ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:734/2705)

Kruche ciasto z pianką i malinami 209

białek 1 szklanka drobnego cukru 2 opakowania budyniu waniliowego bez dodatku cukru (2 x 40 g) 1/2 szklanki oleju rzepakowego/słonecznikowego dodatkowo 300-400 g malin, jeżyn (mrożonych nie rozmrażać!) cukier puder do dekoracji Kruche ciasto Na samym początku przygotować kruche ciasto. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Następnie dodać posiekane masło. Cało ść połączyć

Ugotować
Tarta cytrusowa z prażonymi płatkami migdałowymi i opalaną bezą 115

24/26 cm Ciasto kruche: 35 dag mąki pszennej warmińskiej 20 dag masła 3 żółtka 2 łyżki cukru pudru 1 opakowanie cukru ze skórką cytrynową Dr.Oetker ½ łyżeczki proszku do pieczenia   Nadzienie cytrusowe: 15 dag masła 1 jajko 2 żółtka 2 cytryny 1 pomarańcza 6 łyżek cukru 1 łyżka cukru wanilinowego Dr.Oetker   Beza: 1 białko 2 pełne łyżki cukru(...)ciasto wyłożyć papier pergaminowy,   wysypać suchą fasolę lub ceramiczne kuleczki do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika i podpiec 10 minut. Po tym czasie obciążenie z pergaminem usunąć i jeszcze piec kolejne 10 minut aż ciasto się ładnie zrumieni. Wyciągnąć z piekarnika. Wystudzić. Gdy ciasto stygnie przygotować nadzienie:   Cytrusy dobrze wyszorować pod bieżącą wodą, skórkę zetrzeć, delikatnie bez

Wanilia i Kardamon
Wyśmienite ciasto porzeczkowo-bezowe 160

słodką migdałową bezą. Efekt? Orzeźwiające, lekkie, mocno owocowe ciasto doskonałe na letnie, upalne popołudnie. Polecam! Składniki: Ciasto kruche: 250 g mąki pszennej 125 g zimnego masła 50 g cukru pudru 1 żółtko Mąkę wrzucić do miski, dodać cukier. Wymieszać. Masło pokroić w kostkę, dodać do suchych składników. Dodać żółtko. Szybko wyrobić  gładkie ciasto. Uformować z ciasta kulę, owinąć(...)papierem do pieczenia.  Im większa średnica tym ciasto będzie niższe. U mnie tortownica miała średnicę około 28 cm.  Wyjąć ciasto z lodówki. Wylepić dno formy ciastem. Rozgrzać piekarnik do 200°C. Podpiec ciasto przez ok. 25 min. Ciasto powinno się ładnie zarumienić. Wyjąć, wystudzić.  Zmniejszyć temperaturę piekarnika do 150°C. Porzeczkow o - migdałowa beza

maniapieczenia
Buraczane mufinki na Dzień Mamy 170

wiodą: - oj, robisz to po raz pierwszy! (a więc zakalec i Armaggedon pewne) - a jak się nie uda? (ton ponurej pewności) - za godzinę goście przychodzą, a Ty będziesz jeszcze ciasto piekła (bo się jeszcze poparzą przy jedzeniu ciepłego). Na szczęscie tylko w kuchni wychodzi jej sceptycyzm, we wszystkich innych sferach życia czuję jej niesamowite wsparcie. Pamiętam jak byłam mała pojechałyśmy(...)wyjmijcie ok. 30 minut przed ozdabianiem muffinek) - 1 opakowanie serka Philadelphia (bez laktozy) - cukier puder Suche składniki umieszczam w jednej misce , w drugiej misce wymieszać mokre składniki. Połączyć składniki mokre z suchymi i powstałe ciasto nakładać do papilotek. Piec około 20 minut w temperaturze 200 stopniach. Po upieczeniu ostudzić. Przygotować krem - za pomocą miksera (wolne obroty) lub trzepaczki utrzeć

