ciasto kokosowe bez pieczenia - 5277 przepisów (strona:129/352)

Ciasto pistacjowe z cukinią oraz nutą cytrynową 172

obranych pistacji bez soli 150 g cukru 350 g mąki 200 ml/ 150 g oleju roślinnego (rzepakowego, słonecznikowego) 150 g gęstego mleka kokosowego z puszki 1 mała cukinia waga około 200 g 2 małe banany 2 cytryny (skórka i sok) łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki sody na polewę: 50 g gęstego mleka kokosowego (czubata łyżka(...)banany razem z olejem i mlekiem kokosowym, przesiej do tego mąkę, proszek do pieczenia i sodę. Całość możesz cały czas blendować. Dodaj zmielone pistacje z cukrem. Wymieszaj dokładnie. Na samym końcu dodaj startą cukinię, sok z jednej cytryny i skórkę cytrynową z obu cytryn * zostaw trochę do dekoracji. Wymieszaj i przełóż ciasto na blachę wyłożona papierem do pieczenia

greenscarf
Ciasto waniliowo-kokosowe ze śliwkami i 7 lat bloga 119

bez ciasta ze śliwkami :) Przepis na to powyższe znalazłam w ostatnim wydaniu magazynu Sól i Pieprz. Wprowadziłam tylko delikatne zmiany. Najbardziej zaciekawiła mnie masa kokosowa w środku. Całość wyszła bardzo dobra, w sam raz do kawy :) Tortownica 24 cm Składniki: Ciasto: 350 g mąki 170 g masła 80 g cukru 1 jajko 1 żółtko 1 łyżeczka proszku do pieczenia

My simple kitchen
Ciasto bananowo-czekoladowe - bez miksera, w 15 minut 168

Ciasto idealne - mocno czekoladowe, wilgotne a do jego zrobienia możemy wykorzystać banany, które zbyt mocno dojrzały i na które nie mamy już ochoty:). Do tego zrobimy je w 15 minut, bez użycia miksera! 3 bardzo dojrzałe banany 125g masła 100g gorzkiej czekolady 1/2 szklanki cukru  2 jajka 150g mąki  1 łyżeczka proszku do pieczenia + 50g mlecznej(...)czekolady i wiórki kokosowe  1. Masło rozpuszczamy w garnku, zdejmujemy z ognia, dodajemy pokruszoną czekoladę. Mieszamy aż się rozpuści. Dodajemy cukier, rozgniecione widelcem banany. Odstawiamy na chwilę by masa przestygła. 2. Do masy dodajemy jajka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Mieszamy łyżką do połączenia składników. 3. Masę przelewamy do keksówki (długość 25cm) wyłożonej papierem do pieczenia

Szefowa kuchni
Odwrócone ciasto bananowe z pomarańczami, czyli upside down cake 132

blogu znajdziecie także wersję ciasta bananowego  z sernikiem  oraz  jogurtowe ciasto bananowe . ODWRÓCONE CIASTO BANANOWE Z POMARAŃCZAMI Czas przygotowania 60 minut Składniki na małą tortownicę 16 cm 250g jogurtu naturalnego 30g mąki kokosowej 60g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 30g mąki kukurydzianej 2 jajka 2 banany Odrobina sody/proszku do pieczenia Skórka pomarańczowa Banany zblendować z jajkami i jogurtem

HealthyCreations
Chrupiące Owsiane trójkąciki 124

szklanka wiorek kokosowych Lidl - bądź innych bez dodatków  - szklanka rodzynek Lidl - jw  - 2 szklanki wrzątku  Przygotowanie : 1,5 szklanki płatków owsianych mielimy w młynku do kawy. Wkładamy do miseczki, zalewamy wrzątkiem, mieszamy  i odstawiamy na 10 minut.  Dodajemy pozostałe składniki, miksujemy na gładką masę.  Blachę wykładamy papierem do pieczenia tak by papier(...)wystawal poza blachę. Najlepiej użyć płaska blachę z piekarnika.  Ciasto nakładamy łyżką,  moczymy za każdym razem łyżkę w zimnej wodzie.  Powinno mieć około 3/4 mm grubości. Formujemy prostokąt lub kwadrat.  Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni.  Pieczemy 30 minut. Po tym czasie wyciągamy z piekarnika. Obracamy ciasto razem z papierem do pieczenia

