ciasto kokosowe - 13467 przepisów (strona:35/898)

CIASTO KOKOSOWE – ŁATWE I SZYBKIE 9640

kokosowego tu dawno nie było?No to pora nadrobić!Mam dla Was przepis na przepyszne , łatwe i szybkie ucierane ciasto kokosowe.Mokre a zarazem niesamowicie puszyste , delikatne i rozpływające się w ustach!Produkty normalne zastąpiłam tymi bez laktozy i już mogłam się cieszyć jego smakiem! :D  SKŁADNIKI:* mąka – 250 g* jajko – 2 szt* proszek do pieczenia – 2 łyżeczki(...)cukier – 70 gSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Masło ucieramy z cukrem , dodajemy jajka i miksujemy na gładką masę.Dosypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i dolewamy mleko.( ciasto powinno mieć konsystencję śmietany ).Wsypujemy wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy.Wlewamy do natłuszczonej i obsypanej bułką tartą keksówki.Wkładamy do nagrzanego na 170C piekarnika na ok. 40-45 minut.,Studzimy i obficie posypujemy cukrem

Ostra na Słodko
Kokoski (lamingtony) 102

Przepyszne, kokosowe ciastka nasączone czekoladową polewą, które pamiętam jeszcze z dzieciństwa. U nas nosiły nazwę kokoski ale znane są również jako lamingtony lub kudłacze. Co ciekawe, pochodzą z Australii gdzie niewykorzystany biszkopt polewano czekoladową polewą i obtaczano w wiórkach aby się nie zmarnował.  Kto jeszcze nie zna tego deseru to polecam. Zwłaszcza miłośnikom kokosu. Ciasto: 4 jajka 1 szkl(...)ciepłej wody 350 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia aromat waniliowy Polewa: 200 g masła 1 szkl cukru 3 łyżki kakao 1/2 szkl mleka 250 g wiórków kokosowych Ciasto: Żółtka utrzeć z cukrem do białości. Nadal ubijając dolewać cienkim strumieniem wodę i olej. Następnie delikatnie wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. Białka ubić ze szczyptą soli

Smakołyki Asi
Mąka kokosowa co warto wiedzieć 47

kokosowa wymaga użycia podwójnej ilości płynu – np. jeżeli do naleśników z mąki pszennej dodaje się szklankę mleka, to do naleśników z mąki kokosowej należy dodać 2 szklanki. Ciasta z mąki kokosowej nie ugniatamy mieszamy tak aby tylko pozbyć się grudek Ciasto wykonane z mąki kokosowej nie twardnieje w wyniku długiego mieszania, w przeciwieństwie do ciasta z mąki pszennej(...)dajemy jej w mniejszych proporcjach, że daje jej się znacznie mniej. Na początek musimy organizm przyzwyczaić eliminując powoli mąkę pszenną. Dajemy 1 -2 łyżki do ciast, naleśników, stopniowo zwiększając proporcje. Mąka kokosowa o wiele szybciej wchłania wilgoć niż inne rodzaje mąki, dlatego aby uchronić ją od zepsucia, należy przechowywać w szczelnie zamkniętym szklanym słoiku w suchym i ciemnym miejscu

gotuj ze mną
na białkach kokosowo-makowe ciasto... 87

cukier 1 szklanka, margaryna 200 ml LUKIER: cukier puder 3/4 szklanki, sok z cytryny 1 łyżeczka, mleko 1-2 łyżeczki, wiórki kokosowe 2 łyżki mąkę, proszek do pieczenia, wiórki kokosowe, suchy mak w misce wymieszać, cukier i cukier wanilinowy w mniejszej miseczce wymieszać, margarynę Kasia stopić i wystudzić zimne białka ze szczyptą soli ubijać mikserem na dużych obrotach gdy zaczną(...)ół, ciasto piec około 45 minut, do suchego patyczka lukier: do cukru pudru wlać sok cytrynowy, mleko i wymieszać na dość płynny lukier, polać na ciasto, posypać wiórkami kokosowymi - ciasto jest lekkie, aromatyczne, pyszne........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Rafaello 199

Wspominałam już, że uwielbiam kokosowe wypieki i dzisiaj znowu ciasto kokosowe. Tym razem bardzo lekka, delikatna i mocno kokosowa pianka, która po prostu rozpływa się w ustach. Do tego moje ulubione cukierki kokosowo migdałowe. Nie czekajcie za długo  by je zrobić bo będziecie żałować. Składniki: Biszkopt: 3 jajka 3 łyżki cukru 3 łyżki maki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej(...)masa będzie rzadka poczekać chwilkę aż zacznie tężeć i wylać na biszkopt. Odłożyć na 2-3 godziny lub całą noc do lodówki by stężała. Przed podaniem ciasto pokroić w kostkę, posypać wiórkami kokosowymi i na środku ułożyć rafaello. * Jeśli mleko kokosowe będzie z wierzchu twarde przełożyć całość do garnka i zmiksować blenderem na gładko. Inspiracja z moimi zmianami My Sweet

