ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:727/2705)

Kruche ciasteczka ( z dżemem) 214

Mąkę, cukier puder oraz proszek do pieczenia przesiewamy do miski. Masło w temperaturze pokojowej kroimy w kostkę i wrzucamy całość do miski. Na koniec dodajmy 3 żółtka i ciasto dokładnie wyrabiamy. Wstępnie można użyć miksera. Wyrobione ciasto zwijamy w folię spożywczą i odkładamy do lodówki na minimum 30 min. Po upływie czasu ciasto dzielimy na pół. Jedną część rozwałkowujemy(...)drugą odkładamy do lodówki. Wycinamy ciasteczka w kształcie serc. Z drugą połówką ciasta czynność powtarzamy, ale wewnątrz wycinamy mniejsze serca. Pieczemy w 180 o C około 10 min. Po upieczeniu ciastko bez dziurki smarujemy dżemem ( ja użyłem brzoskwiniowego, wyrób własny), nakładamy na wierzch ciastko z dziurką delikatnie dociskamy aby ciastka się skleiły. Oprószymy cukrem pudrem i ciastka odkładamy

Sprawdzone przepisy kulinarne
Flaugnarde wg Aleex 108

mnie ról świetnie się sprawdzi. Co to jest flaugnarde? Jak podaje źródło flaugnarde, znany również jako flagnarde, flognarde lub flougnarde jest to pieczony francuski deser z owoców ułożonych w naczyniu z masłem i pokryte grubą warstwą flan – ciasta przypominającego budyń na słodko lub duży naleśnik posypany po upieczeniu cukrem pudrem. Flaugnarde może być podawany na ciepło i na zimno. Flagnarde(...)miksera, żeby masa była gładka, bez grudek. 2. Odstawić pod przykryciem na pół godziny. 3. Jedną większą formę (24cm x 24cm) lub 4 mniejsze naczynia do zapiekania posmarować masłem. 4. Rozgrzać piekarnik do temperatury 220 stopni C (bez termoobiegu). Przelać ciasto do foremek. 5. Wierzch deseru posypać owocami (jeśli chcemy). 6. Deser piec w nagrzanym piekarniku przez

W mojej kuchni
Mini chlebki z oliwkami 183

zgrabnego (albo zostaw tak jak jest) Ułóż chlebki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, przykryj i zostaw na 20-30 minut do wyrośnięcia. Piecz w temp. 200-210 C około 20 minut na środkowej półce piekarnika, i UWAGA: bez termoobiegu (to powoduje wysychanie drożdżowego ciasta!). Smacznego! ps. Następnym razem zrobię z podwójnej ilości, bo wciągnęliśmy z Miśkiem

greenscarf
Sernik kokosowy 364

Możecie znaleźć tutaj serniki pieczone: dyniowy, nowojorski, limonkowo-miętowy, mokka, kajmakowy, z brzoskwiniami, wiedeński, złota rosa i serniki bez pieczenia: sernik jeżynowy, jabłkowo-gruszkowy i sernik karmelowy L.Rootsa. Kiedyś wydawało mi się, że serniki to bardzo skomplikowane do przygotowania ciasta a teraz, czym więcej ich robię tym łatwiejsze się wydają… Ten dzisiejszy sernik kokosowy jest pierwszym całkowicie

UgotujmyTo.pl
Racuchy na kefirze z jabłkami 273

naszych racuchów powinien zachęcić Cię również oryginalny sposób ich przygotowania. Dzięki temu już na pierwszy rzut oka wyróżniają się spośród innych dużą ilością jabłek. Zazwyczaj pokrojone jabłka dodajemy do ciasta i z tak przygotowanej masy smażymy racuszki. Nasza wersja jest nieco inna, ale placuszki co najmniej tak samo smaczne i puszyste jak w przepisie klasycznym. Jeśli nawet masz swój ulubiony(...)podobnego przepisu, podpowiadamy jak się robi racuchy na kefirze. Znamy osoby, dla których racuchy na kefirze bez proszku do pieczenia i bez sody, to strata czasu. Naszym zdaniem dodatek sody lub proszku do pieczenia nigdy nie pozwoli na wyrośnięcie ciasta w takim stopniu jak drożdże. Poza tym racuszki z ciasta drożdżowego doskonale smakują zarówno na ciepło

Kuchnia Na Wypasie
Leśna pokusa... 760

cukru 3/4 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 szklanki maku mielonego krem budyniowy: 1 duży budyń śmietankowy bez cukru 2 łyżki mąki ryżowej 1/4 szklanki cukru 700 ml mleka 100 g miękkiego masła galaretka: 500 g mieszanki owoców leśnych mrożonych 650 ml wody 2 galaretki truskawkowe wierzch ciasta: herbatniki maślane polewa czekoladowa 1 czekolada deserowa

kgwjanczewo
CIASTO DYNIOWO CZEKOLADOWE 141

leciutkie ciasto dyniowo-czekoladowe. Z domową polewą czekoladową. Świetnie smakuje do herbaty, kawy, czy mleka.  Pięknie wygląda i jest proste do zrobienia. Bez konieczności użycia miksera i ubijania składników. Samo ciasto szybko się robi, ale wymaga użycia puree z miąższu dyni, którą wcześniej należy upiec i zmiksować. Dynię kroimy na większe kawałki i pieczemy ze skórką, około(...)rozgrzewamy do 175 stopni C, bez termoobiegu. W większej misce mieszamy 2 łyżki jogurtu z 1 łyżeczką sody oczyszczonej. Odstawiamy na 5 minut do napęcznienia. Dodajemy puree z dyni, jajka i cukier. Mieszamy rózgą lub łyżką do połączenia.   Dodajemy rozpuszczone masło i ponownie mieszamy. Do większej miski przesiewamy mąkę i proszek do pieczenia. Mieszamy z cynamonem, imbirem

cool and minty
KORZENNE CIASTKA Z ORZECHAMI 143

masy maślano jajecznej dodajemy teraz wymieszane suche składniki, dokładnie wszystko ze sobą mieszamy ( ja użyłam miksera) ciasto będzie kruche ale bez problemu można formować z niego kuli o średnic ok. 2cm, które lekko spłaszczamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując   odstępy bo ciastka sporo rosną pieczemy je 8-10 minut   aż się delikatnie

Słodkie zapomnienie
drożdżówka - najprostszy przepis 1571

składniki mieszam łyżką) wykonanie: Składniki na ciasto wkładam do większej miski w zapisanej wyżej kolejności i (bez mieszania!) odstawiam na 3 godziny (sprawdziłam - latem wystarczą 2). Po tym czasie całość mieszam łyżką i wykładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Posypuję ciasto kruszonką i wstawiam do zimnego piekarnika. Nastawiam na 170 stopni i piekę około 45 minut. Zgodzicie

babka w formie
NAPOLEONKA NA CIEŚCIE FRANCUSKIM 170

znika migiem. SKŁADNIKI 2 opakowania ciasta francuskiego 5 szklanek mleka 3 budynie waniliowe bez cukru 5-6 łyżek cukru 250g masła WYKONANIE Rozgrzewamy piekarnik do 200C.Ciasto francuskie rozwijamy na dwóch blaszkach wcześniej wyłożonych papierem do pieczenia lub pieczemy jedna po drugiej :).Ciasto nakłuwamy widelcem.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 5 min po tym czasie jeszcze raz nakłuwamy ciasto

Mała w garnku miesza
Sernik na kruchym cieście z kaszą manną 175

pół litra mleka każdy i bez cukru ) pół szklanki kaszy manny Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy łyżka kaszy manny Wykonanie pysznego sernika: 1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto, wałkujemy na stolnicy posypanej mąką pszenną. Ciasto wykładamy do blaszki o wymiarach 24 cm x 35 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie nakłuwamy widelcem i oprószamy kaszą manną(...)dodajemy ser, chwilę ucieramy do połączenia się składników. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy. 3. Do pieczenia: Masę serową wykładamy równomiernie na wcześniej przygotowane ciasto. 4. Pieczenie: Sernik pieczemy w temperaturze 170 stopni przez około 60-70 minut do ładnego zrumienienia się. Dokładnie studzimy. Sernik studzę w piekarniku, a następnie zimny przekładam

Izabelawkuchni
Szybka, bezglutenowa tarta z jabłkami 131

Wyłożone ciasto podziurkować widelcem, żeby nie zbąblowało podczas pieczenia.  Na ciasto rozsmarować smażone jabłka - w ilości zależnej od upodobań. Na smażone jabłka ułożyć plasterki surowych jabłek. Jabłka posypać cynamonem i cukrem . Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (bez termoobiegu) i piec 45 minut. Po wyjęciu poczekać do przestygnięcia. Świetnie smakuje z lodami...:-) Smacznego

Ze smakiem bez glutenu
Keto chlebek z kalafiora (Paleo, LowCarb) 113

jednak czy nazwa jest adekwatna… Jest to coś pomiędzy słodkim chlebkiem a ciastem . Do środka dorzuciłam znalezione w zamrażarce truskawki , przez co ciasto jest raczej wilgotne i ciężkie w konsystencji, a chlebek kojarzy mi się z czymś bardziej lekkim. Takim jak na przykład ten chlebek cukiniowy . Jednak bez względu na nazwę wypiek jest wyśmienity i nie czuć(...)jakie się zdecydowaliście. Ciasto przełożyć do niewielkiej keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni przez 30 – 40 minut aż wierzch się lekko przyrumieni. Polewa Mus i mleko kokosowe umieścić w garnuszku. Podgrzewać do rozpuszczenia i połączenia się składników. Wylać na ostudzone ciasto. Notes Przybliżona wartość odżywcza 1 porcji (bez owoców): Wartość energetyczna: 88 kcal

Modern Cave Girl
jagodowa chmurka 61

składniki na ciasto kruche: 150 g mąki 30 g cukru pudru 100 g masła, schłodzonego 3 żółtka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy na wymiar foremki (ok.22 x32 cm). Przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok 15-20 min w 180 st. C. składniki na galaretkę z jagodami: 3 galaretki(...)będą lśniące. Pod koniec ubijania dodajemy mąkę ziemniaczaną. Przekładamy do foremki (ok22x32 cm, wyłożonej papierem do pieczenia) Pieczemy w ok. 140 st. C przez ok. 60 min. Upieczoną bezą studzimy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Bezę warto upiec na początku przygotowywania ciasto lub dzień wcześniej. Gotową bezę układamy na kremie śmietankowym. Całość schładzamy w lodówce

Domowy Smak Jedzenia
Czekoladowe muffinki z serem i sosem wiśniowyn 119

przekąskę do pracy, na imprezę czy różne inne okazje i o każdej porze roku. Bardzo polecam. Składniki (16 muffinek): Ciasto: 1 i 1/2 szklanki mąki (u mnie pomieszana pełnoziarnista i orkiszowa) 3 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia (bez fosforanów) 3 jajka 1/2 szklanki roztopionego oleju kokosowego 1/4 szklanki mleka  3/4 szklanki ksylitolu 70 g roztopionej(...)Dodać mąkę ziemniaczaną i ponownie zmiksować. Ciasto:  Jajka roztrzepać w misce, dodać olej kokosowy, mleko, roztopioną i przestudzoną czekoladę i ksylitol. Wszystko wymieszać do połączenia się składników. W osobnej misce wymieszać mąkę, kakao i proszek. Wsypać suche składniki do mokrych i bardzo dokładnie wymieszać. Ciasto będzie bardzo gęste. Przekładać po łyżce ciasta do foremek na muffinki (najlepiej silikonowych

Healthy food explorer