ciasto kokosowe bez pieczenia - 5277 przepisów (strona:123/352)

Tarta śliwkowa z kremem budyniowym, mleczkiem kokosowym i tymiankiem 264

kokosowego, 100 g masła, 2 budynie śmietankowe bez cukru, 3-5 łyżek brązowego cukru, 2 łyżki posiekanych listków tymianku (opcjonalnie), 500 g śliwek, cukier puder do posypania. Zastawa  Zakłady Ceramiczne "Bolesławiec" Sp. z o.o. Przygotowanie: Ciasto Mąkę, wymieszać z cukrem i solą, dodać zmrożone masło starte na tarce, rozetrzeć palcami, dodać jajko i wodę, szybko zagnieść ciasto. Ciasto(...)minut. Śliwki umyć, osuszyć, wypestkować, podzielić na ćwiartki. Schłodzone ciasto nakłuć widelcem, wyłożyć papierem do pieczenia, na wierzch wysypać fasolę lub kulki ceramiczne do pieczenia, piec 15 minut w 200 stopniach, po upieczeniu usunąć obciążenie.  Krem W między czasie przygotować krem. Budynie wymieszać dokładnie z mlekiem kokosowym i cukrem, zagotować ciągle mieszając. Zdjąć z ognia, wymieszać

SzczyptaSmaQ
Prince Polo 170

mieszać bardzo delikatnie. Masę wylać do blachy o wymiarach 25 x 33 cm, wyłożonej papierem do pieczenia (spód). Piec w temperaturze 160 stopni przez około 35 minut. Wystudzić. Beza kokosowo - orzechowa: 8 białek 400 g pokrojonych drobno orzechów włoskich 100 g wiórków kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 duże Prince Polo 8 łyżek cukru Prince Polo pokroić(...)małe kawałki, odłożyć. Białka ubić z cukrem na sztywno. Dodać orzechy, wiórki kokosowe, proszek do pieczenia i pokrojone Prince Polo, dokładnie, ale delikatnie wymieszać. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 35 minut.Wystudzić. Po upieczeniu i wystudzeniu blaszkę odwrócić i obłożyć wilgotną ściereczką, papier się odmoczy i łatwiej będzie go zdjąć. Krem: 200 g masła 8 żółtek

Domowa cukiernia Ewy
Kokosowy przekładaniec 250

słodkimi zapachami wypieków. Uwielbiam kombinować, modyfikować przepisy i tworzyć zupełnie nowe, a najpiękniejszy moment to ten kiedy moi bliscy z zadowoleniem pałaszują ciasta i ciasteczka. Z tego uwielbienia powstał kokosowiec czyli biszkopt z kremem czekoladowym i wkładką kokosową, która moim zdaniem bardziej przypomina sklepowy batonik niż ta z popularnego przepisu na bounty - klik . Ale to już musicie wypróbować i ocenić(...)cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Jaja ubijamy z cukrem aż powstanie nam gęsta piana, delikatnie mieszamy ją z proszkiem do pieczenia i mąką. Przekładamy do blaszki (23,5x35,5 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 180 st. C ok 30 minut. Beza: 4 białka 1 szkl. cukru 20 dkg wiórek kokosowych

Cynamonowe szczęście
Chleb paleo bananowy (z migdałami) 112

Chleb paleo bananowy z migdałami – bezglutenowy i bez nabiału (laktozy i kazeiny) – przepis: banany – 3 dojrzałe olej kokosowy – 3 łyżki miód – łyżka ekstrakt waniliowy – łyżka jajka – 4 duże lub 5 małych (zobacz też: Zamiast jajek ) mąka migdałowa – 1,5 szklanki mąka kokosowa – 3/4 szklanki ocet jabłkowy / sok z cytryny(...)wszystkie mokre składniki ucieramy w misce – olej kokosowy ma być miękki albo roztopiony. Następnie dodajemy suche składniki (poza migdałami) i dobrze mieszamy. Na samym końcu dosypujemy pokrojone drobno migdały. W foremce ok. 10×20 cm pieczemy w 180 stopniach przez około 40 minut – aż patyczek wbity do ciasta wyciągniesz suchy. Ostudź 10 minut przed wyciągnięciem z formy

PaleoSMAK
Fit ciasto czekoladowe "Czarny las" 289

Ekstremalnie czekoladowe ciasto bez mąki, masła i cukru + krem białkowy + wiśnie = pyszny, legalny CZARNY LAS! Szczerze przyznam, że efekt przerósł moje oczekiwania! Mały kawałeczek zaspokaja ochotę na coś słodkiego, a przy tym nie zaszkodzi naszej figurze. Przepis powstał na prośbę jednej z Czytelniczek w ramach akcji "Odchudzamy tradycyjne słodycze". Zapraszam! Składniki: 4 małe banany lub 2 duże 1 jajko(...)łyżka miodu Banana, jajko, kakao i miód zmiksować. Dodać sodę i wymieszać. Ciasto rozdzielić równo pomiędzy dwie keksówki. Piec 30 minut w temp. 175*C.Wyjąć, wystudzić.  Krem: 400 g twarożku półtłustego 70 g jogurtu naturalnego 3 łyżki kremowego serka Mój Ulubiony 2 duże łyżki oleju kokosowego 1 łyżka miodu 50 g odżywki białkowej o dowolnym smaku 1 szklanka

