ciasto kokosowe bez pieczenia - 5277 przepisów (strona:117/352)

Czekoladowe ciasto bananowe z gruszką 680

dodatkiem tych owoców. Przepis bez zmiany proporcji można powtórzyć w tortownicy o średnicy 21cm . Czekoladowe ciasto bananowe z gruszką Składniki: 240g mąki pszennej 240g banana (2 sztuki) 100g gorzkiej czekolady 100g miodu 50g oleju kokosowego 2 jajka 1 łyżka kakao 2 łyżki domowego cukru waniliowego 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1-2 gruszki Wykonanie

Smakołyki Bereniki
Jogurtowo - kokosowy deser z wiśniami 150

zastępujemy nimi ciężkie ciasta i kremy. Czasem nawet nie chce nam się włączać piekarnika. Dlatego taki deser bez pieczenia, to wymarzona propozycja na letni weekend. Wiśnie możecie zastąpić innymi owocami, osobiście najchętniej widziałabym tu jagody/borówki amerykańskie, które uwielbiam! Ale pysznie będzie też np. z dojrzewającymi w słońcu malinami :). Deser jest prosty w wykonaniu, kokosowy smak nie jest

Opowieści z piekarnika
Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami i kokosem 408

Blaszkę (25 x 35 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto przekładamy na blaszkę, równamy powierzchnię, posypujemy wiórkami kokosowymi. Układamy przygotowane brzoskwinie i posypujemy kokosem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 190°C i pieczemy 50 minut. Po wyjęciu, gdy lekko przestygnie oprószamy cukrem pudrem.Nie taki diabeł straszny, jak go malują. Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami i kokosem pięknie wyrosło. Wyszło(...)puszyste, wilgotne i… ach i och - naprawdę super. Kokosowa „szczypta” dodatkowo wzbogaciła jego smak. Wprowadzam je na stałe do moich kulinarnych wypieków, bez obawy o zakalce. Kolejną jego zaletą jest szybkość wykonania. Chwila moment i mamy gotowy łakoć do kawy, czy herbaty. Smacznego. Wydrukuj przepisThe post Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami i kokosem appeared first on Moje Wypieki

mojewypiekiinietylko
Karmelowa rozpusta, czyli ciasto z musem karmelowym i borówkami (bez pieczenia, wegańskie, bezglutenowe) 158

dzisiejszą pogodę poleca się ciasto bez pieczenia, bardzo proste do zrobienia - jego przygotowanie zajmuje tylko 20 min.! Niestety kilka godzin trzeba poczekać, aż stężeje, ale warto! Zapewniam, że to jedyny minus :)  Spód kakaowy + obłędna masa karmelowa na bazie daktyli i nasion chia: słodkie, pyszne, uzależniające. Polecam! Składniki (na małą tortownicę o średnicy 18 cm): Spód(...)szklanki orzechów włoskich (można użyć innych orzechów) 1 szklanka wiórków kokosowych 2 łyżki kakao 5 szt. daktyli (wcześniej namoczonych przez ok. godzinę) 2 łyżki oleju kokosowego szczypta soli Mus karmelowy: 1,5 szklanki daktyli + 1 szklanka wody 1 szklanka mleka kokosowego 1 szklanka mleka, np. sojowego, migdałowego lub owsianego 4 duże łyżki nasion chia (1/3 szklanki = 80 ml) szczypta soli

Domowa Cookierenka Agi
PLACKI DYNIOWE, BEZGLUTENOWE 306

lodówce do kilku dni. Można go również zamrozić. W jednej misce wymieszać mus z dyni z jajkami, jogurtem naturalnym, olejem kokosowym i miodem lub syropem. W drugiej misce mieszamy dokładnie wszystkie suche składniki (mąkę, migdały, proszek do pieczenia i sól). Do miski z dynią wsypujemy składniki suche i mieszamy łyżką do połączenia składników. Gdy używamy puree z dyni Hokkaido(...)zmniejszyć ilość po prostu ilość mąki, dynia ta jest bardziej sucha i by placuszki takie nie były trzeba ciasto troszkę rozrzedzić. Moje niestety były suchawe ale i tak były smaczne. Ciasto nie powinno być zbyt gęste. Smażymy na rogrzanej patelni (najlepiej bez tłuszczu), nakładając po 1 łyżce ciasta na każdy placek, formujemy kształt koła i smażymy po ok.2 minuty

