ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:38/932)

Babka kokosowa z białek 743

Babka kokosowa z białek powstała, podobnie jak piegusek z białek , z ich nadmiaru w lodówce. Jest to proste w wykonaniu ciasto ucierane, wiórki kokosowe są lekko wyczuwalne w strukturze babki oraz jej smaku, a ciemna polewa czekoladowa pięknie komponuje się z jej jasnym wnętrzem. Babkę z poniższego przepisu najlepiej wykonać w keksówce o wymiarach 200x110x75 lub 260x110x75, ja upiekłam(...)kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej, dodać kilka łyżek mleka i dokładnie wymieszać, od razu rozsmarować na cieście - ciasto pozostawić do zastygnięcia czekolady, można schłodzić w lodówce Babka kokosowa z białek to delikatne ciasto, które mogę zaproponować nie tylko wielbicielom kokosowych smaków (dla nich zamieściłam w poprzednim poście przepis na biszkopt z masą kokosową ), ale przede wszystkim osobom, które nie mają

Smakołyki Bereniki
Torcik bananowo-kokosowy 150

dojrzałe banany 1 l soku bananowego 3 słodzone budynie kokosowe Składniki na masę śmietanową:500 ml śmietany kremówki 30% 1/4 szklanki cukru1/4 szklanki wiorków kokosowych wiórki czekoladowe do posypania Któż z prawdziwych wielbicieli ciast, oprze się zestawieniu kokosa i bananów....? Oj, chyba niewielu :) Przepis z takim właśnie zestawieniem znalazłam na portalu Wielkie Żarcie. Nanioslam jedynie kilka poprawek, dostosowując je bardziej

Świat Ciasta
Prosty torcik bez pieczenia KRÓWKA ze słonecznikiem i kokosem 417

Następnie do kremu dodać 3/4 uprażonego słonecznika, krótko wymieszać mikserem. Krem śmietanowo – kokosowy: 4. Do śmietanki dodać serek, fix, cukier z wanilią, cukier puder i ubić, patrz FILM . 5. Odłożyć około 230-250g kremu i do pozostałego dodać wiórki kokosowe, wymieszać szpatułką. Składanie ciasta: 6. Tortownicę o średnicy 23cm (lub 22cm z folią rantową o wysokości 8cm) wyłożyć papierem(...)wierzch wyłożyć 1/3 kokosowego kremu, wyrównać. 7. Na kremie ułożyć kolejną warstwę herbatników i znów je nasączyć. Wyłożyć połowę kremu ze słonecznikiem, wyrównać. Znów ułożyć herbatniki i je nasączyć. Wyłożyć połowę pozostałego kokosowego kremu, wyrównać. Ułożyć herbatniki, nasączyć i wyłożyć pozostały krem ze słonecznikiem. Ułożyć ostatnią warstwę herbatników, nasączyć je i wyłożyć pozostały kokosowy krem, wyrównać. 8. Odłożony krem 230g

Mała Cukierenka
"wiśnie lubią kokos" czyli pyszna łatwa babka z cukrem cytrynowym... 207

proc - ile potrzeba, wiórki kokosowe - ile potrzeba jajka, olej, cukier cytrynowy Royal Brand utrzeć na kogel-mogel wsypać mąkę, proszek do pieczenia, wiórki kokosowe i mikserem wyrobić do połączenia się mąki z masą jajeczną - ciasto ma być dość gęste forma silikonowa 24 cm - na dno wlać trochę ciasta i rozsypać wiśnie bez pestek - ponownie rozsypać wiśnie i wlać część ciasta(...)wyjąć z formy dopiero jak wystygnie cukier puder wymieszać ze śmietaną około 2 łyżeczki aby był gęsty, jak wolisz rzadszy to dać więcej śmietany ciasto polukrować i posypać wiórkami kokosowymi ciasto jest przepyszne i można je jeść i jeść..............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Pełnoziarniste orkiszowe ciasto ze śliwkami bez cukru 200

olejem kokosowym. Jest puszyste mimo użycia pełnoziarnistej mąki, najlepsze na świeżo, a nawet jeszcze ciepłe ;) Uważajcie tylko z przechowywaniem w chłodniejszych miejscach i w lodówce (poprzez użycie oleju kokosowego ciasto jest twardsze po schłodzeniu). Łapcie ostatnie śliwki i pieczcie ;) Pełnoziarniste orkiszowe ciasto ze śliwkami bez cukru 230 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 100 g ksylitolu  1,5 łyżeczki proszku(...)pieczenia 3 jajka szczypta soli 100 g oleju kokosowego płynnego 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 125 ml mleka śliwki węgierki Mąkę pełnoziarnistą przesiać, dodać proszek do pieczenia, szczyptę soli i ksylitol – wymieszać starannie. W drugiej misce umieścić jajka, ekstrakt, olej i mleko – również wymieszać. Do mokrych składników wsypywać stopniowo suche i całość połączyć rózgą kuchenną. Masę przelać do foremki wyłożonej papierem

