ciasto kokosowe - 12967 przepisów (strona:22/865)

"Kokosowe Ciasto z galaretką" 65

Kokosowe Ciasto z galaretką" Ciasto: 2 jajka + 2 żółtka ( białka zostawiamy do masy kokosowej) 3/4 szklanki mąki 2/3 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy cukier i po jednym żółtku, na koniec delikatnie mieszając dodajemy przesianą mąkę, kakao i proszek do pieczenia.  Ciasto wylewamy

Słodka Kraina Wypieków
Ciasto z agrestem i kokosem 111

Delikatne i mięciutkie Ciasto z agrestem i kokosem . Dzięki obecności sporej ilości wiórków kokosowych w samym cieście, otrzymujemy wypiek wyjątkowo wilgotny. Użyty agrest do ciasta jest bardzo kwaśny, ale w cieście idealnie komponuje się z delikatną słodyczą ciasta i słodką posypką kokosową. Połączenie kokosu z agrestem jest bardzo udane. Ciasto ma tak przyjemną i mięciutką konsystencję, że trudno zakończyć(...)piecz około 50-60 minut (ja piekłam 50 minut). Przygotuj posypkę: Wymieszaj wiórki kokosowe z cukrem i roztopionym masłem. Po około 50 minutach pieczenia wyjmij ostrożnie ciasto i posyp go posypką kokosową. Wstaw ponownie do pieca na 10-15 minut , aż ciasto nabierze złotawego koloru a patyczek wbity w środek ciasta wyjdzie suchy (uważaj, aby posypka się za bardzo

Moja Delicja
Rafaello z mleczkiem kokosowym 81

śmietanowy. Niedawno znalazłam na innym blogu taką wersję Rafaello i musiałam go czym prędzej wypróbować. Ciasto okazało się niesamowicie pyszne i jest zdecydowanie w pierwszej piątce naszych ulubionych ciast:) Lekki, kokosowy biszkopt na samych białkach pokryty jest kremem śmietanowo-czekoladowo- kokosowym. Wierzch wieńczy polewa z białej czekolady. Jak dla nas rewelacja! Na kalorie nie zwracam uwagi i Wam też(...)stopić na parze. Gdy masa będzie wyglądać tak, jakby się miała zważyć dodać mleko i, stale mieszając, podgrzewać, aż polewa stanie się gładka. Ostudzić i wylać na wierzch ciasta. Posypać wiórkami kokosowymi.   Źródło: My sweet world

Z miłości do słodkości
Ciasto kokosowo - limonkowe 77

składniki na zmianę z mlekiem kokosowym, w 3 - 4 turach, mieszając szpatułką lub łyżką tylko do połączenia składników ( na tym etapie nie używamy już miksera ). Na koniec wmieszać wiórki kokosowe. Ciasto przełożyć do głębokiej keksówki * o wymiarach dolnych około 28 x 9 cm, wysmarowanej masłem i oprószonej mąką lub bułką tartą, wyrównać. Piec w temperaturze 175°C przez około(...)otrzymania gładkiego lukru. Gęstość lukru regulować poprzez dodanie cukru pudru - jeśli będzie zbyt rzadki, lub soku z limonki - jeżeli będzie zbyt gęsty.  Gotowym lukrem polać wystudzone ciasto, oprószyć wiórkami kokosowymi. * Choć jak wspomniałam we wstępie, ciasto nie wyrasta dużo, surowej masy jest sporo, potrzebna jest więc głęboka keksówka. Smacznego

Opowieści z piekarnika
Rafaello na krakersach - bez pieczenia 2748

pieczenia. Ciasto zamieniłam na krakersy, a masę śmietanową na budyniowo - śmietanową. Ciasto zniknęło w równie szybkim tempie w jakim powstało:) Składniki: 250g masła lub margaryny,  750ml mleka,  2 budynie waniliowe,  2 łyżeczki mąki ziemniaczanej,  1 i 1/2 szklanki cukru,  200g wiórków kokosowych (użyłam Kresto),  100g płatków migdałowych (użyłam Kresto),  szklanka śmietanki(...)miksować. Następnie dodać do masy wiórki kokosowe oraz płatki migdałowe. Całość dokładnie wymieszać. Na dnie blaszki o wym. 23x33cm ułożyć warstwę krakersów i rozsmarować połowę masy. Przykryć drugą warstwą krakersów oraz resztą masy. Rozłożyć ostatnią warstwę ciastek. Czekolady połamać na kawałki wraz ze śmietanką stopić na parze. Lekko przestudzić i polać wierzch ciasta. Posypać wiórkami kokosowymi.Ciasto przechowywać w lodówce. Wiele

