łyżek rozpuszczonego oleju kokosowego - 1 łyżka soku z cytryny Kaszę prażymy kilka minut na małym ogniu, zalewamy mlekiem z syropem i gotujemy pod przykryciem do momentu aż kasza wchłonie całe mleko. Ostudzoną kaszę dokładnie mieszamy (łyżką lub ręką) z mąką ryżową. Przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i dobrze "dogniatamy" ciasto. Pieczemy 20 minut
Smakuje zdrowowszystko wrzuciłam do maszyny do pieczenia chleba, odczekałam 2 h i miałam gotowe ciasto. Jeżeli takiej nie macie, to musicie wszystko zrobić ręcznie. W przypadku użycia drożdży suszonych nie ma potrzeby robienia zaczynu= (ciepłe mleko+ cukier+ drożdże)x 20 minut budzenia. Poprostu wyrobić ciasto ze wszystkich składników (mleko powinno być ciepłe) i odstawienie ciasto do wyrośnięcia, aż podwoi swoją(...)Schowaj do lodówki, bo masło kokosowe pod wpływem ciepła szybko się topi. Truskawki umyj, usuń szypułki i pokrój na ćwiartki. Taki bajer do szypułkowania znalazłam za grosze w empiku. Na nadchodzący sezon truskawkowy jak znalazł. Jest jeszcze dostępny w sklepi on line, tu macie link (bez obaw, nie zarabiam na tym Gotowe, wyrośnięte ciasto odgazować/wyrobić chwilkę
greenscarfDodam tylko że wszystkie składniki dajemy do jednego garnka oprócz kakao Pieczemy w tortownicy 24 cm składniki i przygotowanie 5 jajek 1 szklanka cukru kryształu 2
Moje Wyrobypieczenia, wysypać kulki ceramiczne do obciążenia ciasta (fasole, ryż lub groch około 1-1,5 kg), po to żeby ciasto zachowało kształt i nie zsuwało się z rantów formy. Piekarnik rozgrzać do 180 st. Piec 15 min z obciążeniem, następnie papier i obciążenie zdjąć i piec kolejne 15 min bez obciążenia, do złotego koloru. Ciasto wyjąć, wystudzić(...)kratce. Truskawkowy budyń: 0,5 kg truskawek, opłukanych i odszypułkowanych 500 ml mleka 2 łyżki cukru 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka masła lub oleju kokosowego Do wysokiego naczynia odlać pół szklanki mleka (z tych 500 ml), dodać mąki, zblendować do otrzymania gładkiej pasty. Resztę mleka i truskawki zmielić blenderem, dodać masło, cukier, zagotować. Do gotującego
moj przepis najajka, kako, cynamon, proszek do pieczenia, ksylitol oraz olej kokosowy , całość dokładnie blędujemy na gładką masę około 5-6 minut ciasto przekładamy do formy keksowej (ja użyłam jednorazowej aluminiowej) pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180ºC około 45-50 minut do suchego patyczka gotowe można polać polewą czekoladowa ja tym razem piekłam bez niej. Źródło: https://zdrowejestczadowe.pl/ciasto-czekoladowe-z-czerwonej-fasoli-brownie-z-pyszna-fit-polewa/
Słodkie zapomnienieWitajcie, ciasta bez pieczenia mają tę zaletę, że robi się je szybko i nie trzeba zbyt długo czekać aby je zjeść (nie mam na myśli tutaj serników itp. ciast, które przed podaniem trzeba dobrze schłodzić). Dzisiejsza propozycja to deser w formie ciasta o smaku orzechowo - kokosowym. Jest prosty i szybki w przyrządzeniu. Do jego przygotowania użyłam foremki
Health-Fit-LifeJednym słowem: wyborne! Makowiec selerowo-marchewkowy Danie Ciasto Kuchnia Bez glutenu Porcje 8 Składniki 1/2 szklanka seler naciowy tarty 1/2 szklanka marchewka tarta 2 szt jajko 1 szklanka mąka kukurydziana lub dowolna, inna 1 łyżeczka proszek do pieczenia 4 łyżeczka mak 2/5 szklanka erytrol lub inne słodziwo 1/4 szklanka olej kokosowy Sposób przygotowania Selera obieramy z łyka
Kucharzycabiałka 2 żółtka 1 łyżka mąki kokosowej 1 łyżka otrębów pszennych Rozgrzać gofrownicę. Białka ubić na sztywno. Dodać żółtka i zmiksować. Łyżką wmieszać mąkę i otręby. Ciasto nałożyć łyżką i piec 5 minut. Podawać z twarożkiem wymieszanym z kakao i cynamonem lub wanilią. Wartości odżywcze: 243 kcal bez twarożku
