ciasto kokosowe bez pieczenia - 5277 przepisów (strona:122/352)

Wigilia o niskim IG z Przepysznikiem i Naturą Rzeczy: Pierniczki 359

dodajemy wody (uwaga, ciasto na początku wygniatania wydaje się bardzo suche, ale z czasem nabiera pożadanej masy, zalecam dodawanie wody, jeżeli trzeba dopiero po połączeniu składników). Wyrobione ciasto formujemy w kulę, obwijamy w folię i wkładamy do lodówki na 30 minut. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na cienki placek. Dzięki folii spożywczej wałek nie będzie przyklejał się do ciasta. Następnie przy pomocy(...)jeżeli ciasto wydaje Ci się zbyt kruche - oprzyj się pokusie - po upieczeniu nic więcej im nie trzeba, naprawdę!). Pozostałe skrawki ciasta zagniatamy razem, rozwałkowujemy i ponownie wycinamy pierniczki. Aby posłużyły jako ozdoba na choinkę, należy pamiętać, aby przed pieczeniem każdy przekłuć wykałaczką. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Pierniczki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze i pieczemy przez

Przepysznik - BLW i nie tylko
Ciasto z komosy i twarogu z orzechami FIT bez mąki, cukru i tłuszczu 119

sezamu – 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia – ekstrakt waniliowy Dodatkowo: masło do natłuszczenia formy, borówki i wiórki kokosowe na wierzch Komosę gotujemy wg instrukcji w ok. 670ml wody, studzimy i od czasu do czasu mieszamy. W misce łączymy twaróg, erytrol, posiekane orzechy, jajka, sezam, proszek do pieczenia i ekstrakt. Na koniec dodajemy komosę i mieszamy(...)Formę natłuszczamy masłem lub innym tłuszczem i przekładamy do niej przygotowaną masę. Wyrównujemy i na wierzchu delikatnie wbijamy borówki. Pieczemy 25 minut w 160 stopniach, całkowicie studzimy i posypujemy wiórkami. Smacznego! Artykuł Ciasto z komosy i twarogu z orzechami FIT bez mąki, cukru i tłuszczu pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Najlepsze, chrupiące pierniczki (wegańskie, bezglutenowe, bez cukru) 181

mojprzepisna.pl | Najlepsze, chrupiące pierniczki (wegańskie, bezglutenowe, bez cukru) Najlepsze na świecie wegańskie pierniczki, cieniutkie, chrupiące, pyszne od razu po upieczeniu, ale po kilku tygodniach od pieczenia również są przepyszne, mało słodkie. Ja wiem, że już po świętach i pewnie szybko ich nie upieczecie, ale muszę, po prostu muszę podzielić się z Wami przepisem na te pierniczki. Zrobiłam(...)siemienia lnianego 10 g sody oczyszczonej szczypta soli 13 g przyprawy do pierników (ja używam Kotanyi) Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. W misie malaksera umieścić wszystkie składniki, siekać do momentu, aż wszystkie składniki utworzą jednolitą kulę. Ciasto można również wyrobić ręcznie, w tym celu olej rozpuścić, wystudzić, wymieszać z syropem, mąki wysypać na stolnicę, dodać sodę

moj przepis na
Najlepsze, chrupiące pierniczki (wegańskie, bezglutenowe, bez cukru) 287

mojprzepisna.pl | Najlepsze, chrupiące pierniczki (wegańskie, bezglutenowe, bez cukru) Najlepsze na świecie wegańskie pierniczki, cieniutkie, chrupiące, pyszne od razu po upieczeniu, ale po kilku tygodniach od pieczenia również są przepyszne, mało słodkie. Ja wiem, że już po świętach i pewnie szybko ich nie upieczecie, ale muszę, po prostu muszę podzielić się z Wami przepisem na te pierniczki. Zrobiłam(...)siemienia lnianego 10 g sody oczyszczonej szczypta soli 13 g przyprawy do pierników (ja używam Kotanyi) Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. W misie malaksera umieścić wszystkie składniki, siekać do momentu, aż wszystkie składniki utworzą jednolitą kulę. Ciasto można również wyrobić ręcznie, w tym celu olej rozpuścić, wystudzić, wymieszać z syropem, mąki wysypać na stolnicę, dodać sodę

moj przepis na
Sernik kokosowy bez pieczenia 163

mojprzepisna.pl | Sernik kokosowy bez pieczenia Serniczek pochodzi z blogu Kwestia smaku . Robi się go bardzo szybko i jest smaczny. Jednak warto użyć tutaj aromatycznego

moj przepis na
Babka jaglana (bezglutenowa) 233

kaszy jaglanej) lub 260 g gotowej mąki jaglanej 150 g masła 4 jajka 1 duży dojrzały banan 200 g cukru trzcinowego nierafinowanego 2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia 4 łyżki wiórków kokosowych Do dekoracji: 1-2 łyżki cukru pudru Przygotowanie: 1. Mąka jaglana: Kaszę jaglaną zmielić na drobny pył w młynku do kawy lub malakserze. Można też ją wcześniej(...)Piekarnik   rozgrzać do temperatury 180 ° C. 4. Do miski przesiać mąkę, dodać cukier, wiórki, proszek do pieczenia i jajka. Wszystko dokładnie zmiksować. Dalej miksując dolewać powoli rozpuszczone masło. 5. Banana zmiksować w blenderze, lub dokładnie rozgnieść widelcem. Dodać do ciasta i dokładnie wymieszać. 6. Formę do babki (u mnie o średnicy 23 cm) wysmarować tłuszczem i przelać

