ciasto kokosowe bez pieczenia - 5277 przepisów (strona:104/352)

Śmietanowa chatka 243

wspaniała alternatywa do pieczonych ciast, to wersja ciasta na zimno, bez udziału piekarnika, doskonały deserek na zimno, do poobiedniej kawy taka porcyjka? - czemu nie?! Składniki: 3 paczki herbatników kakaowych  1 śmietana 30% 1 serek mascarpone 1 łyżka cukru pudru 2 łyżeczki soku z limonki 1 paczka wiórek kokosowych  polewa czekoladową  Wykonanie: Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem

kgwjanczewo
Ryżowo - owsiane ciasteczka z odzysku, czyli drugie życie kleiku ryżowego 147

waniliowy, brązowy oraz zwykły, żółtka, wiórki kokosowe i płatki owsiane. Zmiksowałam i odstawiłam na kilka minut, żeby płatki i wiórki zmiękły.  Następnie dodałam proszek do pieczenia i zaczęłam dodawać mąkę w celu uzyskania gęstej konsystencji ciasta. Gdyby nie to, że 2 dni wcześniej dla małżonka rozrzedzałam kleik wodą (żeby bez kitu się obyło) z pewnością poszłoby mniej

Kuchnia po mojemu
Ciasto ze śliwkami (paleo, bez glutenu) 146

sodę, sól oraz mąkę kokosową. Kolejno zawartość obu naczyń łączymy i znów mieszamy. Uzyskaną masę wykładamy na foremkę. Na wierzch układamy śliwki (ja wymieszałem je z mąką z tapioki).Pieczemy przez około 45-50 minut, aż góra będzie złocista. Odstawiamy ciasto ze śliwkami do ostygnięcia na 15 minut. Smacznego ! Artykuł Ciasto ze śliwkami (paleo, bez glutenu) pochodzi z serwisu

PaleoLife
Ciasteczka marchewkowo-bananowe (paleo/AIP, bez jajek) 214

jajek 🙂 Pyszne i zdrowe ciasteczka marchewkowo-bananowe – bez glutenu, nabiału (laktozy i kazeiny), orzechów i jajek – dozwolone na protokole autoimmunologicznym – przepis: marchewka – 4 średnie banany – 3 mąka kokosowa – ¼ szklanki mąka/skrobia ziemniaczana albo mąka ararutowa – ¼ szklanki olej kokosowy – ½ szklanki sól ( kłodawska lub himalajska ) – ½ łyżeczki soda oczyszczona – ½ łyżeczki opcjonalnie(...)wymieszaj mikserem (nie blenderem) z rozgniecionymi bananami i roztopionym olejem kokosowym. Dodawaj pozostałe składniki miksując – ciasto jest gotowe! Możesz teraz zacząć rozgrzewać piec na 180°C . Ciasteczka są łatwe do formowania – ulep w rękach małe kulki i rozpłaszcz je na tacce do pieczenia. Piecz około 20 minut . Z podanych powyżej ilości wychodzi nam najczęściej 30-35 ciasteczek

PaleoSMAK
Brownie z musem jabłkowym (ciasto czekoladowe paleo) 104

ciasto czekoladowe. Już tyle różnych brownie robiłem (nawet z kiszoną kapustą !), ale chciałem coś nowego.  Szukałem i w końcu znalazłem – ciasto czekoladowe z musem jabłkowym! Ciasto czekoladowe paleo, brownie z musem jabłkowym – bez glutenu, zbóż, nabiału (laktozy i kazeiny) – sprawdzony przepis: banany – 2 większe miód – ½ szkl mąka kasztanowa – ¾ szklanki mąka kokosowa(...)bardziej ambitni mogą najpierw ubić jajka z cukrem/miodem, a potem stopniowo dodawać kolejne składniki. Piecz w 180°C, przez około 45 minut , aż włożony w ciasto patyczek wyjdzie prawie suchy. Gotowe! Zobacz też: Mąki w kuchni paleo . Z podanych składników wychodzi aromatyczne bardzo czekoladowe ciasto , gdy jednak nie lubisz tak intensywnego smaku czekolady, to daj mniej kakao (i miodu albo

PaleoSMAK
Bananowe drożdżowe rogaliki 98

Candy Company  a pieczone w ramach akcji Wypiekanie na śniadanie. Ciasto 7 g drożdży instant lub 25 g świeżych 120 ml mleka 3,2 % 500 g mąki (+ dodatkowe 50 g jeśli będzie potrzeba) 50 g cukru kokosowego (można zastąpić brązowym, ok. 1/4 szkl.) [ u mnie cukier brązowy] 2 jajka 170 g pure z banana (bez skórki(...)odłożyć do dekoracji rogalików. Wyrośnięte ciasto podzielić na dwie równe części, uformować kulę i rozwałkować na okrąg o średnicy ok. 25 cm, naciąć po przekątnej tworząc 12 małych trójkątów .Na każdy nakładać po 1-2 łyżeczkach nadzienia i zwijać rogaliki.Z drugą częścią ciasta zrobić tak samo.Układać rogaliki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, posmarować roztrzepanym jajkiem [zapomniałam

