Jeżeli tak jak ja przygotowujesz ciasta świąteczne na ostatnią chwilę to ten mazurek powinien Cię zainteresować. Robi się go szybko, nie trzeba go piec a w smaku jest super słodki. Spód jest chrupiący dzięki orzechom, wnętrze kremowe i aksamitne a mango jak to mango pasuje do wszystkiego Jeżeli nie masz akurat pod ręką mango to mus można przygotować(...)dowolnego owocu, można mazurka także podać bez owoców tylko posypanego startą czekoladą. Wielkanocny mazurek bez pieczenia Drukuj Porcje: forma 30x20cm Czas przygotowania: 45 minut + 2 godziny w lodówce Składniki: 80g migdałów 150 g pestek słonecznika 15g nasiona chia 10g sezamu 30g kakao 150 g daktyli 50g rozpuszczonego oleju kokosowego 30ml + 15ml syropu klonowego 10g mąki ryżowej
Book of spellskokosową kruszonką? Masło utrzeć z cukrem tak, aby kryształki cukru nie były wyczuwalne. Pod koniec ucierania dodawać po jednym jajku i chwilę ucierać, aby masa była jednolita. Następnie dodać śmietanę i wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę. Mąkę dodawać partiami, wtedy łatwiej jest ucierać. Ciasto powinno mieć jednolitą i gęstą konsystencję. Masę przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównać. Śliwki bez rozmrażania obtoczyć w budyniu i ułożyć na ciasto skórką do dołu. Każdą śliwkę posypać delikatnie cukrem. Ciasto posypać równomiernie kruszonką. Piec w piekarniku nagrzanym góra-dół do 180 stopni C przez 45 - 55 minut. Stopień upieczenia najlepiej sprawdzić drewnianym patyczkiem w miejscu, gdzie nie ma śliwek. Patyczek powinien być suchy, bez przyklejonego ciasta
Kuchcik gotujepieczone Tarta z papryczkami padron Tortille po meksykańsku COŚ NA ZIMNO Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem Roladki z ogórka SAŁATKI Kolorowa sałatka Sałatka z awokado i brzoskwinią Sałatka z kaszą bulgur i warzywami Sałatka z kurczakiem Sałatka z winogronami COŚ NA SŁODKO Babeczki z mandarynką Ciasteczka owsiane z kandyzowaną skórką pomarańczową Ciasto czekoladowo-bananowe bez jajek Kulki migdałowo-kokosowe
Z notatnika dietetykaudekorowana płatkami kokosowymi. Babka świetna na „małe co nieco”. Najlepsza w dniu pieczenia. Babka idealna dla domowników lub małej liczby gości. Jak w przypadku innych ciast, aby otrzymać wilgotną babkę należy upiec ją w punkt. Pieczona za długo będzie sucha. Jeśli taką otrzymacie, to znaczy że piekliście Babkę za długo. Babkę marmurkową pieczemy do tzw. „suchego(...)patyczka”, który po wbiciu w najgrubszą część ciasta powinien wyjść bez mokrego ciasta. http://www.mojadelicja.pl/wp-content/uploads/2017/01/marble-cake-babka-marmurkowa-1170x874.jpg The post Mała Babka marmurkowa (babka łaciata) appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne
Moja Delicjasię składników. 3. PIECZEMY 25 MINUT W 200* PO OSTYGNIĘCIU CISTA : 1. Mleko kokosowe w stałej konsystencji przekładamy do miski i ubijamy jak normalną śmietankę. Trwa to dosłowne chwilkę. Dodajemy w razie potrzeby słodzik i mieszamy. Ubitą śmietankę pładziemy na wierz ciasta i gotowe! SMACZNEGO! <3 CAŁOŚĆ (ZE ŚMIETANKĄ): 1000 KCAL B43 W50 T70 1/10 CIASTA ze śmietanką: 100kcal(...)CAŁOŚĆ (BEZ ŚMIETANKI) 510 kcal B37 W30 T26 1/10 CIASTA bez śmietanki 51kcal
