ciasto kokosowe bez pieczenia - 5277 przepisów (strona:135/352)

Sernik kokosowy 122

jajek, - 4 białka, - 2 duże budynie waniliowe, - 200 g cukru pudru, - 300 g wiórków kokosowych. Wykonanie : Składniki ciasta zagnieść, w razie potrzeby dodać trochę zimnej wody. Ciasto rozwałkować na wymiar blachy i schłodzić w lodówce. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec do lekkiego zrumienienia około 10 - 15 minut. Twaróg zmiksować dodając kolejno jajka, mleko skondensowane, śmietanę, budynie i cukier(...)wiórków zmielić na gładko w blenderze lub młynku i dodać do masy, resztę wsypać bez mielenia. Całość zmiksować i wymieszać z ubitymi białkami. Wylać na podpieczony spód, wstawić do lekko nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze około 160 stopni do czasu, aż masa na środku blachy będzie ścięta, a wierzch leciutko zezłocony

Przepisy Mikołaja
Ciasto "Pijak" 194

jest bezą kokosowo-makową. Po prostu pycha, Siłą tego akurat wypieku jest niebywałe połączenie smaku kwaskowego i słodkiego. Oryginalny przepis zakładał przełożenie biszkoptu dżemem brzoskwiniowym. Moim zdaniem wiśnie nadają temu ciastu charakteru. Ciasto "Pijak" to doskonała alternatywa dla zagranicznych ciast z kremem. Polecam! Składniki: ciasto 1 200 g mąki pszennej 100 g cukru 4 g proszku do pieczenia 3 jajka ciasto 2 200 g wiórków kokosowych 150 g cukru 100 g maku aromat waniliowy 6 jajek krem budyniowy 500 ml mleka 250 g masła 100 g cukru 60 g budyniu  waniliowego (1 opakowanie) 30 g mąki pszennej(3 łyżki) 20 g mąki ziemniaczanej(2 łyżki) nasączenie 120 g ciepłej wody 50 ml wiśniówki dodatkowo

Ciasta z tradycjami
Ciasto jogurtowe z mango i jagodami goji 152

wykorzystaniem możecie znaleźć tutaj ), więc jest zdrowo, fit i kolorowo jednocześnie Ciasto jogurtowe z mango i jagodami goji 200 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 30 g mąki kokosowej skórka otarta z 1 cytryny 3 jajka 130 g erytrytolu/ksylitolu 2 łyżki wiórków kokosowych 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek oleju rzepakowego 250 g jogurtu naturalnego 1 łyżeczka ekstraktu cytrynowego

Fitkot
Domowe Raffaello bez pieczenia 872

smakuje. Dzisiaj bardzo proste ciasto. Atutem tego deseru jest to, że przygotowuje się go bez pieczenia. Dzisiejsza wariacja smaków to kokos, masa puddingowa i najzwyklejsze herbatniki. Z prostych składników możemy  w kilka chwil wyczarować takie bajeczne cudo :) Mam nadziej,ę że i Wy lubicie to połączenie :D Domowe Raffaello bez pieczenia  Składniki : około 380g(...)herbatników 900 ml mleka 2 puddingi śmietankowe 2 żółtka 4 łyżki cukru 200 - 280 g wiórków kokosowych  300-340 g masła Przygotowanie : Do garnka wlewam 700 ml mleka, zagotowuję z cukrem. W pozostałym mleku rozrabiam pudding z żółtkami, wlewam na gotujące mleko i gotuję stale mieszając aż zgęstnieje. Przykrywam folią spożywcza i ostawiam do całkowitego wystygnięcia. Masło ucieram, dodaję

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Muffinki kokosowe z cukinią 132

startej cukinii, u mnie bez skórki • 1 szklanka mąki, u mnie bezglutenowa • 1 łyżka skrobi ziemniaczanej • 1 szklanka wiórków kokosowych • 1/2 szklanki cukru • 1/3 szklanki oleju • 3/4 szklanki mleka • 1 łyżeczka sody • 1 łyżeczka octu winnego • maliny do dekoracji Wykonanie: • Suche składniki wymieszać razem, dodać startą cukinię i mokre składniki. • Ciasto nakładać po łyżce(...)papilotek papierowych. Na wierzchu położyć po jednej, dorodnej malinie. • Piec w blaszce muffinkowej w temp. 180 st.C przez 20 minut

