oddaje całego piękna (problemy ze sprzętem), a co ważniejsze nie oddaje też smaku, dlatego musicie po prostu sami spróbować ;) Składniki(...)soli. Do wszystkiego wbijamy 2 całe jajka i dodajemy maślankę i olej. Całość dokładnie mieszamy łyżką, tak długo aż uzyskamy jednolite, gęste ciasto. Na koniec dodajemy wiórki kokosowe i znów mieszamy. Ciasto przekładamy do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką keksówki. Formę z ciastem wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, na środkowy poziom. Ciasto pieczemy około 50 minut
Słodkie okruszkipropozycję na ciasto mega smaczne. Połączenie puszystego biszkoptu z masą ananasową i bezą kokosową. To ciasto znam jeszcze z dzieciństwa a teraz sama postanowiłam je upiec dla swojej rodzinki. Ciasto najlepsze jest następnego dnia, kiedy masa dobrze przejdzie ananasem a beza kokosowa zmięknie. Jednak mogę Wam zagwarantować, że znika w tempie ekspresowym ;) Składniki na biszkopt- forma(...)dodać do masy ananasowej, wymieszać najlepiej łyżką. Składniki na bezę kokosową: * 4 białka * 1 szklanka cukry * 150 g wiórków kokosowych Wykonanie: Białka ubić na sztywną pianę, następnie stopniowo dodawać cukier. Ucierać do czasu aż w pianie nie będzie wyczuwalnych grudek cukru. Wsypać kokos i delikatnie wymieszać łyżką. Pianę kokosową przełożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia (tej samej
Zrób to smacznieLubicie ananasy? Dziś mam dla Was propozycję na ciasto mega smaczne. Połączenie puszystego biszkoptu z masą ananasową i bezą kokosową. To ciasto znam jeszcze z dzieciństwa a teraz sama postanowiłam je upiec dla swojej rodzinki. Ciasto najlepsze jest następnego dnia, kiedy masa dobrze przejdzie ananasem a beza kokosowa zmięknie. Jednak mogę Wam zagwarantować, że znika w tempie ekspresowym ;) Składniki(...)około 45 minut. Ze schłodzonego biszkoptu skroić wierzch, biszkopt można lekko nasączyć wodą z cukrem. Na biszkopt wyłożyć masę ananasową, wyrównać wierzch. Na końcu położyć zimną bezę kokosową. Ciasto najlepiej trzymać w lodówce
Zrób to smaczniewyłożyć papierem do pieczenia. Piec ok. 35-40 minut w nagrzanym piekarniku w 175 C. Wystudzić na kratce kuchennej, a następnie przeciąć na połowę. Ciasto z kokosem: - 5 białek - 1/2 szklanka cukru - 20 dag wiórek kokosowych - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać. Dodać mąkę, proszek i wiórki(...)masę, dodawać wystudzony budyń i miksować. Dodatkowo: - 1 słoik dżemu - 1/2 szklanki kokosu Kokos i bakalie dobrej jakości znajdziecie na www.Skworcu.com.pl . Przełożenie ciasta: - 1/2 ciemnego ciasta - 1/2 masy - ciasto kokosowe - 1/2 masy - ciasto ciemne - dżem - wiórki kokosowe
Apetyczna babeczkaPrincessa - takie bardzo kokosowe? Przyznam, że kiedyś bardzo je lubiłam. Będąc ostatnio na zakupach rzuciły mi się w oczy i od razu wpadł mi pomysł na zrobienie takiego ciasta:) Bardzo kokosowy torcik - bez białego cukru, mąki i glutenu! Idealny dla wielbicieli kokosów. Wierzch pokryłam posiekanym wafelkiem Princessa - ale to głównie na potrzeby zdjęć bo wystarczy posypać go wiórkami;) Nie pozostaje(...)wiórki i dokładnie mieszamy. 2/3 masy wykładamy na jeden krążek biszkoptu i przykrywamy drugim. Pozostałą masą smarujemy brzegi i wierzch ciasta. Następnie wierzch posypujemy posiekanym wafelkiem lub wiórkami kokosowymi. Ciasto zawiera dość sporo tłuszczu dlatego serek mascarpone można zastąpić innym serem lub gęstym greckim jogurtem. Smacznego
