ciasto kokosowe - 13467 przepisów (strona:23/898)

Brownie kokosowe 151

Brownie kokosowe to idealne połączenie pysznego ciasta czekoladowe z delikatnie słodką masą kokosową. Ciasto w wykonaniu Madzi wyszło przepyszne. Koniecznie musicie go spróbować :) Listę składników i przepis znajdziecie poniżej… Składniki na ciasto 200 g czekolady deserowej 200g masła 150g cukru 3 jajka (rozmiar L) 100g mąki Składniki na krem kokosowy 100g wiórek kokosowych 300g mleczka kokosowego 1 jajko (rozmiar(...)masy łyżką nakładamy krem kokosowy i wkładamy na 35-40 min do piekarnika nagrzanego do 160 st. C. Po wyjęciu i ostudzeniu ciasta smarujemy je po wierzchu masą krówkową i posypujemy posiekanymi orzechami. Smacznego! Artykuł Brownie kokosowe pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kokosanki 170

Kokosanki to jeden z lepszych smaków dzieciństwa . Delikatne ciasto, polewa czekoladowa i wiórki kokosowe.  Idealne do kawy. Zamieniłam tradycyjny aromat do ciast na likier kokosowy. Ciasto: 4 jajka 1,5 szklanki mąki  1 szklanka cukru 8 łyż. oleju 8 łyż. wody likier kokosowy 2 łyż. proszku do pieczenia Polewa: kostka margaryny  3/4 szkl. cukru szklanka wody(...)cukrem , dodać wodę i olej dalej ucierając. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec ubite białka i likier kokosowy  wymieszać z masą . Wstawić do piekarnika na 35 min 175 stopni.Ostygnięte ciasto pokroić na niewielkie kwadraty, które obtaczamy w lekko ostygniętej polewie i wiórkach

Wypieki Uli
CIASTO WENUS 134

jest łatwe w przygotowaniu i co ważne tanim kosztem.  Puszysty biszkopt przełożony masą wykonaną ze śmietany kremówki i twarogu sernikowego a na wierzchu dżem i posypka kokosowa. U mnie ciasto to zrobiło furorę, jestem pewna, że i Was oraz Waszych gości zachwyci :) Składniki (użyłam blaszki prostokątnej 25 x 30 cm): Biszkopt: * 4 jajka * 1 szklanka mąki * 2/3 szklanki cukru(...)wymieszać by cukier się rozpuścił. Zmniejszyć palnik grzewczy do minimum, wsypać wiórki kokosowe, całość podsmażać do zarumienienia się wiórków kokosowych ciągle mieszając. Na samym wierzchu ciasta równomiernie wysypać posypkę kokosową. Ciasto wstawić do lodówki na minimum 3 godziny

Zrób to smacznie
Rafaello na herbatnikach - ciasto na zimno 178

Pomysł na niedzielne ciasto na zimno - rafaello, czyli herbatniki przełożone domowym kremem budyniowym i podprażonymi wiórkami kokosowymi. Ciasto jest proste do przygotowania i bardzo smaczne! Jego smak uzależnia 😋 Uwaga: rafaelllo najlepiej przygotować dzień przed podaniem, ponieważ herbatniki muszą zmięknąć i wchłonąć odrobinę kremu budyniowego.  Składniki na blachę o wymiarach 20 x 30 cm: 2 paczki herbatników(...)miksować. Blachę wyłożyć papierem (lub przezroczystą folią). Ułożyć warstwę herbatników. Na to 1/3 kremu budyniowego, ponownie herbatniki, krem, herbatniki i resztę kremu. Całość wyrównać. Wiórki kokosowe podprażyć na suchej patelni i posypać nimi wierzch ciasta. Całość wstawić do lodówki. Na drugi dzień kroić na mniejsze kawałki. Przygotowanie budyniu Przygotowywanie kremu budyniowego Składanie ciasta: herbatniki, krem (3 warstwy), a na wierzchu

