ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:35/932)

Rafaello 262

Wspominałam już, że uwielbiam kokosowe wypieki i dzisiaj znowu ciasto kokosowe. Tym razem bardzo lekka, delikatna i mocno kokosowa pianka, która po prostu rozpływa się w ustach. Do tego moje ulubione cukierki kokosowo migdałowe. Nie czekajcie za długo  by je zrobić bo będziecie żałować. Składniki: Biszkopt: 3 jajka 3 łyżki cukru 3 łyżki maki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej(...)masa będzie rzadka poczekać chwilkę aż zacznie tężeć i wylać na biszkopt. Odłożyć na 2-3 godziny lub całą noc do lodówki by stężała. Przed podaniem ciasto pokroić w kostkę, posypać wiórkami kokosowymi i na środku ułożyć rafaello. * Jeśli mleko kokosowe będzie z wierzchu twarde przełożyć całość do garnka i zmiksować blenderem na gładko. Inspiracja z moimi zmianami My Sweet

Ala piecze i gotuje
Metrowiec 1857

różnego rodzaju uroczystościach. Obecnie to ciasto zostało wyparte przez bardziej nowoczesne, ale zapewne część osób dalej go przygotowuje. A mowa oczywiście o metrowcu, czyli dwukolorowym cieście, charakterystycznie składanym z plasterków ciasta, przekładanym kremem budyniowym lub grysikowym i krojonym z ukosa. Takie ciasto po pokrojeniu bardzo ładnie się prezentuje i pysznie smakuje. Ja moje ciasto zrobiłam troszkę inaczej niż w oryginale(...)składania ciasta. Obydwa ciasta najpierw pokroiłam na plastry równej grubości. Następnie na dużej tacy układałam jedną kromkę ciasta jasnego, smarowałam je łyżką kremu, przylepiałam do niej kromkę ciasta ciemnego, znów smarowałam kremem i przyklejałam kromkę ciasta jasnego i tak do końca składników. Jeśli kremu zostanie można nim posmarować dodatkowo wierzch lub boki ciasta. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Złożone ciasto wstawiłam

Waniliowe Improwizacje
Ciasto czekoladowo-kokosowe bez oleju 190

Wczoraj pokazałam Wam przepis na smażonego na głębokim oleju pysznego kalafiorowego „kurczka” . A dzisiaj dla zbalansowania poziomu cholesterolu proponuję proste, ale pyszniutkie czekoladowo-kokosowe ciasto bez oleju! Nie wierzycie, że to połączenie jest możliwe? Sami wypróbujcie Składniki (21 cm x 21 cm): Suche składniki: 2 szklanki mąki 3/4 szklanki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka wiórek(...)wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego do temperatury 180 stopni C piekarnika i pieczemy przez około 20 minut. Kroimy po wystudzeniu. Podajemy z ulubionym napojem Smacznego! Artykuł Ciasto czekoladowo-kokosowe bez oleju pochodzi z serwisu Lamarida.pl

Lamarida.pl
Babka kokosowa – lekka Wielkanoc 131

przepis. Ja zdecydowanie należę do klubu miłośników bab. Prostych, szybkich, wilgotnych, pysznych… dokładnie takich jak dzisiejsza babka kokosowa. Babka kokosowa z FIT lukrem to delikatnie słodkie, mocno kokosowe, puszyste ciasto bez cukru, na bazie mąki orkiszowej z mniejszą zawartością tłuszczu, niż tradycyjne wypieki. Jest zdrowiej, lżej, bardziej pożywnie, ale w dalszym ciągu smacznie, prosto i ekspresowo. Co więcej babka(...)się miłą odmianą. Dlatego jestem pewna, że przepis Was nie zawiedzie i znajdzie wierne grono fanów Print Babka kokosowa Babka kokosowa z FIT lukrem to delikatnie słodkie, mocno kokosowe, puszyste ciasto bez cukru na bazie mąki orkiszowej z mniejszą ilością tłuszczu. Jest zdrowiej, lżej, bardziej pożywnie, ale w dalszym ciągu smacznie, prosto i ekspresowo.  Course FIT deser Keyword babka

Fitsweet.me
Mazurek kokosowy z białą czekoladą 127

masła 82 % (zimne - prosto z lodówki) 100 g cukru pudru szczypta soli 2 żółtka  1 łyżka lodowatej wody opcjonalnie: 1 żółtko (do posmarowania ciasta) Masa kokosowa: 300 ml śmietany 18% 150 g wiórków kokosowych 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 3 łyżki cukru  Polewa: 150 g białej czekolady 1 łyżka mleka  1/4 łyżki masła Dodatkowo (do ozdoby): płatki(...)Teraz czas na masę kokosową. Do rondla wlać śmietanę, dodać cukier, ekstrakt i wiórki kokosowe. Całość podgrzać na wolnym ogniu i gotować kilka minut do zgęstnienia. Gorącą masę kokosową wyłożyć na ciasto  (fot.3) .  W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę z mlekiem i masłem. Gorącą polewę wylać na masę kokosową. Jeżeli polewa za bardzo nam zgęstnieje można dodatkowo dodać odrobinę

