Ciasto z komosy i twarogu z orzechami FIT bez mąki, cukru i tłuszczu

Ciasto z komosy i twarogu z orzechami FIT bez mąki, cukru i tłuszczu

Ciasto z komosy i twarogu z orzechami FIT bez mąki, cukru i tłuszczu

Przepis na : deser

Długo zastanawiałam się nad tym, czy to jeszcze ciasto, czy już zapiekanka z komosy ryżowej? Postanowiłam, że zostanę przy cieście, ale Wy nazywajcie to jak chcecie. Przygotowanie tego deseru jest bajecznie proste i w dodatku nie potrzebujemy żadnej mąki, żadnego tłuszczu (oprócz tego, którego użyjemy to natłuszczenia formy) i żadnego cukru – zamiast niego użyjemy erytrolu. Samo w sobie jest niezwykle sycące i śmiało może stanowić samodzielny posiłek (np. śniadanie na słodko). Nie zastanawiajcie się długo – z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Be Fit Be Strong

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Autor

Martyna JackoMartyna Jacko

Studentka Fizjoterapii i Dietetyki, kochająca sport, dobre jedzenie i zdrowy tryb życia :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

fit, bezglutenowe, dietetycznie, ciasto, sezam, śniadania, deser, desery, zapiekanka, zapiekanki, ryż, niskokaloryczne, bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, deser fit, ciasto kokosowe

Inne przepisy z Be Fit Be Strong

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.