ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:726/2705)

Buraczane muffinki na Dzień Mamy 147

robisz to po raz pierwszy! (a więc zakalec i Armaggedon pewne) – a jak się nie uda? (ton ponurej pewności) – za godzinę goście przychodzą, a Ty będziesz jeszcze ciasto piekła (bo się jeszcze poparzą przy jedzeniu ciepłego). Na szczęście tylko w kuchni wychodzi jej sceptycyzm, we wszystkich innych sferach życia czuję jej niesamowite wsparcie. Pamiętam jak byłam mała pojechałyśmy(...)wyjmijcie ok. 30 minut przed ozdabianiem muffinek) – 1 opakowanie serka Philadelphia (bez laktozy) – cukier puder Suche składniki umieszczam w jednej misce , w drugiej misce wymieszać mokre składniki. Połączyć składniki mokre z suchymi i powstałe ciasto nakładać do papilotek. Piec około 20 minut w temperaturze 200 stopniach. Po upieczeniu ostudzić. Przygotować krem – za pomocą miksera (wolne obroty

Szybko Tanio Smacznie
morele na dżemie w cieście francuskim... 153

sztuki większe, cukier puder - ile potrzeba Ciasto francuskie rozwinąć z rolki na papierze do pieczenia, ciasto podzielić na osiem kawałków. Na środku każdego kawałka ciasta nałożyć łyżkę dżemu (jaki się lubi) śliwkowo-jabłkowego (mój domowy). Na dżemie położyć połowę moreli bez pestki skórką do dołu, rogi ciasta nałożyć do środka na morelę, posmarować pędzelkiem maczanym w wodzie. Piekarnik

W Mojej Kuchni Lubię
Fale dunaju 228

Ostatnio przeglądałam stare przepisy i odszukałam to ciasto. Piekłam go pierwszy las przed wieloma laty, wtedy było hitem. Myślę, że dzisiaj też znajdzie swoich wielbicieli. Składniki Ciasto 350 g mąki pszennej 250 g masła 250 g cukru 6 jajek 500 g mrożonych wiśni bez pestek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Krem … Czytaj dalej Fale

gotuj ze mną
Ciasto kruche z budyniem i rabarbarem 370

wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 33*24 cm. Blaszkę z ciastem wkładamy do lodówki a resztę ciasta do woreczka i wkładamy na około godzinę do zamrażarki.  Budyń: Odlać 3/4 szkl mleka wymieszać proszek budyniowy a resztę mleka zagotować z cukrami. Wlać rozmieszany proszek i mieszając ponownie zagotować. Wyjąć blaszkę z lodówki nakłuć ciasto widelcem, wylać gorący budyń(...)rozłożyć równomiernie rabarbar (bez soku), na górę zetrzeć na tarce ciasto z zamrażarki. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec około 50 minut. Po upieczeniu wystudzić. Zimne ciasto przed podaniem oprószyć cukrem pudrem

Ala piecze i gotuje
Francuskie gniazdka z budyniem i śliwką 219

ciasto francuskie sięgam zawsze wtedy, gdy w szybki sposób chcę wyczarować jakiś fajny i szybki deser do kawy. A że łasuchem jestem wielkim, to takie zachcianki zdarzają się często, więc staram się mieć zawsze jakieś opakowanie gotowego ciasta francuskiego w lodówce, tak na wszelki wypadek. Ciasto francuskie można za każdym razem przygotować inaczej, dodając do niego różne owoce czy nadzienia(...)window.adsbygoogle || []).push({}); Blachę z wyposażenia piekarnika wyłożyłam papierem do pieczenia i ułożyłam na niej pokrojone ciasto, zachowując nieduże odstępy. Na każdym kwadracie ciasta na środku nakładałam po łyżce gorącego budyniu oraz połówkę śliwki. Tak przygotowane ciastka wstawiłam do zimnego piekarnika i piekłam je 20 minut w temp. 200 stopni bez termoobiegu. Po upieczeniu ciastka przełożyłam na metalową kratkę