Świat Ciasta
Ciasto z cukinią, żurawiną i orzechami , chlebek cukiniowy 139

niewyczuwalna. Jeśli zetrzecie ją na drobnej tarce, nie ma opcji, żeby ktoś wpadł na to, jaki jest główny składnik tego ciasta. Słodycz ciastu nadaje żurawina i niewielka ilość cukru kokosowego. Ciasto nie jest zbyt słodkie, ale napotkana żurawina, doskonale nadaje słodkiego smaku danemu kęsowi. Jako tłuszcz, stosujemy olej kokosowy. Ma być zdrowo i smacznie I jest! Ciasto świetnie smakuje(...)proszek) mieszamy razem. Mokre składniki (jajka, rozpuszczony olej kokosowy) mieszamy razem w osobnym naczyniu. Cukinię odciskamy na sicie i dodajemy do jajek. Mieszamy mokre i suche składniki. Dodajemy bakalie. Pieczemy w większej keksówce w 180 stopniach ok 45 min - do suchego patyczka 4.13 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-ucierane/ciasto-z-cukinia/ MieszamWGarnku Artykuł Ciasto z cukinią, żurawiną i orzechami , chlebek cukiniowy pochodzi z serwisu Przepisy

Mieszam w Garnku
Ciasto leśny mech w wersji fit 144

uzdrowionej. Do tego ciasta na krem zawsze pasowała mi śmietanka z mleka kokosowego, a nie kremówka, dlatego to właśnie jej użyłam w przepisie. Myślę, że lekko kokosowy posmak doskonale sprawdza się w tym cieście, a do tego użycie stałej części mleczka kokosowego powoduje, że do zrobienia kremu wystarczą tylko dwa składniki. Za inspirację służył mi przepis na leśny mech(...)stałą część mleczka kokosowego, dodać 5 łyżek erytrytolu  i ubijać przez chwilę mikserem na puszystą masę Ciasto przekroić na 2 części. Na dolną część wyłożyć krem kokosowy. Z górnej zielonej części ciasta wybrać łyżeczką zielony środek i wyłożyć na krem.Wstawić do lodówki na kilka godzin lub całą noc. * Erytrytolu  można dodać  mniej lub więcej - w zależności

Healthy food explorer
Torcik marchewkowy z kremem kokosowym 238

można próbować ograniczyć ich ilość do minimum. Bazą tortu jest ciasto marchewkowe, które upiekłam na mące pełnoziarnistej. Bez sody (bo jest dla mnie za bardzo wyczuwalna). Ciasto przełożyłam kremem budyniowym z wiórkami kokosowymi i cząstkami ananasa. Jest to już prawie zapomniany przepis na krem do tortów (obecnie królują kremy na bazie bitej śmietany i serka mascarpone). Budyń można ugotować samemu(...)suchego patyczka). Wystudzić. Ugotować budyń z mniejszą ilością mleka niż na opakowaniu. Masło z cukrem pudrem ucieramy na puszystą masę, stopniowo dodajemy przestudzony budyń, wiórki kokosowe. Ciasto przekroić na pół. Połowę kremu wyłożyć na pierwszy blat ciasta. Wyłożyć cząstki ananasa (ja lubię więc nie żałowałam:)). Przykryć drugim blatem. Nałożyć masę budyniową i udekorować. Wstawić na noc do lodówki. Przechowywać

coolinarnastrefa.blogspot.com
Ciasto Kokosowa Zośka 104

Ciasto Kokosowa Zośka Pyszne ciasto przełożone bezą z masą śmietankową oraz batonami Składniki na biszkopt: ·        5 jajek ·        Niepełna szklanka cukru ·        5 łyżek mąki pszennej ·        5 łyżek mąki ziemniaczanej ·        1 łyżeczka(...)szklanka cukru ·        1 ½ łyżki maki ziemniaczanej ·        Szczypta soli ·        150 g wiórków kokosowych Składniki na masę: ·        800 g śmietany 36% ·        Galaretka przezroczysta ·        5 szt. batonów

