ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:738/2705)

BUŁECZKI PODWÓJNIE CYNAMONOWE 101

lekkie, puszyste i mięciutkie. Doskonałe do popołudniowej kawki lub zimowej herbatki.   Ciasto szybko się wyrabia, nawet bez użycia miksera. Już po kilku minutach mieszania robi się zwarte , plastyczne i odchodzi od ścianek miski. Ważne, aby miało czas na wyrośnięcie (w tym czasie ciasto dodatkowo zgęstnieje). Najpierw w formie kuli, następnie już po uformowaniu bułeczek i ułożeniu(...)szczyptę soli, wyrośnięty rozczyn z drożdży, jajko oraz roztopione masło. Miksujemy przy użyciu końcówki do ciast drożdżowych, tzw. haka lub energicznie mieszamy łyżką (ciasto jest kleiste, dlatego nie zagniatamy dłońmi), aż ciasto zacznie odstawać od ścianek miski. Przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce, bez przeciągów (np. obok grzejnika), na 1-2 godziny, do wyrośnięcia. W międzyczasie przygotowujemy kruszonkę. Zimne

cool and minty
Ciasto Świąteczny Przekładaniec z Serem i Jabłkami 229

FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Świąteczny Przekładaniec z Serem i Jabłkami Składniki: Ciasto: 500g mąki pszennej (użyłam tortowej) 200g cukru 2 jajka 250g margaryny lub masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 700g gotowego sera na sernik 3 żółtka 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g 5 łyżek cukru pudru 1 kopiasta łyżka(...)proszku 2 łyżki galaretki brzoskwiniowej w proszku (można użyć innego smaku) Polewa: 150g masła 2 łyżki kakao bez cukru 6 łyżek cukru 6 łyżek mleka około 4-5 garści posiekanych orzechów włoskich Ciasto: 1. Do mąki dodać cukier, proszek do pieczenia, wymieszać. Schłodzoną margarynę zetrzeć na tarce z dużymi oczkami w misce z mąką , podsypując mąką ( patrz FILM

Mała Cukierenka
CIASTO "ANANASEK" 113

Lubicie ananasy? Dziś mam dla Was propozycję na ciasto mega smaczne. Połączenie puszystego biszkoptu z masą ananasową i bezą kokosową. To ciasto znam jeszcze z dzieciństwa a teraz sama postanowiłam je upiec dla swojej rodzinki.  Ciasto najlepsze jest następnego dnia, kiedy masa dobrze przejdzie ananasem a beza kokosowa zmięknie. Jednak mogę Wam zagwarantować, że znika w tempie ekspresowym ;) Składniki(...)kokosową przełożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia (tej samej, w której był pieczony biszkopt). Bezę suszyć w piekarniku nagrzanym do 140'C około 45 minut. Ze schłodzonego biszkoptu skroić wierzch, biszkopt można lekko nasączyć wodą z cukrem. Na biszkopt wyłożyć masę ananasową, wyrównać wierzch. Na końcu położyć zimną bezę kokosową. Ciasto najlepiej trzymać w lodówce

Zrób to smacznie
CIASTO "ANANASEK" 384

smaruję tylko dno blaszki) i obsypać bułką tartą. Ciasto wylać do formy, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C i piec ok. 30-40 minut.  Moja rada: zawsze biszkopt po upieczeniu, jeszcze gorący i oczywiście w formie rzucam lekko na podłogę z wysokości około 30cm i wstawiam ciasto ponownie do piekarnika (oczywiście piekarnik już wyłączam). Składniki(...)kokosową przełożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia (tej samej, w której był pieczony biszkopt). Bezę suszyć w piekarniku nagrzanym do 140'C około 45 minut. Ze schłodzonego biszkoptu skroić wierzch, biszkopt można lekko nasączyć wodą z cukrem. Na biszkopt wyłożyć masę ananasową, wyrównać wierzch. Na końcu położyć zimną bezę kokosową. Ciasto najlepiej trzymać w lodówce

Zrób to smacznie
Lekki tort urodzinowy 173

Moje najmłodsze dziecię skończyło dzisiaj 15 lat! Jak ten czas leci. Nie zapomnimy dzisiejszego dnia również z innego powodu. Od wczoraj do dzisiaj do 20.00 byliśmy bez internetu i telewizji. Ja z małżonkiem nie miałam problemu, bo wczoraj po prostu poszliśmy wcześniej spać. Za to nasze chłopaki przeżywały cały wieczór i dzisiejszy dzień. Na dodatek pada dzisiaj od samego rana(...)torty. Ten tort to połączenie zaparzonego biszkoptu z bezą szwajcarską. Beza szwajcarska jest bardzo prosta w przygotowaniu. Rozpuszczam cukier w białkach na parze, po czym ubijam lśniącą pianę. Bezę piekę w niskiej temperaturze, powinna być śnieżnobiała. Parzony biszkopt to ubite jajka zaparzone wrzątkiem. Ten biszkopt to mój ulubiony biszkopt do ciast z owocami i bitą śmietaną. Jest mięciutki i zawsze

codojedzenia
Najlepsze MOCNO czekoladowe BROWNIES 529

Przepyszne, mega czekoladowe brownies. W środku wilgotne, z kawałkami mlecznej czekolady. Bardzo aromatyczne, wspaniale podczas pieczenia pachnie w całym domu. Jest to teraz jedno z moich ulubionych czekoladowych ciast, uwielbiam :). Proszę pamiętać, żeby ciasta za długo nie mieszać i zbyt długo go nie piec. Polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka https://malacukierenka.pl/tort-orzechowy-z-kawa-i-whisky.html (adsbygoogle(...)składników. Mąkę wymieszać z kakao, solą i dodać ją do czekoladowej masy, parę razy wymieszać szpatułką i dodać posiekaną mleczną czekoladę, wymieszać szpatułką. 3. Ciasto przełożyć do blaszki o wymiarach 20x20cm wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec w temperaturze 180C przez około 25-30 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić

Mała Cukierenka
Ciasto czekoladowe z cukinią 296

pieczenia, jak i sody oczyszczonej. W smaku może równać się z najlepszymi ciastami z czekoladą - jej smak jest wiodący, za to cukinia nie jest zupełnie wyczuwalna - ani w smaku, ani w strukturze ciasta. Wpływa za to na jego wilgotność i na to, że ciasto długo zachowuje świeżość. Przepis jest do wykorzystania w tortownicy o średnicy 21cm. Ciasto czekoladowe(...)oraz cukinię, składniki wymieszać widelcem lub ręczną trzepaczką - w drugiej misce wymieszać przesianą mąkę pszenną, ziemniaczaną, kakao, cynamon, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną - składniki suche dodać do składników mokrych, wymieszać, dodać roztopioną i ostudzoną czekoladę, wymieszać - ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać - piec w 170-180 stopniach przez 30-40 minut

Smakołyki Bereniki
Sernik jagodowy na francuskim spodzie 83

pożałowałam jagód. Piekłam już jagodzianki, a teraz przyszła pora na sernik z jagodami . Sernik piekłam na spodzie z ciasta francuskiego. Można je zastąpić ciastem filo lub po prostu zrobić spód z pokruszonych ciastek i rozpuszczonego masła. Osobiście piekę sernik według zasady biorę to co mam w domu. Akurat miałam ciasto francuskie . Jest to sernik bez masła, na pełnotłustym twarogu(...)spodzie 12 porcji, okrągła forma o średnicy 26 cm Składniki: 1 arkusz ciasta francuskiego 500 g zmielonego twarogu 3 jajka 200 g cukru 2 łyżeczki waniliowego ekstraktu 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżki mąki pszennej 400 g jagód + 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Wyłożyć formę papierem do pieczenia, a potem ciastem francuskim. Włożyć formę do lodówki na czas przygotowania

codojedzenia
Placki z jabłkami 101

Najprostsze na świecie placki z jabłkami. Te placuszki przygotujemy bardzo szybko, bez użycia drożdży, miksera. Przygotujemy je dosłownie w kilka minut. Ciasto do przygotowania tych placuszków gotowe jest w 5 minut, wystarczy je tylko usmażyć i mamy pyszne śniadanie, smaczny podwieczorek, albo kolację na słodko. Do tego ciasta nie są potrzebne składniki w temperaturze pokojowej, możecie użyć takich prosto(...)Masło roztapiamy w rondelki i odstawiamy na chwilę do przestygnięcia. Do miski dodajemy pozostałe składniki – mąkę, kefir, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, jajka oraz roztopione masło. Wszystko dokładnie mieszamy przy pomocy łyżki. Jak ciasto będzie już bez grudek to dodajemy pokrojone jabłka. Całość delikatnie mieszamy. Na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju wykładamy przy pomocy łyżki placuszki. Smażymy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jabłkowy smaczek 239

żółtka 3 łyzki śmietany  Z podanych składników zagniatamy ciasto i wykładamy na blaszkę wcześniej wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto można podpiec ok 15 min . Nadzienie:  1  - 1,5 kg jabłek 2 budynie malinowe bez cukru ( lub inne czerwone np. truskawkowe, wiśniowe) 1 szkl cukru 3 szkl wody Jabłka obieramy pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy(...)szkl wiórek kokosowych 1 budyń śmietankowy ( proszek) Białka ubijamy z cukrem na puszystą pianę. Dodajemy wiórki i budyń - mieszamy. Na podpieczone ciasto układamy rzędami ósemki jabłek, następnie wykładamy ciepły budyń , po wierzchu rozsmarowujemy pianę z wiórkami. Całość pieczemy ok 45 min w 180 stopniach. Gdyby piana szybko się brązowiła przykrawamy folią

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Jabłka pieczone z cynamonem 93

deser z pieczonymi plasterkami jabłek! Przepis na jabłka pieczone z cynamonem i miodem sprawi, że otulisz się wybornym smakiem i aromatem, który umili Ci każdy, nawet najbardziej pochmurny i deszczowy dzień. I co najważniejsze – nie potrzebujesz do tego świecy o zapachu pieczone jabłko – cynamon Jak zrobić jabłka z cynamonem w piekarniku? Zapraszamy na przepis! Jabłka pieczone z cynamonem(...)przepisów na jabłka: Chcesz poznać więcej przepisów z wykorzystaniem jabłek, koniecznie sprawdź: ryż zapiekany z jabłkami i śmietaną szybkie ciasto z jabłkami jabłka prażone do słoików na zimę racuchy drożdżowe z jabłkami szarlotka szwedzka z cynamonem szarlotka bez pieczenia Jeśli wypróbujesz nasz przepis daj znać w komentarzu lub zostaw ocenę. Chętnie dowiemy, co o nim sądzisz! Życzymy smacznego

Kuchnia Na Wypasie
Szybkie ciasto migdałowe z agrestem i morelami 208

ciasto bez miksera, w chwilę. Tym razem migdałowe, aromatyczne, delikatne z owocami: agrestem i morelami. Gotowe posypałam cukrem pudrem. Jest pyszne, proste i dla każdego osiągalne! Weź kubek ulubionego napoju, zasiądź wygodnie i zasmakuj ciasta migdałowego z agrestem i morelami. Smacznego Składniki: 2 szklanki mąki pszennej spora garść agrestu 2 morele 2 łyżeczki proszku do pieczenia ¾ szklanki cukru(...)tortownicę o wymiarach 23 cm) wykładam papierem do pieczenia, wlewam ciasto, na wierzch układam i lekko wtykam agrest i pokrojone w kostkę morele. Ciasto piekę w temp. 180 C przez ok. 40-45 minut lub do suchego patyczka. Grzaniem góra plus dół bez termoobiegu

Zasmakuj Kuchni
Kruchy budyniowiec z wiśniami 108

Youtube Ciasto na kruchy budyniowiec to ciasto z 1 jajka (całego), ale zapewniam, że nic nie tracimy na smaku. Jeśli chcecie, by ciasto było naprawdę delikatne i kruche, dodajcie do niego trochę mąki krupczatki zamiast pszennej, która zawsze zapewnia ciastu wyjątkową strukturę. Ciasto będzie jednak idealne, jeśli dobrze schłodzicie je przed pieczeniem. Ja najczęściej wkładam kruche ciasto(...)używamy szklanki o pojemności 250 ml: na kruche ciasto: 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej, 1 jajko (zimne), 1/3 szklanki cukru pudru (można dać 1/2 szklanki, bo ciasto nie jest słodkie), 125 g zimnego masła, łyżeczka proszku do pieczenia (z lekką górką) na budyń: 2 budynie waniliowe lub śmietankowe bez dodatku cukru (opakowania po 40 g) 2 łyżki

Lekcje w kuchni
Pięć niedrogich przyborów kuchennych, które ułatwiają życie 256

trzy rodzaje gospodyń domowych. Pierwsze, piekąc ciasto, odmierzają mąkę na szklanki. Drugie, zagubione w różnorodnych wymiarach szklanek i zbulwersowane tym, że design użytkowy zapomniał o tym jak ważne jest, by szklanka miała 250ml, wolą wybierać drogę aptekarską i mąkę ważą. Trzecie, i na te spuśćmy zasłonę milczenia, nie pieką wcale. Hańba(...)zdecydowanie należę do grupy osób, które wszystko ważą, w związku z czym kuchni bez wagi sobie nie wyobrażam. Może to jakaś ułomność, a może za krótkie stania przy garnkach i piekarniku doświadczenie. Mam nadzieję, że to drugie. Waga pomaga mi piec ciasta, chleby, pizzę, odmierzam z jej pomocą porcje mięsa lub owoce do zamrożenia. Dzięki niej wiem ile ryżu

W kuchni wieczorem