ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:717/2705)

Puszysty mleczny sernik 188

kakao, dodać  pokrojone na kawałki zimne masło oraz śmietanę i żółtko, szybko zagnieść ciasto.  Zawinąć w folię aluminiową i włożyć na 1 godzinę do zamrażarki. Zmrozić.  Blaszkę do pieczenia o podanych wymiarach wyłożyć papierem do pieczenia, zetrzeć na tarce jarzynowej ciasto, równomiernie na całej długości blaszki, lekko docisnąć dłonią.  Włożyć do lodówki na czas(...)masy serowej i delikatnie wymieszać. Sernik będzie miał dość rzadką ale puszystą konsystencję.  Wylać na schłodzone ciasto kruche i włożyć sernik do gorącego piekarnika piec przez 1 godzinę na grzaniu góra dół bez termoobiegu. Po 30 minutach podczas pieczenia sernik zacznie się mocno przypiekać, należy przykryć wierzch folią aluminiową i piec dalej.  Studzić  przy lekko

Wanilia i Kardamon
Tarta Cytrynowa z Cytrynową Bezą 302

cytryny 30g mąki ziemniaczanej Beza: 4 białka 160g cukru 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka starej skórki z cytryny Ciasto: 1. Do miski przesiać mąkę z cukrem pudrem. Masło zetrzeć na tarce z grubymi oczkami do miski z mąką, podsypując mąką. Dodać żółtka i wymieszać mikserem, aż powstaną okruchy. Następnie rękoma zagnieść ciasto. 2. Ciasto rozwałkować, podsypując odrobiną mąki(...)minut, aż ciasto się przyrumieni. Piekłam na środkowym poziomie piekarnika. Nadzienie: 4. Wszystkie składniki na nadzienie przełożyć do miski i wymieszać mikserem do połączenia składników. Jajeczną masę wylać na podpieczony spód i wstawić z powrotem do piekarnika. Piec w temperaturze 170oC na funkcji góra – dół przez około 20 minut. Piekłam na drugiej od dołu półce piekarnika. Beza: 5. Białka krótko

Mała Cukierenka
Szarlotka z pianką 288

jabłek krojonych na plasterki tzw. tatrzańską. Można zrobić szarlotkę warstwową tzw. sypaną, można zrobić szarlotkę na biszkopcie, szarlotkę bez pieczenia, lub szarlotkę z pianką. Ja właśnie zdecydowałam się dziś na tą ostatnią, czyli szarlotkę na kruchym cieście, z tartymi jabłkami i pianką kisielową. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 3szkl. mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Waniliowe Improwizacje
Wegańskie i bezglutenowe ciasto marchewkowe bez cukru 331

mojprzepisna.pl | Wegańskie i bezglutenowe ciasto marchewkowe bez cukru Ciasto marchewkowe, przepyszne, bardzo wilgotne, wręcz zakalcowate, pełne orzechów, z dodatkiem jabłek. Przepis pochodzi z blogu True Taste Hunters , tylko delikatnie go zmodyfikowałam. Zamiast zwykłej marchewki dałam odpady z soku buraczano-marchewkowego, więc ciasto jest bardzo ekonomiczne . Ciasto nie zawiera cukru, nabiału, jajek, glutenu. Jest odpowiednie dla alergików i wegan. Składniki(...)Piec około 50 minut w 175 stopniach, do suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika, ostudzić na kratce w formie przez kilka godzin, wyjąć z formy, pokroić. Nie trzymać w lodówce, bo stwardnieje. Smacznego! Wegańskie i bezglutenowe ciasto marchewkowe bez cukru Wegańskie i bezglutenowe ciasto marchewkowe bez cukru Wegańskie i bezglutenowe ciasto marchewkowe bez cukru Wegańskie i bezglutenowe ciasto

moj przepis na
Szarlotka z bezą 224

warto ! To najlepsza szarlotka na tym świecie ! Dzisiejszy przepis wywoła ssanie w żołądku i przyspieszone działanie ślinianek. Kruche ciasto...soczyste nadzienie z jabłek i delikatna beza, a wszystko to w jednym cieście. Kto oprze się pokusie i zje tylko jeden kawałek ? Ja nie zdołam, w starciu szarlotka kontra ja, 1:0 dla szarlotki. Przed nami Dzień Babci i Dziadka, może(...)kwaśnych i twardych ) 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżki bułki tartej Beza: 5 białek 1,5 szklanki drobnego cukru    Wykonanie: Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Odstawić by puściły sok. W tym czasie zagnieść kruche ciasto. Na stolnice lub blat wysypać mąkę, proszek do pieczenia i cukier - wymieszać. Masło pokroić w kostkę, dodać do mąki

