ciasto drożdżowe - 15566 przepisów (strona:674/1038)

Pieczone mini pączki z kremem budyniowym 58

Tłusty Czwartek się zbliża i czas pomyśleć o pączkach. Jeśli ktoś nie może, nie chce lub nie lubi 😉 tradycyjnych smażonych pączków te mini pączusie pieczone będą

Moje Małe Czarowanie
Fuczki  buraczane  – smażone placki z buraczków i kiszonej kapusty 48

będzie z buraczkiem pieczonym (taki akurat był w domu) , mąką orkiszową pełnoziarnistą i z jajem. SKŁADNIKI FUCZKI 100 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej lub innej 2 – 3 łyżki płatków drożdżowych 1/2 łyżeczki soli 1 jajko 1/2 ziaren kminku w całości lub lekko  rozgniecionych w moździerzu szczypta chili lub tyle ile lubicie 3 łyżki oliwy 100 g kiszonej kapusty(...)czerwoną cebulkę marynowaną w winnym occie, miodzie i przyprawach zielenina – koperek, szczypior, szpinak lub jarmuż WYKONANIE FUCZKI Do miski wsypujemy mąkę, płatki drożdżowe, przyprawy, oliwę  i jajo. Mieszamy – powinniśmy otrzymać nieco  gęstsze ciasto niż na naleśniki – odstawiamy na około 15 minut. Następnie dodajemy odciśniętą i posiekana kapustę oraz obranego i startego na grubych oczkach buraczka

Tajemnice Smaku
Polska pizza domowa. Przepis na placek drożdżowy z serem i dodatkami 114

grubym i puszystym cieście, z dużą ilością dodatków, niektórzy lubią ją bardziej niż włoski oryginał, my nazywamy ją domową pizzą po polsku. Jak zwykle zrobiliśmy wielką blachę i ani się obejrzeliśmy, zostały same okruszki. Przepis na polską pizzę domową Składniki: Na ciasto Szklanka lekko ciepłej wody, 40 g świeżych drożdży, łyżeczka cukru, 3 szklanki mąki pszennej, kopiasta łyżeczka soli(...)Ciasto rozwałkuj na wielkość blachy (użyliśmy największej blachy z piekarnika), blachę skrop oliwą, wyłóż ciasto. Najpierw rozłóż 3/4 startego sera, następnie przesmażone pieczarki, kiełbasę, paprykę i ogórka pokrojone w plasterki, na koniec posyp resztą sera i oregano. Pizzę piecz w temp. 220 stopni przez około 20 minut – aż ciasto się przyrumieni. Artykuł Polska pizza domowa. Przepis na placek drożdżowy

Kulinarna Polska
Jabłka pieczone z cynamonem 58

minut. Więcej przepisów na jabłka: Chcesz poznać więcej przepisów z wykorzystaniem jabłek, koniecznie sprawdź: ryż zapiekany z jabłkami i śmietaną szybkie ciasto z jabłkami jabłka prażone do słoików na zimę racuchy drożdżowe z jabłkami szarlotka szwedzka z cynamonem szarlotka bez pieczenia Jeśli wypróbujesz nasz przepis daj znać w komentarzu lub zostaw ocenę. Chętnie dowiemy, co o nim sądzisz! Życzymy smacznego

Kuchnia Na Wypasie
5 URODZINY BLOGA- 5 LAT Z WAMI :) 60

każdy komentarz i w ogóle za wszystko ;) A teraz pora na małe podsumowanie. Dokładnie 5 lat temu opublikowałam swój pierwszy post-  ROGALIKI DROŻDŻOWE , natomiast najwięcej odsłon na dzień dzisiejszy ma przepis na ciasto  GÓRA LODOWA .  Do tej pory ukazało się 975 postów oraz uzyskałam łącznie prawie 7 mln   wyświetleń.  Jest mi niezmiernie miło, że tyle

Zrób to smacznie
Puszyste pączki nadziewane budyniową nutellą 77

push({}); Drukuj Puchate pączki drożdżowe z kremem z Nutelli 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Wypieki Kuchnia: Polska Trudność: Trudne Ilość 20 sztuk Przygotowanie 30 min. Smażenie 30 min. Kalorie 260 kcal Przepis na puszyste pączki drożdżowe z charakterystyczną bladą obrączką wokół. Pączki z nadzieniem budyniowym z Nutellą. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: PĄCZKI DROŻDŻOWE 500 g mąki pszennej(...)znacząco zwiększyć swoją objętość, a kryształki cukru całkowicie się rozpuścić. Mąkę pszenną przesiej przez sito wprost do misy, dodaj sól i wymieszaj. Dodaj aktywny drożdżowy zaczyn, kogel mogel z żółtek, olejek waniliowy i spirytus. Ciasto wyrób 10 minut mikserem z końcówką z hakiem lub dłońmi, mimo kleistości ciasta staraj się nie dodawać większej ilości mąki (od nadmiaru mąki pączki będą

ProstePesto.pl
Jagodzianki maślane wypełnione po brzegi jagodami! 160

Jagodzianki, przepyszne bułeczki z jagodami, bardzo bardzo maślane, wypełnione po brzegi jagodami. Te jagodzianki nazywam ultra jagodziankami, bo mają w sobie gigantyczną ilość jagód. Na jedną

SMYKWKUCHNI
Kolorowa chałka ze szpinakiem i czarną marchewką 86

Czarna marchew  to jedna ze starszych odmian marchwi. Sok lub przecier z tej marchwi to naturalny barwnik w przemyśle spożywczym. Jak do tej pory przecieru

Tajemnice Smaku
Racuchy drożdżowe z jabłkami (II) 138

pyszne racuszki nigdy dość, więc pomimo, że różnią się tylko dodatkiem jabłek, postanowiłam taki wpis umieścić. Na blogu znajduje się już jeden przepis na drożdżowe racuszki z jabłkami , który różni się proporcjami składników a ciasto jest luźniejszej konsystencji, idealnej do plastrów jabłek w cieście. Obie wersje są bardzo smaczne! Polecam serdecznie :) Składniki: 500 g mąki pszennej 30 g świeżych drożdży

Kocham..lubię..gotuję..
Domowy chleb razowy z ziarnami 145

połowę ciepłej wody, całość dokładnie wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce aż do wyrośnięcia. Mąki przesiać do miski, dodać sól, oliwę, resztę wody, zaczyn drożdżowy i ziarna. Składniki zagnieść rękoma i wyrobić na jednolite ciasto (aż zacznie odchodzić od rąk). 2. Miskę z gotowym ciastem owinąć folią spożywczą, wstawić do lodówki i pozostawić do wyrośnięcia na całą

Szalona Kuchnia Eweliny
Danisze z brzoskwininami 150

Danisze z brzoskwiniami to tradycyjne ciasto duńskie, rodzaj ciasta francuskiego z dodatkiem drożdży. Ciasto jest pracochłonne i wymaga trochę czasu, zapewniam Was warto je zrobić Smak

Kulinarne pyszności Molki
Czeskie knedliki. 172

cukier rozmieszać w 1/2 szklanki ciepłego mleka. Zostawić na 10-15 minut, żeby drożdże zaczęły pracować. Mąkę wsypać do miski, dodać sól i zaczyn drożdżowy. Następnie wlać resztę mleka i wbić jajko. Wyrobić gładkie ciasto. Zostawić na około godzinę do wyrośnięcia. Następnie przełożyć ciasto na stolnicę podsypaną mąką. Chwilę zagnieść. Podzielić na 4 części i uformować podłużne bagietki. Przykryć ściereczką

Agusiowe smakołyki

Proponowane wyszukiwania