ciasto kokosowe bez pieczenia - 5277 przepisów (strona:121/352)

Ciasto „bounty” z krówkową wkładką 885

obrotach. Masę wylewamy do foremki i pieczemy 25 minut. Po ostudzeniu kroimy biszkopt w poprzek na pół. Jedną część wkładamy do foremki i dowolnie nasączamy. Zdecydowałam się na herbatę earl grey bez cukru. Możecie wybrać również kawę, wodę z cytryną lub alkohol. Masa kokosowa: – 400 ml mleka – 160 g wiórek kokosowych – 0,5 szklanki cukru(...)ciasto, które ponownie wstawiamy do lodówki. Jemy jak tylko masa kokosowa i polewa zastygną Z foremki wykroiłam 12 porcji. Jedna to 360 kcal Biszkopt przełożony masą kokosową z polewą kakaową i krówkowym dodatkiem Pyszne ciacho na każdą okazję Ciasto zaserwowane na drewnianej desce do krojenia Ciasto bounty z krówkową wkładką Smacznego!!! Źródło przepisu z moimi kilkoma zmianami: blog Ala piecze

Relaxtime
Wegańskie, owsiane ciasto czekoladowe z malinami 76

kakaowego ciasta, ze skąpanymi słodkimi malinami oraz kawałkami czekolady te doznania są wszak po wielokroć silniejsze. A kiedy owe ciasto jest w dodatku umiarkowanie słodkie, przygotowane na bazie pełnoziarnistej mąki owsianej („kleista” natura mąki nadaje ciastu charakterystyczną konsystencję, ale też świetnie nadaje się do wypieków wegańskich), bez dodatku jajek, laktozy czy białego cukru, to może być pałaszowane bez(...)łyżeczki naturalnego ekstraktu z wanilii, po 1 łyżeczce ekologicznego proszku do pieczenia bez fosforanów i sody oczyszczonej, szczypta nierafinowanej soli, 60 g czekolady bez białego cukru, około 150 g malin Piekarnik nagrzać do 175°C, formę delikatnie natłuścić i wyłożyć papierem do pieczenia. Czekoladę posiekać. Do misy przesiać kakao, dodać mąkę, cukier, proszek, sodę i sól

Even Better Food
Wegańskie, owsiane ciasto czekoladowe z malinami 147

ciasto jest w dodatku umiarkowanie słodkie, przygotowane na bazie pełnoziarnistej mąki owsianej („kleista” natura mąki nadaje ciastu charakterystyczną konsystencję, ale też świetnie nadaje się do wypieków wegańskich), bez dodatku jajek, laktozy czy białego cukru, to może być pałaszowane bez zbędnych wyrzutów sumienia. Jakby tego było mało, przygotowanie wypieku jest banalnie proste – to jedynie zmieszanie „mokrego(...)zmielonych na mąkę 50 g kakao 100 g cukru kokosowego 350 ml wody 4 łyżki oleju (użyłam ryżowego) 2 łyżki naturalnego octu jabłkowego 2 łyżeczki naturalnego ekstraktu z wanilii po 1 łyżeczce ekologicznego proszku do pieczenia bez fosforanów i sody oczyszczonej szczypta nierafinowanej soli 60 g czekolady bez białego cukru około 150 g malin Piekarnik nagrzać

Even Better Food
Domowe Reese’s 79

mojprzepisna.pl | Domowe Reese’s Zmiany, zmiany, zmiany również u mnie. Po tym jak przeprowadziłam 41 dniowy post dr Dąbrowskiej, postanowiłam wychodzić nową metodą, czyli za

moj przepis na
Domowe Reese’s 114

Zamiany, zamiany również u mnie. Po tym jak przeprowadziłam 41 dniowy post dr Dąbrowskiej, postanowiłam wychodzić nową metodą czyli za pomocą diety ketogenicznej. Uwielbiam ten styl

moj przepis na
Brownie z czerwonej fasoli (ciasto czekoladowe paleo) 124

czerwonej fasoli można zrobić niesamowite ciasto czekoladowe – obłędnie smaczne! Brownie (ciasto czekoladowe) paleo z czerwonej fasoli – bezglutenowe (bez zbóż) i bez nabiału (laktozy i kazeiny) – sprawdzony przepis: czerwona fasola (konserwowa lub ugotowana) – 2 szklanki jajka – 3 (zobacz też: Zamiast jajek ) kakao – ⅓ szklanki miód – ⅓ szklanki mąka kokosowa – od 0 do ½ szklanki(...)poza sodą zblenduj – na początku ciasto może wydawać się za rzadkie, ale po chwili mąka kokosowa pochłonie nieco wilgoci i ciasto powinno być gęstsze. Opcjonalnie możesz dodać trochę wanilii albo cynamonu. Gdy masz rozgrzany piec, foremkę itp, wsyp sodę oczyszczoną i dobrze wymieszaj. Piecz 30-40 minut w 180°C . Gotowe ciasto można polać roztopioną czekoladą, co ja też

