ciasto kokosowe bez pieczenia - 5277 przepisów (strona:124/352)

Lody bananowe z malinami – domowe lody z szybkiem dżemem z malinami, chia, tymiankiem – bez cukru 139

Pyszne i zdrowe, domowe lody bananowe z malinowym dżemem z nasionami chia i tymiankiem cytrynowym bez dodatku białego cukru. Dżem przygotowujemy bez gotowania czy

Moja Delicja
Korzenne ciasto pomarańczowe 215

kokosowy, krótko miksujemy na małych obrotach (może chlapać). Następnie wbijamy jajka, miksujemy składniki. Kolejno dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą i przyprawą do piernika. Całość miksujemy tylko d0 połączenia składników. Masę przelewamy do foremki (wyłożonej papierem do pieczenia lub natłuszczonej i obsypanej kaszą manną). Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (środkowy poziom, grzanie dół, bez

Słodkie okruszki
CIASTO FASOLOWE 136

bez mąki i cukru, z białą fasolą, której w ogóle nie czuć w cieście. Jest bardzo wilgotne i ma ciekawy smak.      SKŁADNIKI Ciasto: 240 g ugotowanej fasoli (lub fasola w puszce) 1 dojrzały banan, 2 jajka, 2 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego, 3 łyżki płynnego miodu, 2 łyżki kakao (użyłam karobu), 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

słodki bratek
Jagielnik z polewą daktylowo - kokosową. Szybki, łatwy przepis bez mleka i glutenu 179

daktyli bez pestek 1 szklanka mleka ryżowego 2 łyżki kakao Kaszę dokładnie wypłukałam, zalałam wodą, a następnie ugotowałam do miękkości. Do ugotowanej i lekko przestudzonej kaszy dodałam agawę, sok malinowy, olej kokosowy i zblendowałam na gładko. Rodzynki i żurawinę zalałam wrzątkiem, następnie dodałam do ciasta. Całą masę dokładnie wymieszałam, przełożyłam do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiam

nietadieta
Energetyczne batony owsiane bez cukru 99

kokosowy Daktyle siekamy, dodajemy żurawinę. Całość mieszamy na jednolitą masę. Na blachę wykładamy papier do pieczenia. Rozsmarowywujemy masę na grubość ok 0,5-0,7 cm. Pieczemy w temp 180 stopni ok 30 min. Kroimy na batoniki. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/desery/inne/batony-owsiane-bez-cukru/ BosowKuchni Zapisz Zapisz Artykuł Energetyczne batony owsiane bez cukru pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta

Mieszam w Garnku
Placuszkowo 160

patelni bez dodatku tłuszczu. Placuszki jabłkowo-bananowe, 12 sztuk 2 średniej wielkości banany 2 jabłka 3 łyżki płatków jaglanych 2 kopiaste łyżki mąki pełnoziarnistej 1 łyżeczka proszku do pieczenia olej kokosowy do smażenia Jabłka obrać i wyciąć gniazda nasienne, pokroić na mniejsze kawałki i zmiksować razem z bananem. Dodać suche składniki i dobrze wymieszać. Powstałe ciasto odstawić

Kucharzyca
Babka kokosowa z morelami 160

bez tłuszczu posiekać żurawinę i morele masło utrzeć na puch. Dodawać na przemian cukier i jajka każdorazowo ucierając około 1/2 minuty na średnich  obrotach miksera w misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodać żurawinę, morele i mleko kokosowe, następnie stopniowo wmieszać do masy jajecznej foremkę wysmarowaną masłem i wysypaną mąką lub bułką tartą napełmić ciastem. Piec

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tarta z warzywami 135

tart. Ciasto przykryć papierem do pieczenia, obciążyć fasolą i podpiec przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180º C. Następnie zdjąć papier z fasolą i dopiekać spód jeszcze przez 5 minut. Kiełbasę pokroić w półksiężyce. Marchewkę obrać, umyć i pokroić w kostkę. Kiełbasę i warzywa podsmażyć na oleju kokosowym, przez kilka minut. Składniki nadzienia dokładnie wymieszać bez koncentratu

Smaczne Potrawy
Kora orzechowa 206

znana - bez delicji i galaretki na wierzchu. Jakoś ta wersja o wiele bardziej przypadła mi do gustu :) Składniki na ciasto: 100 g orzechów włoskich siekanych 100 g orzechów włoskich zmielonych 100 g rodzynek 100 g wiórków kokosowych 100 g drobnego cukru 8 białek 4 żółtka (pozostałe 4 żółtka użyjemy do kremu) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki

Świat Ciasta
Kokosowa babka Bounty 90

pieczenia i sól. Dodajemy wiórki kokosowe. Mieszamy za pomocą szpatułki do połączenia się składników.  Po tym, wlewamy ostudzone masło. Mieszamy za pomocą szpatułki do połączenia się składników (po dodaniu masła masa będzie mniej napowietrzona).  Formę na babkę smarujemy cienką warstwą masła i oprószamy mąką. Nadmiar mąki wysypujemy z foremki.  Ciasto przekładamy do przyszykowanej foremki. Pieczemy(...)wszystkie składniki się połączą. Nie gotujemy i nie mieszamy zbyt dużo! Jak tylko polewa będzie gładka, lśniąca i bez krysztalików cukru, to odrazu zdejmujemy z ognia. Studzimy. Jeszcze lekko ciepłą polewą dekorujemy wystudzoną babkę. Ja dodatkowo posypałem wiórkami kokosowymi.  Gotowe! Smacznego! Po więcej zdjęć zapraszam na Instagram  @lukarzkuchasz

Kuchnia Łukasza
Ciasto z komosy i twarogu z orzechami FIT bez mąki, cukru i tłuszczu 80

orzechów – 3 jajka – 20g sezamu – 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia – ekstrakt waniliowy Dodatkowo: masło do natłuszczenia formy, borówki i wiórki kokosowe na wierzch Komosę gotujemy wg instrukcji w ok. 670ml wody, studzimy i od czasu do czasu mieszamy. W misce łączymy twaróg, erytrol, posiekane orzechy, jajka, sezam, proszek do pieczenia i ekstrakt. Na koniec dodajemy komosę i mieszamy(...)Formę natłuszczamy masłem lub innym tłuszczem i przekładamy do niej przygotowaną masę. Wyrównujemy i na wierzchu delikatnie wbijamy borówki. Pieczemy 25 minut w 160 stopniach, całkowicie studzimy i posypujemy wiórkami. Smacznego! Artykuł Ciasto z komosy i twarogu z orzechami FIT bez mąki, cukru i tłuszczu pochodzi z serwisu Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Przepis #22 Torcik kokosowy na biszkopcie z mąki kokosowej 154

Już tradycyjnie przychodzę do Was z pomysłem na ciasto. Dzisiaj jest to torcik kokosowy ( uwielbiam wszystko co kokosowe), który stał się moim urodzinowym przysmakiem. Wygląda tradycyjnie ale czytając przepis przekonacie się, że wcale taki nie jest. Biszkopt jest na bazie mąki kokosowej a masa to połączenie płatków ryżowych oraz wiórek kokosowych. Uwierzcie mi, że smakuje jak  oryginalne Rafaello. Jest(...)Składniki Biszkopt - 4 jajka - 4 łyżki cukru kokosowego - 40 gram mąki kokosowej - pół łyżeczki proszku do pieczenie – u mnie bezglutenowy Wykonanie Białka oddzieliłam od żółtek. Białka ubiłam na sztywną pianę powoli dodawając cukier.  Następnie dalej miksując dodawałam po jednym żółtku – za każdym razem do momentu połączenia. Na koniec wsypałam mąkę kokosową i delikatnie połączyłam całość miksując na najmniejszych

Health-Fit-Life
Tarta śliwkowa z kremem budyniowym, mleczkiem kokosowym i tymiankiem 252

kokosowego, 100 g masła, 2 budynie śmietankowe bez cukru, 3-5 łyżek brązowego cukru, 2 łyżki posiekanych listków tymianku (opcjonalnie), 500 g śliwek, cukier puder do posypania. Zastawa  Zakłady Ceramiczne "Bolesławiec" Sp. z o.o. Przygotowanie: Ciasto Mąkę, wymieszać z cukrem i solą, dodać zmrożone masło starte na tarce, rozetrzeć palcami, dodać jajko i wodę, szybko zagnieść ciasto. Ciasto(...)minut. Śliwki umyć, osuszyć, wypestkować, podzielić na ćwiartki. Schłodzone ciasto nakłuć widelcem, wyłożyć papierem do pieczenia, na wierzch wysypać fasolę lub kulki ceramiczne do pieczenia, piec 15 minut w 200 stopniach, po upieczeniu usunąć obciążenie.  Krem W między czasie przygotować krem. Budynie wymieszać dokładnie z mlekiem kokosowym i cukrem, zagotować ciągle mieszając. Zdjąć z ognia, wymieszać

SzczyptaSmaQ
Prince Polo 162

mieszać bardzo delikatnie. Masę wylać do blachy o wymiarach 25 x 33 cm, wyłożonej papierem do pieczenia (spód). Piec w temperaturze 160 stopni przez około 35 minut. Wystudzić. Beza kokosowo - orzechowa: 8 białek 400 g pokrojonych drobno orzechów włoskich 100 g wiórków kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 duże Prince Polo 8 łyżek cukru Prince Polo pokroić(...)małe kawałki, odłożyć. Białka ubić z cukrem na sztywno. Dodać orzechy, wiórki kokosowe, proszek do pieczenia i pokrojone Prince Polo, dokładnie, ale delikatnie wymieszać. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 35 minut.Wystudzić. Po upieczeniu i wystudzeniu blaszkę odwrócić i obłożyć wilgotną ściereczką, papier się odmoczy i łatwiej będzie go zdjąć. Krem: 200 g masła 8 żółtek

Domowa cukiernia Ewy
Kokosowy przekładaniec 243

słodkimi zapachami wypieków. Uwielbiam kombinować, modyfikować przepisy i tworzyć zupełnie nowe, a najpiękniejszy moment to ten kiedy moi bliscy z zadowoleniem pałaszują ciasta i ciasteczka. Z tego uwielbienia powstał kokosowiec czyli biszkopt z kremem czekoladowym i wkładką kokosową, która moim zdaniem bardziej przypomina sklepowy batonik niż ta z popularnego przepisu na bounty - klik . Ale to już musicie wypróbować i ocenić(...)cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Jaja ubijamy z cukrem aż powstanie nam gęsta piana, delikatnie mieszamy ją z proszkiem do pieczenia i mąką. Przekładamy do blaszki (23,5x35,5 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 180 st. C ok 30 minut. Beza: 4 białka 1 szkl. cukru 20 dkg wiórek kokosowych

Cynamonowe szczęście
Chleb paleo bananowy (z migdałami) 99

Chleb paleo bananowy z migdałami – bezglutenowy i bez nabiału (laktozy i kazeiny) – przepis: banany – 3 dojrzałe olej kokosowy – 3 łyżki miód – łyżka ekstrakt waniliowy – łyżka jajka – 4 duże lub 5 małych (zobacz też: Zamiast jajek ) mąka migdałowa – 1,5 szklanki mąka kokosowa – 3/4 szklanki ocet jabłkowy / sok z cytryny(...)wszystkie mokre składniki ucieramy w misce – olej kokosowy ma być miękki albo roztopiony. Następnie dodajemy suche składniki (poza migdałami) i dobrze mieszamy. Na samym końcu dosypujemy pokrojone drobno migdały. W foremce ok. 10×20 cm pieczemy w 180 stopniach przez około 40 minut – aż patyczek wbity do ciasta wyciągniesz suchy. Ostudź 10 minut przed wyciągnięciem z formy

PaleoSMAK
Fit ciasto czekoladowe "Czarny las" 280

Ekstremalnie czekoladowe ciasto bez mąki, masła i cukru + krem białkowy + wiśnie = pyszny, legalny CZARNY LAS! Szczerze przyznam, że efekt przerósł moje oczekiwania! Mały kawałeczek zaspokaja ochotę na coś słodkiego, a przy tym nie zaszkodzi naszej figurze. Przepis powstał na prośbę jednej z Czytelniczek w ramach akcji "Odchudzamy tradycyjne słodycze". Zapraszam! Składniki: 4 małe banany lub 2 duże 1 jajko(...)łyżka miodu Banana, jajko, kakao i miód zmiksować. Dodać sodę i wymieszać. Ciasto rozdzielić równo pomiędzy dwie keksówki. Piec 30 minut w temp. 175*C.Wyjąć, wystudzić.  Krem: 400 g twarożku półtłustego 70 g jogurtu naturalnego 3 łyżki kremowego serka Mój Ulubiony 2 duże łyżki oleju kokosowego 1 łyżka miodu 50 g odżywki białkowej o dowolnym smaku 1 szklanka

Chocolate Muffin Blog
Zdrowe Muffiny Bananowe z orzechami ,sezamem i popping z amarantusa,idealne na śniadanie lub przekąskę 78

sezamu ziarno 56 g  popping z amarantusa można zastąpić nasionami chia, wiórki kokosowe Wykonanie Rozgrzać piec do 176 ° C a w tym czasie przygotować muffinki. Blaszkę do muffinek - babeczek wysmarować tłuszczem. Naszykować dwie miski i w jednej połączyć mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę i sól .  W drugiej wymieszać posiekane widelcem banany masło, jajko, mleko, wanilia(...)bananową do mąki.  Wszystko dokładnie wymieszać do połączenia składników.  Teraz dodać orzechy,sezam,popping i ponownie wymieszać krotko . Blaszkę do muffinek -babeczek wypełnić (papilotka ,u mnie bez ) ciastem do 3/4 wysokości , każdego wgłębienia blaszki na muffiny . Można posypać dodatkowo po wierzchu orzechami. Piec około 20-25 minut ,lub do suchego patyczka .Czas zależy od piekarnika . widać

mojej kuchni
Zdrowe Muffiny Bananowe z orzechami ,sezamem i popping z amarantusa,idealne na śniadanie lub przekąskę 143

sezamu ziarno 56 g  popping z amarantusa można zastąpić nasionami chia, wiórki kokosowe Wykonanie Rozgrzać piec do 176 ° C a w tym czasie przygotować muffinki. Blaszkę do muffinek - babeczek wysmarować tłuszczem. Naszykować dwie miski i w jednej połączyć mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę i sól .  W drugiej wymieszać posiekane widelcem banany masło, jajko, mleko, wanilia(...)bananową do mąki.  Wszystko dokładnie wymieszać do połączenia składników.  Teraz dodać orzechy,sezam,popping i ponownie wymieszać krotko . Blaszkę do muffinek -babeczek wypełnić (papilotka ,u mnie bez ) ciastem do 3/4 wysokości , każdego wgłębienia blaszki na muffiny . Można posypać dodatkowo po wierzchu orzechami. Piec około 20-25 minut ,lub do suchego patyczka .Czas zależy od piekarnika . widać

w mojej kuchni
Wigilia o niskim IG z Przepysznikiem i Naturą Rzeczy: Pierniczki 340

dodajemy wody (uwaga, ciasto na początku wygniatania wydaje się bardzo suche, ale z czasem nabiera pożadanej masy, zalecam dodawanie wody, jeżeli trzeba dopiero po połączeniu składników). Wyrobione ciasto formujemy w kulę, obwijamy w folię i wkładamy do lodówki na 30 minut. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na cienki placek. Dzięki folii spożywczej wałek nie będzie przyklejał się do ciasta. Następnie przy pomocy(...)jeżeli ciasto wydaje Ci się zbyt kruche - oprzyj się pokusie - po upieczeniu nic więcej im nie trzeba, naprawdę!). Pozostałe skrawki ciasta zagniatamy razem, rozwałkowujemy i ponownie wycinamy pierniczki. Aby posłużyły jako ozdoba na choinkę, należy pamiętać, aby przed pieczeniem każdy przekłuć wykałaczką. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Pierniczki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze i pieczemy przez

Przepysznik - BLW i nie tylko
Ciasto z komosy i twarogu z orzechami FIT bez mąki, cukru i tłuszczu 102

sezamu – 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia – ekstrakt waniliowy Dodatkowo: masło do natłuszczenia formy, borówki i wiórki kokosowe na wierzch Komosę gotujemy wg instrukcji w ok. 670ml wody, studzimy i od czasu do czasu mieszamy. W misce łączymy twaróg, erytrol, posiekane orzechy, jajka, sezam, proszek do pieczenia i ekstrakt. Na koniec dodajemy komosę i mieszamy(...)Formę natłuszczamy masłem lub innym tłuszczem i przekładamy do niej przygotowaną masę. Wyrównujemy i na wierzchu delikatnie wbijamy borówki. Pieczemy 25 minut w 160 stopniach, całkowicie studzimy i posypujemy wiórkami. Smacznego! Artykuł Ciasto z komosy i twarogu z orzechami FIT bez mąki, cukru i tłuszczu pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Najlepsze, chrupiące pierniczki (wegańskie, bezglutenowe, bez cukru) 149

mojprzepisna.pl | Najlepsze, chrupiące pierniczki (wegańskie, bezglutenowe, bez cukru) Najlepsze na świecie wegańskie pierniczki, cieniutkie, chrupiące, pyszne od razu po upieczeniu, ale po kilku tygodniach od pieczenia również są przepyszne, mało słodkie. Ja wiem, że już po świętach i pewnie szybko ich nie upieczecie, ale muszę, po prostu muszę podzielić się z Wami przepisem na te pierniczki. Zrobiłam(...)siemienia lnianego 10 g sody oczyszczonej szczypta soli 13 g przyprawy do pierników (ja używam Kotanyi) Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. W misie malaksera umieścić wszystkie składniki, siekać do momentu, aż wszystkie składniki utworzą jednolitą kulę. Ciasto można również wyrobić ręcznie, w tym celu olej rozpuścić, wystudzić, wymieszać z syropem, mąki wysypać na stolnicę, dodać sodę

moj przepis na
Najlepsze, chrupiące pierniczki (wegańskie, bezglutenowe, bez cukru) 268

mojprzepisna.pl | Najlepsze, chrupiące pierniczki (wegańskie, bezglutenowe, bez cukru) Najlepsze na świecie wegańskie pierniczki, cieniutkie, chrupiące, pyszne od razu po upieczeniu, ale po kilku tygodniach od pieczenia również są przepyszne, mało słodkie. Ja wiem, że już po świętach i pewnie szybko ich nie upieczecie, ale muszę, po prostu muszę podzielić się z Wami przepisem na te pierniczki. Zrobiłam(...)siemienia lnianego 10 g sody oczyszczonej szczypta soli 13 g przyprawy do pierników (ja używam Kotanyi) Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. W misie malaksera umieścić wszystkie składniki, siekać do momentu, aż wszystkie składniki utworzą jednolitą kulę. Ciasto można również wyrobić ręcznie, w tym celu olej rozpuścić, wystudzić, wymieszać z syropem, mąki wysypać na stolnicę, dodać sodę

moj przepis na

Proponowane wyszukiwania