Waniliowe Improwizacje
Cytrynowy sernik z lemon curd 125

cytrynowy z niebiańskim kremem cytrynowym Lemon Curd. Świetny na nadchodzące Święta Wielkanocne. Idealny na letnie imprezy. Jeśli lemon curd przypadł Wam do gustu, to polecam “ Ciasto cytrynowe z lemon curd i bitą śmietaną – bez miksera “. Inne przepisy na serniki znajdziecie tutaj . Cytrynowy sernik z lemon curd – Składniki: 180 g – 210 g ciasteczek wielozbożowych, owsianych lub digestive (dobrej jakości(...)cukrem, sokiem i skórką z cytryny, zgarniając łopatką pozostałości na ściankach naczynia. Następnie nie przerywając ucierania, dodaj jaja w ostępie ok. 20 sekundowym. Gotową masę przelej na spód ciasteczkowy. Piecz ok. 40 minut. W między czasie przygotuj Lemon Curd. Krem ten należy przygotować przed końcem pieczenia sernika, gdyż jeszcze ciepły wylewa się na gorący sernik, wyjęty z pieca. Przygotowanie

Moja Delicja
MURZYNEK KREMOWO - ORZECHOWY 130

Składniki: Ciasto murzynek: Polewa: 3/4 szklanki cukru 1 łyka cukru waniliowego 0,5 szklanki mleka 5 łyżek kakao 250 g margaryny Ciasto: 5 jajek 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia 4-5 średnich jabłek Krem z masłem orzechowym: 2 opakowania budyni śmietankowych bez cukru 3/4 szklanki cukru 500 ml mleka 250 g margaryny 4 łyżki(...)pokroić w drobną kostkę. Ciasto murzynek - w rondelku rozpuścić margarynę z cukrem i cukrem waniliowym, dodać kakao oraz mleko - co jakiś czas mieszać. Gotować do momentu rozpuszczenia się cukru, gdy masa stanie się gładka i lśniąca. Odstawić z ognia i pozostawić do wystygnięcia.  Jajka ubić, dodać polewę. Następnie przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, dokładnie wymieszać za pomocą

Ciastka - domowe słodkości
Ciasto bez jajek ze śliwkami 150

propozycja na sytuację kryzysową, kiedy jajek w domu brak, a ciasta się chce Ciasto bez jajek ze śliwkami ma krótki skład, jest łatwe, szybkie i szybko znika Składniki: 500 g + 1 łyżka mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki cukru pudru 5 łyżek kwaśnej śmietany 200 g masła 20 śliwek (mogą być mrożone(...)garście ciasta odkładam do miseczki, a resztę ciasta zagniatam w kulkę. Ciasto rozwałkowuję i wykładam do blaszki (30×35 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Śliwki kroję na połówki, układam na cieście i posypuję cynamonem. Do odłożonego ciasta dosypuję łyżkę mąki i mieszam jak kruszonkę, którą wykładam na ciasto i śliwki. Ciasto wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni

Słodki sentyment
Kakaowa babka wielkanocna z lukrem maślanym-HIT wilgotna, mięciutka, delikatna-najlepsza +FILM 137

dość długo. Dodajemy olej, mleko, sodę, mąkę, kakao, powidła i wszystko miksujemy na gładkie ciasto. Formę na babkę smarujemy np margaryną i dokładnie wysypujemy bułką tartą. Wlewamy ciasto   wstawiamy do nagrzanego do 10 stopni piekarnika grzanie góra-dół bez termoobiegu i pieczemy ok 40-45 min do suchego patyczka. Podczas pieczenia nie otwieramy piekarnika.  Upieczoną

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Makowiec zawijany 89

Składniki na ciasto: 4 szklanki mąki 4 dag drożdży 400g masła 4jajka 4 łyżki kwaśnej śmietany 1 szczypta soli Przygotowanie: Mąkę siekam z masłem i rozkruszonymi drożdżami, następnie dodaję jajka, sól i śmietanę. Całość zarabiam nożem, a gdy składniki się wymieszają, szybko zagniatam i tworzę kulę. Ciasto można wyrobić również mikserem. Gotowe ciasto wkładam do lodówki na kilka godzin, można(...)ciasto. Teraz mogę rozpocząć zawijanie makowców. Ciasto dzielę na pół. Każdą połówkę rozwałkowuję na szerokość około 30 cm i grubość około 5 mm. Każdą połówkę rozwałkowanego ciasta smaruję pozostałym ubitym białkiem i wykładam po połowie masy makowej zostawiając z każdej strony 2 cm ciasta bez masy. Teraz mogę zwinąć ciasto w roladę (rolady zawijam zawsze na papierze do pieczenia