Domowa Cookierenka Agi
MINI TARTY Z KREMOWYM NADZIENIEM Z DYNI, (PRZEPIS BEZ JAJEK!) 189

szklanka puree z pieczonej dyni (gatunek Hokkaido) - 3/4 szklanki migdałów bez skórki (możesz też np. orzechów) - 2 łyżki miodu - 1/3 łyżeczki cynamonu -1/4 łyżeczki kardamonu - 2 szczypty imbiru - łyżeczka oleju kokosowego Dynię kroimy na  ósemki, usuwamy miąższ. układamy na blaszce, polewamy odrobiną oleju kokosowego i wstawiamy do piekarnika, 200 stopni, 25-35 minut, w zależności od wielkości(...)laskowych, pamiętaj aby je podprażyć wcześniej w piekarniku, przez minimum 10 minut w temp. 200 stopni C. CIASTO: - 100 g mąki pszennej tortowej - 100 g mąki orkiszowej jasnej - 160 g dojrzałego banan (brązowe kropki na skórce) - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 100 g masła z lodówki - 1 łyżeczka cukru pudru (jeśli lubisz bardzo słodkie ciasta, a twój banan

SMYKWKUCHNI
Torcik a’la Milka fistaszki w karmelu (bez glutenu i białego cukru) 128

orzechowej Nutura -15g (2 płaski łyżki) płynnego oleju kokosowego - 1/2 łyżeczki soli (jeśli pasta orzechowa nie jest słone) Krem orzechowy -250g serka ricotty -70-80g (3-4 pełne łyżki) pasty orzechowej Nutura -15g (2 płaskie łyżki) cukru kokosowego Nutura -15g (2 płaskie łyżki) mąki kokosowej Praliny -reszta biszkoptu (ścięta góra) -2-3 łyżki pasty orzechowej(...)przesiać stopniowo przez sitko do masy jajecznej. Wymieszać delikatnie szpatułką do uzyskania gładkiego ciasta bez grudek. 5. Papierem do pieczenia wyłożyć tylko dno tortownicy. Wlać ciasto i piec przez około 30-40 minut w temperaturze 170-180’C (można sprawdzić czy ciasto się dopiekło przy pomocy patyczka). 6. Po upieczeniu, wyjąć gorący biszkopt z piekarnika i spuścić

Candy Pandas
KOKOSOWE CIASTO Z KASZY MANNY Z MORELAMI 161

Ciasto z morelami bez mąki... a z kaszy manny orkiszowej z dodatkiem wiórek kokosowych, słodzone cukrem kokosowym. Jest to z pewnością zdrowsza alternatywa dla tradycyjnych ciast. Jest ono puszyste i smakuje oraz wygląda jakby było to ciasto z mąką - ten kto nie wie, nawet się nie zorientuje 😉 Oprócz tego jest wilgotne, dzięki dodatkowi jogurtu naturalnego oraz oleju. A całość(...)misce mieszamy składniki suche: kaszę mannę z wiórkami kokosowymi oraz proszkiem do pieczenia. W drugiej misce ubijamy jajka z cukrem kokosowym. Dodajemy jogurt naturalny i dalej miksujemy. Następnie cienką strużką wlewamy olej, nie przerywając miksowania. Na końcu dodajemy porcjami składniki suche i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji, bez grudek. Morele myjemy, kroimy na pół i usuwamy pestkę. Następnie

Kuchnia MagdaLeny
Ananasowo-kokosowe tiramisu na rauszu 261

budyniu śmietankowego 300ml likieru Canari pinacolada Sposób przygotowania: 1. 100g wiórek kokosowych zalewamy 250ml likieru pinacolada, mieszamy odkładamy do lodówki na min. godzinę. Biszkopty rozkładamy na papierze do pieczenia i nasączamy za pomocą łyżki pozostałym likierem z każdej strony.  Sok z ananasa odcedzamy. Powinno go być ok szklanki. 1/3 odlewamy i mieszamy z budyniem śmietankowym, po czym wlewamy(...)masy ananasowo-kokosowej - 1/3 pokruszonych herbatników- 2 płat biszkoptu - 1/2 masy ananasowo-kokosowej - 1/2 pokruszonych herbatników - 3 płat biszkoptu. Pozostałą masę łączymy z ananasem z puszki oraz resztą pokruszonych herbatników i wykładamy na wierzch lekko dociskając. Boki wygładzamy i całość posypujemy uprażonymi wiórkami kokosowymi. Schładzamy w lodówce najlepiej kilka godzin.  Dobrze schłodzone ciasto powinno się bez problemu kroić