Moje domowe kucharzenie
Torcik czekoladowy z kremem kokosowym 181

powstał ten szybki mini torcik, który jest także bezglutenowy oraz nie zawiera mleka. Ciemna warstwa jest zrobiona bez użycia mąki, zamiast niej jest czerwona fasola, która jest niewyczuwalna w smaku. Ciasto jest dość puchate i przypomina biszkopt. Piekłam je w małej formie (średnica 20 cm) i na dwa razy, ale można również zrobić to za jednym razem i przekroić(...)gorzką czekoladą, wtedy na pewno będzie się bardzo ładnie prezentować. Ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień, po nocy spędzonej w lodówce. Składniki: Ciasto: 1 puszka czerwonej fasoli 3 jajka 4 łyżki ciemnego kakao 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 5 łyżek ksylitolu Krem kokosowy: 1 puszka mleka kokosowego (stała część) 2-3 łyżki zmielonego

Healthy food explorer
Fit brownie z batatów 172

zaskoczy nie jednego z naszych gości, a my możemy delektować się bez większych wyrzutów sumienia. Przepis na fit brownie z batatów: Składniki 2 bataty 2 garście daktyli 3 jajka 1/2 szklanki kakao 2 łyżki oleju kokosowego 4 łyżki mąki kokosowej 3 łyżki miodu 1 łyżeczka proszku do pieczenia Orzeszki ziemne Przygotowanie Bataty obieramy, kroimy na kawałki i gotujemy(...)Następnie blendujemy wszystkie składniki na gładką masę, dodajemy orzeszki ziemne i mieszamy. Gotową masę wylewamy na blachę i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy około 35 minut. Po upieczeniu ciasto odkładamy, aż ostygnie i na koniec dekorujemy cukrem pudrem i orzeszkami ziemnymi. Smacznego! Sprawdź również ten przepis – proste babeczki czekoladowe .   Artykuł Fit brownie z batatów pochodzi

ale Pysznie
Ekspresowe ciasto z borówkami 107

wymiarach 28 cm. Ciasto dla każdego, proste, do kawy idealne, puszyste, z sezonowymi owocami smakuje najlepiej. Do ciasta możecie wrzucić inne owoce, np. truskawki, maliny, śliwki, jabłka, gruszki, jagody, lub z nich zrezygnować, podobnie jak z dodatku kakao, wsypać wiórki kokosowe, rodzynki, żurawinę lub posiekane drobno orzechy, migdały. Przepis elastyczny! Ciasto pyszne, dlatego polecam! Ekspresowe ciasto z borówkami SKŁADNIKI(...)Składniki mam w temp. pokojowej. Szklanka ma pojemność 250 ml. Używam tortownicy o średnicy 28 cm, ciasto jest niższe, można upiec je także w formie 24 x 30 cm. PRZYGOTOWANIE: Do dużej miski dodaję suche składniki (bez kakao) i dodaję mokre, mieszam rózgą do połączenia składników, na końcu dodaję kakao i mieszam delikatnie łyżką – celowo

Zasmakuj Kuchni
Karmelowe ciasto bez pieczenia z herbatnikami! 445

Szybkie ciasto na herbatnikach bez pieczenia, z dodatkiem masy krówkowej, budyniu i bitej śmietany. Takie banalne a taaaakie pyszne! ;-))) Kto chętny?!!! ;-) SŁODKIE!!!! ;-) SKŁADNIKI NA PROSTOKĄTNĄ FORMĘ TZW. KEKSÓWKĘ - 4 - 5 paczek herbatników - 1 duży budyń czekoladowy z cukrem - 2 łyżki masła - 2 żółtka - puszka masy krówkowej - kajmak o smaku np. ajerkoniak lub karmel - 150 ml schłodzonej śmietany(...)warstwę kajmaku (ostatnią) na to herbatniki, i warstwę z kremu czekoladowego np. Nutella.  Ubijamy schłodzoną śmietanę na sztywno. Wykładamy jako ostatnią warstwę śmietankę. Na wierzch posypujemy pokruszonymi cukierkami kokosowymi. Ciasto schładzamy przez trzy godziny w lodówce. Ciasto jest bardzo smaczne, jest też dość słodkie. Jeżeli lubicie karmel i słodkości to idealne połączenie