Z miłości do słodkości
Kostka kajmakowo kokosowa 81

komputera wolę wyjść z moją Panienką na spacer, bo pogoda taka piękna. Obiecuję, poprawę, a dziś zapraszam Was na pyszny czekoladowy biszkopt, z masą kokosową, dwiema warstwami herbatników i masą kajmakową. Pyszne i efektowne ciasto w sam raz do weekendowej kawy, ale i na specjalne okazje także się sprawdzi. Biszkopt: 5 jaj 1 szklanka cukru 3/4 szklanki mąki pszennej(...)blaszkę (moja ma wymiary 23,5 cm na 35,5 cm) wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok 30 minut w 170 st. C, a następnie studzimy. Masa kokosowa: 700 ml mleka 1 masło 150 g wiórek kokosowych budyń śmietankowy 3 łyżki cukru  250 ml mleka zagotowujemy, zalewamy nim wiórki i odstawiamy do napęcznienia. Z pozostałego mleka i cukru

Cynamonowe szczęście
Ciasto kokosowo-budyniowe 91

budyniem i masą kokosową to wypiek idealny do weekendowej kawy. Ciasto jest bardzo smaczne i wbrew pozorom łatwe do przygotowania :) Poniższe ciasto podarowałabym swojej siostrze, ponieważ uwielbia wiórki kokosowe. Ponadto ciasto kokosowo-budyniowe to świetny wypiek na poprawę humoru w chłodny, deszczowy dzień, ponieważ swoim kolorem i zapachem zachęca do jedzenia. Przepis dodaję do akcji "Piecz... od tak... prosto(...)masło. Wszystko delikatnie wymieszać. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Następnie spód do ciasta rozwałkować i przełożyć na blaszkę, rozsmarować budyń, a na sam wierzch położyć masę kokosową (należy ją rozsmarować równomiernie!). Przygotowane ciasto wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180ºC i piec około 50-60 minut. Wierzch ciasta musi się zarumienić. Upieczone ciasto wyjąć z piekarnika. Kroić dopiero po wystudzeniu

Ugotować
CIASTO FRANCUSKIE Z OWOCAMI I MUSEM KOKOSOWYM 60

Fantastyczna propozycja na zdrowe śniadanie na słodko - kawałki ciasta francuskiego a'la ciasteczka z owocami i ekologicznym musem kokosowym, a do tego sałatka owocowa również polana musem kokosowym. Ciasto francuskie z owocami to również fajna opcja szybkich przekąsek imprezowych lub gdy mamy ochotę ma "coś" słodkiego - możemy nimi delektować się bez wyrzutów sumienia. Smakują rewelacyjnie - sama nie mogłam się(...)Kaki myjemy, osuszamy, obieramy ze skóry i kroimy w cienkie plasterki. Banana obieramy i również kroimy w cienkie plasterki, a z granatu wyłuskujemy ziarenka. Jeszcze ciepłe kawałki ciasta francuskiego smarujemy musem kokosowym. Pozostały mus kokosowy lekko podgrzewamy, aby stał się półpłynny. Następnie na ciasto francuskie wykładamy plasterek kaki, plasterek banana i polewamy lekko roztopionym musem kokosowym. Na wierzchu układamy ziarenka

Kuchnia MagdaLeny
Przepisy sylwestrowe. Ponad 60 propozycji na Sylwestra! 926

łaty Daktylowiec - ciasto Babeczki "Czarny ląd" Ciasto dyniowa-kokosanka Czekoladowo-karmelowe babeczki z orzechami Waniliowe ciasteczka z owocami Waniliowa babka z rodzynkami Ciasteczka makusie (ciasteczka z makiem) Ciasteczka kokosowe Ciasto bananowe z rodzynkami (na mące kukurydzianej) Jabłkowo-cynamonowe (szybkie) ciasto Ciasto migdałowe Babka kokosowa Mleczne ciasto z brzoskwiniami i kruszonką Zajrzycie także do zbioru ciast świątecznych w poszukiwaniu inspiracji Słodkości