Kulinarna Chwila
Ciasto jabłkowo - orzechowo - kokosowe. 136

margaryny 1 budyń waniliowy 2 łyżki cukru 500 ml mleka 3 łyżki cukru pudru 50 ml wódki Blat kokosowy: 6-7 białek niepełna szklanka cukru 150 g wiórków kokosowych Ciasto: Tłuszcz rozpuścić i odstawić do wystudzenia. Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Białka ubić na sztywno. Wsypywać partiami cukier. Nadal ubijając dodawać po jednym żółtku. Następnie wlać(...)budyń. Odstawić do całkowitego wystygnięcia. Masło/margarynę utrzeć z cukrem pudrem na gładki puch. Dodawać partiami zimny budyń. Na końcu wlać wódkę. Na ciasto orzechowo - jabłkowe wyłożyć krem i równomiernie go rozprowadzić. Przykryć blatem kokosowym. Życzę Wam miłego dnia

My simple kitchen
Princessa kokosowa 118

bardzo ciekawe i bardzo mocno kokosowe ciasto. Co ciekawe wszystkie jego warstwy są ze sobą zapieczone. Wygląda pysznie, a jeszcze lepiej smakuje. Jak wszystkie ciasta warstwowe wymaga trochę pracy, ale naprawdę warto. Ciasto: 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej 5 żółtek 3 łyżki cukru 250 g masła lub margaryny 1/2 szklanki wiórek kokosowych 2 łyżeczki proszku do pieczenia  Wszystkie(...)budyniu śmietankowego lub waniliowego bez cukru 3/4 szklanki wiórek kokosowych   Białka ubijamy na sztywną pianę, a następnie dodajemy do nich stopniowo cukier. Gdy cukier się rozpuści zmniejszamy obroty miksera i stopniowo wlewamy olej, wsypujemy proszek budyniowy, a na koniec dodajemy wiórki kokosowe Dodatkowo: 1 puszka masy kajmakowej Ciasto z lodówki rozwałkowujemy na papierze do pieczenia na wielkość blaszki

Cynamonowe szczęście
marchewkowo-jabłkowe budyniowe ciasto ze śmietaną z nutą kokosu... 169

kokosowe - ile potrzeba, śmietan fix 1 opakowanie jabłka obrać ze skórki, pokroić na kawałeczki, posypać cynamonem, mąką ziemniaczaną i wymieszać z jabłkami miękka palma, cukier utrzeć mikserem, dodać jajka i utrzeć na puszysto wsypać mąkę z proszkiem, sodą i zmiksować 1 minutę 0 dodać starta na drobnych oczkach marchewkę wsypać budyń czekoladowy bez cukru i zmiksować chwilę do ciasta dać(...)jabłkami, na wierzch dodać resztę jabłek - piec w 200C około 45 minut zimną śmietanę 30% ubić na sztywno z cukrem pudrem, śmietanfixem i posmarować wierzch ciasta, posypać wiórkami kokosowymi ciasto jesr rewelacyjnie smaczne, łatwe i warte upieczenia..............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Raffaello bez pieczenia 94

mleka kokosowego 100 g białej czekolady mlecznej 250 g mascarpone 150 g herbatników 200 ml kremówki 2 łyżki cukru pudru 30 g wiórek kokosowych dodatkowo foremka o wymiarach 20x10 cm Przepis Na początku należy wykonać masę koksową. Mleko kokosowe zagotować, wyłączyć palnik i do jeszcze gorącego mleka dodać połamaną czekoladę (mieszać do rozpuszczenia). Następnie dodać wiórki kokosowe (zostawić garść wiórek(...)wystygnięcia. Śmietanę razem z cukrem ubić na sztywno. Na blaszkę układać herbatniki, dociąć tak by szczelnie wypełniły dno, następnie rozsmarować całą masę kokosową. Ponownie ułożyć warstwę herbatników, które pokryć ubitą śmietaną. Całość posypać prażonymi wiórkami kokosowymi. Ciasto zostawić na noc w lodówce. Notatki Zamiast kremówki można użyć bitej śmietany z mleka kokosowego. Do tego będzie potrzebne 200 ml dobrze schłodzonego

zjem to blog kulinarny
Banany w cieście kokosowym 98

Banany  to znane i sycące owoce, bogate w witaminy i chętnie stosowane w różnych dietach. Smażone w cieście kokosowym, smakują doskonale jako gorący deser , można je również podać na słodką kolację . składniki na 4 porcje 3 świeże banany 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1,5 łyżki mąki 2 łyżki cukru 1 łyżka cynamonu 2 jajka klarowane masło do smażenia przepis(...)Banany obieramy ze skórki , odcinamy obie końcówki bananów . Następnie przekrawamy je wzdłuż na  połówki . Każdą część banana oprószamy cynamonem i obtaczamy w cieście z wiórków kokosowych , mąki , cukru  i jajek . Smażymy około 5 minut na rozgrzanym maśle . Podajemy na gorąco

Smakowite Dania

Proponowane wyszukiwania