ciasto kokosowe bez pieczenia - 5277 przepisów (strona:110/352)

Babka kokosowa 167

babka którą można upiec zupełnie bez okazji na słodki weekendowy poczęstunek, nie kruszy się i ma w smaku wyczuwalne wiórka kokosowe. Zawsze się udaje pod jednym warunkiem który trzeba spełnić- wszystkie składniki muszą mieć jednakową temperaturę, więc maślankę wyciągamy z lodówki dużo wcześniej przed pieczeniem, druga zasada-nie otwieramy piekarnika podczas pieczenia bo babka zrobi kaprys(...)skórką cytrynową będziemy mieć cytrynowo-kokosowy smak, jeśli waniliowy-waniliowo kokosową, wybór należy do Was. Na Wielkanocnym stole to obowiązkowa pozycja wśród świątecznych wypieków. Polecam. Składniki na 2 litrową formę na babkę: 3 duże wiejskie jajka 1  1/3 szklanki drobnego cukru 2 pełne szklanki mąki pszennej typ 500 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 torebka cukru

Wanilia i Kardamon
Mini torcik bezglutenowy - zdrowy, prosty i szybki :) 189

przygotowania.  Składniki na biszkopt: 75 g ryżu lub mąki ryżowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 jajka 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 2 łyżki cukru kokosowego Dodatki: śliwkowe czeko love / gruszkowe czeko love / białe jabłuszko (Małe Szczęścia), mleko kokosowe, maliny, mleko roślinne  Przygotowanie: Białka oddziel od żółtek. Białka ubij na sztywną pianę, a żółtka ucieraj mikserem(...)utartych żółtek dodaj mąkę, proszek do pieczenia i dokładnie zmiksuj. Kolejno dodaj ubite białka i na najmniejszych obrotach całość zmiksuj.  Wybrane formy (u mnie dwa małe serduszka ok. 11x11 cm) wyłóż papierem do pieczenia lub posmaruj cienką warstwą oleju kokosowego. Podziel masę na dwie części i piecz w nagrzanym na 180*C piekarniku przez 25 minut

Zdrowie na języku :P
Babka jogurtowa z lukrem cytrynowym 202

foremkami w kształcie biedronek mam o takim typie foremek coraz lepsze zdanie. Po powrocie do domu od razu ją wypróbowałam. Okazało się, że to był faktycznie dobry zakup. Ciasto bez problemu (i co ważniejsze w całości J ) odeszło od formy. Test przeprowadzałam na sprawdzonym przepisie na babkę z jogurtem naturalnym. Delikatna, wilgotna w środku z dodatkiem w postaci lukru(...)średnicy 23 cm i wysokości 11 cm Czas przygotowania: 15 minut  + czas pieczenia 50 minut Składniki: Na babkę: 370g mąki pszennej 250g masła 200g cukru (bardzo korzystną cenę na cukier znajdziecie TUTAJ ) 200g jogurtu naturalnego 45g wiórków kokosowych 3 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżki soku z cytryn Skórka otarta z dwóch

Kolizje Smaków
Kakaowe gofry z quinoa ze smażonymi truskawkami (bezglutenowe, wegańskie) 140

komosy ryżowej) pół szklanki mąki kukurydzianej 2 łyżki skrobi ziemniaczanej 1/3 szklanki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 czubata łyżeczka cynamonu szczypta soli 1 łyżka mielonego siemienia lnianego + 3-4 łyżki wody 2 dojrzałe banany 1/3 szklanki rozpuszczonego oleju kokosowego 2 szklanki mleka roślinnego lub soku pomarańczowego Dodatek: 1 kg truskawek Przygotowanie: 1. Komosę ryżową zmielić na mąkę(...)minuty.  5. Do składników suchych dodać mokre, tj. siemię lniane, banana, olej kokosowy i mleko roślinne. Dokładnie wymieszać i odstawić na 10 min. (w tym czasie rozgrzać gofrownicę). Jeśli ciasto będzie zbyt gęste dodać 1-2 łyżki mleka roślinnego.   6. Ciasto nalewać partiami i piec dłużej niż w instrukcji urządzenia o ok. 3-4 minuty.  Ostudzić