Szkrab Je Sam
Ciasto jabłkowo-kokosowe 148

masą smaruję wierzch wysypanego ciasta.  Jabłka obieram, kroję na połowę, wydrążam gniazda nasienne i układam na cieście otworami do góry.  Wstawiam do piekarnika nagrzanego do temp. 200'C na 30 min.Białka i resztę cukru ubijam i dodaję pozostałe wiórki kokosowe.  Wyjmuję ciasto, smaruję podgrzaną  konfiturą, między jabłkami wykładam bezę kokosową, a  otwory po gniazdach

Ciasteczkowy Potwór
Muffiny z pastą daktylową i przepis na pastę z daktyli 215

kokosowych (opcjonalnie) 1-2 łyżki kakao (opcjonalnie) WYKONANIE W 1. misce mieszamy suche składniki, a w 2. mokre. Wlewamy mokre składniki do suchych i mieszamy niezbyt dokładnie. Formę wyłożyć papilotkami, wlewamy do połowy ciasto, a następnie dodajemy po łyżeczce pasty daktylowej i znów zalewamy resztą ciasta. Pieczemy ok.25 minut w temp. 200 stopni. Pasta daktylowa SKŁADNIKI suszone daktyle bez

Zofiana
Jaglana czekośliwka bez pieczenia 101

ciast. Tym razem padło na wersję czekoladową z suszoną śliwką. Ostatnio miałam sporą dostawę z mojego ulubionego sklepu BRAT.PL, więc mogę poszaleć z przepisami.  Ciasto dzięki kaszy jest sycące, nie za słodkie i mokre. Wiadomo, że różni się od ciast pieczonych, ale ja ostatnio wole jeść takie wydanie, bo mają mniej kaloryczne i można je jeść bez większych(...)rozpuszczonej gorzkiej czekolady  4 łyżki mąki kokosowej lub wiórków kokosowych  3/4 szklanki cukru pudru (u mnie zmielony słodzik) +kakao na wierzch Przygotowanie: spód Sparzone śliwki blendujemy, dodajemy do nich suche płatki oraz masło orzechowe. Wszystko razem dokładnie mieszamy łyżką. Spód formy (18-20 cm) wykładamy papierem do pieczenia, a boki lekko natłuszczamy i wylepiamy masą spód. Wstawiamy

zdrowo i aktywnie
Jaglana czekośliwka bez pieczenia 105

ciast. Tym razem padło na wersję czekoladową z suszoną śliwką. Ostatnio miałam sporą dostawę z mojego ulubionego sklepu BRAT.PL, więc mogę poszaleć z przepisami.  Ciasto dzięki kaszy jest sycące, nie za słodkie i mokre. Wiadomo, że różni się od ciast pieczonych, ale ja ostatnio wole jeść takie wydanie, bo mają mniej kaloryczne i można je jeść bez większych(...)rozpuszczonej gorzkiej czekolady  4 łyżki mąki kokosowej lub wiórków kokosowych  3/4 szklanki cukru pudru (u mnie zmielony słodzik) +kakao na wierzch Przygotowanie: spód Sparzone śliwki blendujemy, dodajemy do nich suche płatki oraz masło orzechowe. Wszystko razem dokładnie mieszamy łyżką. Spód formy (18-20 cm) wykładamy papierem do pieczenia, a boki lekko natłuszczamy i wylepiamy masą spód. Wstawiamy

Zdrowie i pysznie na talerzu
Bezglutenowe muffinki z suszoną żurawiną i makiem :) 176

Ekspresowe muffinki gotowe w 40 minut, licząc także czas przygotowania ciasta! Są bezglutenowe i zrobione ze zdrowszych odpowiedników mąki pszennej. Nie mają także cukru białego, który

