adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pomarańczowy sernik wegański z jagodami, bez glutenu, bez cukru Składniki: Spód: 280g orzechów (użyłam włoskich) 180g suszonych daktyli szczypta soli Środek: 500g orzechów nerkowca 180ml świeżego soku pomarańczowego 120ml syropu z agawy lub syropu klonowego 150ml roztopionego oleju kokosowego sok wyciśnięty z 1 cytryny szczypta soli skórka starta z 1/2 pomarańczy Wierzch: 150g(...)blendera wsypujemy daktyle, orzechy i miksujemy ( patrz FILM ). Dodajemy sól, miksujemy. Masę przekładamy do tortownicy o średnicy 20cm wyłożonej papierem do pieczenia (wyłożyłam tylko dno) i wyrównujemy. Środek: 3. Składniki na środek ciasta przekładamy do blendera, oprócz skórki pomarańczowej i miksujemy na gładko ( patrz FILM ). Do masy dodajemy skórkę pomarańczową i mieszamy łyżką. 4. Odkładamy dwie spore łyżki masy
Mała CukierenkaCiasto z morelami bez mąki... a z kaszy manny (u mnie: razowej orkiszowej) z dodatkiem wiórek kokosowych, słodzone cukrem kokosowym. Jest to z pewnością zdrowsza alternatywa dla tradycyjnych ciast. Jest ono puszyste i smakuje oraz wygląda jakby było to ciasto z mąką - ten kto nie wie, nawet się nie zorientuje 😉 Oprócz tego jest wilgotne, dzięki dodatkowi jogurtu naturalnego oraz(...)misce mieszamy składniki suche: kaszę mannę z wiórkami kokosowymi oraz proszkiem do pieczenia. W drugiej misce ubijamy jajka z cukrem kokosowym. Dodajemy jogurt naturalny i dalej miksujemy. Następnie cienką strużką wlewamy olej, nie przerywając miksowania. Na końcu dodajemy porcjami składniki suche i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji, bez grudek. Morele myjemy, kroimy na pół i usuwamy pestkę. Następnie
Kuchnia MagdaLenyjego ilość i jakość w diecie to moje "tradycyjne" ciasto może okazać się mało słodkie. Nie używam tu białego czy brązowego cukru, zamiast tego jest miód i daktyle. W cieście są też takie dodatki jak żurawina, orzechy czy jabłko. Całości dopełniają przyprawy korzenne, bez których nie ma świąt. Ciasto bardzo przyjemne w smaku, wilgotne czyli takie jak lubię, choć(...)dodajemy zmiksowane daktyle z miodem i olejem. Do masy dodajemy mieszankę suchych składników. Dokładnie mieszamy i dokładamy żurawinę, pokrojone w kosteczkę jabłko i posiekane orzechy laskowe. Ciasto przekładamy do małej keksówki i pieczemy 40-45 minut w temperaturze 180 stopni C. Po wystudzeniu ciasto możemy ozdobić lukrem lub cukrem pudrem
Przysmaki Karolkiwiórki kokosowe, miód i mąkę ziemniaczaną. Dokładnie mieszamy, wykładamy na podpieczony spód i posypujemy przygotowaną kruszonką. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 35 minut. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Kruche ciasta z rabarbarem, daktylami i kruszonką → Crumble kokosowo-ananasowe z daktylami → Raffaello z truskawkami → Kruche ciasto z rabarbarem, truskawkami i bezą → Szarlotka
Oryginalny smakbez białego cukru i z mąką pełnoziarnistą oraz mnóstwem aromatycznych przypraw. Ciasto doskonale sprawdzi się na jesienne i zimowe chłody. Bardzo polecam. Składniki: 150 g puree z dyni 1/3 szklanki syropu z agawy 1/2 szklanki ksylitolu 2 jajka 1/3 szklanki mleka 1/3 szklanki roztopionego oleju kokosowego 225 g mąki pełnoziarnistej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Healthy food explorerdowolnymi świeżymi lub suszonymi owocami, wiórkami kokosowymi, o różnych aromatach, z kakao lub bez. Jest świetne posypane delikatnie cukrem pudrem. Zapraszam na szybkie i pyszne, pulchne ciasto bez miksera, parzcie kawy i smakujcie w miłym towarzystwie, tak jak ja SMACZNEGO! Szybkie czekoladowe ciasto z żurawiną i jabłkami – bez miksera, POLECAM i życzę smacznego do kawy(...)rozmów wśród bliskich! Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki oleju rzepakowego 2 jajka 3 spore łyżki ciemnego i gorzkiego kakao niecała szklanka drobnego cukru szklanka mleka lub maślanki opakowanie cukru z wanilią spora garść suszonej żurawiny kilka kropel aromatu waniliowego 2 mniejsze obrane jabłka Przygotowanie: Do dużej miski dodaję suche składniki i dodaję