fitolarun.blogspot.comMięsiste i wilgotne ciasto bananowe z lukrem z marakui. Baz jajek, za to z dużą ilością puree z dojrzałych, pachnących bananów. O intensywnym zapachu przypraw korzennych. Z pokrojoną w kostkę gorzką czekoladą, wiórkami kokosowymi i tartym imbirem. Świetne na podwieczorek, można także zabrać do pracy lub szkoły. Trzymane pod przykryciem, będzie dobre przez kilka kolejnych dni. Przygotowanie jest(...)dwóch misek wkładamy suche i mokre składniki, później delikatnie mieszamy je ze sobą. Pieczemy do suchego patyczka. SKŁADNIKI 225 g (1 i 1/2 szklanki) mąki pszennej szczypta soli 2 łyżki przyprawy piernikowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 25 g wiórków kokosowych 125 g roztopionego masła 4 cm kawałek świeżego imbiru 4 dojrzałe banany
cool and mintygronie znajomych ;) Ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień, a w letnią upalną pogodę najlepiej trzymać go w lodówce, choć na pewno nie poleży zbyt długo. Bardzo polecam. Inspiracja pochodzi z bloga Ambitious Kitchen . Składniki: 1 i 3/4 mąki pełnoziarnistej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 2 duże dojrzałe banany 2 łyżki roztopionego oleju kokosowego 1 łyżka
Healthy food explorergrubymi oczkami podsypując mąką ( patrz FILM ). Dodajemy rozdrobnione wiórki kokosowe, jajka, cukier z wanilią i szybko rękoma zagniatamy ciasto (możemy to oczywiście zrobić w odpowiednim mikserze). 3. Gotowe ciasto nakrywamy folią i wstawiamy do lodówki na około 60 minut. 4. Schłodzone ciasto wyciągamy z lodówki i krótko zagniatamy. Podsypując mąką ciasto dosyć cienko wałkujemy i wycinamy z niego ciasteczka(...)kształcie serduszek (lub innym). W połowie serduszek mniejszą wykrawaczką wycinamy środek. 5. Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub matą silikonową i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w 170C na funkcji termoobieg przez około 9 -10 minut. Po wyjęciu z piekarnika ciasteczka odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. 6. Do rondelka lub garnuszka przekładamy dżem i podgrzewamy, mieszając
Mała Cukierenkamleka, mąkę, przestudzone masło z olejem kokosowym i dokładnie wyrobić. Nigdy nie wyrabiam zbyt długo ciast drożdżowych i zawsze wychodzą, mieszam dosłownie chwilę tak, by wszystko razem się połączyło. Pod koniec dodaję spirytus i jeszcze raz mieszam. Blaszkę posmarować masłem i wyłożyć na nią ciasto, starać się równomiernie rozprowadzić na całej powierzchni. Na ciasto wyłożyć umyte i odszypułkowane truskawki (pokrojone(...)wyłożeniem na ciasto wymieszać razem w misce i dopiero wówczas wyłożyć. Z zimnego masła, mąki oraz ksylitolu zagnieść kruszonkę i posypać nią ciasto. Ja posypuję jeszcze dodatkowo płatkami migdałów i obsypuję cukrem trzcinowym. Gotowe ciasto odstawić na ok.10-15 minut i dopiero wówczas wkładamy je do pieca. Ja wkładam do zimnego piekarnika (bardzo szybko się nagrzewa) i piekę ok.35 minut
Smaczne Zdrowecukier waniliowy • 2/3 szklanki mąki pszennej • 1 łyżka mąki ziemniaczanej • 3 łyżki ciemnego kakao bez cukru • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Biszkopt kokosowy: • 5 białek • 1 szklanka cukru • 200 g wiórków kokosowych • 1 łyżka mąki ziemniaczanej • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: • 300 g masła w temperaturze pokojowej • 6 łyżek cukru pudru • 2,5 łyżki kawy(...)Następnie dodać żółtka i dalej mieszać mikserem na jasną, kremową masę. 5. Na wierzch masy jajecznej przesiać oba rodzaje mąki z kakao i proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać łyżką lub szpatułką. 6. Ciasto przełożyć do blaszki 25x35cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 40 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić
W mojej kuchniJak możecie zauważyć mam ostatnio fazę na muffinki ;) To dlatego że opcji jest mnóstwo a wykonanie szybkie. Tym razem z kawałkami czekolady - kokosowej, chyba mojej ulubionej
W kuchni bez szafekoleju rzepakowego, kokosowego - 2 łyżki masła orzechowego - 1 łyżka ksylitolu (można pominąć) - 1 łyżeczka sody oczyszczonej - 1 łyżeczka cynamonu - 1/2 łyżeczki imbiru - 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej - 1/4 łyżeczka proszku do pieczenia Jeżeli mamy całe orzechy włoskie, siekamy je na mniejsze kawałeczki. Wszystkie składniki mieszamy w misce do momentu otrzymania jednolitej masy. Całość przekładamy do formy i pieczemy w piekarniku(...)minut (do suchego patyczka) w 180 stopniach. W tym czasie możemy przygotować krem, ale ciasto smakuje wspaniale i bez niego. Składniki na czekoladowy krem daktylowy : - 100g daktyli namoczonych w gorącej wodzie na czas pieczenia - 100ml mleka sojowego - 30g kakao bez cukru Daktyle zalewamy gorącą wodą na czas pieczenia się ciasta. Później je odcedzamy, przekładamy
Be Fit Be Strongjajek, - 4 białka, - 2 duże budynie waniliowe, - 200 g cukru pudru, - 300 g wiórków kokosowych. Wykonanie : Składniki ciasta zagnieść, w razie potrzeby dodać trochę zimnej wody. Ciasto rozwałkować na wymiar blachy i schłodzić w lodówce. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec do lekkiego zrumienienia około 10 - 15 minut. Twaróg zmiksować dodając kolejno jajka, mleko skondensowane, śmietanę, budynie i cukier(...)wiórków zmielić na gładko w blenderze lub młynku i dodać do masy, resztę wsypać bez mielenia. Całość zmiksować i wymieszać z ubitymi białkami. Wylać na podpieczony spód, wstawić do lekko nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze około 160 stopni do czasu, aż masa na środku blachy będzie ścięta, a wierzch leciutko zezłocony
Przepisy Mikołajajest bezą kokosowo-makową. Po prostu pycha, Siłą tego akurat wypieku jest niebywałe połączenie smaku kwaskowego i słodkiego. Oryginalny przepis zakładał przełożenie biszkoptu dżemem brzoskwiniowym. Moim zdaniem wiśnie nadają temu ciastu charakteru. Ciasto "Pijak" to doskonała alternatywa dla zagranicznych ciast z kremem. Polecam! Składniki: ciasto 1 200 g mąki pszennej 100 g cukru 4 g proszku do pieczenia 3 jajka ciasto 2 200 g wiórków kokosowych 150 g cukru 100 g maku aromat waniliowy 6 jajek krem budyniowy 500 ml mleka 250 g masła 100 g cukru 60 g budyniu waniliowego (1 opakowanie) 30 g mąki pszennej(3 łyżki) 20 g mąki ziemniaczanej(2 łyżki) nasączenie 120 g ciepłej wody 50 ml wiśniówki dodatkowo
Ciasta z tradycjamiwykorzystaniem możecie znaleźć tutaj ), więc jest zdrowo, fit i kolorowo jednocześnie Ciasto jogurtowe z mango i jagodami goji 200 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 30 g mąki kokosowej skórka otarta z 1 cytryny 3 jajka 130 g erytrytolu/ksylitolu 2 łyżki wiórków kokosowych 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek oleju rzepakowego 250 g jogurtu naturalnego 1 łyżeczka ekstraktu cytrynowego