Domowa Cookierenka Agi
Walentynkowe ciasteczka malinowe (bez cukru) 154

przepis się spodoba i upieczecie je dla siebie lub bliskiej osoby, na pewno będziecie oczarowani malinowym smakiem Walentynkowe ciasteczka malinowe (bez cukru) około 80 małych ciasteczek 90 g mąki orkiszowej razowej 70 g mąki ryżowej 30 g mąki kokosowej 75 g ksylitolu 1/4 łyżeczki ekstraktu ze stewii w pudrze (można dodać więcej ksylitolu) 2 żółtka 45 g masła klarowanego(...)żółtkami. Maliny zmielić w blenderze na puder. Dodać do pozostałych suchych składników, wszystko połączyć i zagnieść ciasto ręcznie lub przy pomocy miksera. Rozwałkować ciasto na grubość około 3-4 mm i wycinać foremkami niewielkie ciasteczka. Piec na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia około 10-12 minut w 170 stopniach. Artykuł Walentynkowe ciasteczka malinowe (bez cukru) pochodzi z serwisu

Fitkot
Walentynkowe ciasteczka malinowe (bez cukru) 146

przepis się spodoba i upieczecie je dla siebie lub bliskiej osoby, na pewno będziecie oczarowani malinowym smakiem Walentynkowe ciasteczka malinowe (bez cukru) około 80 małych ciasteczek 90 g mąki orkiszowej razowej 70 g mąki ryżowej 30 g mąki kokosowej 75 g ksylitolu 1/4 łyżeczki ekstraktu ze stewii w pudrze (można dodać więcej ksylitolu) 2 żółtka 45 g masła klarowanego(...)żółtkami. Maliny zmielić w blenderze na puder. Dodać do pozostałych suchych składników, wszystko połączyć i zagnieść ciasto ręcznie lub przy pomocy miksera. Rozwałkować ciasto na grubość około 3-4 mm i wycinać foremkami niewielkie ciasteczka. Piec na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia około 10-12 minut w 170 stopniach. Artykuł Walentynkowe ciasteczka malinowe (bez cukru) pochodzi z serwisu

Fitkot
Bezglutenowe ciasto drożdżowe z truskawkami (wegańskie) 256

wiórki, ksylitol i dodać olej kokosowy. Palcami rozetrzeć wszystkie składniki. Gdy ciasto trochę wyrośnie powtykać w nie umyte i odszypułkowane truskawki, następnie posypać kruszonką. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 150 ° C (termoobieg) na 10 min., następnie zwiększyć temp. do 180 ° C i piec kolejne 40 min. Po ok. 20 minutach pieczenia przykryć ciasto od góry folią aluminiową, żeby kruszonka(...)się zbytnio nie przypaliła. Źródło/ Inspiracja: przepis z książki "Kuchnia polska bez pszenicy" , przerobiony na wersję wegańską

Domowa Cookierenka Agi
wykwintny sernik wielkanocny 1326

składniki na ciasto kruche: 100 g masła 1/2 szkl cukru pudru 1 i 1/2 szkl mąki pszennej 3 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1

Domowy Smak Jedzenia
Gotowane muffinki pomarańczowe 99

jajka 1/3szkl. cukru 1 cukier waniliowy 0,5szkl. maki tortowej 2 budynie śmietankowe bez cukru po 40g 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia skórka otarta z jednej pomarańczy 7 daktyli suszonych (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Polewa: ok. 35g białej czekolady 2 łyżki śmietany 30% wiórki kokosowe do posypania Sposób przygotowania: Miękkie masło umieściłam w misce miksera. Dodałam do niego(...)zmiksowałam do połączenia składników. Mąkę tortową wymieszałam w osobnej misce z proszkiem budyniowym i proszkiem do pieczenia. Mieszankę suchych składników wmiksowałam powoli do masy maślano - jajecznej. Pomarańczę sparzyłam wrzątkiem i wyszorowałam. Otarłam z niej skórkę i wrzuciłam ją do ciasta. Daktyle pokroiłam na mniejsze kawałki i również wrzuciłam do ciasta. Ciasto wymieszałam łyżką. Silikonową foremkę na muffinki wysmarowałam masłem

Waniliowe Improwizacje
Wiosenny lekki sernik z ricotty 145

świetnie sprawdzą się kwiaty jadalne, które nadadzą ciastu wiosennego wyglądu. Składniki na formę o śr. 21 cm: – 500g ricotty – 250g jogurtu greckiego – 100g ksylitolu – 3 jajka – 1 budyń waniliowy bez cukru – 1 łyżka mąki pszennej (orkiszowej) – laska wanilii Dodatkowo: – 1 puszka mleczka kokosowego (400ml) , schłodzonego 24h w lodówce – 2 łyżki(...)ziarenka wydrążone z laski wanilii i delikatnie mieszamy, aż połączymy wszystkie składniki. Tortownicę o średnicy 21 cm wykładamy papierem do pieczenia. Gotową masę serową przekładamy do formy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 160 stopni, pieczemy 40 minut. Ciasto studzimy w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Następnie schładzamy go w lodówce. Dodatkowo: Gęstą część mleczka przekładamy do miseczki i mieszamy