Ugotować
BIsZkoPt Kokosowy z KOKOsowym kremem i KOKOSOWĄ BEZĄ 175

Składniki: ciasto: 1 kubek mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 kubka wiórków kokosowych 0,5 kubka oleju kokosowego 0,5 kubka mleczka kokosowego aromat migdałowy 0,5 kubka cukru 2 białka szczypta soli krem: 1 op serka mascarpone (200g)  0,5 kostki masła 0,5 kubka cukru 4 żółtka 1 łyżka mleka w proszku beza(...)proszek do pieczenia i cukier, dolewamy mleczko kokosowe i aromat, białka ubijamy na pianę ze szczyptą soli, delikatnie mieszamy z masą kokosową, dolewamy olej i dosypujemy wiórki ciasto wylewamy na posmarowaną olejem kokosowym foremkę, pieczemy ok 20 minut do efektu suchego patyczka w międzyczasie przygotowujemy krem- masło ucieramy na puch, stopniowo dokładamy serek, żółtka z cukrem ucieramy na puch, obie

Luźna Kuchnia
Keto rogale świętomarcińskie (Paleo, LowCarb) 68

ciasta półfrancuskiego, widziałam także przepisy na bazie ciasta drożdżowego… No i uznałam, że jak już ma się udać, to raczej z ciastem drożdżowym niż półfrancuskim. I tak keto ciasto drożdżowe było już dużym wyzwaniem. Nigdy nie miałam okazji robić takowego. Nie czułam też specjalnej potrzeby, bo nie jestem jakąś wielką fanką. Ciasto drożdżowe kojarzy mi się głównie z wysuszonymi ciastami(...)klarowane oraz śmietanę kokosową. Suche składniki wymieszać ze sobą i na koniec dodać do reszty. Wymieszać do uzyskania gładkiego ciasta. Odstawić w ciepłe miejsce na 1 h. W międzyczasie przygotować nadzienie. Podrośnięte ciasto drożdżowe rozwałkować na stolnicy podsypując mąką kokosową. Uformować koło. Podzielić je nożem na 12 trójkątów. Każdy trójkąt rozwałkować jeszcze trochę cieniej i nadziewać 1/12 masy makowej. Zwijać

Modern Cave Girl
Kokosek z borówkami 518

Dwie warstwy kruchego ciasta, pomiędzy którymi znalazła się borówka amerykańska i warstwa z wiórkami kokosowymi. Ciasto zdecydowanie dla tych co lubią smak kokosa, bo jest dominujący, a borówka jest smacznym uzupełnieniem. Kawałek pysznego ciasta :) CIASTO KRUCHE: 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki krupczatki 250 g masła 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 żółtek FRUŻELINA BORÓWKOWA(...)borówki amerykańskiej 2 łyżki cukru 1 budyń śmietankowy 1/4 szklanki wody BEZA KOKOSOWA: 5 białek szczypta soli 1 szklanka cukru 150 g wiórków kokosowych 1 budyń waniliowy 1/2 szklanki śmietany 12% Ciasto kruche . Mąkę pszenną wymieszać z mąką krupczatką, cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Dodać zimne masło i posiekać nożem. Wlać żółtka i zagnieść szybko ciasto. Podzielić na dwie

https:KKuchniaMniam
Ciasto z kokosem i jabłkami 74

jakieś ciasto od razu wiemy, że będzie smaczne. W tym przypadku... nie spodziewałam się, że aż tak! :) Jest to wyjątkowe połączenie kruchego, kakaowego ciasta z jabłkami i delikatną masą kokosową. Ciasto jest mięciutkie i rozpływające się w ustach. Serdecznie polecam! Składniki na ciasto: 500 g mąki 1/2 szklanki cukru pudru 5 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 g masła(...)godziny. Białka ubić, stopniowo dodając cukier i ubijać, aż się rozpuści  (fot.2) . Wsypać proszek budyniowy i jeszcze chwilę ubijać. Dodać śmietanę, aromat waniliowy i wiórki kokosowe, dokładnie wymieszać. Na ciasto w blaszce wyłożyć masę jabłkową, następnie rozprowadzić równomiernie masę kokosową  (fot.3) , Całość posypać startym ciastem kakaowym (z zamrażalnika)  (fot.4) . Piec w temp. 170°C przez