Zasmakuj Kuchnikokosowej - 30 g syropu daktylowego - 70 ml mleka roślinnego lub zwykłego Nadzienie - 120 g daktyli - 2 łyżeczki masła orzechowego 100% Polewa - 50 g gorzkiej czekolady bez cukru Wykonanie Ciastko Do miski wsypujemy obie mąki. Wlewamy syrop daktylowy oraz mleko. Całość dokładnie mieszamy do połączenia składników. Ciasto dzielimy na dwie części. Każdą z nich rozwałkowujemy przez papier do pieczenia
Health-Fit-Lifekokosowej - 30 g syropu daktylowego - 70 ml mleka roślinnego lub zwykłego Nadzienie - 120 g daktyli - 2 łyżeczki masła orzechowego 100% Polewa - 50 g gorzkiej czekolady bez cukru Wykonanie Ciastko Do miski wsypujemy obie mąki. Wlewamy syrop daktylowy oraz mleko. Całość dokładnie mieszamy do połączenia składników. Ciasto dzielimy na dwie części. Każdą z nich rozwałkowujemy przez papier do pieczenia
Health-Fit-LifePiankowe i lekkie ciasto bez pieczenia o smaku lodów truskawkowych :-) Autorski debiut, który dopracowałam w każdym szczególe. Ciasto jest bardzo proste w wykonaniu, pięknie wygląda, ma niezapomnianą, puszystą fakturę.. Fantastyczne na każdą okazję.. cudowne jako deser Walentynkowy ❤ Czas przygotowywania: do 20 minut + oczekiwanie na wystudzenie galaretki Czas chłodzenia: do 4 godzin Ilość(...)tortownica średnicy 15-18 cm Składniki na kokosowy spód i posypkę: • 1 szklanka wiórków kokosowych • 1/4 szklanki gorącej wody • 1 łyżka cukru Składniki na piankę: • 1 galaretka truskawkowa • 250 ml wrzątku • 120 g białek jajka - białka z 3 większych jajek • 200 g śmietanki słodkiej 36 % - 200 ml • 1 łyżka cukru
AniaGotuje.plmleka kokosowego sok z połówki cytryny 2 łyżki cukru kokosowego 8 łyżeczek żelatyny płatki kokosowe do ozdoby bratki do ozdoby Wykonanie: Z mąk, wiórków kokosowych, zmielonych migdałów, jajka, oleju kokosowego i miodu, zagniatamy ciasto, a następnie zawijamy je w folię spożywczą i wkładamy na godzinę do lodówki. Następnie wyklepiemy nim formę do tarty. Ciasto nakłuwamy widelcem i pieczemy w temperaturze
Quinoa Raz!marchewkowe jest wilgotne i puszyste. Bardzo smaczne, a dodatkowo zdrowe. Do ciasta można zrobić prostą polewę ze słonego serka, ale bez niej jest równie pyszne. Tą samą polewą można także przełożyć ciasto i otrzymać tort marchewkowy. Ciasto marchewkowe Składniki : · 1,5 szklanki startej marchewki (ok.3-4 marchewki) · 2 jajka · 200g cukru pudru(...)oleju rzepakowego · 50 g posiekanych drobno orzechów · 75 g ananasa z puszki · 50 g wiórek kokosowych · 200g mąki · łyżeczka cynamonu · pół łyżeczki proszku do pieczenia · szczypta soli Wykonanie : Jajka ubić wraz z cukrem pudrem na gładką masę. Powoli dodać olej i dalej ubijać
Aromatyczne Podróżeracuchy bananowo - kokosowe, przygotowane z mąki owsianej. Bez cukru! ;-) Pysznie i zdrowo! Zapraszam! SKŁADNIKI: - 1 banan - 6 łyżek wiórek kokosowych - 1/2 szklanki maki owsianej - 1 jajko duże - 3/4 szklanki mleka - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia W misce wymieszaj za pomocą trzepaczki: mąkę, mleko, proszek do pieczenia, wiórki kokosowe i żółtko. Białko ubij na sztywno dodaj(...)masy i wymieszaj. Banana kroimy w grube plastry zanurzamy w cieście i smażymy na złoty kolor. Podajemy posypane wiórkami kokosowymi! Smacznego
SMYKWKUCHNINie piekłam ładnych kilka dni bo było tak gorąco, że na samą myśl o włączaniu piekarnika robiło mi się słabo. Ale nie ma przebacz i gdy
Smaczna Pyza