Ala piecze i gotuje
Metrowiec 1559

różnego rodzaju uroczystościach. Obecnie to ciasto zostało wyparte przez bardziej nowoczesne, ale zapewne część osób dalej go przygotowuje. A mowa oczywiście o metrowcu, czyli dwukolorowym cieście, charakterystycznie składanym z plasterków ciasta, przekładanym kremem budyniowym lub grysikowym i krojonym z ukosa. Takie ciasto po pokrojeniu bardzo ładnie się prezentuje i pysznie smakuje. Ja moje ciasto zrobiłam troszkę inaczej niż w oryginale(...)składania ciasta. Obydwa ciasta najpierw pokroiłam na plastry równej grubości. Następnie na dużej tacy układałam jedną kromkę ciasta jasnego, smarowałam je łyżką kremu, przylepiałam do niej kromkę ciasta ciemnego, znów smarowałam kremem i przyklejałam kromkę ciasta jasnego i tak do końca składników. Jeśli kremu zostanie można nim posmarować dodatkowo wierzch lub boki ciasta. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Złożone ciasto wstawiłam

Waniliowe Improwizacje
Ciasto czekoladowo-kokosowe bez oleju 124

Wczoraj pokazałam Wam przepis na smażonego na głębokim oleju pysznego kalafiorowego „kurczka” . A dzisiaj dla zbalansowania poziomu cholesterolu proponuję proste, ale pyszniutkie czekoladowo-kokosowe ciasto bez oleju! Nie wierzycie, że to połączenie jest możliwe? Sami wypróbujcie Składniki (21 cm x 21 cm): Suche składniki: 2 szklanki mąki 3/4 szklanki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka wiórek(...)wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego do temperatury 180 stopni C piekarnika i pieczemy przez około 20 minut. Kroimy po wystudzeniu. Podajemy z ulubionym napojem Smacznego! Artykuł Ciasto czekoladowo-kokosowe bez oleju pochodzi z serwisu Lamarida.pl

Lamarida.pl
Babka kokosowa – lekka Wielkanoc 91

przepis. Ja zdecydowanie należę do klubu miłośników bab. Prostych, szybkich, wilgotnych, pysznych… dokładnie takich jak dzisiejsza babka kokosowa. Babka kokosowa z FIT lukrem to delikatnie słodkie, mocno kokosowe, puszyste ciasto bez cukru, na bazie mąki orkiszowej z mniejszą zawartością tłuszczu, niż tradycyjne wypieki. Jest zdrowiej, lżej, bardziej pożywnie, ale w dalszym ciągu smacznie, prosto i ekspresowo. Co więcej babka(...)się miłą odmianą. Dlatego jestem pewna, że przepis Was nie zawiedzie i znajdzie wierne grono fanów Print Babka kokosowa Babka kokosowa z FIT lukrem to delikatnie słodkie, mocno kokosowe, puszyste ciasto bez cukru na bazie mąki orkiszowej z mniejszą ilością tłuszczu. Jest zdrowiej, lżej, bardziej pożywnie, ale w dalszym ciągu smacznie, prosto i ekspresowo.  Course FIT deser Keyword babka

Fitsweet.me
Mazurek kokosowy z białą czekoladą 80

masła 82 % (zimne - prosto z lodówki) 100 g cukru pudru szczypta soli 2 żółtka  1 łyżka lodowatej wody opcjonalnie: 1 żółtko (do posmarowania ciasta) Masa kokosowa: 300 ml śmietany 18% 150 g wiórków kokosowych 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 3 łyżki cukru  Polewa: 150 g białej czekolady 1 łyżka mleka  1/4 łyżki masła Dodatkowo (do ozdoby): płatki(...)Teraz czas na masę kokosową. Do rondla wlać śmietanę, dodać cukier, ekstrakt i wiórki kokosowe. Całość podgrzać na wolnym ogniu i gotować kilka minut do zgęstnienia. Gorącą masę kokosową wyłożyć na ciasto  (fot.3) .  W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę z mlekiem i masłem. Gorącą polewę wylać na masę kokosową. Jeżeli polewa za bardzo nam zgęstnieje można dodatkowo dodać odrobinę