Fitkotsmakuje. Dzisiaj bardzo proste ciasto. Atutem tego deseru jest to, że przygotowuje się go bez pieczenia. Dzisiejsza wariacja smaków to kokos, masa puddingowa i najzwyklejsze herbatniki. Z prostych składników możemy w kilka chwil wyczarować takie bajeczne cudo :) Mam nadziej,ę że i Wy lubicie to połączenie :D Domowe Raffaello bez pieczenia Składniki : około 380g(...)herbatników 900 ml mleka 2 puddingi śmietankowe 2 żółtka 4 łyżki cukru 200 - 280 g wiórków kokosowych 300-340 g masła Przygotowanie : Do garnka wlewam 700 ml mleka, zagotowuję z cukrem. W pozostałym mleku rozrabiam pudding z żółtkami, wlewam na gotujące mleko i gotuję stale mieszając aż zgęstnieje. Przykrywam folią spożywcza i ostawiam do całkowitego wystygnięcia. Masło ucieram, dodaję
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkistartej cukinii, u mnie bez skórki • 1 szklanka mąki, u mnie bezglutenowa • 1 łyżka skrobi ziemniaczanej • 1 szklanka wiórków kokosowych • 1/2 szklanki cukru • 1/3 szklanki oleju • 3/4 szklanki mleka • 1 łyżeczka sody • 1 łyżeczka octu winnego • maliny do dekoracji Wykonanie: • Suche składniki wymieszać razem, dodać startą cukinię i mokre składniki. • Ciasto nakładać po łyżce(...)papilotek papierowych. Na wierzchu położyć po jednej, dorodnej malinie. • Piec w blaszce muffinkowej w temp. 180 st.C przez 20 minut
To co kochamszklanki ksylitolu 2 czubate łyżeczki oleju kokosowego 2,5 łyżki masła orzechowego - najlepiej bez cukru i oleju palmowego 1 duże jajko Dodatki: ulubione orzechy lub suszone owoce - u mnie orzechy laskowe i rodzynki. Przygotowanie: 1. Wymieszaj wszystkie suche składniki, następnie dodaj rozpuszczony olej, masło orzechowe i jajko. Wyrób ciasto. 2. Podziel ciasto na 7 części, z każdej uformuj dużą(...)kulkę. Następnie rozłóż je na blasze z papierem do pieczenia i każdą spłaszcz na kszatłt dużego ciastka. 3. Do każdego ciastka włóż kilka wybranych dodatków, np. pokruszone orzechy. 4. Piecz ok. 20-25 minut w 170 stopniach. Energia (1 sztuka) Białko Tłuszcz Węglowodany Błonnik 275 kcal
Powiedz dietom nielekko nie ma, bo jednym z nich jest czekoladowe ciasto. Ja korzystałam z tego przepisu ( żeby uzyskać odchudzone trufelki ), choć w latach poprzednich zawsze wykorzystywałam przepis Nigelli, jednak bez orzechów, po polsku znaleźć go można na moich wypiekach na przykład. Poziom trudności: łatwe Czas przygotowania: 20 minut Wyjdzie(...)trufla* Składniki: © 600g ciasta czekoladowego © 70-100 ml rum białego** © 200-250g czekolady*** © (kakao, sezam, orzechy mielone, wiórki kokosowe) Przygotuj: 2 miski (1 dużą, 1 małą) garnuszek z wodą papier do pieczenia Ciasto kruszymy do dużej miski i zalewamy rumem
Bazując na smakuOdchudzona wersja popularnego ciasta bez pieczenia - bez masła, białego cukru, za to ze zdrową kaszą jaglaną i bakaliami. Przyjemność bez wyrzeczeń :) Przepis na nadzienie może się wydawać znajomy, bo już go kiedyś prezentowałam, z tymże w formie tarty . A Ty którą wersję wybierzesz? :) Składniki (na dwie rolady 2-waflowe lub jedną 3-waflową): 3-4 wafle(...)tortowe (użyłam tych ) 1 szklanka kaszy jaglanej + 3 szklanki wody 1/3 szklanki wiórków kokosowych 3 łyżki kakao 350 ml mleka roślinnego (np. migdałowego lub owsianego ) 5-6 daktyli (lub 4 łyżki syropu z agawy, syropu klonowego, miodu) pół szklanki ulubionych bakalii (u mnie suszone jagody goji, rodzynki, morwa biała, orzeszki ziemne) Ganasz czekoladowy: 60 g gorzkiej czekolady
Domowa Cookierenka Agi