Słodkie okruszki
Ciasto na mące ryżowej z mleczkiem kokosowym 148

zrobieniu czegoś nietypowego a jednocześnie bardzo prostego w przygotowaniu to mam pomysł!. Ciasto bez mąki pszennej za to z mąką ryżową i kokosową - bez glutenu i ze zdrowym mleczkiem kokosowym. Ciasto będzie zbite i najlepiej będzie smakowało na ciepło! To zupełnie inny wymiar smaku w porównaniu do mąki pszennej. Bardzo delikatne w smaku z mleczno - kokosową nutą! Połącz przyjemne(...)miski wsypujemy mąki, proszek do pieczenia i cukier. Zaczynamy miksować ciasto dodając składniki w następującej kolejności: jajka, mleczko kokosowe, mleko. Ubijamy na jednolitą płynną masę 3/ Wlewamy ciasto na blaszkę wysmarowaną olejem kokosowym i posypaną mąką kokosową. Pieczemy ok. 45 minut (Do suchego patyczka). Spożywamy gdy jest ciepłe, można podawać z bitą śmietaną i bakaliami. SMACZNEGO

Kuchnia PROzdrowotna
Placek drożdżowy ze śliwkami i kokosową kruszonką 161

Placek drożdżowy ze śliwkami i kokosową kruszonką to klasyczne ciasto drożdżowe wzbogacone o wiórki kokosowe, które znajdują się zarówno w samym cieście, jak i w słodkiej kruszonce. Dzięki dodatkowi kefiru ciasto nie jest suche po upieczeniu, a także nie czerstwieje tak szybko jak klasyczna drożdżówka. Śliwki idealnie komponują się smakowo z wiórkami kokosowymi, ale możecie wykorzystać do tego ciasta inne(...)były ze sobą połączone) - jeśli owoce są mokre lub bardzo soczyste, osuszyć je - na wyrośniętym placku ułożyć dość gęsto koło siebie śliwki skórką do dołu - wierzch placka posypać kokosową kruszonką - ciasto drożdżowe piec w 180-190 stopniach przez około 40-45 minut lub do zrumienienia i tzw. suchego patyczka Zwróćcie uwagę na to, jakie owoce układacie na cieście. Jeśli

Smakołyki Bereniki
Snikers na imieninowe przyjęcie 122

Następnym razem postaram się poprawić. Składniki: ciasto kruche: 30 dag mąki 20 dag margaryny 5 żółtek 1 łyżka kwaśnej śmietany 10 dag cukru pudru 1 łyżka proszku do pieczenia ciasto kokosowe: 20 dag kokosu 1 szklanka cukru 5 białek ciasto orzechowe: 10 dag orzechów 5 białek  1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki cukru masa: 0,5 l mleka(...)waniliowego. Można również dodać do mleka mąki pszennej. Następnie ucieramy margarynę na miały puch i dodajemy stopniowo ostudzony budyń. Ciasto przekładamy jak na zdjęciu: ciasto kruche, masa, cisto kokosowe, masa, ciasto orzechowe, masa i ciasto kruche. Polewa według uznania. Polecam roztopioną czekoladę. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
CIASTO PIERNIKOWE Z ANANASEM 352

Przepis na pyszne ciasto piernikowe z ananasem, o aromatycznym lecz delikatnym smaku, z kawałkami egzotycznych owoców, lekką jak puch pianką śmietankową, pokryte delikatnie czekoladą i wiórkami kokosowymi. SKŁADNIKI: Ciasto: - masło (130 g.) - jajka (4 duże) - cukier (1/2 szkl.) - miód (200 g.) - mąka pszenna (450g.) - śmietana (3 duże łyżki) - kakao (2 łyżki) - przyprawa do piernika ( 1 opakowanie 15 g.) - soda(...)Ciasto wyciągamy z zamrażalki, wykładamy na nim drugi blat ciasta piernikowego i nasączamy go sokiem z puszki po ananasach. Na koniec wylewamy ostudzoną polewę czekoladową, wyrównujemy i posypujemy wiórkami kokosowymi. - Ciasto wstawiamy do lodówki i chłodzimy od 4 h. - 24 h. Wykonanie przepisu krok po kroku pokazane jest w filmiku. Serdecznie zapraszam do oglądania. Pozdrawiam Was serdecznie i życzę

RITA food channel