Health-Fit-Lifezdjęć tylko nie jestem zadowolona, bo robiłam na szybko i wyszły, jak wyszły. Tort na pewno powtórzę, bo dawno tak dobrego nie jadłam. Ciasto ciemne, do tego masa z serka mascarpone, śmietany kremówki, wiórek kokosowych i białej czekolady, do tego dżem z czarnej porzeczki, dla przełamania słodyczy, no i pralinki Rafaello, moje ulubione :-) Polecam, róbcie, bo warto :-) Miłego piątku(...)kokosu uprażone płatki migdałów pralinki Rafaello (u mnie około 15 sztuk) 200 g dżemu z czarnej porzeczki Przełożenie tortu: blat ciasta - połowa dżemu porzeczkowego - masa kokosowa - blat ciasta - druga połowa dżemu - masa kokosowa - blat ciasta - boki, oraz górę tortu smarujemy pozostała masą kokosową, boki okładamy uprażonymi płatkami migdałów, górę posypujemy kokosem i układamy pralinki. Tort zostawiamy na całą
kruche babeczkiDziś pozostaję w klimatach kokosowo czekoladowych i zapraszam na pysznego klasyka - bounty. Chyba zbyt wiele o tym cieście nie trzeba się rozpisywać, każdy kto próbował popularnego batonika wie czego się spodziewać. Ten duet jest wprost idealny. Przy okazji wpisu chciałam zapytać jaka jest wasza ulubiona biżuteria? Ja zdecydowanie preferuję srebro, a w mojej szkatułce można znaleźć srebrne pierścionki , bransoletki(...)gotujemy na bardzo małym ogniu cały czas mieszając, do zgęstnienia masy. Masę kokosową studzimy. Ucieramy miękkie masło i dodajemy do niego po łyżce masy kokosowej cały czas ucierając. Biszkopt nasączamy, ja do tego ciasta nasączam go gorzką herbatą. Na biszkopt wykładamy krem kokosowy i wyrównujemy, po wierzchu polewamy całość czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej. Smacznego
Cynamonowe szczęścieużywamy białej czekolady i opcjonalnie niewielkiej ilości cukru różanego do posypania, z którego można zrezygnować. Część wiórków można też dodać w całości, będą wówczas wyczuwalne w cieście po upieczeniu. Ciasto kokosowe z białej fasoli to duża porcja pożywnego białka roślinnego, które można potraktować jako deser, przekąskę po ćwiczeniach, zabrać do pracy lub szkoły. Podajemy je z lekko kwaskowatymi sosami owocowymi(...)/obr.7, przełóż do miski z wiórkami. Do naczynia miksującego włóż j ajka, ksylitol, szczyptę soli, zmiksuj 1 min /obr.6 . Dodaj fasolę, wiórki kokosowe, zmiksuj 40 s . /obr.4 . Przełóż ciasto do formy, wstaw do piekarnika, piecz 40 minut (do suchego patyczka). Sos mango Mango obierz, pokrój na mniejsze kawałki, dodaj sok, zmiksuj na gładkie puree 1 minuta/obr
SzczyptaSmaQbardziej popularny i tańszy. Wraz ze wzrostem popularności borówki, pojawia się coraz więcej zapytań o pomysły na ciasta i desery z ich udziałem i takie ciasto chciałam Wam dziś zaprezentować. Stosunkowo niedrogie i proste w przygotowaniu połączenie delikatnie kruchego ciasta, kokosowej pianki oraz borówek. Ciasto: 2 1/2 szklanki mąki 1 szklanka cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 200 g masła(...)śmietany 18% 2 budynie śmietankowe (40 g) szczypta soli 2 szklanki wiórków kokosowych ok 2 szklanek borówek 3 łyżki kaszy manny Ubijamy białka z solą na sztywno, pod koniec partiami dosypujemy cukier . Pianę mieszamy ze śmietaną, a następnie dodajemy budyń i wiórki kokosowe i całość ostrożnie mieszamy. Ciasto w blaszczce wysypujemy cieniutką warstewką kaszy manny (wchłonie ona sok z owoców
