szklanki erytrytolu 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 0,5 szklanki wody 1 szt. galaretka cytrynowa bez cukru Biszkopt 4 jajka 1 szczypta soli himalajskiej, kłodawskiej lub morskiej 4 łyżki erytrytolu 40 g oleju kokosowego 40 ml gęstego mleka kokosowego 35 g mąki kokosowej 10 g maku białego 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej 0,5 łyżeczki kwaśnego winianu potasu (inaczej(...)Olej kokosowy rozpuścić i wymieszać na gładką masę z żółtkami i mlekiem kokosowym. Dodać pozostałe składniki do masy, a następnie wymieszać ją delikatnie z ubitymi białkami. Masę rozsmarować równomiernie na płaskiej blaszce do pieczenia wyłożonej papierem. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni z włączoną funkcją termoobiegu. Gdy się zrumieni, wyjąć z piekarnika i jeszcze ciepłe ciasto zwinąć wzdłuż
Modern Cave GirlUwielbiacie serniki bez pieczenia – wiem! Ja też! Dziś mam dla Was przepis na pyszny sernik bez pieczenia z masłem orzechowym i kokosem. Idealnie kremowy, delikatny, na chrupiącym, bakaliowym spodzie. Błyskawiczny do zrobienia i niesamowicie pyszny! Jest świetnym pomysłem do popołudniowej kawki albo na rodzinną imprezę. Zamieniając składniki można zrobić z niego fit sernik – wtedy(...)orzechy ziemne – 100 g * orzechy włoskie – ok.50 g * płatki owsiane – ok. 80 g * suszone daktyle – ok. 100 g * olej kokosowy roztopiony – 3 łyżki Orzechowy spód możemy zastąpić biszkoptami lub kruchym ciastem. MASA SEROWA: * ser biały 3 x mielony – 600 g * masło orzechowe Firmowe 100% Primavika – 3 pelne łyżki * cukier puder
Ostra na SłodkoSkładniki (18cm): Biszkopt -4 duże jajka (bez dwóch żółtek) -50g ksylitolu Nutura -100g mąki ryżowej -20g maku Budyń waniliowy -300ml mleka kokosowego (min. 82% kokosa) -1 opakowanie budyniu waniliowego -50g ksylitolu Nutura Krem migdałowy -180-200g pasty migdałowej Nutura -ok 100ml mleka kokosowego -sól Dodatkowo -woda, sok z cytryny i ksylitol (mieszanka lekko(...)przesiać stopniowo przez sitko do masy jajecznej. Wymieszać delikatnie szpatułką do uzyskania gładkiego ciasta bez grudek i dodać mak. 5. Papierem do pieczenia wyłożyć tylko dno tortownicy. Wlać ciasto i piec przez około 20-25 minut w temperaturze 170’C (można sprawdzić czy ciasto się dopiekło przy pomocy patyczka). 6. Po upieczeniu, wyjąć gorący biszkopt z piekarnika
Candy PandasSkładniki: 4 łyżki mąki kokosowej* 3 łyżki mąki konopnej, 7 wiejskich jaj, 1 łyżka rozpuszczonego oleju kokosowego, 1 łyżka octu jabłkowego, 1 łyżeczka proszku do pieczenia
SaganekCiasto Raffaello bez pieczenia – nowy, udoskonalony przepis. Teraz ciasto jest szybsze w wykonaniu, prostsze i smaczniejsze :) Użyłam blaszki o wym. 28x26cm. Ciasto Raffaello
Kulinarne Przebojetruskawkowy jagielnik. Ciasto jest zdrowe, bez pieczenia, bez cukru, a po zastosowaniu roślinnego mleka (napoju) i bezglutenowych płatków owsianych stanie się odpowiednio – wegańskie i bezglutenowe Chyba można o nim powiedzieć, że jest deserem niemal idealnym Truskawkowy jagielnik – bez cukru, bez pieczenia tortownica 23 cm Spód: 125 g daktyli bez pestek(...)szklanki płatków owsianych 3 łyżki wiórków kokosowych 1 łyżka karobu 1 łyżeczka oleju kokosowego Warstwa jaglana: 200 g suchej kaszy jaglanej 1 szklanka dowolnego mleka 1 szklanka wody 1 puszka mocno schłodzonego mleczka kokosowego (użyłam EnerBio z Rossmanna) 5 łyżek wiórków kokosowych 5-6 łyżek ksylitolu lub erytrytolu 20 średniej wielkości truskawek Kaszę jaglaną przepłukać. Mleko i wodę zagotować
Fitkotczęści, przecinając je po długości. Brzeg bez masy kokosowej smarujemy roztrzepanym jajkiem. Ciasto delikatnie zwijamy na roladę, zaczynając od str. z masą. Roladę kroimy (ostrym nożem, dobry będzie nóż z piłką) na krążki o grubości ok. 1 cm. Każdy krążek, od razu przekładamy na blachę od piekarnika, wyłożoną papierem do pieczenia. Zachowujemy odstępy. Krążki można zostawić na kilka
Moniki Smakołykimąki pszennej 25 g wiórków kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 130 g cukru 80 ml oleju 1 jajko 300 g jogurtu naturalnego garść malin Wszystkie składniki ( bez owoców) umieszczamy w misie i mieszamy. Na końcu dodajemy owoce. Blachę do muffinów wykładamy papierowymi foremkami i nakładamy do nich ciasto. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika
Rusty Forkoprószonych mąką, bułką tartą, wiórkami kokosowymi (do wyboru). Piec ok. 20 minut, do suchego patyczka, ale jednak starać się nie przesuszyć ciasta. Jeśli mamy 1 tortownicę (jak ja), ciasto podzielić na dwie części i pieczemy placki jeden po drugim. A w zasadzie (pomyślałam o tym dopiero teraz, brawo ja), można je bez problemu potraktować jak biszkopt i upiec
gutfutRafaello, tym razem wersja bez pieczenia. Ciasto jest szybkie i łatwe do przygotowania. Każdy bez problemu może je zrobić. Może przygotujecie je na ostatki... SKŁADNIKI: 48 sztuk herbatników, 2 szklanki mleka, 1 opakowanie cukru waniliowego, 3 łyżki cukru, 2 łyżki mąki pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 200g masła, 80g wiórków kokosowych, 1 tabliczka białej czekolady
Tradycyjna kuchnia Kasiszklanka mąki owsianej ½ szklanki wiórek kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki ksylitolu (lub cukru) ulubione mleko – około 1,5 szklanki 4 łyżki oleju Najpierw wymieszaj w misce wszystkie suche składniki. Następnie dodaj mleko i olej i wszystko dokładnie wymieszaj (ma wyjść dość gęste ciasto). Smaż placki na patelni bez tłuszczu, kładąc 1 łyżkę ciasta
Qlinarnie i Qlinarnieciasto jeszcze mnie nigdy nie zawiodło – wilgotne, puszyste i wszystkim smakuje. Przepis wyjęty „z szuflady”, nawet nie pamiętam od kogo dostałam. Grunt, że przygotujemy je błyskawicznie i to bez użycia robota. Poniżej składniki na 1 foremkę, ale ja zawsze piekę od razu z podwójnej porcji. Do kawy, herbaty, czy kubka mleka. Jogurtowy piegusek na oleju. Składniki na formę(...)keksową 30cm x 12cm: - 5 jaj (rozm. L) - 300g jogurtu naturalnego (dałam grecki) - niepełna szklanka oleju (kokosowy, rzepakowy lub z pestek winogron) * - 2 szklanki mąki tortowej (typ 450) * - 1,5 szklanki drobnego cukru do wypieków * - 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia - ½ łyżeczki soli (dałam waniliową) - 1 łyżka soku z cytryny - aromat śmietankowy (może być inny) - 1,5 łyżki suchego
mojewypiekiinietylkoprzygotowane z połączenia mąki pszennej z mąką kokosową. Do zrobienia ciasteczek postanowiłam sięgnąć po składniki bez laktozy, stąd też obecność w ciastkach masła kokosowego. Ten przepis na ciasteczka na pewno przypadnie Wam do gustu. Poza wymienionymi wyżej składnikami dodałam także suszoną żurawinę, której smak bardzo fajnie komponuje się z mąką kokosową. Dla mnie ciasteczka swoim kształtem i wyglądem przypominają(...)miski, dodać mąkę kokosową, cukier puder, proszek do pieczenia, szczyptę soli oraz miękkie masło kokosowe. Ucierać do momentu, w którym składniki zaczynają łączyć się w całość. W tym momencie dodać jajko, żółtko oraz żurawinę a następnie zagnieść ciasto. Ciasto owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na 30 minut . Po wyjęciu z lodówki ciasto rozwałkować na grubość około
MeCooksWyrośnięte ciasto wyrób chwilę, podziel na części, uformuj kulki i przełóż w dostępach na blachę. W każdej kulce zrób spore zagłębienie i nałóż łyżkę masy „serowej” i posyp kruszonką. Odstaw na 10-20 minut do ponownego wyrośnięcia. W zależności od ilości/wielkości drożdżówek czas pieczenia 30-35 minut w temp. 180 C bez termoobiegu. Smacznego(...)Misiek nie czekał na stosowne przybranie stołu, kawkę ani żadne pitu pitu, nałożył sobie od razu 3 drożdżówki na talerz do obiadu i uciekł. Artykuł Kokosowe drożdżówki z rabarbarem, „serem” i kruszonką, a więc Bon Appetit pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfpiec bezy przez ok. 90 minut. Po zakończeniu pieczenia piekarnik lekko uchylić i zostawić aż bezy ostygną. Przygotowanie ciasta. Czekoladę połamać na mniejsze kawałki i razem z pokrojonym masłem roztopić w rondelku. Pozostawić do ostygnięcia. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę i nie przerywając miksowania powoli dodawać schłodzoną czekoladę. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Na niskich obrotach miksera stopniowo dodawać mąkę mieszając krótko, do połączenia się składników. Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 26 cm (wysmarowanej masłem i oprószonej wiórkami kokosowymi). Piec w nagrzanym na 180 stop. C piekarniku ok. 25 minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Przekroić na pół, tak aby powstały dwa, mniej więcej równe krążki. Przygotowanie
gutfut