krem wegański kokosowy POLDER (polecam! świetny smak) Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Do miski wsypujemy mąkę pszenną, dodajemy cukier puder, ekstrakt waniliowy lub cukier wanilinowy, masło (siekamy je nożem) i wbijamy całe jajko. Zagniatamy składniki. Uwaga! Ciasto będzie klejące i takie ma być. Przygotowujemy blaszkę / blaszki. Nie wykładamy ich niczym. Ciasto nakładamy(...)ciastek. Wyciskamy ciastka na blaszkę, robiąc między nimi małe odstępy. Tu pomagały mi dzieci, więc odstępy są różne Blaszkę z ciasteczkami wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ciasteczka na złoty kolor (czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika, u mnie około 15 minut). Jeszcze ciepłe ciasteczka dekorujemy kajmakiem. Kajmak pod wpływem ciepła lekko się rozpuści i ładnie
Słodkie okruszkiGotowe ciasto francuskie nie lubi długiego przygotowywania, a z pewno ś ci ą przed pieczeniem ogrzewania. Babeczki jak przygotowujemy, to zawsze idealnie do foremek dopasowane chcemy, ale ż eby czasu i ciasta nie marnowa ć , to warto moje babeczki przygotowa ć . Ja w bardzo małych foremkach wypiekałam, bo takie, 35 szt. miałam, ale mo ż na w nieco(...)wielkosć kwadratu i wyci ąć bez ich układania. Ciasto przekładamy do foremek i dociskamy je do brzegów, nie odcinamy wystaj ą cych rogów. Rada: ż eby ciasto łatwo docisn ąć , wykonujemy palcami przez woreczek foliowy. Nastawiamy piekarnik na 180°C. Pieczemy na 2 tury, jedn ą cz ęść wstawiamy w tym czasie do lodówki
Moniki Smakołykiskładniki na masę kokosową: 100 g wiórek kokosowych 110 g mleka w proszku 200 g masła 125 ml mleka krowiego 180 g cukru wykonanie: Masło, cukier
Domowy Smak Jedzeniaczekolady słodzone cukrem brzozowym ( dla wegan- bez mleka ) i tak oto powstały suuuper zdrowe, bezcukrowe, bezglutenowe oraz bezmleczne przepyszne ciasteczka meeega kokosowe. Gorąco polecam, szczególnie wielbicielom kokosu i czekolady. :-) Składniki na ok.15 sztuk : - 160 ml mleka kokosowego - 2 łyżki cukru kokosowego ( dałam brzozowy- ksylitol) - 5 łyżek mąki kokosowej ( 100g) - 100g wiórków kokosowych - 75g mlecznej czekolady (dałam po ok.połowie(...)słodzone ksylitolem, dla wegan) Czekoladę posiekać na małe kawałki. Do miski wsypać mąkę , ksylitol, wiórki kokosowe i kawałki czekolady. Wymieszać razem. Następnie wlać mleko kokosowe i mieszać do połączenia składników. Z ciasta formować kulki, spłaszczać je i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku, w temp. 180*C ok.30-35 minut ( termoobieg), do lekkiego zarumienienia. Smacznego
Smaczne Zdrowemówić, że tak miało być, ale bez przesady ;) Nie jest to dla mnie żadną porażką, tylko nauczką na przyszłość ;) Składniki na tortownicę o śr. 16cm Brownie: 1 jajko 1 duża łyżka oleju kokosowego 3 łyżki syropu klonowego 1 pełna łyżka puree z batatów 3 pełne łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 pełne łyżki mąki tortowej Sernik(...)banan 3 jajka 3 łyżki cukru pudru 1 budyń śmietankowy Sposób przygotowania: Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Przed przystąpieniem do pracy nad ciastem, należy obrać batat o wadze ok 400g, pokroić w kostkę i gotować przez ok 20 minut do miękkości. Następnie odcedzić, dokładnie zmiksować i pozostawić do schłodzenia. 1. Brownie: Jajko ubijamy
Kuchnia w czekoladzieSerniki na zimno królują na naszych stołach głównie w sezonie letnim. Postanowiłam też być "trendy" i sama wypróbować czemu to ciasto jest tak lubiane. Chciałam to
Pobite gary BarbarySztuka) Do polania ciasta: Truskawki (świeże) – 100 g (0.43 x Garść) Czas przygotowania: 40 minut 1. Buraki obierz i ugotuj. 2. Zmiksuj w blenderze buraki, banana i olej kokosowy (jeśli nie masz blendera, rozgnieć wszystkie dokładnie widelcem) 3. Połącz osobno pozostałe składniki suche, a następnie wymieszaj wszystkie składniki. 4. Piecz około 25-35 minut w temperaturze 180st(...)Sztuka) Ser mozzarella – 30 g (2 x Porcja) Ogórki kiszone – 60 g (1 x Sztuka) Cebula dymka – 20 g (1 x Sztuka) Filet z piersi kurczaka (bez skóry) – 200 g (2 x Porcja) Czas przygotowania: 30 minut 1. Groszek i ziemniaki ugotuj i zrób z nich puree z dodatkiem masła i przypraw. 2. Piersi