Cynamonowe szczęścieCiasto Palma to połączenie kruchego ciasta z pyszna masą kokosową i polewą czekoladową. Istny raj dla łasuchów i miłośników kokosowych wypieków :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na ciasto kruche: 3 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru pudru 4 żółtka 250 gram margaryny lub masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Składniki na masę: 1 litr mleka 300 gram masła(...)pozostałą masę, do miseczki przekładamy pokruszoną czekoladę, dodajemy śmietanę, rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w mikrofali, wymieszaną rozpuszczoną czekoladę wylewamy i rozprowadzamy po wierzchu ciasta, posypujemy pozostałymi wiórkami kokosowymi, gotowe ciasto odkładamy do lodówki lub w chłodne miejsce na całą noc do schłodzenia, (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia
Blog kulinarny S9.PLPyszne czekoladowe, kruche ciasto skrywające kokosowe nadzienie, przełamane cudownym smakiem malin. Świetna kombinacja, idealna do wykorzystania kończących się już malin. Polecam! Składniki na Czekoladowo-kokosowe ciasto z malinami na formę 24x24 cm CIASTO: 280 g mąki 2 łyżki gorzkiego kakao 80 g cukru pudru 150 g zimnego masła szczypta soli 3 żółtka 1-2 łyżki śmietany Mąkę(...)kokosowych 200 g malin Białka ubijamy na sztywną pianę z solą, następnie porcjami dodajemy cukier puder i dokładnie miksujemy. Dodajemy wiórki kokosowe i mieszamy delikatnie łyżką. Tak przygotowaną masę wykładamy na starte ciasto, równomiernie rozkładamy maliny i ścieramy drugi kawałek ciasta (też na grubych oczkach). Pieczemy w 180°C przez 35-40 minut. Gotowe ciasto dekorujemy stopioną
Rozpustne gotowaniemasła oraz bez glutenu. Ciasto słodzone jest tylko bananami, mąkę pszenną zastępuje mąka kokosowa, a zamiast masła jest olej kokosowy. Dodatkowo dzięki dodatkowi pasty kokosowej oraz wiórek kokosowych ciasto zyskało kokosowy posmak oraz aromat. Taki chlebek to świetny pomysł na wykorzystanie dojrzałych, czerniejących bananów, które zalegają w kuchni i nikt nie chce ich jeść 😉 Składniki: 4 dojrzałe banany
Kuchnia MagdaLenysię kończą, więc warto ten czas wykorzystać i upiec ciasto. Ja zdecydowałam się na kruche z budyniem truskawkowym, truskawkami i bananami, a kruszonkę wykonałam z mąki kokosowej i cukru kokosowego. Ciasto jest wilgotne i szybko zostało skonsumowane. Już myślę co by tu jeszcze upiec, wybór trudny, bo tyle owoców na rynku... Ciasto: ok. 300 g mąki 150 g masła(...)zbyt sypkie, dodać 1-2 łyżki wody. Ciasto uformować w kulę i pozostawić w lodówce na pół godziny. Przygotować kruszonkę. Masło stopić. Do gorącego wsypać cukier oraz mąkę kokosowa, zagnieść ciasto na kruszonkę. Odstawić do lodówki. Owoce umyć. Banany obrać, pokroić w plastry, skropić sokiem z cytryny. Z truskawek oderwać szypułki, pokroić w grube plastry Prostokątną blachę wysmarować masłem, wyłożyć
Czerwień i błękit