Chocolate Muffin Blog
Zdrowe Muffiny Bananowe z orzechami ,sezamem i popping z amarantusa,idealne na śniadanie lub przekąskę 96

sezamu ziarno 56 g  popping z amarantusa można zastąpić nasionami chia, wiórki kokosowe Wykonanie Rozgrzać piec do 176 ° C a w tym czasie przygotować muffinki. Blaszkę do muffinek - babeczek wysmarować tłuszczem. Naszykować dwie miski i w jednej połączyć mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę i sól .  W drugiej wymieszać posiekane widelcem banany masło, jajko, mleko, wanilia(...)bananową do mąki.  Wszystko dokładnie wymieszać do połączenia składników.  Teraz dodać orzechy,sezam,popping i ponownie wymieszać krotko . Blaszkę do muffinek -babeczek wypełnić (papilotka ,u mnie bez ) ciastem do 3/4 wysokości , każdego wgłębienia blaszki na muffiny . Można posypać dodatkowo po wierzchu orzechami. Piec około 20-25 minut ,lub do suchego patyczka .Czas zależy od piekarnika . widać

mojej kuchni
Zdrowe Muffiny Bananowe z orzechami ,sezamem i popping z amarantusa,idealne na śniadanie lub przekąskę 156

sezamu ziarno 56 g  popping z amarantusa można zastąpić nasionami chia, wiórki kokosowe Wykonanie Rozgrzać piec do 176 ° C a w tym czasie przygotować muffinki. Blaszkę do muffinek - babeczek wysmarować tłuszczem. Naszykować dwie miski i w jednej połączyć mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę i sól .  W drugiej wymieszać posiekane widelcem banany masło, jajko, mleko, wanilia(...)bananową do mąki.  Wszystko dokładnie wymieszać do połączenia składników.  Teraz dodać orzechy,sezam,popping i ponownie wymieszać krotko . Blaszkę do muffinek -babeczek wypełnić (papilotka ,u mnie bez ) ciastem do 3/4 wysokości , każdego wgłębienia blaszki na muffiny . Można posypać dodatkowo po wierzchu orzechami. Piec około 20-25 minut ,lub do suchego patyczka .Czas zależy od piekarnika . widać

w mojej kuchni
Wigilia o niskim IG z Przepysznikiem i Naturą Rzeczy: Pierniczki 351

dodajemy wody (uwaga, ciasto na początku wygniatania wydaje się bardzo suche, ale z czasem nabiera pożadanej masy, zalecam dodawanie wody, jeżeli trzeba dopiero po połączeniu składników). Wyrobione ciasto formujemy w kulę, obwijamy w folię i wkładamy do lodówki na 30 minut. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na cienki placek. Dzięki folii spożywczej wałek nie będzie przyklejał się do ciasta. Następnie przy pomocy(...)jeżeli ciasto wydaje Ci się zbyt kruche - oprzyj się pokusie - po upieczeniu nic więcej im nie trzeba, naprawdę!). Pozostałe skrawki ciasta zagniatamy razem, rozwałkowujemy i ponownie wycinamy pierniczki. Aby posłużyły jako ozdoba na choinkę, należy pamiętać, aby przed pieczeniem każdy przekłuć wykałaczką. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Pierniczki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze i pieczemy przez

Przepysznik - BLW i nie tylko
Ciasto z komosy i twarogu z orzechami FIT bez mąki, cukru i tłuszczu 112

sezamu – 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia – ekstrakt waniliowy Dodatkowo: masło do natłuszczenia formy, borówki i wiórki kokosowe na wierzch Komosę gotujemy wg instrukcji w ok. 670ml wody, studzimy i od czasu do czasu mieszamy. W misce łączymy twaróg, erytrol, posiekane orzechy, jajka, sezam, proszek do pieczenia i ekstrakt. Na koniec dodajemy komosę i mieszamy(...)Formę natłuszczamy masłem lub innym tłuszczem i przekładamy do niej przygotowaną masę. Wyrównujemy i na wierzchu delikatnie wbijamy borówki. Pieczemy 25 minut w 160 stopniach, całkowicie studzimy i posypujemy wiórkami. Smacznego! Artykuł Ciasto z komosy i twarogu z orzechami FIT bez mąki, cukru i tłuszczu pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Najlepsze, chrupiące pierniczki (wegańskie, bezglutenowe, bez cukru) 168

mojprzepisna.pl | Najlepsze, chrupiące pierniczki (wegańskie, bezglutenowe, bez cukru) Najlepsze na świecie wegańskie pierniczki, cieniutkie, chrupiące, pyszne od razu po upieczeniu, ale po kilku tygodniach od pieczenia również są przepyszne, mało słodkie. Ja wiem, że już po świętach i pewnie szybko ich nie upieczecie, ale muszę, po prostu muszę podzielić się z Wami przepisem na te pierniczki. Zrobiłam(...)siemienia lnianego 10 g sody oczyszczonej szczypta soli 13 g przyprawy do pierników (ja używam Kotanyi) Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. W misie malaksera umieścić wszystkie składniki, siekać do momentu, aż wszystkie składniki utworzą jednolitą kulę. Ciasto można również wyrobić ręcznie, w tym celu olej rozpuścić, wystudzić, wymieszać z syropem, mąki wysypać na stolnicę, dodać sodę