kolorowotorcikowo
Maślane rogaliki drożdżowe 159

ciasto było zwijane. Rogale są bardzo puszyste i doskonale nadają się do nadziewania czy to marmoladą (część moich tak właśnie potraktowałam), czy to czekoladą. Rogaliki możecie upiec solo, oddzielnie na dużej blaszce. Ja część z nadzieniem tak piekłam. Za to te bez nadzienia, ułożyłam dość ściśle na blaszce tak, aby się delikatnie zeszły w pieczeniu i można(...)Dodajemy pozostałą mąkę i wyrabiamy ciasto. Ciasto będzie kleiste. Przekładamy je do miski wysmarowanej olejem, przykrywamy folią. Odstawiamy na 1-2h do wyrośnięcia. Ciasto rozwałkowujemy i kroimy na trójkąty. Smarujemy rozpuszczonym masłem. Zawijamy maślaną stroną na zewnątrz. Gotowe rogaliki odstawiamy na blasze do wyrośnięcia ok 1 h, pod folią lub ściereczką kuchenną. Pieczemy w 180 stopniach

Mieszam w Garnku
Jaglana czekośliwka bez pieczenia 116

ciast. Tym razem padło na wersję czekoladową z suszoną śliwką. Ostatnio miałam sporą dostawę z mojego ulubionego sklepu BRAT.PL, więc mogę poszaleć z przepisami.  Ciasto dzięki kaszy jest sycące, nie za słodkie i mokre. Wiadomo, że różni się od ciast pieczonych, ale ja ostatnio wole jeść takie wydanie, bo mają mniej kaloryczne i można je jeść bez większych(...)kakao na wierzch Przygotowanie: spód Sparzone śliwki blendujemy, dodajemy do nich suche płatki oraz masło orzechowe. Wszystko razem dokładnie mieszamy łyżką. Spód formy (18-20 cm) wykładamy papierem do pieczenia, a boki lekko natłuszczamy i wylepiamy masą spód. Wstawiamy do lodówki na czas przygotowania masy.  masa  Kaszę jaglaną gotujemy. W trakcie wsypywania kaszy do gotującej wody dodajemy

zdrowo i aktywnie
Jaglana czekośliwka bez pieczenia 127

ciast. Tym razem padło na wersję czekoladową z suszoną śliwką. Ostatnio miałam sporą dostawę z mojego ulubionego sklepu BRAT.PL, więc mogę poszaleć z przepisami.  Ciasto dzięki kaszy jest sycące, nie za słodkie i mokre. Wiadomo, że różni się od ciast pieczonych, ale ja ostatnio wole jeść takie wydanie, bo mają mniej kaloryczne i można je jeść bez większych(...)kakao na wierzch Przygotowanie: spód Sparzone śliwki blendujemy, dodajemy do nich suche płatki oraz masło orzechowe. Wszystko razem dokładnie mieszamy łyżką. Spód formy (18-20 cm) wykładamy papierem do pieczenia, a boki lekko natłuszczamy i wylepiamy masą spód. Wstawiamy do lodówki na czas przygotowania masy.  masa  Kaszę jaglaną gotujemy. W trakcie wsypywania kaszy do gotującej wody dodajemy

Zdrowie i pysznie na talerzu
Ciasto dyniowo-pomarańczowe 74

palma 0,5 szkl cukru szczypta proszku do pieczenia 4 żółtka  masa dyniowa 1,5 kg dyni hokkaido 300 g skórki pomarańczowej w syropie 4 białka cukier waniliowy pół szkl cukru aromat waniliowy  sok z połowy cytryny 4 łyżki mąki kukurydzianej Dynię kroimy w paski , spryskujemy oliwą i pieczemy ok 30 min do miękkości.  Studzimy(...)pomarańczową, mąkę, aromat i sok cytrynowy. Mieszamy.  Ciasto zagniatamy i rozkładamy w blaszce, podpiekamy ok 20 min. W tym czasie ubijamy białka dodając w kilku porcjach cukier i kiedy masa juz przypomina bezę dodajemy masę dyniową i mąkę kukurydzianą dobrze mieszając przy pomocy miksera, Masę wykładamy na podpieczone ciasto i pieczemy przez godzinę w temp 175 st  Ciasto

