Babka kokosowa z białek powstała, podobnie jak piegusek z białek , z ich nadmiaru w lodówce. Jest to proste w wykonaniu ciasto ucierane, wiórki kokosowe są lekko wyczuwalne w strukturze babki oraz jej smaku, a ciemna polewa czekoladowa pięknie komponuje się z jej jasnym wnętrzem. Babkę z poniższego przepisu najlepiej wykonać w keksówce o wymiarach 200x110x75 lub 260x110x75, ja upiekłam(...)kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej, dodać kilka łyżek mleka i dokładnie wymieszać, od razu rozsmarować na cieście - ciasto pozostawić do zastygnięcia czekolady, można schłodzić w lodówce Babka kokosowa z białek to delikatne ciasto, które mogę zaproponować nie tylko wielbicielom kokosowych smaków (dla nich zamieściłam w poprzednim poście przepis na biszkopt z masą kokosową ), ale przede wszystkim osobom, które nie mają
Smakołyki Berenikidojrzałe banany 1 l soku bananowego 3 słodzone budynie kokosowe Składniki na masę śmietanową:500 ml śmietany kremówki 30% 1/4 szklanki cukru1/4 szklanki wiorków kokosowych wiórki czekoladowe do posypania Któż z prawdziwych wielbicieli ciast, oprze się zestawieniu kokosa i bananów....? Oj, chyba niewielu :) Przepis z takim właśnie zestawieniem znalazłam na portalu Wielkie Żarcie. Nanioslam jedynie kilka poprawek, dostosowując je bardziej
Świat CiastaNastępnie do kremu dodać 3/4 uprażonego słonecznika, krótko wymieszać mikserem. Krem śmietanowo – kokosowy: 4. Do śmietanki dodać serek, fix, cukier z wanilią, cukier puder i ubić, patrz FILM . 5. Odłożyć około 230-250g kremu i do pozostałego dodać wiórki kokosowe, wymieszać szpatułką. Składanie ciasta: 6. Tortownicę o średnicy 23cm (lub 22cm z folią rantową o wysokości 8cm) wyłożyć papierem(...)wierzch wyłożyć 1/3 kokosowego kremu, wyrównać. 7. Na kremie ułożyć kolejną warstwę herbatników i znów je nasączyć. Wyłożyć połowę kremu ze słonecznikiem, wyrównać. Znów ułożyć herbatniki i je nasączyć. Wyłożyć połowę pozostałego kokosowego kremu, wyrównać. Ułożyć herbatniki, nasączyć i wyłożyć pozostały krem ze słonecznikiem. Ułożyć ostatnią warstwę herbatników, nasączyć je i wyłożyć pozostały kokosowy krem, wyrównać. 8. Odłożony krem 230g
Mała Cukierenkaproc - ile potrzeba, wiórki kokosowe - ile potrzeba jajka, olej, cukier cytrynowy Royal Brand utrzeć na kogel-mogel wsypać mąkę, proszek do pieczenia, wiórki kokosowe i mikserem wyrobić do połączenia się mąki z masą jajeczną - ciasto ma być dość gęste forma silikonowa 24 cm - na dno wlać trochę ciasta i rozsypać wiśnie bez pestek - ponownie rozsypać wiśnie i wlać część ciasta(...)wyjąć z formy dopiero jak wystygnie cukier puder wymieszać ze śmietaną około 2 łyżeczki aby był gęsty, jak wolisz rzadszy to dać więcej śmietany ciasto polukrować i posypać wiórkami kokosowymi ciasto jest przepyszne i można je jeść i jeść..............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięolejem kokosowym. Jest puszyste mimo użycia pełnoziarnistej mąki, najlepsze na świeżo, a nawet jeszcze ciepłe ;) Uważajcie tylko z przechowywaniem w chłodniejszych miejscach i w lodówce (poprzez użycie oleju kokosowego ciasto jest twardsze po schłodzeniu). Łapcie ostatnie śliwki i pieczcie ;) Pełnoziarniste orkiszowe ciasto ze śliwkami bez cukru 230 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 100 g ksylitolu 1,5 łyżeczki proszku(...)pieczenia 3 jajka szczypta soli 100 g oleju kokosowego płynnego 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 125 ml mleka śliwki węgierki Mąkę pełnoziarnistą przesiać, dodać proszek do pieczenia, szczyptę soli i ksylitol – wymieszać starannie. W drugiej misce umieścić jajka, ekstrakt, olej i mleko – również wymieszać. Do mokrych składników wsypywać stopniowo suche i całość połączyć rózgą kuchenną. Masę przelać do foremki wyłożonej papierem