PaleoSMAK
BROWNIE Z BURAKIEM I BANANEM 138

erytrytolu  50 g oleju kakaowego  1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 50 g soku z buraków  90 g budyniu waniliowego bez cukru (ALLNUTRITION - SFD) 300 g czerwonych porzeczek w żelu (ALLNUTRITION - SFD) dowolne kremy NUTWHEY, u mnie czekoladowy i kokosowy (ALLNUTRITION - SFD) Przygotowanie: Banany z burakami i jajkami zmiksuj na jednolitą konsystencję(...)papierem do pieczenia (u mnie kwadratowa - 21,5 x 21,5 cm). Piecz w nagrzanym na 180°C piekarniku przez 30 minut.  Pozostaw do lekkiego przestygnięcia. Następnie przekrój na dwa blaty.  Przygotuj budyń wykorzystując mniejszą ilość wody niż zalecana na opakowaniu, aby jego konsystencja była gęściejsza (ja użyłam około 300 ml). Na spód ciasta rozsmaruj budyń, kolejno

Zdrowie na języku :P
Weekendowe śniadanie - placki z ricottą i chia 201

łyżki syropu kokosowego),   100 ml wody,   1 łyżka oleju kokosowego,   1/2 łyżeczki  kardamonu i/lub cynamonu,   M iód do smaku (syrop z agawy, ksylitol lub stewia). Przygotowanie: Ricottę zmiksować z ż ółtkami, cukrem pudrem,  mlekiem, mąką i proszkiem do pieczenia. Dodać nasiona  chia  i wymieszać na masę o konsystencji gęstej śmietany(...)masło, łyżką nakładać ciasto, smażyć placuszki na średnim ogniu rumieniąc na złoto z obydwu stron.   W między czasie przygotować sos. Maliny zalać wodą i  Malibu , dodać przyprawy, gotować bez przykrycia na małym ogniu do czasu,  aż maliny zaczną się rozpadać. Gorące maliny  przetrzeć przez sito, sos dosłodzić do smaku, dodać olej kokosowy i wymieszać (olej

SzczyptaSmaQ
Ciasto bananowe bez cukru 119

Ciasto bananowe z tego przepisu jest najpopularniejszym ciastem na blogu Moja Delicja. Jest proste, pyszne i łatwe w przygotowaniu. Ponieważ na codzień staramy się ograniczać używanie

Moja Delicja
sernik 130

Sernik pod kokosową pierzynką ... Składniki na spód: 1,5 szklanki mąki pszennej pół kostki masła (125 g) 2 żółtka (2 białka odłożyć na pianę) 1/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka wody Wszystkie składniki zagnieść. Formę o wymiarach 30 x 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wyłożyć do formy, wyrównać, ponakłuwać(...)spód. Będzie bardzo rzadka, ale nie przejmować się tym - tak ma być. Piec około 45 minut w temperaturze 180ºC. Po tym czasie sernik wyjąć z piekarnika. Chwilę wcześniej pozostałe białka (w liczbie 6) ubić na sztywno z mniej niż pół szklanki cukru. Dodać 100 g wiórków kokosowych, wymieszać. Wyłożyć na gorący sernik. Wstawić do piekarnika na dodatkowe 15 miut

w mojej kuchni
Bez filozofii. Rabarbar i filo. Po prostu. 157

taki rabarbarowy wypiek - prosty, bez żadnej filozofii, ale koniecznie na filo:)  A jeśli macie ochotę na rabarbar w innej wersji, polecam zamieszczone zeszłego lata przepisy na:  Migdałową tartę z rabarbarem - klik Krem kokosowy z rabarbarem - klik Lody rabarbarowe z imbirem - klik  RABARBAR NA CIEŚCIE FILO  1 opakowanie gotowego mrożonego ciasta filo  3-4 łyżki(...)soku nie zaszkodzi chrupkości ciasta. Ciasto filo rozmrozić, a następnie rozdzielić na arkusze. Każdy z nich posmarować stopionym masłem i ponownie nałożyć na siebie. Z tak przygotowanego ciasta wyciąć prostokąty lub kwadraty - kształt zależy od Was:) . Na każdy nałożyć plastry rabarbaru i posypać odrobiną cukru trzcinowego. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec ok. 10-15 minut