Gotowanie jest łatwe
Czekoladowy piernik fasolowy ( bez mąki i cukru ) 214

łyżka octu * bądź 2 łyżki przyprawy do piernika ( jeżeli unikamy mąki pszennej, szukajmy przyprawy bez jej dodatku ) Do miski przekładamy wszystkie składniki oprócz przypraw i octu. Miksujemy na gładką masę blenderem/malakserem. Na koniec dodajemy przyprawy i ocet.  Wylewamy ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki i pieczemy 55-60 minut w 170'C lub do tzw. suchego

kawawszklance
Kruche ciasto z malinami i pianką budyniową 200

malinami i delikatną pianką budyniową idealne na letni deser.  Składniki: (blacha 25x35) Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki krupczatki 250 g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek Pianka budyniowa: 5 białek 2 budynie śmietankowe bez cukru po 40 g 1 opakowanie cukru waniliowego 1 szklanka cukru 1/2 szklanki oleju(...)Dodatkowo: 500 g świeżych malin (jeśli mrożone to nie rozmrażać) cukier puder Składniki na kruche ciasto szybko zagnieść. Podzielić na dwie części i owinąć w folię spożywczą. Włożyć do zamrażalnika na godzinę. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i zetrzeć na tarce jedną część ciasta, lekko wyrównać i delikatnie docisnąć. Podpiec w piekarniku nagrzanym do temp. 190 stopni około

talerz przyjemności
CYNAMONOWE PLACKI Z JABŁKAMI 208

łyżeczka ksylitolu lub innego słodzidła 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej olej kokosowy/masło klarowane do smażenia 1. Roztrzepałam jajka, dodałam otręby, cynamon, proszek do pieczenia, sodę, ksylitol i obie mąki. Dokładnie połączyłam składniki. Ciasto ma być dosyć gęste. 2. Jabłko bez ogryzka (ale ze skórką) pokroiłam w małą kosteczkę, dodałam

Vroblewska-fitlife
Migdałowiec bez pieczenia 421

pysznie to i z większą ilością kcal;)  Migdałowiec według przepisu siostry Anastazji. Proste w wykonaniu ciacho, bez pieczenia i naprawdę smaczne! Wymiary blaszki: 25x20 ale wielkość blaszki ma znaczenie tylko jeżeli chcemy osiągnąć wysokie ciasto. Jeśli niższe lub nie ma to dla nas znaczenia, wtedy możemy użyć większej blaszki lub taką jaką mamy w domu(...)Składniki: 2 paczki krakersów po 200 g 100 g płatków migdałowych puszka kajmaku 1 jajko 1 szklanka mąki pszennej 1 budyń śmietankowy bez cukru 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 1 l mleka 250 g masła 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 3 łyżeczki żelatyny 1/3 szklanki gorącej wody 500 ml śmietanki 30% 1 łyżeczka cukru pudru Przygotowanie: Do miski

Życie zaczyna się w kuchni
Jak zrobić łatwy chleb na drożdżach 282

Zapraszam na bardzo łatwy przepis na chleb pszenny na drożdżach. Zapach świeżego chlebka jest nieporównywalny z niczym innym, najlepiej smakuje świeżutki z odrobiną masła. Struktura chleba

Słodki Blog
Magiczne ciasto 162

górna puszysta i delikatna. Jeśli użyjecie mniejszej tortownicy to uzyskacie wyższe ciasto. Forma musi być szczelna bo ciasto jest płynne. Możecie użyć formy bez obręczy i taka będzie lepsza. Ja użyłam okrągłej z obręczą ale ciasto nie przelało się. Koniecznie wyłóżcie formę papierem do pieczenia, to zabezpieczy nam wylanie się ciasta. Ciasto robi się szybko i szybko znika

Ewa w kuchni
Zawijasy z ciasta francuskiego z pesto i boczkiem 213

mozzarelli. 3. Teraz ciasto składamy na pół (połowę czystą bez składników kładziemy na boczku) lekko dociskamy. Ostrym nożem kroimy paski. 4. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Nasze paski zwijamy i układamy na blaszce.  5. Pieczemy w 200 stopniach (termoobieg) około 15-20 minut. Do momentu, aż ciasto ładnie się nam zarumieni :-) Po upieczeniu studzimy na kratce :-) Smacznego

kruche babeczki