FitKotPrzepis na ciasto biała dama z brzoskwiniami , serkiem philadelphia i kokosem. Ciasto jest na biszkopcie, przełożone kremem z brzoskwiniami i posypane prażonymi wiórkami kokosowymi. Ciasto jest delikatne w smaku. Brzoskwinie nadają mu świeżości, a serek philadelphia dodaje fajnego i wyrazistego akcentu. Jak zrobić takie ciasto biala dama pokazane jest w filmiku . Zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał RITA creative(...)warstwę kremu, wyrównujemy i wygładzamy. Wstawiamy ciasto do lodówki. Krok 5.) Posypka kokosowa . Na patelni roztapiamy masło z cukrem i wsypujemy wiórki kokosowe. Smażymy na średnim ogniu ciągle mieszając, żeby się nie przypaliły. Gdy się zarumienią odstawiamy do lekkiego przestudzenia, a następnie wykładamy na ciasto. Wstawiamy ciasto do lodówki na minimum 4 godziny, a najlepiej zostawić na noc. TUTAJ
RITA food channelwiórków kokosowych – ok. 1 niepełnej łyżki cukru/ksylitolu/miodu – 2 jajka – 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej – 3 banany *opcjonalnie: olej kokosowy do smażenia, wiórki kokosowe i gorzka czekolada do dekoracji Wszystkie składniki na ciasto, prócz bananów dokładnie ze sobą mieszamy (ciasto będzie gęste). Banany kroimy na grubsze plastry(...)Każdy plaster maczamy w cieście i smażymy z dwóch stron na patelni bez tłuszczu lub delikatnie natłuszczonej olejem kokosowym. Dekorujemy wiórkami i roztopioną gorzką czekoladą. Smacznego! Artykuł Banany w cieście kokosowym FIT pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong
Be Fit Be StrongOstatnio często eksperymentuję z mąką kokosową i póki co zauważam same zalety jej stosowania. Mimo że jej cena nie jest niska to ta mąka jest niesamowicie wydajna (np. w przepisie na biszkopt używamy 40 g). Ciasta są lekkie i delikatne w smaku, zupełnie inne(...)niż te na mąkach glutenowych. Tym razem szukałam przepisu na ciasto z owocami, a że obecnie wszędzie widuję świeże figi, to postanowiłam spróbować upiec z nimi ciasto ;) Fit ciasto kokosowe ze świeżymi figami foremka 21 x 27 cm 6 jajek rozm. M ½ szklanki mąki kokosowej ¼ szklanki oleju kokosowego roztopionego lub oliwy z oliwek 2 łyżki miodu lub syropu klonowego
FitKotkokos ( najchętniej to sypałabym go o wszystkiego :D ). Dziś mam dla Was kolejny przepis na kokosowe ciacho – tym razem bez żadnych kremów, mas i dodatków. Proste, klasyczne ucierane ciasto kokosowe o bardzo intensywnym smaku. Od ciasta jogurtowego albo ucieranych szarlotek, które tak lubicie różni je to, że jest bardziej zbite, mniej puszyste, bardziej ciężkie – ale równie pyszne! Koniecznie
Ostra na Słodkopieczenie biszkoptów, no chyba, że ktoś lubi zakalce. Ja nie bardzo. Postanowiłam więc wymyśleć jaki sposób aby obejść pieczenie biszkopta i o to efekt. Ciasto ucierane z masą migdałową oraz kokosową pianką. W końcu trzeba sobie radzić w każdej sytuacji, a złej baletnicy przeszkadza wiadomo co więc nie ma co zarzekać tylko korzystać z tego co się(...)łyżki jogurtu naturalnego szczypta soli łyżeczka proszku do pieczenia 5 żółtek masa: 2 budynie 1l mleka 6 łyżek cukru kostka masła 200 g płatków migdałowych aromat migdałowy ciasto kokosowe: 5 białek 3/4 szklanki cukru 200 g wiórków kokosowych Wykonanie: Masło roztapiamy w garnku na piecu i przelewamy do miski. Dodajemy cukier i żółtka. Wszystko razem miksujemy aż do połączenia