To co kocham
Duże, pełnoziarniste ciastka z masłem orzechowym. 174

szklanki ksylitolu 2 czubate łyżeczki oleju kokosowego 2,5 łyżki masła orzechowego - najlepiej bez cukru i oleju palmowego 1 duże jajko Dodatki: ulubione orzechy lub suszone owoce - u mnie orzechy laskowe i rodzynki. Przygotowanie: 1. Wymieszaj wszystkie suche składniki, następnie dodaj rozpuszczony olej, masło orzechowe i jajko. Wyrób ciasto. 2. Podziel ciasto na 7 części, z każdej uformuj dużą(...)kulkę. Następnie rozłóż je na blasze z papierem do pieczenia i każdą spłaszcz na kszatłt dużego ciastka. 3. Do każdego ciastka włóż kilka wybranych dodatków, np. pokruszone orzechy. 4. Piecz ok. 20-25 minut w 170 stopniach. Energia  (1 sztuka) Białko Tłuszcz Węglowodany Błonnik 275 kcal

Powiedz dietom nie
Dietetyczne trufle rumowe 106

lekko nie ma, bo jednym z nich jest czekoladowe ciasto. Ja korzystałam z tego przepisu ( żeby uzyskać odchudzone trufelki ), choć w latach poprzednich zawsze wykorzystywałam przepis Nigelli, jednak bez orzechów, po polsku znaleźć go można na moich wypiekach na przykład. Poziom trudności:       łatwe Czas przygotowania:  20 minut Wyjdzie(...)trufla* Składniki: ©       600g ciasta czekoladowego ©       70-100 ml rum białego** ©       200-250g czekolady*** ©       (kakao, sezam, orzechy mielone, wiórki kokosowe) Przygotuj: 2 miski (1 dużą, 1 małą) garnuszek z wodą papier do pieczenia Ciasto kruszymy do dużej miski i zalewamy rumem

Bazując na smaku
Waflowa rolada z kaszą jaglaną, czyli zdrowsza wersja salcesonu :) 228

Odchudzona wersja popularnego ciasta bez pieczenia - bez masła, białego cukru, za to ze zdrową kaszą jaglaną i bakaliami. Przyjemność bez wyrzeczeń :) Przepis na nadzienie może się wydawać znajomy, bo już go kiedyś prezentowałam, z tymże w formie tarty . A Ty którą wersję wybierzesz? :) Składniki (na dwie rolady 2-waflowe lub jedną 3-waflową): 3-4 wafle(...)tortowe (użyłam tych ) 1 szklanka kaszy jaglanej + 3 szklanki wody 1/3 szklanki wiórków kokosowych 3 łyżki kakao 350 ml mleka roślinnego (np. migdałowego lub owsianego ) 5-6 daktyli (lub 4 łyżki syropu z agawy, syropu klonowego, miodu)   pół szklanki ulubionych bakalii (u mnie suszone jagody goji, rodzynki, morwa biała, orzeszki ziemne) Ganasz czekoladowy: 60 g gorzkiej czekolady

Domowa Cookierenka Agi
Cycki murzynki 22265

polewa czekoladowa. Smaczny kwartet, polecam!  Cycki murzynki   PRZEPIS {blacha: 25x30 cm} Temperatura pieczenia: 180°C | Czas pieczenia: ok. 30-35 min. Ciasto makowo-kokosowo-bezowe 6 białek (dałam 5) 1 szkl. cukru (użyłam 3/4 szkl.) 1 szkl. wiórek kokosowych (dałam niepełną) 1 szkl. suchego maku (dałam niepełną) 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Krem

coolinarnastrefa.blogspot.com
Kruche babeczki z budyniem i czekoladą / Pudding and Chocolate Tartlets 103

też jako słodki prezent od serca:) Kruche babeczki z budyniem i czekoladą są proste w przygotowaniu. Kruche ciasto możecie przygotować dzień wcześniej, warto też z wyprzedzeniem wylepić nim foremki. Schłodzone przez noc i pieczone następnego dnia babeczki są najbardziej kruche, ale można piec je po krótszym chłodzeniu w lodówce. Kruche babeczki z nadzieniem zawsze dobrze smakują. Ja tym razem postawiłam(...)ciasto w kulę. Owinąć folią, schować do lodówki na 30 minut lub dłużej. Po schłodzeniu rozwałkować na ok. 4 mm i wykrawać foremkami odpowiednią ilość ciasta do każdej babeczki (można też podzielić ciasto na 20 części i wyklejać foremki bez wałkowania). Wyklejać foremki,  nakłuć ciasto widelcem i wstawić na kolejne 30 minut do lodówki (lub dłużej). Piec

Lekcje w kuchni
Szarlotka krucho-drożdżowa 153

szczęście nie piecze już tak często jak dawniej - 2 w tygodniu, tylko jedno na 2 tygodnie albo i rzadziej.      SKORO JEDNAK SIĘ POJAWIAJĄ TO MOGĄ BYĆ ZDROWSZE! Czemu nie? Wpadam do kuchni i dopytuje się co jest w składzie tego ciasta,czy są jajka? Jak zrobić sernik bez ciasta, cukru=węglowodanów? ... ?      To wszystko(...)dodajemy rozpuszczone drożdże i dalej już ręką zagniatamy ciasto. Jeśli nasze ciasto jest zbyt sypkie i nie chce się połączyć to możemy dodać trochę kwaśnej śmietany (musi być gładkie i plastyczne). Gotowe dzielimy na dwie części, 2/3 rozwałkowujemy i wykładamy dno brytfanki (brytfankę smarujemy i obsypujemy lekko bułką tartą), na ciasto kładziemy jabłka. Pozostałą część 1/3 rozwałkowujemy i tniemy

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Sernik waniliowy z malinami (bez glutenu, cukru białego) na urodzinki 119

Olej kokosowy i ksylitol rozpuścić   w około 1/4 szklanki gorącej wody. 3. Żółtko rozmieszać np. widelcem i połączyć z suchymi składnikami. 4. Do takiej mieszanki dodać olej z gorącą wodą i ksylitolem i całość dobrze zagnieść, dodając gorącej wody aż do uzyskania ciasta a’la mokry piasek. 5. Ciasto ubić na dnie tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Formę(...)drugą blachę, w którą wlać wodę tak aby sięgała do ok połowy tortownicy (folia aluminiowa ma zabezpieczać wlanie wody do tortownicy. 10. Sernik piec w 170’C ok 40 minut, do zarumienienia góry. BEZA NA PARZE 11. Białka ubić w metalowej misce wraz z szczyptą soli na puchy, następnie dodać ksylitol i miksować do momentu zesztywnienia piany. 12. Miskę umieścić

Candy Pandas
Różowy tort z truskawkami 124

jajeczną. Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć ciasto. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 35 minut. Wystudzić i przekroić na 3 części. Masa śmietanowa: 1 l śmietany 36% 150 g cukru pudru 400 g truskawek zagęszczacz do śmietany (opcjonalnie) + 50 g wiórków kokosowych truskawki 1/2 galaretki truskawkowej gorąca woda Truskawki umyć i pokroić(...)kremu z owocami. Położyć ostatni biszkopt i posmarować wierzch i boki tortu masą bez truskawek. Wiórki kokosowe wymieszać ze szczyptą różowego barwnika i kilkoma kroplami wody. Obłożyć nimi boki tortu. Galaretkę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody, odłożyć. Truskawki pokroić w plastry, udekorować nimi wierzch ciasta, posmarować galaretką. Przed podaniem schłodzić w lodówce. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Ciasto czekoladowe z masą kokosową 704

tortownicy o średnicy 23 cm. wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około godziny (do suchego patyczka). Studzić na kratce. 2. Masa. Mleko i mleczko kokosowe połączyć. Odlać 1 szklankę płynu i połączyć z mąką ziemniaczaną, mąką pszenną i żółtkami na gładką masę bez grudek. Pozostałe mleko wlać do rondela, dodać(...)nagrzaną suchą patelnię teflonową i chwilę mieszać aż lekko zmienią kolor (bardzo uważać żeby nie przypalić!) Przestudzić. Połowę wiórków dodać do przestudzonego budyniu kokosowego. Śmietanę ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą kokosową. 3. Ciasto przekroić na dwa blaty. Jeśli korzystamy z wiśni w alkoholu, to alkoholem lekko nasączyć spód, wyłożyć połowę masy kokosowej i na to powciskać

UgotujmyTo.pl
Zdrowy tort czekoladowo-malinowy, bez mąki pszennej, masła 190

zachwycić gości :)   Ciasto: 50g gorzkiej czekolady bez cukru 1,5 szklanki mąki żytniej pełnoziarnistej 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 30 g oleju kokosowego 3/4 szklanki cukru trzcinowego lub innego słodzidła 2 duże łyżki kakao 3 jajka 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka aromatu waniliowego 1/2 szklanki wrzącej wody Czekoladę rozpuścić. Mąkę, sodę i kakao wymieszać. Olej kokosowy zmiksować z cukrem(...)jednym jajka i zmiksowac. Wmieszać czekoladę i aromat wymieszać łyżką. Na przemian dodawać sypką mieszankę i jogurt - każdorazowo miksować do połączenia składników. Na koniec wlać wodę i wymieszać łyżką. Piec w tortownicy 18-20 cm w 180°C przez 30-40 minut do suchego patyczka.   Krem: 500 g truskawek (mogą być mrożone)   2 łyżki miodu   2 łyżeczki

Chocolate Muffin Blog