Be Fit Be Strong
Tort Rafaello na herbatnikach z adwokatem 281

Pierwszy raz jadłam ten tort na urodzinach mojej przyjaciółki Iwonki, zrobiony był przez jej narzeczonego " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em

KuchniaWeDwoje.pl
Batony fit z masłem orzechowym, amarantusem i orzechami 262

Te batony fit, znacie już z facebooka. Robiłam je w zeszłym tygodniu, jako przegryzka na naszą eskapadę do Pilicy. Nie chciałam robić klasycznego ciasta, tylko coś

Mieszam w Garnku
Wilgotne brownie z fasoli bez mąki FIT 257

łyżeczki proszku do pieczenia – szczypta soli Dodatkowo: – 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady – 2 łyżki mleka – 1 łyżeczka oleju kokosowego/masła – do dekoracji: orzechy włoskie, chipsy kokosowe Fasolę odsączamy i płuczemy wodą na sitku. Wrzucamy do misy blendera wraz z kawałkami bananów, jajkami, kakao, miodem, olejem, sodą, proszkiem do pieczenia i solą. Miksujemy na gładką(...)30x10x7) wyłożonej papierem do pieczenia wlewamy masę. Pieczemy 45-55 min w 180 stopniach (do suchego patyczka). Keksówkę wyciągamy z piekarnika i wyjmujmy ciasto chwytając za papier, by ostygło. Kiedy ciasto ostygnie, robimy polewę czekoladową – pół tabliczki gorzkiej czekolady rozpuszczamy w rondelku z niewielką ilością mleka i oleju, co jakiś czas mieszając. Następnie, ciasto równomiernie polewamy, dekorujemy

Be Fit Be Strong
Placuszki na mleczku kokosowym z bananem 118

jajka 250 ml mleczka kokosowego z puszki 1 cukier waniliowy 4 łyżki mąki krupczatki 6 lekko kopiastych łyżek mąki tortowej 2 łyżki cukru pół małej łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: 1 większy banan olej do smażenia Wykonanie pysznych placuszków: 1. Ciasto: Składniki na ciasto przekładamy do miski i miksujemy mikserem na gładkie i bez grudek ciasto. Ciasto powinno

Izabelawkuchni
Ciasto z melonem 178

dodatkowo: 1 porcja kremu kokosowego bez nabiału – przepis 1 dojrzały melon Jak zrobić ciasto z melonem: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Cały czas ubijając dodajemy cukier i żółtka, ubijamy chwilę. Do jajek dodajemy mąki, mieszamy delikatnie. Ciasto przelewamy do tortownicy o średnicy 24cm wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy

Dorota Smakuje
Rolada z budyniem kokosowym 145

cukrem. W pozostałym mleczku kokosowym rozpuszczamy proszki budyniowe i dolewamy do gorącego mleka. Postępujemy dokładnie tak samo jak w przypadku klasycznie gotowanego budyniu. Budyń zabezpieczamy folią spożywczą, żeby nie wysychał i odstawiamy do lekkiego przestygnięcia. Nasz biszkopt odwijamy, delikatnie odrywamy od papieru do pieczenia i smarujemy budyniem zostawiając około 2 cm ciasta bez nadzienia na końcu dłuższego boku

MamaOskarka
Placek na maślance ze śliwkami 124

łyżkami wiórków kokosowych. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175° C i pieczemy przez 1 godzinę i 25 minut (jeżeli ciasto z wierzchu zacznie się za bardzo przypiekać należy je przykryć papierem do pieczenia lub folią aluminiową). Gotowe, po lekkim przestudzeniu posypujemy cukrem pudrem. Placek na maślance ze śliwkami to ciasto, które zrobimy bez użycia robota. Samo przygotowanie też

mojewypiekiinietylko
Rogaliki francuskie z białą czekoladą i kokosem 140

Następnie dodaję wiórki kokosowe. Mieszam. Masę zdejmuję z kąpieli wodnej i odstawiam na chwilę do przestudzenia. 2. Ciasto francuskie rozwijam i kroję na trójkąty. Na każdy kawałek ciasta nakładam porcję masy czekoladowej. Zwijam rogaliki. 3. Ciastka układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę około 14 minut w temperaturze 190 stopni (7 minut bez termoobiegu i 7 minut

Tradycyjna kuchnia Kasi

Proponowane wyszukiwania