ciastkarnia na kruchym spodzieniezwykła. Tradycyjne naleśniki z serem. Składniki na ciasto: - 1,5 szklanki mąki tortowej - 1 szklanka mleka - 1 szklanka gazowanej wody mineralnej - 2 jajka - szczypta soli - 2 łyżki oleju kokosowego (do ciasta) - olej kokosowy (do smarowania patelni) Składniki na masę serową: - 500g twarogu tłustego - 2 średnie jajka - 3 łyżki cukru - 1 łyżka cukru z wanilią - esencja rumowa lub migdałowa (ja daję(...)misy malaksera, dodajemy oba cukry i miksujemy na puszystą masę. Dodajemy twaróg oraz aromat, ponownie miksujemy. Patelnię do smażenia naleśników smarujemy niewielką ilością oleju kokosowego i dobrze rozgrzewamy (na słabo rozgrzaną patelnię ciasto przywiera). Wlewamy chochelką porcję ciasta, rozprowadzamy równomiernie po całej powierzchni i smażymy, aż się lekko zrumieni z obu stron. Usmażone przekładamy na talerz i przykrywamy drugim (naleśniki
mojewypiekiinietylkołyżeczki cukru waniliowego * 2 łyżki kakao Polewa: * pół kostki masła * pół szklanki cukru * 2 łyżki kakao * 2 łyżki wody * 3-4 łyżki wiórek kokosowych do posypania na wierzch * herbatniki do wyłożenia na spód i wierzch ciasta Mleko zagotować z cukrem, cukrem waniliowym, kakao i masłem. Do gotującego się mleka stopniowo wsypywać kaszę manną, ciągle mieszając, by nie powstały grudki. Gotować(...)Ciasto włożyć do lodówki. W garnku rozpuścić masło na polewę z cukrem Dodać wodę i kakao, wymieszać. Gdy polewa zacznie tężeć wylać ją na ciasto. Na wierzch posypać wiórki kokosowe. Ciasto przechowywać najlepiej w lodówce lub chłodnym miejscu. Do wykonania ciasta użyłam produktów Skworcu
Zrób to smaczniefixu 1 tabliczka białej czekolady 350 g wiórków kokosowych 100 g masła przepis Do miski przekładamy oddzielone od żółtek, białka i ubijamy je na sztywną pianę, pod koniec ubijania wsypujemy cukier. Następnie do ubitej piany dodajemy żółtka, wsypujemy mąkę pszenną oraz proszek do pieczenia i wszystko delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto na biszkopt przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia(...)połowę ubitej śmietany i wszystko dokładnie ze sobą łączymy. Na pozostałej części biszkoptu dokładnie rozprowadzamy masę a na niej drugą połowę ubitej śmietany, wierzch ciasta posypujemy drugą połową wiórków kokosowych. Ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin, najlepiej smakuje drugiego dnia. Artykuł Rafaello z białą czekoladą + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania
Smakowite DaniaMleczne ciasto z brzoskwiniami i kruszonką - szybko, prosto i bez miksera Złote ciasto bananowe z rodzynkami (na mące kukurydzianej) Puszysta, wilgotna babka kokosowa - niezawodne i zawsze udane ciasto Kokosowy cytrusek z kremem Sernik śmietankowy w czekoladowe kropki Ciasteczka: Delikatne serowe ciasteczka z kruchą słodyczą Ciasteczka "Makusie" - idealne słodkości do popołudniowej kawki Delikatne i puszyste
Słodkie okruszkiszklanki erytrytolu 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 60 g oleju kokosowego rafinowanego lub masła klarowanego 110 g mąki kokosowej 1 łyżeczka cynamonu 10 g ciemnego kakao Skondensowane mleko kokosowe 400 ml mleka kokosowego 0,25 szklanki erytrytolu Egg nog 1,25 szklanki gęstego mleka kokosowego 1 laska cynamonu 0,25 łyżeczki gałki muszkatołowej 2 żółtka 0,25 szklanki erytrytolu(...)utrzeć na gładkie ciasto. Ciasto rozwałkować między dwoma arkuszami papieru do pieczenia. Przełożyć na formę do tarty o średnicy wyłożoną papierem do pieczenia. Ponakłuwać widelcem i wstawić do lodówki na 30 minut. Piekarnik nagrzać do 180 stopni (tryb góra + dół) i piec ciasto przez ok. 15 -18 minut do lekkiego zrumienienia. Ostudzić. Skondensowane mleko kokosowe Umieść składniki w garnuszku
Modern Cave Girl