Chocolate Muffin BlogCiasto z truskawkami chodziło za mną odkąd pojawił się truskawkowy sezon. Ostatnio jednak mniej czasu spędzam w kuchni, więc zamiast ciastem zajadałam się po prostu truskawkami
Smakuje zdrowokulkę. Każdą kulkę obtaczać w wiórkach kokosowych. Uwagi: masę dobrze się formuje w kulki, gdy ostygnie; warto jednak wymieszać wszystkie składniki, gdy kasza jest jeszcze ciepła; na stanowisku formowania kulek zróbcie miejsce na miskę z wodą do płukania rąk lub formujcie praliny obok zlewu. ----- Podobne: Ciasto rafaello bez pieczenia Nerkownik żurawinowo-cytrynowy Chałwa z żurawiną
Weekendy w domu i ogrodziepieczenia, wysypać kulki ceramiczne do obciążenia ciasta (fasole, ryż lub groch około 1-1,5 kg), po to żeby ciasto zachowało kształt i nie zsuwało się z rantów formy. Piekarnik rozgrzać do 180 st. Piec 15 min z obciążeniem, następnie papier i obciążenie zdjąć i piec kolejne 15 min bez obciążenia, do złotego koloru. Ciasto wyjąć, wystudzić(...)kratce. Truskawkowy budyń: 0,5 kg truskawek, opłukanych i odszypułkowanych 500 ml mleka 2 łyżki cukru 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka masła lub oleju kokosowego Do wysokiego naczynia odlać pół szklanki mleka (z tych 500 ml), dodać mąki, zblendować do otrzymania gładkiej pasty. Resztę mleka i truskawki zmielić blenderem, dodać masło, cukier, zagotować. Do gotującego
moj przepis natylko. Smacznego. W akcji Ciasto na niedzielę ( Słodkości z sezamem i/lub chałwą ), wraz ze mną udział wzięły autorki niżej wymienionych blogów: - ŻYCIE ZACZYNA SIĘ W KUCHNI – Lekka chmurka chałwowo-śmietankowa bez pieczenia - MOJE DOMOWE KUCHARZENIE – Sezamowe ciasteczka szczęścia - RÓŻOWA KUCHNIA – Pleśniak z owocami, sezamem i pianką kokosową - MOJE MAŁE CZAROWANIE – Blok twarogowo-pistacjowy
mojewypiekiinietylkowięcej :) Składniki : - 1 szklanka masła orzechowego bez cukru ( ja użyłam masła domowej roboty) - 1 jajko - 5 łyżek wiórków kokosowych - 1-2 łyżki miodu Przygotowanie : Wymieszać składniki, najlepiej ręcznie, ciasto jest dość klejące, uformować kulki wielkości orzecha włoskiego (mogą być nierówne) i wyłożyć na blaszkę z papierem do pieczenia, spłaszczyć kulki widelcem i piec
zdrowa vege kuchniaciasto ananasowe bez pieczenia. Ananasa możecie zastąpić innymi owocami, na przykład brzoskwiniami. Na pewno wyjdzie równie pyszne. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na blaszkę o wymiarach 18×22 cm. Składniki: około 350 g herbatników 250 g serka mascarpone 250 ml śmietanki 36% lub 30% 1 puszka ananasa w syropie 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny wiórki kokosowe(...)kostkę ananasa. 4. Połowę masy z ananasem wyłożyć na herbatniki. Przykryć kolejną warstwą herbatników. Na niej rozsmarować połowę kremu bez ananasa. Ułożyć warstwą herbatników. Wyłożyć krem z ananasem. Przykryć ostatnią warstwą herbatników. Rozsmarować resztą kremu bez ananasa. Wierzch ciasta posypać wiórkami kokosowymi. 5. Ciasto przykryć i wstawić do lodówki najlepiej na całą noc, aby ciastka zmiękły. (adsbygoogle = window.adsbygoogle
Danka Pichcioleju kokosowego(lub zwykłego) + 2 snickersy pokrojone na małe kawałki Składniki mokre wymieszać w drugiej misce. Następnie połączyć je ze składnikami suchymi. Do całości dodać pokrojone snickersy i zamieszać. Ciasto nakładać do formy od muffinek wyłożonej papilotkami(najlepiej nakłada się łyżką do nakładania lodów). Piec w temp. 190 stopni C przez ok. 20 minut(bez termoobiegu). Smacznego
Smaczne Zdrowe