Smaczne Zdrowe
Zdrowe ciasto czekoladowo-orzechowe a'la maxi king 1072

ukochane smaki, czyli orzechy i czekolada we wspaniałym wydaniu! Jako najlepsze zdrowe ciasto podobne do popularnego batonika maxi king... tak tak, tego z chrupiącymi orzechami i warstwą słodkiej czekolady. Co więcej, wszystko zdrowe, bez białego cukru i masła :) Spód: 1 szklanka płatków owsianych 2 łyżki oleju kokosowego 3 łyżki masła orzechowego 3 łyżki mleka (lub więcej) Płatki zmielić(...)400g 200 g serka kremowego śmietankowego np Mój Ulubiony 2 łyżki masła orzechowego 1 łyżka syropu z agawy lub klonowego 2 łyżki miodu (lub więcej) 2 duże łyżki oleju kokosowego, roztopionego 4 łyżki odżywki białkowej o smaku waniliowym lub orzechowym 1/2 szklanki posiekanych orzeszków ziemnych Serki wymieszać z odzywką, syropem, miodem i masłem orzechowym. Dodać orzeszki i połączyć. Na koniec

Chocolate Muffin Blog
Zdrowe, aromatyczne brownie dyniowe 180

wtedy jednak nie będzie to już bezmleczne ciasto).  Składniki (około 12 porcji): 1 szklanka puree z dyni z tego przepisu 2 duże jajka 2 łyżki mleka kokosowego lub wody kokosowej 125 g posiekanej gorzkiej czekolady (lub chocolate chips), bez dodatku laktozy (można zastąpić czekoladą mleczną, lub deserową) 1 szklanka kakao bez cukru (typu DecoMorreno) 1/4 szklanki miodu(...)Wysmaruj masłem płytką formę do brownies o wymiarach 28/18 i wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż masę brownie do blachy i wyrównaj. Piecz w temperaturze 175 stopni przez około 25-30 minut, kontroluj patyczkiem. ( Na patyczku włożonym w brownie nie może być śladów surowego ciasta, ale może być nadal lepki od czekolady. Nie piec zbyt długo

Smiling Shrimp
KETO PIZZA SEROWO-KOKOSOWA (keto, LCHF, optymalna, bez glutenu) 207

wyrobić ciasto ręką do połączenia wszystkich składników. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Gotowe ciasto rozwałkować przez drugi arkusz papieru. Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 210 ° C i piec przez ok 10 minut obserwując by ciasto nie przypaliło się za bardzo ale było lekko złociste. Ciasto wyjąć z piekarnika. Jeśli zrobiły się bąbelki to przebić je nakłuwając widelcem. Dodatki(...)kcal, B 16 g, T 18 g, W 2 g. Artykuł KETO PIZZA SEROWO-KOKOSOWA (keto, LCHF, optymalna, bez glutenu) pochodzi z serwisu OLA LA LCHF

Ola la LCHF
Chleb paleo bananowy (z mąką gryczaną) 114

smak , a dzięki właściwościom tej mąki można go przyrządzić bez jajek. Chleb paleo bananowy z mąki gryczanej – bez jajek, bezglutenowy, bez nabiału (laktozy i kazeiny), bez orzechów: mąka gryczana – 1,5 szklanki (ok 250 g) banany – 4 dojrzałe miód – ⅓ szklanki olej kokosowy – ⅓ szklanki cynamon – 1-2 łyżeczki (zależy, czy lubisz(...)korzennego smaku możesz go pominąć. Rozgrzej piec do 180° . Foremkę do pieczenia posmaruj tłuszczem albo wyłóż papierem. Teraz dodaj do ciasta sodę, dobrze wymieszaj, a na sam koniec ocet jabłkowy lub sok z cytryny i energicznie zamieszaj ciasto. Piecz około 50 minut – do suchego patyczka. Gotowy chleb można jeść samodzielnie (jak ciasto) albo posmarować masłem