Kuchnia w czekoladzie
Keto kostka piernikowa z ptasim mleczkiem (Paleo, LowCarb) 151

miał być zdrowy, bezzbożowy i niskowęglowodanowy. Czyli zgodny z wymogami diety ketogenicznej . Podstawę ciasta stanowi więc piernik na bazie mąki kokosowej , następnie daje się konfiturę lub powidła śliwkowe (u nas konfitura z czarnej porzeczki bez cukru). Potem przyszła kolej na piankę z mleka i śmietanki kokosowej (czyli coś na wzór tej z przepisu na ptasie mleczko ). Zwieńczeniem zaś jest(...)śmietanki kokosowej (mocno schłodzonej) lub mieszanki śmietanki kokosowej z gęstym mlekiem kokosowym 10 łyżek erytrytolu 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Polewa czekoladowa 75 ml śmietanki kokosowej lub gęstego mleka kokosowego 50 g czekolady gorzkiej lub niskowęglowodanowej 1 łyżka żelatyny Dodatkowo 120 g powideł śliwkowych lub konfitury z czarnej porzeczki (100% owoców) Sposób przygotowania Ciasto piernikowe Suche składniki poza solą

Modern Cave Girl
Kokosowe ciasto ze śliwkami 162

Przyznam się bez bicia, że to pyszne ciasto upiekła moja mama a ja musiałam się z Wami podzielić przepisem. Ciasto jest proste a zarazem bardzo smaczne, idealne do niedzielnej kawki. Ciasto kruche: 300g mąki pszennej 100 g mąki ziemniaczanej 100 g cukru szczypta soli łyżeczka ekstraktu waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g zimnego masła jajko(...)łyżek wiórków kokosowych Nadzienie: 1,5 kg śliwek 60 g cukru łyżeczka cynamonu 2 łyżki mąki ziemniaczanej Ciasto: Masło posiekać z mąką i pozostałymi suchymi składnikami. Dodać jajko oraz ekstrakt i zagnieść gładkie i elastyczne ciasto. Zawinąć w folię i schłodzić w lodówce przez godzinę. Nadzienie: Śliwki umyć, osuszyć i przekroić na pół. Usunąć pestki. Przełożyć do garnka, dodać cukier

Smakołyki Asi
Placek z rabarbarem i truskawkami z kokosową kruszonką 162

kokosowych 1/2 szklanki cukru 125 g zimnego masła  Przygotować ciasto. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Następnie cały czas ucierać i dodawać po jednym jajku. Potem dodać mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Jeśli masa byłaby zbyt sucha i składniki nie chciały się połączyć dodać 1-2 łyżki śmietany 18%. Ciasto jest gęste ale powinno bez

Monia miesza i gotuje
Sernik na zimno z owocami i galaretką 180

wedle uznania. Kreatywność w ciastach jak najbardziej wskazana😊 Ja do przepisu wykorzystałam galaretki bez cukru, dlatego dodałam słodzik do masy twarogowej. Alternatywą oczywiście jest dać galaretkę normalną i nie dosładzać masy, lecz tę kwestie pozostawiam już Wam. Oczywiście takie serniki zaliczamy do kategorii FIT. Podsunę Wam też przepis na inny sernik bez pieczenia, który powala swoim wyglądem(...)smakiem. Śnieżno biały o smaku kokosowym nie jednego skłoni na dodatkowy kawałek.  ŚNIEŻKA NA KOKOSOWYM SPODZIE LINK Wartość odżywcza 1 kawałka (wyszło 12) 195 kcal B 9 g W 12 g T 12 g Składniki: spód ▸100 g herbatników (u mnie pełnoziarniste) ▸60 g masła rozpuszczonego masa ▸500 g twarogu (u mnie półtłusty 3-krotnie zmielony) ▸200 g śmietanki

Zdrowie i pysznie na talerzu
Przepyszne i zdrowe crumble jabłkowe :) 195

pozostaw bez naruszenia. Migały także lekko zmiel, a raczej pokrusz w Nutribullet . Do miski wsyp wszystkie płatki owsiane, dodaj pokruszone migdały i rozpuszczony olej kokosowy wraz ze słodem i masłem orzechowym. Wymieszaj całość. Uprażone jabłka rozprowadź po całej powierzchni garnka kamiennego, na wierzch wyłóż kruche ciasto i całość włóż do nagrzanego na 180*C piekarnika i piecz przez

Zdrowie na języku :P
Żytnie ciasteczka mocno kokosowe (z olejem kokosowym) 211

typu 2000) 75g cukru (białego lub brązowego) 20g wiórek kokosowych 1 jajko 3 łyżki oleju kokosowego (płaskie; o stałej konsystencji) 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo (opcjonalnie): wiórki kokosowe do obtaczania  Wszystkie składniki umieścić w mice i dokładnie zagnieść. (Olej kokosowy powinien być miękki, ale nie rozpuszczony.) Z ciasta formować kulki - nieco mniejsze od orzecha włoskiego. Kuleczki obtoczyć

Di gotuje