FitKot
CIASTO BIAŁA DAMA Z BRZOSKWINIAMI 94

Przepis na ciasto biała dama z brzoskwiniami , serkiem philadelphia i kokosem. Ciasto jest na biszkopcie, przełożone kremem z brzoskwiniami i posypane prażonymi wiórkami kokosowymi. Ciasto jest delikatne w smaku. Brzoskwinie nadają mu świeżości, a serek philadelphia dodaje fajnego i wyrazistego akcentu. Jak zrobić takie ciasto biala dama pokazane jest w filmiku . Zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał  RITA creative(...)warstwę kremu, wyrównujemy i wygładzamy. Wstawiamy ciasto do lodówki.  Krok 5.) Posypka kokosowa . Na patelni roztapiamy masło z cukrem i wsypujemy wiórki kokosowe. Smażymy na średnim ogniu ciągle mieszając, żeby się nie przypaliły. Gdy się zarumienią odstawiamy do lekkiego przestudzenia, a następnie wykładamy na ciasto. Wstawiamy ciasto do lodówki na minimum 4 godziny, a najlepiej zostawić na noc. TUTAJ

RITA food channel
Banany w cieście kokosowym FIT 195

wiórków kokosowych – ok. 1 niepełnej łyżki cukru/ksylitolu/miodu – 2 jajka – 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej – 3 banany *opcjonalnie: olej kokosowy do smażenia, wiórki kokosowe i gorzka czekolada do dekoracji Wszystkie składniki na ciasto, prócz bananów dokładnie ze sobą mieszamy (ciasto będzie gęste). Banany kroimy na grubsze plastry(...)Każdy plaster maczamy w cieście i smażymy z dwóch stron na patelni bez tłuszczu lub delikatnie natłuszczonej olejem kokosowym. Dekorujemy wiórkami i roztopioną gorzką czekoladą. Smacznego! Artykuł Banany w cieście kokosowym FIT pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Fit ciasto kokosowe ze świeżymi figami 215

Ostatnio często eksperymentuję z mąką kokosową i póki co zauważam same zalety jej stosowania. Mimo że jej cena nie jest niska to ta mąka jest niesamowicie wydajna (np. w przepisie na biszkopt używamy 40 g). Ciasta są lekkie i delikatne w smaku, zupełnie inne(...)niż te na mąkach glutenowych. Tym razem szukałam przepisu na ciasto z owocami, a że obecnie wszędzie widuję świeże figi, to postanowiłam spróbować upiec z nimi ciasto ;) Fit ciasto kokosowe ze świeżymi figami foremka 21 x 27 cm 6 jajek rozm. M ½ szklanki mąki kokosowej ¼ szklanki oleju kokosowego roztopionego lub oliwy z oliwek 2 łyżki miodu lub syropu klonowego

FitKot
KOKOSANKA – ŁATWE, SZYBKIE CIASTO KOKOSOWE 266

kokos ( najchętniej to sypałabym go o wszystkiego :D ). Dziś mam dla Was kolejny przepis na kokosowe ciacho – tym razem bez żadnych kremów, mas i dodatków. Proste, klasyczne ucierane ciasto kokosowe o bardzo intensywnym smaku. Od ciasta jogurtowego albo ucieranych szarlotek, które tak lubicie różni je to, że jest bardziej zbite, mniej puszyste, bardziej ciężkie – ale równie pyszne! Koniecznie

Ostra na Słodko
Rafaello po mojemu 628

pieczenie biszkoptów, no chyba, że ktoś lubi zakalce. Ja nie bardzo.  Postanowiłam więc wymyśleć jaki sposób aby obejść pieczenie biszkopta i o to efekt. Ciasto ucierane z masą migdałową oraz kokosową pianką. W końcu trzeba sobie radzić w każdej sytuacji, a złej baletnicy przeszkadza wiadomo co więc nie ma co zarzekać tylko korzystać z tego co się(...)łyżki jogurtu naturalnego szczypta soli łyżeczka proszku do pieczenia 5 żółtek masa: 2 budynie 1l mleka 6 łyżek cukru kostka masła 200 g płatków migdałowych aromat migdałowy  ciasto kokosowe: 5 białek 3/4 szklanki cukru 200 g wiórków kokosowych Wykonanie: Masło roztapiamy w garnku na piecu i przelewamy do miski. Dodajemy cukier i żółtka. Wszystko razem miksujemy aż do połączenia