PaleoSMAK
Babka wielkanocna 153

jajka – 30 dkg mąki – 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia – 5 łyżek kwaśnej śmietany – 1/2 mlecznej lub gorzkiej czekolady (50g) – wiórki kokosowe – cukier wanilinowy Przygotowanie: Przygotować formę na babkę. Do miski przesiać mąkę i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Żółtko oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Masło utrzeć w mikserze(...)dodatkiem cukru pudru na puszystą, jasna masę. Następnie dodać stopniowo po jednym żółtku, cały czas ubijając. Do ciasta dodać przesiana mąkę z proszkiem oraz 5 łyżek kwaśnej śmietany cały czas miksując aż do uzyskania jednolitego ciasta. Na końcu dodać ubitą pianę i delikatnie wymieszać łyżką. 2/3 ciasta przełożyć do formy a do 1/3 dodać dużą łyżkę kakao i wymieszać. Ciemne

I LOVE LIFE
Świąteczny piernik na białkach z powidłami (bez cukru) 155

cóż ;) Zapraszam więc na profanację piernika w wydaniu Fitkota! :D Świąteczny piernik na białkach z powidłami (bez cukru) 6 białek 150 g ksylitolu 1 łyżeczka ekstraktu ze stewii 200 g mąki orkiszowej razowej 50 g mąki kokosowej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki przyprawy do piernika 70 g oleju rzepakowego/oliwy 2 łyżki mielonych orzechów włoskich(...)Białka ubić na sztywną pianę i dodawać stopniowo ksylitol, ciągle ubijając. Mąkę orkiszową i kokosową wymieszać z proszkiem do pieczenia, przyprawą do piernika i karobem, dodać olej i ekstrakt ze stewii. Mąkę połączyć delikatnie z białkami, na końcu dodać mleko, orzechy i skórkę pomarańczową. Ciasto wylać na wyłożoną papierem do pieczenia foremkę (u mnie w formie gwiazdki). Piec

FitKot
Tort czekoladowo - kokosowy 184

dokładki :-( SKŁADNIKI Ciasto: 3 jajka 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka ciemnego kakao Masa: 2 szklanki wiórek kokosowych 1 szklanka cukru 1 szklanka mleka 1 budyń waniliowy lub śmietankowy bez cukru 1 łyżka spirytusu 200 g masła Poncz: 1/2 szklanki wody (zimnej, przegotowanej) 2 łyżki syropu kokosowego (takiego jak do drinków(...)minimum i dodajemy kolejno po jednym żółtku. Mąki i kakao łączymy ze sobą, przesiewamy i stopniowo dosypujemy do masy. Przelewamy do tortownicy (moja tym razem miała średnicę 16 cm). Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut. Po upieczeniu wyjmujemy tortownicę z piekarnika, upuszczamy ją z wysokości ok. 60 cm, a następnie ponownie wstawiamy do uchylonego i wyłączonego

Czary - gary w kuchni
Ciasto "Makowa panienka" 4075

22x33 cm: (Inspiracja: " I love bake ") Ciasto: 8 białek 100 g cukru 4 żółtka 150 g maku 100 g blanszowanych, zmielonych na pył migdałów 100 g wiórków kokosowych Masa budyniowa: 500 ml mleka 5 łyżek cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 łyżki soku z cytryny 100 g budyniu waniliowego bez cukru (w proszku)  4 żółtka 200 g miękkiego(...)żółtku. Odłożyć mikser. Na koniec małymi partiami wsypywać wymieszany mak, migdały oraz wiórki, delikatnie mieszając wszystko plastikową łopatką lub drewnianą łyżką.    Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, przelać do niej ciasto i piec w temp. 180 stopni C przez ok. 25-30 minut, aż wierzch się delikatnie zarumieni, a włożony do ciasta drewniany patyczek będzie suchy. Ciasto zupełnie

Simply Food
Chlebek bananowy z orzechami 133

wymiarach 28x15cm . Chlebek bananowy z orzechami Składniki: 400g mąki pszennej 450g bananów (waga bez skórki) 100g miodu 80ml mleka (lub wody) 2 jajka 1 łyżka (ok. 20g) oleju kokosowego 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka ekstraktu z wanilii 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 150g orzechów włoskich Wykonanie: - składniki powinny być w temperaturze pokojowej(...)papkę, skropić sokiem z cytryny, wymieszać - do pulpy bananowej dodać ekstrakt z wanilii, miód, olej kokosowy oraz jajka, wszystko wymieszać - w innej misce wymieszać mąkę pszenną, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną - składniki suche przesiać do składników mokrych, wymieszać - na koniec do ciasta wsypać kawałki orzechów, ponownie wymieszać - formę wysmarować tłuszczem, wyłożyć papierem do pieczenia - ciasto przełożyć

Smakołyki Bereniki