Powiedz dietom niesera białego/twarogu tłustego 2 jajka 25-30 g mąki kokosowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta wanilii opcjonalnie słodzik do smaku i/lub puder do posypania gotowych oponek 400 g smalcu do smażenia Wszystkie składniki poza smalcem dokładnie wymieszać dosypując mąki kokosowej w zależności od konsystencji ciasta. Powinno być niezbyt zbite ale takie żeby można z wałkować rulonik(...)kcal, B 10 g, T 32 g, W 4 g. Artykuł KETO OPONKI LUB PĄCZKI SEROWE (keto, LCHF, optymalne, bez glutenu i cukru) pochodzi z serwisu OLA LA LCHF
Ola la LCHFSurowa tarta z malinami to wegańska tarta bez pieczenia , którą wykonuje się z surowych produktów, takich jak orzechy, płatki, bakalie. Tarta jest bez
Moja Delicjamieszamy jajka i przestudzony olej kokosowy. Jajka z olejem roztrzepujemy trzepaczką na gładką masę. Następnie wszystkie składniki razem mieszamy i wyrabiamy ciasto na jednolitą gładką masę. Z ciasta formujemy małe kulki i spłaszczamy. Gotowe ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. By ciasteczka wyszły nam równe odmierzamy kulkę za pomocą łyżki. Pieczemy w temperaturze 190 stopni z termoobiegirm(...)przez 13-14 minut do momentu zarumienienia się. Mąka jaglana jest bez glutenowa, więc ciasteczka mogą jeść osoby będące na diecie bezglutenowej. Artykuł Ciasteczka jaglane z kokosem pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia
Pomysłowa kuchniauprzejmości, sympatii (?) i nic poza tym! Że im także nie smakuje, ale mają ciut więcej dystansu do mnie, by mi w pełni świadomie i bez obaw móc powiedzieć otwarcie "Daj se siana, nie piec więcej!" No nie zdarzyło się jeszcze, a każdy raczej zawsze chwali, że smaczne i nie ma to jak właśnie domowe. Wszyscy tylko nie Pan Mąż(...)ciasteczek Wiórki kokosowe do obtoczenia Sposób przygotowania: Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy ręcznie lub przy użyciu miksera z końcówką do ugniatania. Chłodzimy w lodówce min. 30 min, a następnie wałkujemy na grubość ok 3mm i wycinamy okrągłe kółeczka. Z białka i cukru pudru ucieramy lukier. Smarujemy cieniutką warstwą każde kółeczko i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy
Kuchnia w czekoladziełyżeczka proszku do pieczenia (dałam 1/3 łyżeczki, ale myślę, że można pominąć) Dodatkowo: - puder lub mielony ksylitol do przyprószenia chrustów - ok.0,5l oleju do smażenia (u mnie bezzapachowy kokosowy) W misie miksera umieszczamy mąkę, żółtka, puder, sól, spirytus, kwaśną śmietanę i proszek do pieczenia (gdy dodajemy). Przy pomocy haka zagniatamy kruche ciasto. Kilka, kilkanaście razy ubijamy ciasto wałkiem
Smaczne Zdrowewlewamy na spód ciasta. Gdy się przestudzi, wstawiamy do lodówki. Karmel daktylowy: Do śmietanki kokosowej z rondelka dodajemy łyżkę masła orzechowego i pokrojone w małe części daktyle. Zagotowujemy. Gotujemy przez ok. 1-2 minuty mieszając, aż daktyle zaczną się rozpadać. Blendujemy wtedy na gładko. Gdy ciasto w lodówce zastygnie(...)wierzchu, wykładamy delikatnie karmel daktylowy i rozprowadzamy równo po całej powierzchni. Posypujemy orzeszkami ziemnymi (arachidowymi). Wkładamy jeszcze całość na dwie godziny do lodówki. Post Wegański snickers – bez pieczenia, bez nabiału pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakuciast jest dość ważną kwestią), czyli… Zdrowe, tak po prostu Sam jęczmień nie wpływa na smak negatywnie, jest jedynie lekko wyczuwalny. Polecam na poprawę humoru w ponury dzień Zielone babeczki kokosowe z budyniem i kaki składniki na 10-12 sztuk 4 jajka 4 łyżki ksylitolu lub erytrytolu 40 g mąki kokosowej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Fitkotbanany przykryte puszystą bitą śmietaną z mleczka kokosowego... lekko posłodzona erytrolem, ale można także wykorzystać miód. Jak dla mnie ciasto jest lepsze niż z niejednej cukierni :) Spód: 180 g ciasteczek owsianych, bez cukru np digestive 1 łyżka oleju kokosowego rozpuszczonego 1 łyżka masła orzechowego (ważne, żeby było płynne, jeśli wasze masło jest zbite i suche można rozrobić(...)odrobiną ciepłej wody) Ciasteczka rozgnieść lub zmiksować na pył. Dodać olej i masło orzechowe. Wymieszać. Tortownicę o średnicy 18 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wysypać masę, dokładnie rozprowadzić i docisnąć do dna. Schłodzić w zamrażarce na czas przygotowania masy. Masa: 1 tabliczka gorzkiej czekolady 1/2 szklanki mleka 3 średnie banany 400 g mleczka kokosowego schłodzonego całą noc w lodówce
Chocolate Muffin Blog