ciastkarnia na kruchym spodzie
Tradycyjne naleśniki z serem 160

niezwykła. Tradycyjne naleśniki z serem. Składniki na ciasto: - 1,5 szklanki mąki tortowej - 1 szklanka mleka - 1 szklanka gazowanej wody mineralnej - 2 jajka - szczypta soli - 2 łyżki oleju kokosowego (do ciasta) - olej kokosowy (do smarowania patelni) Składniki na masę serową: - 500g twarogu tłustego - 2 średnie jajka - 3 łyżki cukru - 1 łyżka cukru z wanilią - esencja rumowa lub migdałowa (ja daję(...)misy malaksera, dodajemy oba cukry i miksujemy na puszystą masę. Dodajemy twaróg oraz aromat, ponownie miksujemy. Patelnię do smażenia naleśników smarujemy niewielką ilością oleju kokosowego i dobrze rozgrzewamy (na słabo rozgrzaną patelnię ciasto przywiera). Wlewamy chochelką porcję ciasta, rozprowadzamy równomiernie po całej powierzchni i smażymy, aż się lekko zrumieni z obu stron. Usmażone przekładamy na talerz i przykrywamy drugim (naleśniki

mojewypiekiinietylko
STEFANIA- CIASTO Z KASZY MANNY 170

łyżeczki cukru waniliowego * 2 łyżki kakao Polewa: * pół kostki masła * pół szklanki cukru * 2 łyżki kakao * 2 łyżki wody * 3-4 łyżki wiórek kokosowych do posypania na wierzch * herbatniki do wyłożenia na spód i wierzch ciasta Mleko zagotować z cukrem, cukrem waniliowym, kakao i masłem. Do gotującego się mleka stopniowo wsypywać kaszę manną, ciągle mieszając, by nie powstały grudki. Gotować(...)Ciasto włożyć do lodówki. W garnku rozpuścić masło na polewę z cukrem Dodać wodę i kakao, wymieszać. Gdy polewa zacznie tężeć wylać ją na ciasto. Na wierzch posypać wiórki kokosowe. Ciasto przechowywać najlepiej w lodówce lub chłodnym miejscu.  Do wykonania ciasta użyłam produktów  Skworcu

Zrób to smacznie
Rafaello z białą czekoladą + film 250

fixu 1 tabliczka białej czekolady 350 g wiórków kokosowych 100 g masła przepis Do miski przekładamy oddzielone od żółtek, białka i ubijamy je na sztywną pianę, pod koniec ubijania wsypujemy cukier. Następnie do ubitej piany dodajemy żółtka, wsypujemy mąkę pszenną oraz proszek do pieczenia i wszystko delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto na biszkopt przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia(...)połowę ubitej śmietany i wszystko dokładnie ze sobą łączymy. Na pozostałej części biszkoptu dokładnie rozprowadzamy masę a na niej drugą połowę ubitej śmietany, wierzch ciasta posypujemy drugą połową wiórków kokosowych. Ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin, najlepiej smakuje drugiego dnia.   Artykuł Rafaello z białą czekoladą + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
Świąteczne wypieki. Ciasta, pierniczki, ciasteczka i inne słodkości na świąteczny stół. 190

Mleczne ciasto z brzoskwiniami i kruszonką - szybko, prosto i bez miksera Złote ciasto bananowe z rodzynkami (na mące kukurydzianej) Puszysta, wilgotna babka kokosowa - niezawodne i zawsze udane ciasto Kokosowy cytrusek z kremem Sernik śmietankowy w czekoladowe kropki   Ciasteczka: Delikatne serowe ciasteczka z kruchą słodyczą Ciasteczka "Makusie" - idealne słodkości do popołudniowej kawki Delikatne i puszyste

Słodkie okruszki
Keto tarta Egg nog (Paleo, LowCarb) 142

szklanki erytrytolu 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 60 g oleju kokosowego rafinowanego lub masła klarowanego 110 g mąki kokosowej 1 łyżeczka cynamonu 10 g ciemnego kakao Skondensowane mleko kokosowe 400 ml mleka kokosowego 0,25 szklanki erytrytolu Egg nog 1,25 szklanki gęstego mleka kokosowego 1 laska cynamonu 0,25 łyżeczki gałki muszkatołowej 2 żółtka 0,25 szklanki erytrytolu(...)utrzeć na gładkie ciasto. Ciasto rozwałkować między dwoma arkuszami papieru do pieczenia. Przełożyć na formę do tarty o średnicy wyłożoną papierem do pieczenia. Ponakłuwać widelcem i wstawić do lodówki na 30 minut. Piekarnik nagrzać do 180 stopni (tryb góra + dół) i piec ciasto przez ok. 15 -18 minut do lekkiego zrumienienia. Ostudzić. Skondensowane mleko kokosowe Umieść składniki w garnuszku

Modern Cave Girl

Proponowane wyszukiwania