KUCHARNIA
Jak zrobić pełnoziarnisty chleb bananowy z rodzynkami 64

Niezwykle proste w przygotowaniu, naturalnie słodkie, miękkie i sycące ciasto, na które składa się raptem kilka składników (naliczyłam pięć podstawowych). Gwarantem słodyczy ciasta są mocno przejrzałe banany oraz dodatek rodzynek – w takim połączeniu inne substancje słodzące są już całkowicie zbędne. Wykonanie chlebka to zaledwie parę chwil – mieszasz suche, mieszasz mokre, łączysz całość, a po trzech kwadransach cieszysz się pyszną oraz(...)300g miąższu) 75g roztopionego oleju kokosowego 1/3 szklanki mleka roślinnego (w temperaturze pokojowej) 1/2 szklanki rodzynek 1 czubata łyżeczka ekologicznego proszku do pieczenia bez fosforanów 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka cynamonu, duża szczypta imbiru Formę o wymiarach 10 x 20 cm delikatnie natłuścić, wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać

Even Better Food
Jak zrobić pełnoziarnisty chleb bananowy z rodzynkami 98

Niezwykle proste w przygotowaniu, naturalnie słodkie, miękkie i sycące ciasto, na które składa się raptem kilka składników (naliczyłam pięć podstawowych). Gwarantem słodyczy ciasta są mocno przejrzałe banany oraz dodatek rodzynek – w takim połączeniu inne substancje słodzące są już całkowicie zbędne. Wykonanie chlebka to zaledwie parę chwil – mieszasz suche, mieszasz mokre, łączysz całość, a po trzech kwadransach cieszysz się pyszną oraz(...)300g miąższu) 75g roztopionego oleju kokosowego 1/3 szklanki mleka roślinnego (w temperaturze pokojowej) 1/2 szklanki rodzynek 1 czubata łyżeczka ekologicznego proszku do pieczenia bez fosforanów 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka cynamonu, duża szczypta imbiru Formę o wymiarach 10 x 20 cm delikatnie natłuścić, wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać

Even Better Food
Jak zrobić pełnoziarnisty chleb bananowy z rodzynkami 69

Niezwykle proste w przygotowaniu, naturalnie słodkie, miękkie i sycące ciasto, na które składa się raptem kilka składników (naliczyłam pięć podstawowych). Gwarantem słodyczy ciasta są mocno przejrzałe banany oraz dodatek rodzynek – w takim połączeniu inne substancje słodzące są już całkowicie zbędne. Wykonanie chlebka to zaledwie parę chwil – mieszasz suche, mieszasz mokre, łączysz całość, a po trzech kwadransach cieszysz się pyszną oraz(...)300g miąższu) 75g roztopionego oleju kokosowego 1/3 szklanki mleka roślinnego (w temperaturze pokojowej) 1/2 szklanki rodzynek 1 czubata łyżeczka ekologicznego proszku do pieczenia bez fosforanów 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka cynamonu, duża szczypta imbiru Formę o wymiarach 10 x 20 cm delikatnie natłuścić, wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać

Even Better Food
Pełnoziarnisty chlebek bananowy z rodzynkami 134

300g miąższu) 75g roztopionego oleju kokosowego 1/3 szklanki mleka roślinnego (w temperaturze pokojowej) 1/2 szklanki rodzynek 1 czubata łyżeczka ekologicznego proszku do pieczenia bez fosforanów 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka cynamonu, duża szczypta imbiru Formę o wymiarach 10 x 20 cm delikatnie natłuścić, wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać(...)suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, sodę i przyprawy. W drugim naczyniu zblendować obrane banany na jednolitą masę. Dodać roztopiony olej, mleko oraz ekstrakt, całość wymieszać. Przelać płynną mieszankę z bananami do miski z suchymi składnikami, dodać rodzynki, wymieszać zawartość łyżką do połączenia. Masę przełożyć do przygotowanej formy, wyrównać. Włożyć do piekarnika, piec około 40 minut

Even Better Food