SMYKWKUCHNI
Keto pieguski (Paleo, LowCarb) 82

także ksylitol . Posiadaczom bardziej wytrawnych kubków smakowych może natomiast wystarczyć słodycz pochodząca z inuliny . Mąka kokosowa Standardowy rodzaj mąki w keto wypiekach, zaraz obok mąki migdałowej, której – w przeciwieństwie do mąki kokosowej – generalnie nie powinno się używać w daniach poddawanych obróbce termicznej. Mąka kokosowa charakteryzuje się wysokim stopniem wchłanialności płynów, dlatego należy stosować ją z umiarem. W przeciwnym razie produkt(...)Carb, Gluten Free, Wege Keyword ciastka, ciasto kokosowe, czekolada Prep Time 5 minutes Cook Time 12 minutes Total Time 17 minutes Servings 14 sztuk Calories 42 kcal Author Modern Cavegirl Ingredients 3 jajka 3 łyżki białka grochu lub innego białka roślinnego albo peptydów kolagenowych 2 łyżki mąki kokosowej 4 łyżki erytrytolu

Modern Cave Girl
PIERNIK Z POWIDŁAMI I KREMEM KOKOSOWYM (keto, LCHF, optymalny, paleo, bez glutenu, laktozy i cukru) 181

wiórków kokosowych bez siarki i cukru 230 g (1 szklanka) mleka kokosowego 1 łyżeczka żelatyny 3 łyżki zimnej wody Polewa czekoladowa 60 g gorzkiej czekolady (u mnie 81%) 15 g oleju kokosowego 10 g kakao 100% Dodatki: orzechy, migdały itp. Przygotowując ciasto w jednej misce zmiksować wszystkie mokre składniki: olej kokosowy, mleko kokosowe i jajka. W drugiej misce wymieszać(...)słodzik np. ksylitol. Połączyć składniki z obydwu misek a następnie masę wlać do formy ( u mnie mała keksówka). Piec w temperaturze 170°C przez 60 minut. Gotowe ciasto wyjąć z foremki i pozostawić do ostudzenia. W tym czasie przygotować krem kokosowy.   Żelatynę wymieszać dokładnie z 3 łyżkami zimnej wody i zostawić do stężenia. W garnku na malutkim ogniu gotować

Ola la LCHF
Kokosowe naleśniki z musem malinowym i czekoladą 261

Sezon na maliny w pełni , więc trzeba to wykorzystać! Z ciasta zrobiłam pyszne kokosowe naleśniki z musem z tych soczystych malin. Zapakowałam jak sakiewki! A , że słodkości nigdy za wiele , to nie obyło się też bez dodatkowej porcji czekolady! Takie naleśniki posmakują nie tylko dzieciom , ale i dorosłym! Nie tylko posmakują , ale i pięknie będą wyglądać na naszym stole(...)sól – 1 szczypta * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * olej rzepakowy – 30 ml * wiórki kokosowe – 4 łyżki DODATKOWO: * maliny – ok. 30 dag * cukier puder – 4 łyżki * polewa czekoladowa – 100 ml SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Składniki na naleśniki mieszamy. Do ciasta naleśnikowego dodajemy wiórki kokosowe. Na dużej patelni smażymy cienkie naleśniki. Na odrobinie oliwy przesmażamy maliny

Ostra na Słodko
Batoniki z mlecznym kremem i czekoladą 106

słodki, ani za słony. Według mnie groszek ptysiowy jest najbardziej neutralny i najłatwiej jest go zamienić na proszek, z którego w bardzo prosty sposób zrobimy spód do wszelakich ciast bez pieczenia, czy batoników.  Polewa czekoladowa z czekolady jest moją ulubioną zaraz obok polewy z czekolady i śmietanki. Te dwie polewy są wspaniałe, różnią się stopniem twardnienia Składniki(...)cukrem i kakaem. bardzo szybko i energicznie mieszamy. Do tak przygotowanej mieszanki dodajemy zmielony groszek ptysiowy (1 i 3/4 zmielonego pudru z groszku ptysiowego) oraz wiórki kokosowe i dokładnie całość ugniatamy. Tak przygotowane "ciasto" wykładamy na blaszkę o wymiarach 20 x 20 cm wyłożonej papierem do pieczenia, dokładnie ugniatamy i wyrównujemy, następnie wkładamy do lodówki na czas wykonywania kremu

MamaOskarka
Sernik gotowany na herbatnikach 126

ustach. Szczególnie polecam tym, którzy nie mają piekarnika.  Przepis na blachę 25 x 36 Co potrzeba na ciasto: 1000 g sera waniliowego z wiaderka, 200 g masła, 3/4 szklanki mleka, 3/4 szklanki cukru, 4 jajka, 3 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru (40 g), ok. 350 g herbatników Petit Beurre Co potrzeba na polewę:     8 łyżek(...)mleka, 8 łyżek cukru, 4 łyżki ciemnego kakao, 2 łyżki masła   Co potrzeba do dekoracji:       Wiórki kokosowe   Wykonanie: W większym rondelku roztapiamy masło, dodajemy cukier, mieszamy, aż cukier się rozpuści i powstanie emulsja. Wyłączamy płomień. Dodajemy ser i jajka, dokładnie mieszamy. W dużym kubku rozprowadzamy budyń w mleku, dodajemy do sera. Włączamy średni płomień

Bułka z Chlebem