moj przepis na
Najlepsze, chrupiące pierniczki (wegańskie, bezglutenowe, bez cukru) 280

mojprzepisna.pl | Najlepsze, chrupiące pierniczki (wegańskie, bezglutenowe, bez cukru) Najlepsze na świecie wegańskie pierniczki, cieniutkie, chrupiące, pyszne od razu po upieczeniu, ale po kilku tygodniach od pieczenia również są przepyszne, mało słodkie. Ja wiem, że już po świętach i pewnie szybko ich nie upieczecie, ale muszę, po prostu muszę podzielić się z Wami przepisem na te pierniczki. Zrobiłam(...)siemienia lnianego 10 g sody oczyszczonej szczypta soli 13 g przyprawy do pierników (ja używam Kotanyi) Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. W misie malaksera umieścić wszystkie składniki, siekać do momentu, aż wszystkie składniki utworzą jednolitą kulę. Ciasto można również wyrobić ręcznie, w tym celu olej rozpuścić, wystudzić, wymieszać z syropem, mąki wysypać na stolnicę, dodać sodę

moj przepis na
Sernik kokosowy bez pieczenia 152

mojprzepisna.pl | Sernik kokosowy bez pieczenia Serniczek pochodzi z blogu Kwestia smaku . Robi się go bardzo szybko i jest smaczny. Jednak warto użyć tutaj aromatycznego

moj przepis na
Babka jaglana (bezglutenowa) 227

kaszy jaglanej) lub 260 g gotowej mąki jaglanej 150 g masła 4 jajka 1 duży dojrzały banan 200 g cukru trzcinowego nierafinowanego 2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia 4 łyżki wiórków kokosowych Do dekoracji: 1-2 łyżki cukru pudru Przygotowanie: 1. Mąka jaglana: Kaszę jaglaną zmielić na drobny pył w młynku do kawy lub malakserze. Można też ją wcześniej(...)Piekarnik   rozgrzać do temperatury 180 ° C. 4. Do miski przesiać mąkę, dodać cukier, wiórki, proszek do pieczenia i jajka. Wszystko dokładnie zmiksować. Dalej miksując dolewać powoli rozpuszczone masło. 5. Banana zmiksować w blenderze, lub dokładnie rozgnieść widelcem. Dodać do ciasta i dokładnie wymieszać. 6. Formę do babki (u mnie o średnicy 23 cm) wysmarować tłuszczem i przelać

Domowa Cookierenka Agi
MINI TARTY Z KREMOWYM NADZIENIEM Z DYNI, (PRZEPIS BEZ JAJEK!) 180

szklanka puree z pieczonej dyni (gatunek Hokkaido) - 3/4 szklanki migdałów bez skórki (możesz też np. orzechów) - 2 łyżki miodu - 1/3 łyżeczki cynamonu -1/4 łyżeczki kardamonu - 2 szczypty imbiru - łyżeczka oleju kokosowego Dynię kroimy na  ósemki, usuwamy miąższ. układamy na blaszce, polewamy odrobiną oleju kokosowego i wstawiamy do piekarnika, 200 stopni, 25-35 minut, w zależności od wielkości(...)laskowych, pamiętaj aby je podprażyć wcześniej w piekarniku, przez minimum 10 minut w temp. 200 stopni C. CIASTO: - 100 g mąki pszennej tortowej - 100 g mąki orkiszowej jasnej - 160 g dojrzałego banan (brązowe kropki na skórce) - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 100 g masła z lodówki - 1 łyżeczka cukru pudru (jeśli lubisz bardzo słodkie ciasta, a twój banan

SMYKWKUCHNI
Torcik a’la Milka fistaszki w karmelu (bez glutenu i białego cukru) 116

orzechowej Nutura -15g (2 płaski łyżki) płynnego oleju kokosowego - 1/2 łyżeczki soli (jeśli pasta orzechowa nie jest słone) Krem orzechowy -250g serka ricotty -70-80g (3-4 pełne łyżki) pasty orzechowej Nutura -15g (2 płaskie łyżki) cukru kokosowego Nutura -15g (2 płaskie łyżki) mąki kokosowej Praliny -reszta biszkoptu (ścięta góra) -2-3 łyżki pasty orzechowej(...)przesiać stopniowo przez sitko do masy jajecznej. Wymieszać delikatnie szpatułką do uzyskania gładkiego ciasta bez grudek. 5. Papierem do pieczenia wyłożyć tylko dno tortownicy. Wlać ciasto i piec przez około 30-40 minut w temperaturze 170-180’C (można sprawdzić czy ciasto się dopiekło przy pomocy patyczka). 6. Po upieczeniu, wyjąć gorący biszkopt z piekarnika i spuścić

Candy Pandas