Świat Ciasta
Najlepsze Ciasto Raffaello z Likierem Bez Pieczenia 147

Najlepsze Ciasto Raffaello z Likierem Bez Pieczenia – Zapraszam na przepyszne ciasto z wiórkami kokosowymi i likierem, bez pieczenia. Jest bardzo smaczne, wilgotne, aromatyczne, kremowe i wygląda wspaniale. W przygotowaniu jest proste, tylko należy pamiętać, aby składniki były w temperaturze pokojowej. Ciasto będzie idealne na spotkanie rodzinne i święta, bardzo polecam! (inspiracja z księgi siostry Anastazji). Proszę pamiętać o subskrypcji kanału(...)przykryć je 1/3 kokosowego kremu, wyrównać. Ułożyć drugą warstwę herbatników i wyłożyć połowę pozostałego kremu, wyrównać. Ułożyć trzecią – ostatnią warstwę herbatników i na wierzchu wyłożyć pozostały krem wyrównać. Ciasto posypać wiórkami kokosowymi i wstawić do lodówki na całą noc. Smacznego! :) Related Images: [ See image gallery

Mała Cukierenka
Brownie z kokosem 209

Brownie z kokosem to proste do przygotowania ciasto czekoladowe nadziane gorzką czekoladą oraz masą kokosową. Idealne w smaku. Nie za słodkie, puszyste i mocno czekoladowe. Masa kokosowa świetnie pasuje do czekoladowego ciasta. Zachęcam do pieczenia 😋 Składniki na keksówkę o długości 30 cm: ciasto czekoladowe 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej (200 g) 1 szklanka drobnego cukru do wypieków(...)posiekaną czekoladę. Garnek zdjąć z ognia i składniki połączyć ze sobą. Przygotowaną polewą przyozdobić wierzch ciasta. Brownie kroić po zastygnięciu polewy.  Etapy przygotowywania czekoladowego ciasta 1/2 surowego ciasta, masa kokosowa i ponownie 1/2 surowego ciasta Pomysł na przepis STĄD

Ugotować
Makowiec na kruchym spodzie z bezą kokosowym 103

Makowiec na kruchym cieście z własnej roboty masą makową, powidłami śliwkowymi i bezą kokosową. Uwielbiam to ciasto! Dla każdego miłośnika ciast z makiem, nie tylko na Boże Narodzenie, ale absolutnie na cały karnawał będzie idealne. Ciasto nie jest zbyt skomplikowane, ale jest dość pracochłonne, natomiast warte każdej minuty uwagi. SKŁADNIKI: CIASTO KRUCHE: - 100 g masła - 1 jajko - 180 g mąki(...)puder, ubij na sztywno. Dodaj do masy makowej, wraz z żółtkami i całość wymieszaj. Masę makową wyłóż od razu na podpieczony spód i piecz godzinę w piekarniku. Wystudź ciasto. BEZA KOKOSOWA: - 5 białek - 9 czubatych łyżek cukru pudru - 2 łyżki płaskie skrobi ziemniaczanej - 120 g wiórek kokosowych  Białka ubij ze szczyptą soli, dodaj cukier i dalej ubij na sztywno

SMYKWKUCHNI
ROLADA BOUNTY (BEZ PIECZENIA) 141

kokosową z mleczka kokosowego (stałą część mleczka kokosowego, a wodę pozostawiamy) oraz 2 łyżki syropu daktylowego/syropu z agawy lub miodu i wszystko dokładnie mieszamy łyżką. Ciasto: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej razem z pastą kokosową oraz olejem kokosowym. Banana obieramy, kroimy w plasterki i rozgniatamy widelcem na papkę. Do drugiej miski wsypujemy mąkę kokosową i mieszamy z kakao. Następnie dodajemy(...)oraz około 1/2 szklanki wody z mleczka kokosowego. Wszystko dokładnie mieszamy, a następnie zagniatamy ciasto i formujemy z niego kulę. Gdy ciasto jest zbyt kruche możemy dodać jeszcze wody kokosowej. Ciasto rozwałkowujemy między dwoma papierami do pieczenia, na duży prostokątny placek. Na cieście rozsmarowujemy nadzienie kokosowe, a następnie zwijamy w rulon, pomagając sobie papierem do pieczenia. Wkładamy do lodówki

Kuchnia MagdaLeny
ROLADA BOUNTY (BEZ PIECZENIA) 697

kokosową z mleczka kokosowego (stałą część mleczka kokosowego, a wodę pozostawiamy) oraz 2 łyżki syropu daktylowego/syropu z agawy lub miodu i wszystko dokładnie mieszamy łyżką. Ciasto: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej razem z pastą kokosową oraz olejem kokosowym. Banana obieramy, kroimy w plasterki i rozgniatamy widelcem na papkę. Do drugiej miski wsypujemy mąkę kokosową i mieszamy z kakao. Następnie dodajemy(...)oraz około 1/2 szklanki wody z mleczka kokosowego. Wszystko dokładnie mieszamy, a następnie zagniatamy ciasto i formujemy z niego kulę. Gdy ciasto jest zbyt kruche możemy dodać jeszcze wody kokosowej. Ciasto rozwałkowujemy między dwoma papierami do pieczenia, na duży prostokątny placek. Na cieście rozsmarowujemy nadzienie kokosowe, a następnie zwijamy w rulon, pomagając sobie papierem do pieczenia. Wkładamy do lodówki

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto z rabarbarem, budyniem i kokosową bezą 162

weekend. Miłego piątku! :) To ciasto to moje odkrycie w tym sezonie rabarbarowym. Dawno żadne mi tak nie smakowało. Zwarte ciasto, kremowy budyń, kwaśny rabarbar i delikatna kokosowa beza. Połączenie genialne. Wprawdzie po cieście już zniknął jakikolwiek ślad, to jednak ochota na nie nadal pozostała :) Tortownica 26 cm Składniki: Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Normal(...)Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Beza: 3 białka 150 g cukru 100 g wiórków kokosowych Ciasto: Masło utrzeć ze 100 g cukru na puszystą masę. Stopniowo dodawać żółtka. Następnie wsypać mąkę wymieszaną z 1 budyniem oraz proszkiem do pieczenia. Dolać 6 łyżek mleka. Mieszać

My simple kitchen
Brazyliana, czyli brazylijskie ciasto z kukurydzą 145

Znalazłam w szafce spore zapasy mąki kukurydzianej, trzeba było więc coś wykombinować;) Postanowiłam upiec nietypowe ciasto z dodatkiem mąki kukurydzianej, kukurydzy oraz wiórków kokosowych. Ciasto nie zawiera cukru, zamiast tego użyłam słodzone mleko skondensowane. Brazyliana ma konsystencję babki i wspaniały apetyczny żółty kolor... Składniki:2 jajka, 1 i 1/2 szklanki mąki kukurydzianej, 1/2 szklanki mąki pszennej, puszka kukurydzy, puszka mleka(...)Kukurydzę osączyć, przelać zimną wodą. Zmiksować przy użyciu blendera. Wlewać po trosze mleka, zmiksować. Wbić jajka, ponownie zmiksować. Dodać przesiane mąki oraz wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać. Na koniec dodać masło oraz proszek do pieczenia, wymieszać. Ciasto przelać do przygotowanej formy (u mnie w kształcie serca). Piec ok. 45minut w temp. 180st. Ostudzić, podawać oprószone cukrem pudrem

Z miłości do słodkości