Szybko Tanio Smacznie
Malinowy sernik bez sera 124

piankowo- „serową” masę i gdyby o mnie chodzilo- mogę ją jeść nawet bez kruchego ciasta : D Tym razem blaszka 22 x 25 cm. Spróbujcie także mojej wersji na bazie śmietany tutaj .      Kruche :   2 ½ szklanki mąki pszennej   1 łyżeczka proszku do pieczenia   150 g masła   4 żółtka   ½ szklank i cukru(...)sztywno. Stopniow dodajemy cukier, miksując na sztywną bezę. Wsypujemy proszek budyniowy i miksujemy na najniższych obrotach do uzyskania jednolitej konsystencji. Do tej masy dodajemy jogurty wymieszane ze śmietaną. Calość mieszamy dokładnie, ale delikatnie. WYKONANIE: większa część ciasta+ nakłuwamy widelcem   masa serowa   kruszonka z mniejszej części ciasta   pieczemy ok. 45-50 minut w temp. 175 stopni+termoobieg

Domowe ciasta
Buraczane muffinki na Dzień Mamy 120

robisz to po raz pierwszy! (a więc zakalec i Armaggedon pewne) – a jak się nie uda? (ton ponurej pewności) – za godzinę goście przychodzą, a Ty będziesz jeszcze ciasto piekła (bo się jeszcze poparzą przy jedzeniu ciepłego). Na szczęście tylko w kuchni wychodzi jej sceptycyzm, we wszystkich innych sferach życia czuję jej niesamowite wsparcie. Pamiętam jak byłam mała pojechałyśmy(...)wyjmijcie ok. 30 minut przed ozdabianiem muffinek) – 1 opakowanie serka Philadelphia (bez laktozy) – cukier puder Suche składniki umieszczam w jednej misce , w drugiej misce wymieszać mokre składniki. Połączyć składniki mokre z suchymi i powstałe ciasto nakładać do papilotek. Piec około 20 minut w temperaturze 200 stopniach. Po upieczeniu ostudzić. Przygotować krem – za pomocą miksera (wolne obroty

Szybko Tanio Smacznie
morele na dżemie w cieście francuskim... 124

sztuki większe, cukier puder - ile potrzeba Ciasto francuskie rozwinąć z rolki na papierze do pieczenia, ciasto podzielić na osiem kawałków. Na środku każdego kawałka ciasta nałożyć łyżkę dżemu (jaki się lubi) śliwkowo-jabłkowego (mój domowy). Na dżemie położyć połowę moreli bez pestki skórką do dołu, rogi ciasta nałożyć do środka na morelę, posmarować pędzelkiem maczanym w wodzie. Piekarnik

W Mojej Kuchni Lubię
Fale dunaju 182

Ostatnio przeglądałam stare przepisy i odszukałam to ciasto. Piekłam go pierwszy las przed wieloma laty, wtedy było hitem. Myślę, że dzisiaj też znajdzie swoich wielbicieli. Składniki Ciasto 350 g mąki pszennej 250 g masła 250 g cukru 6 jajek 500 g mrożonych wiśni bez pestek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Krem … Czytaj dalej Fale

gotuj ze mną
Ciasto kruche z budyniem i rabarbarem 340

wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 33*24 cm. Blaszkę z ciastem wkładamy do lodówki a resztę ciasta do woreczka i wkładamy na około godzinę do zamrażarki.  Budyń: Odlać 3/4 szkl mleka wymieszać proszek budyniowy a resztę mleka zagotować z cukrami. Wlać rozmieszany proszek i mieszając ponownie zagotować. Wyjąć blaszkę z lodówki nakłuć ciasto widelcem, wylać gorący budyń(...)rozłożyć równomiernie rabarbar (bez soku), na górę zetrzeć na tarce ciasto z zamrażarki. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec około 50 minut. Po upieczeniu wystudzić. Zimne ciasto przed podaniem oprószyć cukrem pudrem