Zdrowie na języku :P
Biały tort kokosowy Raffaello 415

rocznice. Ciasto przygotowane jest na niezawodnym, nieopadającym, puszystym biszkopcie. Krem to moje ulubione połączenie śmietanki kremówki z serkiem mascarpone z nutą kokosowa i mnóstwem wiórków (bez żelatyny!). Blaty nasączone są likierem malibu, który nadaje ciastu cudowny smak i aromat. Tort jest niesamowicie prosty, idealnie wilgotny i nieprzesłodzony. Najlepszy na drugi dzień po przygotowaniu, gdy biszkopt oraz masa idealnie się(...)zmiksować. Mąki przesiać i delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto przelać do formy (papierem wykładamy samo dno) o średnicy 22 cm (moja ma 18 cm). Wyrównać. Piec 40-50 minut do tzw. suchego patyczka. Wyjąć wystudzić. Krem : 500 g serka mascarpone 200 ml śmietanki kremówki 36% 3 łyżki cukru pudru 1 szklanka wiórków kokosowych 4 łyżki likieru malibu Schłodzoną śmietankę ubić. Dodać

Chocolate Muffin Blog
Kokosowo-owsiane ciasteczka Fit 170

innych) 1 szklanka płatków owsianych 10 pokrojonych w dużą kostkę daktyli suszonych 80 gr wiórków kokosowych opcjonalnie 2-4 łyżki cukru brązowego lub stewii lub cukru brzozowego (ja nie dodawałam). 1/2 łyżeczki cynamonu (ja nie dawałam) Blaszkę od piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Jabłka umyć, obrać, wydrążyć gniazda, przeciąć na 4 kawałki, włożyć do malaksera, dodać(...)oliwę, jajko, daktyle, wiórki, aromat, zmiksować na gładką masę, dodać otręby, płatki owsiane, siemię lniane, dokładnie wymieszać (ale już bez siekania). Odstawić na 20 min aby siemię namokło. Piekarnik nastawić na 175 st z termoobiegiem. Mokrą ręką brać garść ciasta, formować w kulkę o wielkości około 5 cm. Rozpłaszczać na blaszce na grubość około 1 cm. Piec na złoty

moj przepis na
Puszyste ciasto kakaowo-waniliowe z rodzynkami na jogurcie 128

aromatem cynamonu. W kilka chwil, bez miksera. Lekkie, z chrupiącą skórką, posypane cukrem pudrem, jak znalazł do dzisiejszej kawy! Szybko, smacznie, prosto, nadmiar (rzadko bywa;) mrożę Możecie urozmaicać ciasto traktując jako bazę;-) innym razem dodajcie tarte orzechy, migdały, żurawinę, sezam, wiórki kokosowe, kawałki czekolady lub masło orzechowe, pycha w każdej wersji! Puszyste ciasto kakaowo-waniliowe z rodzynkami na jogurcie(...)Dodaję powoli przesianą mąkę, proszek do pieczenia, większą szczyptę cynamonu, kakao, siemię lniane, mieszam, by nie było grudek. Do ciasta wsypuję rodzynki, delikatnie mieszam łyżką. Blaszkę wykładam papierem do pieczenia, wlewam ciasto, wyrównuję. Piekę w temp. 180 st. C przez 45 minut na środkowej półce piekarnika grzaniem góra-dół (bez termoobiegu). Przed wyjęciem sprawdzam patyczkiem czy ciasto

Zasmakuj Kuchni
KRUCHE CIASTECZKA ORKISZOWE Z PESTKAMI DYNI 199

palmy kokosowej lub klonowego, itp. - 1 płaska łyżeczka naturalnego proszku do pieczenia - 1 łyżka mąki ziemniaczanej (nie trzeba) * włożyłam pestki do worka i potraktowałam delikatnie tłuczkiem do mięsa Masło i smalec pokroić na mniejsze kawałki i umieścić w misie miksera razem z pozostałymi składnikami. Przy użyciu haka miksera zagnieść kruche ciasto. Można również zagnieść ciasto ręcznie. Z powstałej masy(...)odrywamy male kawałki i toczymy kulki wielkości orzecha włoskiego. Następnie spłaszczamy je dłońmi na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i widelcem odduszamy ślady. Powstanie fajny wzorek. U mnie część była z wzorkiem część bez. Gotową blaszkę wstawiłam na ok.10 minut do lodówki, W tym czasie nagrzał się piekarnik, a ja wypełniłam drugą blaszkę. Schłodzone ciacha wstawiamy do piekarnika

Smaczne Zdrowe

Proponowane wyszukiwania