Słodki sentyment
Ciasto cytrynowe z mango i kokosem 68

tortownicy (18-20 cm) wykładam papierem do pieczenia, wylewam ciasto i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 30 minut, do suchego patyczka. Następnie uchylam piekarnik i jeszcze chwilę pozostawiam ciasto w środku, około 10 minut. Ciasto odstawiam do wystygnięcia. Zimne ciasto wyrównuję ścinając ewentualną górkę, która urosła podczas pieczenia i nasączam 1/3 szklanką wody(...)ubijam do momentu, aż cukier się rozpuści. Do piany dodaję wiórki kokosowe i całość mieszam delikatnie łopatką. Dużą blaszkę wykładam papierem do pieczenia, odrysowuję na nim okrąg o średnicy blaszki, w której mam ciasto, wykładam kokosową bezę, ładnie formuję i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 140 °C na 40 minut, aż kokosanka się wysuszy i lekko zarumieni. Kiedy beza

Słodki sentyment
Ciasteczka z ricottą i owocami 127

cytryny, mieszamy i próbujemy opcjonalnie dodajemy więcej soku. Ciasto francuskie rozwijamy, kroimy na prostokąty lub kwadraty. Na każdy kawałek nakładamy pełną łyżeczkę serka. Następnie nakładamy nasze owoce. Dwa przeciwległe rogi ciasta zlepiamy ze sobą. Każde ciasto smarujemy jajkiem. Ciasteczka pieczemy w nagrzanym do 200 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu) piekarniku do ładnego zarumienienia (około 20 minut). Przed podaniem

Słodkie okruszki
Makaron w sosie serowym w 20 minut! Jednogarnkowe danie z makaronem i serem mozzarella 124

minut! Jednogarnkowe danie z makaronem i serem mozzarella Zupa krem z ziemniaka! Przepis na pyszną zupę ziemniaczaną Ciasto Delicja w wersji bez jajek! Wegańskie ciasto z galaretką i polewą czekoladową Mini chałki – miękkie bułeczki drożdżowe z kruszonką Szarlotka bez pieczenia! Wegańska fit szarlotka na spodzie z płatków owsianych Mąka orkiszowa pełnoziarnista – czy warto ją stosować

Via Gusto
Ciasto cytrynowe z mango i kokosem 109

tortownicy (18-20 cm) wykładam papierem do pieczenia, wylewam ciasto i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 30 minut, do suchego patyczka. Następnie uchylam piekarnik i jeszcze chwilę pozostawiam ciasto w środku, około 10 minut. Ciasto odstawiam do wystygnięcia. Zimne ciasto wyrównuję ścinając ewentualną górkę, która urosła podczas pieczenia i nasączam 1/3 szklanką wody(...)ubijam do momentu, aż cukier się rozpuści. Do piany dodaję wiórki kokosowe i całość mieszam delikatnie łopatką. Dużą blaszkę wykładam papierem do pieczenia, odrysowuję na nim okrąg o średnicy blaszki, w której mam ciasto, wykładam kokosową bezę, ładnie formuję i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 140 °C na 40 minut, aż kokosanka się wysuszy i lekko zarumieni. Kiedy beza

Słodki sentyment
Jogurtowe ciasto z owocami na oleju 101

przepis na puszyste i wilgotne ciasto z owocami. Ciasto jest wilgotne między innymi przez dodanie oleju rzepakowego do wypieku. Olej rzepakowy ma neutralny, przyjemny smak i aromat, który nie zmieni smaku naszego ciasta. T o doskonała alternatywa do masła. Zwykle każdy posiada w domu olej do przygotowywania potraw, więc nie ma ryzyka, że akurat nie ma odpowiedniej ilości(...)suche składniki. Krótko zmiksować. Ciasta jogurtowego nie można długo miksować, ponieważ może wyjść zakalec. Blaszkę, wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć ciasto i równomiernie rozsmarować. Konsystencja ciasta jest dość gęsta. Na wierch ułożyć owoce i lekko je docisnąć do masy. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 175 stopni. Pieczemy na funkcji góra dół bez termo obiegu przez

Kulinarne przygody

Proponowane wyszukiwania