Świat Ciasta
Ciasto z cukinią, żurawiną i orzechami , chlebek cukiniowy 87

niewyczuwalna. Jeśli zetrzecie ją na drobnej tarce, nie ma opcji, żeby ktoś wpadł na to, jaki jest główny składnik tego ciasta. Słodycz ciastu nadaje żurawina i niewielka ilość cukru kokosowego. Ciasto nie jest zbyt słodkie, ale napotkana żurawina, doskonale nadaje słodkiego smaku danemu kęsowi. Jako tłuszcz, stosujemy olej kokosowy. Ma być zdrowo i smacznie I jest! Ciasto świetnie smakuje(...)proszek) mieszamy razem. Mokre składniki (jajka, rozpuszczony olej kokosowy) mieszamy razem w osobnym naczyniu. Cukinię odciskamy na sicie i dodajemy do jajek. Mieszamy mokre i suche składniki. Dodajemy bakalie. Pieczemy w większej keksówce w 180 stopniach ok 45 min - do suchego patyczka 4.13 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-ucierane/ciasto-z-cukinia/ MieszamWGarnku Artykuł Ciasto z cukinią, żurawiną i orzechami , chlebek cukiniowy pochodzi z serwisu Przepisy

Mieszam w Garnku
Ciasto leśny mech w wersji fit 90

uzdrowionej. Do tego ciasta na krem zawsze pasowała mi śmietanka z mleka kokosowego, a nie kremówka, dlatego to właśnie jej użyłam w przepisie. Myślę, że lekko kokosowy posmak doskonale sprawdza się w tym cieście, a do tego użycie stałej części mleczka kokosowego powoduje, że do zrobienia kremu wystarczą tylko dwa składniki. Za inspirację służył mi przepis na leśny mech(...)stałą część mleczka kokosowego, dodać 5 łyżek erytrytolu  i ubijać przez chwilę mikserem na puszystą masę Ciasto przekroić na 2 części. Na dolną część wyłożyć krem kokosowy. Z górnej zielonej części ciasta wybrać łyżeczką zielony środek i wyłożyć na krem.Wstawić do lodówki na kilka godzin lub całą noc. * Erytrytolu  można dodać  mniej lub więcej - w zależności

Healthy food explorer
Torcik marchewkowy z kremem kokosowym 180

można próbować ograniczyć ich ilość do minimum. Bazą tortu jest ciasto marchewkowe, które upiekłam na mące pełnoziarnistej. Bez sody (bo jest dla mnie za bardzo wyczuwalna). Ciasto przełożyłam kremem budyniowym z wiórkami kokosowymi i cząstkami ananasa. Jest to już prawie zapomniany przepis na krem do tortów (obecnie królują kremy na bazie bitej śmietany i serka mascarpone). Budyń można ugotować samemu(...)suchego patyczka). Wystudzić. Ugotować budyń z mniejszą ilością mleka niż na opakowaniu. Masło z cukrem pudrem ucieramy na puszystą masę, stopniowo dodajemy przestudzony budyń, wiórki kokosowe. Ciasto przekroić na pół. Połowę kremu wyłożyć na pierwszy blat ciasta. Wyłożyć cząstki ananasa (ja lubię więc nie żałowałam:)). Przykryć drugim blatem. Nałożyć masę budyniową i udekorować. Wstawić na noc do lodówki. Przechowywać

coolinarnastrefa.blogspot.com
Ciasto Kokosowa Zośka 47

Ciasto Kokosowa Zośka Pyszne ciasto przełożone bezą z masą śmietankową oraz batonami Składniki na biszkopt: ·        5 jajek ·        Niepełna szklanka cukru ·        5 łyżek mąki pszennej ·        5 łyżek mąki ziemniaczanej ·        1 łyżeczka(...)szklanka cukru ·        1 ½ łyżki maki ziemniaczanej ·        Szczypta soli ·        150 g wiórków kokosowych Składniki na masę: ·        800 g śmietany 36% ·        Galaretka przezroczysta ·        5 szt. batonów

Kulinarna Chwila
Ciasto jabłkowo - orzechowo - kokosowe. 83

margaryny 1 budyń waniliowy 2 łyżki cukru 500 ml mleka 3 łyżki cukru pudru 50 ml wódki Blat kokosowy: 6-7 białek niepełna szklanka cukru 150 g wiórków kokosowych Ciasto: Tłuszcz rozpuścić i odstawić do wystudzenia. Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Białka ubić na sztywno. Wsypywać partiami cukier. Nadal ubijając dodawać po jednym żółtku. Następnie wlać(...)budyń. Odstawić do całkowitego wystygnięcia. Masło/margarynę utrzeć z cukrem pudrem na gładki puch. Dodawać partiami zimny budyń. Na końcu wlać wódkę. Na ciasto orzechowo - jabłkowe wyłożyć krem i równomiernie go rozprowadzić. Przykryć blatem kokosowym. Życzę Wam miłego dnia

My simple kitchen