Ala piecze i gotuje
Francuskie gniazdka z budyniem i śliwką 191

ciasto francuskie sięgam zawsze wtedy, gdy w szybki sposób chcę wyczarować jakiś fajny i szybki deser do kawy. A że łasuchem jestem wielkim, to takie zachcianki zdarzają się często, więc staram się mieć zawsze jakieś opakowanie gotowego ciasta francuskiego w lodówce, tak na wszelki wypadek. Ciasto francuskie można za każdym razem przygotować inaczej, dodając do niego różne owoce czy nadzienia(...)window.adsbygoogle || []).push({}); Blachę z wyposażenia piekarnika wyłożyłam papierem do pieczenia i ułożyłam na niej pokrojone ciasto, zachowując nieduże odstępy. Na każdym kwadracie ciasta na środku nakładałam po łyżce gorącego budyniu oraz połówkę śliwki. Tak przygotowane ciastka wstawiłam do zimnego piekarnika i piekłam je 20 minut w temp. 200 stopni bez termoobiegu. Po upieczeniu ciastka przełożyłam na metalową kratkę

Waniliowe Improwizacje
Cytrynowy sernik z lemon curd 96

cytrynowy z niebiańskim kremem cytrynowym Lemon Curd. Świetny na nadchodzące Święta Wielkanocne. Idealny na letnie imprezy. Jeśli lemon curd przypadł Wam do gustu, to polecam “ Ciasto cytrynowe z lemon curd i bitą śmietaną – bez miksera “. Inne przepisy na serniki znajdziecie tutaj . Cytrynowy sernik z lemon curd – Składniki: 180 g – 210 g ciasteczek wielozbożowych, owsianych lub digestive (dobrej jakości(...)cukrem, sokiem i skórką z cytryny, zgarniając łopatką pozostałości na ściankach naczynia. Następnie nie przerywając ucierania, dodaj jaja w ostępie ok. 20 sekundowym. Gotową masę przelej na spód ciasteczkowy. Piecz ok. 40 minut. W między czasie przygotuj Lemon Curd. Krem ten należy przygotować przed końcem pieczenia sernika, gdyż jeszcze ciepły wylewa się na gorący sernik, wyjęty z pieca. Przygotowanie

Moja Delicja
MURZYNEK KREMOWO - ORZECHOWY 102

Składniki: Ciasto murzynek: Polewa: 3/4 szklanki cukru 1 łyka cukru waniliowego 0,5 szklanki mleka 5 łyżek kakao 250 g margaryny Ciasto: 5 jajek 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia 4-5 średnich jabłek Krem z masłem orzechowym: 2 opakowania budyni śmietankowych bez cukru 3/4 szklanki cukru 500 ml mleka 250 g margaryny 4 łyżki(...)pokroić w drobną kostkę. Ciasto murzynek - w rondelku rozpuścić margarynę z cukrem i cukrem waniliowym, dodać kakao oraz mleko - co jakiś czas mieszać. Gotować do momentu rozpuszczenia się cukru, gdy masa stanie się gładka i lśniąca. Odstawić z ognia i pozostawić do wystygnięcia.  Jajka ubić, dodać polewę. Następnie przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, dokładnie wymieszać za pomocą

Ciastka - domowe słodkości
Ciasto bez jajek ze śliwkami 125

propozycja na sytuację kryzysową, kiedy jajek w domu brak, a ciasta się chce Ciasto bez jajek ze śliwkami ma krótki skład, jest łatwe, szybkie i szybko znika Składniki: 500 g + 1 łyżka mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki cukru pudru 5 łyżek kwaśnej śmietany 200 g masła 20 śliwek (mogą być mrożone(...)garście ciasta odkładam do miseczki, a resztę ciasta zagniatam w kulkę. Ciasto rozwałkowuję i wykładam do blaszki (30×35 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Śliwki kroję na połówki, układam na cieście i posypuję cynamonem. Do odłożonego ciasta dosypuję łyżkę mąki i mieszam jak kruszonkę, którą wykładam na ciasto i śliwki. Ciasto wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni

Słodki sentyment
Kakaowa babka wielkanocna z lukrem maślanym-HIT wilgotna, mięciutka, delikatna-najlepsza +FILM 105

dość długo. Dodajemy olej, mleko, sodę, mąkę, kakao, powidła i wszystko miksujemy na gładkie ciasto. Formę na babkę smarujemy np margaryną i dokładnie wysypujemy bułką tartą. Wlewamy ciasto   wstawiamy do nagrzanego do 10 stopni piekarnika grzanie góra-dół bez termoobiegu i pieczemy ok 40-45 min do suchego patyczka. Podczas pieczenia nie otwieramy piekarnika.  Upieczoną

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku