ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:724/2705)

Zebra budyniowo - krówkowa 187

Zebra budyniowo - krówkowa Składniki : Ciasto jajka - 5 szt olej - 1 szkl woda gazowana - 1 szkl kakao - 2 łyżki mąka 2,5 szkl proszek do pieczenia - 1,5 łyżeczki Masa budyniowa : 4- szkl mleka  1 budyń waniliowy bez cukru 1 jajko całe 1/2 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej(...)masła Dodatkowo : masa krówkowa - 1 puszka polewa czekoladowa Przygotowanie : Ciasto : Wybić jajka do miski, dodać cukier, utrzeć do białości. Następnie dodawać stopniowo mąkie, olej i wodę, wymieszać łyżką. Na samym końcu dodać proszek do pieczenia, dokładnie wymieszać. Podzielić ciasto na połowę, do jednej części dodać kakao, ostrożnie wymieszać łyżką. Formę o boku 23 cm, wysmarować tłuszczem, wysypać bułką tartą

Kuchnia Danusi
Ciasto z rabarbarem i budyniową pianką 444

ciasta wyjąć z zamrażalnika. Drugi kawałek ciasta pozostawić dalej w zamrażalniku. Blachę posmarować delikatnie olejem i wyłożyć papierem do pieczenia. Tak przygotowaną blachę wylepić wyjętą  z zamrażalnika większą częścią ciasta. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzałka górna i dolna, 3 półka) i piec przez około 20 minut, aż ciasto stanie się złociste. Upieczone ciasto wystudzić(...)wystudzone ciasto. Pokrojony rabarbar odsączyć z nadmiaru soku. Wyłożyć na piankę. Pozostałą część ciasta wyjąć z zamrażalnika. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach (twz. grube wiórki).  Wiórkami ciasta posypać rabarbar. Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do  180 stopni (grzałka górna i dolna, 3 półka) przez 45 minut.  Ciasto kroić po całkowitym wystudzeniu. Upieczone, wystudzone ciasto można oprószyć

Gospodyni Miejska
Ciasto Trzy Smaki 54

upiekłam ciasto, które jest bezglutenowe, bez dodatku mąki pszennej. Zmniejszyłam też ilość cukru, chociaż i tak wyszło słodkie. Jest trochę pracochłonne, bo to trzy różne ciasta, ale efekt smakowy wynagradza poniesiony trud. Składniki: Ciasto makowe ? 1/2 puszki masy makowej – 450 g ? 5 jajek ? 1/2 szklanki cukru pudru ? 2 łyżki mąki ziemniaczanej ? 1 łyżeczka proszku do pieczenia

To co kocham
Ciasto Trzy Smaki 159

orzechowe w jednym. Mama zawsze piekła je na każde święta czy imprezy rodzinne. Ciasto trzy w jednym, które długo nie miało nazwy, więc nazywaliśmy je trójkolorowym mazurkiem, chociaż z klasycznym mazurkiem nie miało nic współnego. Odgrzebałam stary przepis i upiekłam ciasto, które jest bezglutenowe, bez dodatku mąki pszennej. Zmniejszyłam też ilość cukru, chociaż(...)wyszło słodkie. Jest trochę pracochłonne, bo to trzy różne ciasta, ale efekt smakowy wynagradza poniesiony trud. Składniki: Ciasto makowe • 1/2 puszki masy makowej – 450 g • 5 jajek • 1/2 szklanki cukru pudru • 2 łyżki mąki ziemniaczanej • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • 1 łyżka kakao Ciasto serowe • 500 g białego sera mielonego • 5 jajek • 125 g masła

To co kocham
Tort czekoladowo-makowy 181

Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia, .Do przestudzonej polewy dodawać żółtka i przesiana mąkę wraz z proszkiem .Wszystko dokładnie połączyć -wymieszać łyżką.ja to robię na wolnych obrotach mikserem. Ciasto przelewamy do formy wysmarowanej masłem i pieczemy około 45-50 minut w temp. 170-180 C .           Ciasto makowe(...)kokosowe.Wszystko delikatnie mieszamy ł y ż k ą . Blach ę z piekarnika wy ś cielamy papierem do pieczenia i wylewamy na nią powsta łą masę na ciasto. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy   w temp. 170 C oko ł o 16-20 minut - do suchego patyczka. Upieczone ciasto studzimy

w mojej kuchni
Ciasto ze śliwkami i pianką 66

Jest jeszcze chwila, aby zrobić pyszne ciasto ze śliwkami. Polecam skorzystać z tego przepisu ciasto jest pyszne. SKŁADNIKI: około 450g. śliwek bez pestek 3 jajka 120 g. masła pokrojonego na kawałki 250 g. mąki pszennej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g. cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżka cukru pudru do opruszenia ciasta WYKONANIE: piekarnik rozgrzać

Kuchnia Beaty
Ciasto miodowo – orzechowe – bez cukru 94

Zdrowe, a pyszne. Ciasto słodziutkie, a bez białego, rafinowanego i bezwartościowego cukru . Uwielbiam takie łakocie. Ciasto miodowo – orzechowe upieczone z mąki pełnoziarnistej, z dodatkiem miodu i mielonych orzechów laskowych, otulone kremem z gorzkiej czekolady, który świetnie się komponuje ze słodkim ciastem. Do tego uprażone, chrupiące orzechy laskowe… Taki zdrowszy tort bez przełożenia. Świetnie się sprawdzi na wszelkie domowe(...)jednym jajku w ostępach około 10 sekundowych. Zmniejszyć obroty miksera do minimum i dodawać po 1 łyżce cała przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Gotowe ciasto wylać do formy. Wygładzić i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec do tzw. suchego patyczka przez 45-50 minut. Ostudzić na kratce. Przygotować krem: W rondelku podgrzać śmietankę prawie do wrzenia. Czekoladę rozpuścić wraz

Moja Delicja
Trójkolorowa babka 133

Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie mieszamy z ciastem. Ciasto dzielimy na 3 równe części, do jednej z nich dodajemy mak, do drugiej kakao, a trzecia pozostaje bez dodatków. Ja formę do babki smaruję delikatnie masłem i obsypuję bułką tartą, dzięki temu łatwo potem wyjąć taką babę. Ciasto wlewamy je do formy na babkę w dowolnej kolejności(...)mnie najpierw warstwa makowa, potem kakaowa, a na koniec ta bez dodatków. Pieczemy w 170 st. C ok 50 minut, do tzw suchego patyczka.  Po upieczeniu możecie ją oprószyć cukrem pudrem, polukrować lub polać czekolada

Cynamonowe szczęście
Błyskawiczny sernik z kokosową bezą (bez ciasta) 492

sztywno, dodać cukier dalej ubijając, dodać kokos, lekko wymieszać. Pianę wyłożyć na podpieczony sernik ( 10 – 15 minut przed końcem pieczenia). Piec dalej do uzyskania złotego koloru bezy.   Zapraszam do konkursu ma mężowym blogu: http://zegarkiipiora.com/2015/04/17/zegarki-i-piora-1-urodziny-bloga-konkurs/ Kategoria: Ciasta

kuchcikownia
Najprostszy chleb nocny na zakwasie 135

suszonych płatków kwiatów i czarnuszki...możliwości tyle ile macie pomysłów! Mój ze zdjęcia dostał w gratisie płatki nagietka i czarnuszkę ale poniżej podaję przepis prosto z książki. Bierzcie i pieczcie z tego, kto chce! ;) Domowy chleb nocny na zakwasie Potrzebujesz: 500ml wody 300g mąki pszennej 150g mąki żytniej 150g płatków owsianych 50g otrębów 100g aktywnego zakwasu 1 łyżka miodu(...)trzepaczką lub rękoma - do dokładnego połączenia. 3. Odstawiamy przykrytą misę z ciastem na 8h (np.: na noc) w ciepłe miejsce, bez przeciągów (ja odstawiam do wyłączonego piekarnika). 4. Po tym czasie przekładamy ciasto do natłuszczonej formy i pieczemy 1h w 180*C. Smacznego! Homemade sourdough night bread Ingredients: 500ml water 300g wheat flour 150g rye flour 150g oat flakes

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Przepis z maminego zeszytu -sernik ,pierzynka\ 190

W starych zeszytach jest ten błąd że nie ma napisane w jakiej blaszce piec ,więc dałam do tortownicy 24 cm .Ciasto wyrosło wysoko ,więc na drugi

Moje Wyroby
Śmietanowiec 217

dałam 3/4) 2 opakowania budyniu śmietankowego/waniliowego bez cukru szczypta soli 400 gr owoców'; document.write(" "); Składniki na tortownicę 28 cm: Ciasto kruche: 2 szklanki mąki pszennej tortowej 1 szklanka mąki pszennej razowej (typ 2000) 3 łyżki cukru waniliowego 220 gr masła 5 żółtek Wszystkie składniki wrzucić do malaksera, wyrobić ciasto kruche, tak żeby utworzyło kulkę, a wszystkie składniki się(...)posiekać. Dodać żółtka, szybko zagnieść. Ciasto podzielić na dwie części, szczelnie zawinąć w folię spożywczą. Włożyć do zamrażarki na 3 godziny (u mnie ciasto poszło na całą noc, następnego dnia ciasto starłam w malakserze tarczą do warzyw). Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, samo dno. Pierwszą część zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ciasto przesypać do tortownicy, wyrównać. Masa serowa

moj przepis na
Tarta z rabarbarem i budyniem 74

Ilość porcji: 12 kawałków (forma o średnicy 27 cm) Składniki: Ciasto: 300 g mąki pszennej 125 g masła 1 jajko 30 g cukru pudru (2 łyżki) 40 ml mleka (3 łyżki) ½ łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Masa budyniowa: 1 budyń waniliowy bez cukru 300 ml mleka 25 g cukru (2 łyżki) Dodatkowo: 250 g rabarbaru (5 łodyg(...)łyżkę cukru pudru (do posypania) folia aluminiowa Przygotowanie: Rabarbar dokładnie umyć i odciąć końcówki. Pokroić łodygi na małe kawałki (5 cm). Ciasto: Mąkę przesiać na stolnicę, dodać do niej cukier puder, proszek do pieczenia i szczyptę soli oraz zimne masło i wszystko posiekać. Wbić jajko, wlać 3 łyżki mleka i zagnieść na gładkie ciasto. Następnie rozwałkować, przełożyć na blachę

KuchniaWeDwoje.pl
SERNIK A'LA MONTE 144

jajka  3-4 łyżki cukru 1 op. dużego budyniu czekoladowego bez cukru szczypta soli Polewa: 100 g gorzkiej czekolady 1 łyżka masła  garść orzechów włoskich Wykonanie: Ciasto: Przesianą przez sito mąkę mieszamy w misce z cukrem pudrem, kakao i proszkiem do pieczenia. Dodajemy żółtka i pokrojone w kostkę, zimne masło. Zagniatamy ciasto, owijamy w folię spożywczą

Kuchnia MagdaLeny
Tarta z rabarbarem i budyniem 171

Ilość porcji: 12 kawałków (forma o średnicy 27 cm) Składniki: Ciasto: 300 g mąki pszennej 125 g masła 1 jajko 30 g cukru pudru (2 łyżki) 40 ml mleka (3 łyżki) ½ łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Masa budyniowa: 1 budyń waniliowy bez cukru 300 ml mleka 25 g cukru (2 łyżki) Dodatkowo: 250 g rabarbaru(...)posypania) folia aluminiowa Przygotowanie: Rabarbar dokładnie umyć i odciąć końcówki. Pokroić łodygi na małe kawałki (5 cm). Ciasto: Mąkę przesiać na stolnicę, dodać do niej cukier puder, proszek do pieczenia i szczyptę soli oraz zimne masło i wszystko posiekać. Wbić jajko, wlać 3 łyżki mleka i zagnieść na gładkie

KuchniaWeDwoje.pl
Kruche ciasto z kratką z jabłkami i gruszką 157

jako zwykły kruchy placek. Świetne ciacho na spotkanie z psiapsiółkami przy kawie czy rodzinny obiadek. Bez jakiego ciasta nie moglibyście sobie wyobrazić jesieni? Ja zdecydowanie bez szarlotki, dlatego w naszym domu szarlotka vel jabłecznik jak mówi mój mąż, pieczona jest dość często. Dzisiaj, aby urozmaicić smak, do jabłek dodałam gruszki a całą masę wymieszałam z kisielem cytrynowym, który

Mieszam w Garnku
jednoporcjowy raw marchewkowiec 138

mąki, bez tłuszczu, bez cukru, bez pieczenia, gotowania czy większego użycia energii. Wegański jednoporcjowy marchewkowiec zawitał dzisiaj na moim talerzu. Jest to chyba jedno ze zdrowszych ciast marchewkowych, jakie możecie sobie zaserwować. Naturalnie słodkie, dzięki banananowi i marchewce, pełne witamin i kwasów omega 3. Przez sprawdzian z biologii przebrnęłam bez większych problemów. Jestem z siebie

healthy dreams