ciasto kokosowe - 13467 przepisów (strona:36/898)

Tradycyjne naleśniki z serem 127

niezwykła. Tradycyjne naleśniki z serem. Składniki na ciasto: - 1,5 szklanki mąki tortowej - 1 szklanka mleka - 1 szklanka gazowanej wody mineralnej - 2 jajka - szczypta soli - 2 łyżki oleju kokosowego (do ciasta) - olej kokosowy (do smarowania patelni) Składniki na masę serową: - 500g twarogu tłustego - 2 średnie jajka - 3 łyżki cukru - 1 łyżka cukru z wanilią - esencja rumowa lub migdałowa (ja daję(...)misy malaksera, dodajemy oba cukry i miksujemy na puszystą masę. Dodajemy twaróg oraz aromat, ponownie miksujemy. Patelnię do smażenia naleśników smarujemy niewielką ilością oleju kokosowego i dobrze rozgrzewamy (na słabo rozgrzaną patelnię ciasto przywiera). Wlewamy chochelką porcję ciasta, rozprowadzamy równomiernie po całej powierzchni i smażymy, aż się lekko zrumieni z obu stron. Usmażone przekładamy na talerz i przykrywamy drugim (naleśniki

mojewypiekiinietylko
STEFANIA- CIASTO Z KASZY MANNY 132

łyżeczki cukru waniliowego * 2 łyżki kakao Polewa: * pół kostki masła * pół szklanki cukru * 2 łyżki kakao * 2 łyżki wody * 3-4 łyżki wiórek kokosowych do posypania na wierzch * herbatniki do wyłożenia na spód i wierzch ciasta Mleko zagotować z cukrem, cukrem waniliowym, kakao i masłem. Do gotującego się mleka stopniowo wsypywać kaszę manną, ciągle mieszając, by nie powstały grudki. Gotować(...)Ciasto włożyć do lodówki. W garnku rozpuścić masło na polewę z cukrem Dodać wodę i kakao, wymieszać. Gdy polewa zacznie tężeć wylać ją na ciasto. Na wierzch posypać wiórki kokosowe. Ciasto przechowywać najlepiej w lodówce lub chłodnym miejscu.  Do wykonania ciasta użyłam produktów  Skworcu

Zrób to smacznie
Rafaello z białą czekoladą + film 220

fixu 1 tabliczka białej czekolady 350 g wiórków kokosowych 100 g masła przepis Do miski przekładamy oddzielone od żółtek, białka i ubijamy je na sztywną pianę, pod koniec ubijania wsypujemy cukier. Następnie do ubitej piany dodajemy żółtka, wsypujemy mąkę pszenną oraz proszek do pieczenia i wszystko delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto na biszkopt przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia(...)połowę ubitej śmietany i wszystko dokładnie ze sobą łączymy. Na pozostałej części biszkoptu dokładnie rozprowadzamy masę a na niej drugą połowę ubitej śmietany, wierzch ciasta posypujemy drugą połową wiórków kokosowych. Ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin, najlepiej smakuje drugiego dnia.   Artykuł Rafaello z białą czekoladą + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
Świąteczne wypieki. Ciasta, pierniczki, ciasteczka i inne słodkości na świąteczny stół. 129

Mleczne ciasto z brzoskwiniami i kruszonką - szybko, prosto i bez miksera Złote ciasto bananowe z rodzynkami (na mące kukurydzianej) Puszysta, wilgotna babka kokosowa - niezawodne i zawsze udane ciasto Kokosowy cytrusek z kremem Sernik śmietankowy w czekoladowe kropki   Ciasteczka: Delikatne serowe ciasteczka z kruchą słodyczą Ciasteczka "Makusie" - idealne słodkości do popołudniowej kawki Delikatne i puszyste

Słodkie okruszki
Keto tarta Egg nog (Paleo, LowCarb) 104

szklanki erytrytolu 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 60 g oleju kokosowego rafinowanego lub masła klarowanego 110 g mąki kokosowej 1 łyżeczka cynamonu 10 g ciemnego kakao Skondensowane mleko kokosowe 400 ml mleka kokosowego 0,25 szklanki erytrytolu Egg nog 1,25 szklanki gęstego mleka kokosowego 1 laska cynamonu 0,25 łyżeczki gałki muszkatołowej 2 żółtka 0,25 szklanki erytrytolu(...)utrzeć na gładkie ciasto. Ciasto rozwałkować między dwoma arkuszami papieru do pieczenia. Przełożyć na formę do tarty o średnicy wyłożoną papierem do pieczenia. Ponakłuwać widelcem i wstawić do lodówki na 30 minut. Piekarnik nagrzać do 180 stopni (tryb góra + dół) i piec ciasto przez ok. 15 -18 minut do lekkiego zrumienienia. Ostudzić. Skondensowane mleko kokosowe Umieść składniki w garnuszku

Modern Cave Girl
torcikowy mazurek 149

stopniowo cukier puder. Na koniec dodajemy posiekane orzechy i mieszamy szpatułką. Dzielimy na dwie części i wykładamy na dwa wcześniej przygotowane placki pokryte powidłem. składniki na ciasto z kokosem: 200 g wiórek kokosowych 6 białek 130 g cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Białka ubijamy na sztywno, dodajemy stopniowo cukier puder cały czas ubijając(...)wystudzenia. Masło miksujemy z kawą na puch, dodajemy stopniowo wystudzony budyń i miksujemy na jednolitą masę. wykonanie ciasta: Na pierwsze ciasto z bezą orzechową wykładamy 1/2 cz. masy, kładziemy ciasto kokosowe na, którym rozsmarowujemy pozostałą część masy. Drugie ciasto z bezą układamy na masie, bezą do masy. Całość polewamy polewą czekoladową

Domowy Smak Jedzenia
Kokosowe ciasto z morelami 112

morelami Musicie ocenić sami Składniki w temperaturze pokojowej (forma 21 cm x 27 cm ): Ciasto: 1 i 2/3 szklanki (250 g) mąki 1 kostka (200 g) masła 3/4 szklanki (150 g) cukru 1 opakowanie (16 g) cukru waniliowego 3 jajka 1/3 szklanki wiórków kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Dodatkowo: 2 łyżki wiórków kokosowych do oprószenia 6 moreli(...)Masło utrzeć z cukrem oraz cukrem waniliowym na puszystą masę. 3) Cały czas mieszając dodawać po jednym jajku, a następnie przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sól oraz wiórki kokosowe. 4) Gotowe ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i oprószyć wiórkami kokosowymi. 5) Na cieście ułożyć przygotowane śliwki. 6) Piec 50 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

Fitsweet.me
Ciasto Rafaello + film 136

Cudowny smakołyk za którym przepadają moje dzieci to przepyszne ciasto rafaello na biszkopcie   z białą czekoladą posypane wiórkami kokosowymi czyli niezwykły deser dla każdego łasucha, który zachwyci niejedno podniebienie. składniki na tortownicę 20 cm                         masa 2 tabliczki(...)wszystko mieszamy. Na dolną część biszkopta nakładamy 3/4 części masy i dokładnie ją rozprowadzamy, masę przykrywamy wierzchnią częścią biszkopta. Na wierzch ciasta nakładamy pozostałą masę i posypujemy wiórkami kokosowymi . Ciasto wstawiamy na 2 godziny do lodówki

Smakowite Dania
Jogurtowo-kokosowe ciasto a'la sernik (bez cukru) 272

Bardzo szybko się je przyrządza, bo jest bez spodu, ale jednocześnie wychodzi puszyste i piankowe, bardzo zbliżone do sernika. Ciasto jest bez cukru i sera, na jogurcie naturalnym :) Jogurtowo-kokosowe ciasto a'la sernik (bez cukru) 400 g jogurtu naturalnego 2 łyżki erytrolu 2 łyżki ksylitolu 40 g mąki kokosowej 4 jajka  1 opakowanie (64 g) budyniu śmietankowego(...)puszystą masę. W osobnej misce wymieszać budyń z mąką kokosową. Do ubitych jajek powoli dodawać jogurt, mieszając na wolnych obrotach miksera.  Wsypać suche składniki i delikatnie wmieszać do masy. Wylać na foremkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 45 minut w 180 stopniach (w połowie pieczenia przykryć wierzch ciasta folią

FitKot
ciasto Pani Marzeny (jabłkowo-kokosowe z chałwową polewą) 109

Pani Marzeny, ale porównałam je z przepisem Siostry Anastazji i choć znalazłam niewiele różnic, piekąc je teraz po raz drugi zdecydowałam się na tą drugą wersję. Ucierane ciasto, z kokosową wkładką i warstwą soczystych jabłek z cynamonem. A wszystko to oblane polewą chałwową. Nie przepadam za wypiekami z chałwą, ale tu pod postacią polewy bardzo mi smakowała. Wydaje się skomplikowane(...)razu znajdzie się i u mnie. I tak oto ten przepis wyprzedził około dwadzieścia innych stojących w kolejce do pieczenia. Zapraszam Was więc kochani na znakomite ciasto jabłkowo-kokosowe, a Pani Marzenie dziękuję za przepis. *blaszka 29*34 cm Składniki: na ciasto: 7 jajek 1 kostka margaryny (lub 250 g masła) 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto z kremem i jeżynami 801

temperaturze pokojowej Frużelina z jeżyn: 800 g jeżyn świeżych lub mrożonych 130 g cukru ( lub więcej, do smaku ) 18 g żelatyny + 50 ml zimnej wody Dodatkowo: wiórki kokosowe do posypania wierzchu ciasta Wykonanie: Biszkopt: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną przesiać i wymieszać. Białka oddzielić od żółtek. Do żółtek wsypać proszek do pieczenia(...)ciasto do lodówki, przed nałożeniem kremu, aby frużelina nieco bardziej stężała ). Na to wyłożyć krem budyniowo - maślany, wyrównać. Przykryć drugim blatem biszkoptu. Na wierzchu rozsmarować odłożony krem, posypać wiórkami kokosowymi. Ciasto wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Przechowywać w lodówce. * Blaty biszkoptowe można lekko nasączyć, np. mieszanką wody i soku z cytryny z dodatkiem niewielkiej

Opowieści z piekarnika
Pączki kokosowo jagodowe 138

Pieczone bez termometru. Z porcji wychodzi 18 sztuk i zapewniam was że nie poleżą za długo.  składniki ciasto: 35 dag mąki tortowej 2 dag drożdży szczypta soli 2 łyżki cukru trzcinowego 4 żółtka 40 g masła 170 ml mleczka kokosowego 2 łyżki spirytusu smalec do smażenia pączków budyń jagodowy: 375 ml mleczka kokosowego/1 i 1/2 szklanki(...)łyżki cukru trzcinowego 20 dag jagód mrożonych 1 łyżka masła lukier: 1 szklanka cukru pudru mleko ciepłe polewa jagodowa: 0,5 łyżeczki żelatyny 50 ml soku jagodowego wiórki kokosowe Ciasto: Przepis na 18 sztuk Mąkę dzień wcześniej ustawiam koło kuchenki żeby się nagrzała. Jajka wyjmuje z lodówki. Do miski przekładam drożdże, dodaję szczyptę cukru, łyżkę mąki i mleczko kokosowe letnie

wesoła kuchnia
Kokosowo – budyniowe ciasto z brzoskwiniami 97

zalewy i kroimy w kostkę. Budynie zagotowujemy w 750 ml mleka z 2 łyżkami cukru i wylewamy na ciasto - budyń nie może być za gorący, ale nie może też całkiem wystygnąć. Na masę budyniową wykładamy pokrojone brzoskwinie. Przygotowujemy masę kokosową: wiórki kokosowe, budyń w proszku i mąkę ziemniaczaną mieszamy w miseczce, odstawiamy. W dużej misce ubijamy na sztywno białka(...)budyń, mąka ziemniaczana, wiórki kokosowe), a na końcu śmietanę. Masę wykładamy na brzoskwinie. Wyjmujemy z zamrażarki pozostałą część ciasta i ścieramy je na tarce o dużych oczkach na masę kokosową. Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 50 – 60 minut (do suchego patyczka

Nie tylko w kuchni
Drożdżowe ślimaczki kokosowe 179

się lekko czerstwe, wystarczy krótko podgrzać je w kuchence mikrofalowej lub piekarniku. Z podanej ilości składników można przygotować 8-10 bułeczek (w zależności od grubości plastrów). Drożdżowe ślimaczki kokosowe Składniki: ciasto 240g mąki pszennej + do podsypania ciasta 140ml wody (lub mleka) 8g drożdży świeżych 3,5 łyżki domowego cukru z wanilią (lub zwykłego) 1 łyżeczka cukru (do rozczynu) 20g masła(...)rozwałkowane ciasto posmarować roztopionym masłem, posypać równomiernie cukrem oraz wiórkami kokosowymi - placek zwinąć w ciasny rulon wzdłuż krótszego boku; może to być nieco utrudnione, gdyż wiórki kokosowe zapobiegają klejeniu się do siebie warstw ciasta, ale należy zrobić to najciaśniej, jak umiemy - rulon pokroić ostrym nożem na plastry grubości 3-3,5 cm - ślimaki ułożyć w sporych odstępach na blasze wyłożonej

Smakołyki Bereniki

Proponowane wyszukiwania