ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:712/2671)

Jogurtowe ciasto pomarańczowe 233

cukrowy syrop. Lekko, bez użycia siły, poziomujemy ciasto łopatką silikonową po tortownicy – kiedy włożycie je do piekarnika rozpłynie się i wyrówna, ale wcześniej trzeba mu w tym lekko pomóc – jest gęste, a nie chcemy go też za bardzo zmieszać z syropem na dnie. Wkładamy ciasto od razu do już nagrzanego piekarnika, na środkową półkę. Pieczemy w 190⁰C przez(...)SKŁADNIKI NA WIERZCH CIASTA 5 małych pomarańczy sycylijskich 100g białego cukru 50ml wody lub świeżego soku z pomarańczy SKŁADNIKI CIASTA 200g mąki pszennej tortowej, typ 450 120g miękkiego masła, 82% tłuszczu 65g białego cukru (albo 80g jeśli lubicie bardzo słodkie ciasta) 65g brązowego cukru demerara (albo 80g jeśli lubicie bardzo słodkie ciasta) 2 jajka rozmiaru L, w temperaturze pokojowej

Karo in the Kitchen
Serniczek migdałowy 89

przygotowania ciasta nie jest potrzebny również proszek do pieczenia. Ciasto spulchnione jest ubitymi na sztywno białkami. Tak więc widzicie, że ciasto jest zdrowe , ale co ważniejsze jest obłędnie smaczne ! Delikatne, puszyste, a z drugiej strony dość zwarte i wilgotne z wyraźną nutą cytryny. Bezglutenowy serniczek migdałowy smakuje wszystkim bez wyjątku, koniecznie wypróbujcie! Jeśli lubicie migdałowe ciasta, to zapraszam(...)ciasta ubite białka w dwóch porcjach delikatnie, ale dokładnie mieszając całość łopatką. Ciasto przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, tortownica o średnicy 27 cm, wyrównać wierzch ciasta, posypać płatkami migdałowymi, wstawić do gorącego piekarnika, piec przez 45 do 50 minut. Po upływie 40 minut sprawdzić stan upieczenia ciasta wbijając patyczek w środek ciasta, jeśli będzie suchy bez

SprawdzonaKuchnia.pl
Ciasto Smakosz 631

mąki pszennej 4 żółtka 1 szklanka cukru pudru 150 g masła 3 łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao ( do drugiej części ciasta) Mąkę przesiać na stolnicę , dodać pozostałe składniki (bez kakao) i zagnieść ciasto. Podzielić je na dwie części . Jedną pozostawić jasną, a do drugiej dodać kakao i zagnieść, a następnie zawinąć(...)słoik powideł (dałam śliwkowe) Ciasto wyłożyć na blaszkę o wymiarach 23x38 cm  i posmarować je powidłami. Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodawać stopniowo cukier. Kiedy piana z cukrem będzie już ubita dodać startą czekoladę,rodzynki, wiórki kokosowe i posiekane na drobno orzechy.Wymieszać wszystko szpatułką i rozłożyć na powidłach. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

O kuchni z uczuciem
Keto French Silk Pie (Paleo, LowCarb, Vegan) 115

Keto french silk pie Powrót na słodkie tory No to mieliśmy małą przerwę od słodkości w postaci krokiecików z kalafiora , to teraz można wrócić z powrotem

Modern Cave Girl
Sernik gotowany na miodowych plackach z jabłkami 190

miód, jabłka, ser i beza.   Składniki: Ciasto miodowe: 500g mąki 200g cukru 200g masła 2 jajka 1 żółtko 2 łyżki miodu 2 łyżki mleka 2 łyżeczki sody oczyszczonej Mąkę przesiewamy. Sodę mieszamy z mlekiem.  Wszystkie składniki zagniatamy.  Ciasto dzielimy na dwie części.  Obie rozwałkowujemy na papierze do pieczenia  na wielkość kwadratowej blaszki(...)nakładamy na niego pianę  i wstawiamy do piekarnika.  Pieczemy w 180 stopniach około 10 minut,  a następnie suszymy w 160 stopniach  jeszcze około 30 minut.    Składanie ciasta: Na pierwszy placek nakładamy połowę jabłek,  sernik gotowany, pozostałe jabłka i placek z bezą.    Smacznego

Pyszności Słodkości
Pizza na zakwasie ze szpinakiem, jajkiem i twarogiem 167

drożdżach ze szpinakiem, twarogiem i jajkiem, które podczas pieczenia ładnie się ścina na wierzchu pizzy. Pizza w nieco zdrowszej wersji- bez kalorycznego sera, bez tradycyjnego pomidorowego sosu. Mimo to bardzo smaczna i wciągająca. Taka wersja na pewno Wam zasmakuje!   Składniki: (na 2 średnie pizze) Ciasto: 130 g aktywnego zakwasu żytniego 150 g ciepłej wody(...)cebuli sól, pieprz do smaku 200 g twarogu półtłustego z kostki (niemielonego) Dodatkowo: 2 łyżki oleju do wysmarowania ciasta 2 jajka oregano do posypania Przygotowanie: Ciasto: W ciepłej wodzie rozpuścić drożdże, od  razu dodać zakwas, mąkę oraz sól. Wyrabiać ciasto ręcznie przez ok. 10 minut, aż będzie elastyczne i nie będzie się kleić. Przełożyć do naoliwionej miski, przykryć ściereczką

Nastoletnie Wypiekanie
Sernik zebra 110

przemian niż w cieście ucieranym. Dawałam po takiej solidnej łyżce i warstwy się trochę zlały. Niemniej sernik wyszedł bardzo smaczny, więc postanowiłam podzielić się przepisem. Oto on: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1kg sera (użyłam wiaderkowego) 6 jaj 200g masła 3/4szkl. cukru 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 budyń śmietankowy bez cukru (40g) 1 budyń czekoladowy(...)masy ciemnej i tak do skończenia obydwy części masy serowej. Na wierzch starłam trochę ciasta kakowego, które miałam w zamrażalce, ale nie jest to konieczne. Po prostu zostało mi z innych wypieków i szkoda było wyrzucić. Sernik piekłam ok. godzinę w temp. 160 stopni bez termoobiegu, na środkowej półce piekarnika. Po upieczeniu sernik zostawiłam na kilka minut przy uchylonych

Waniliowe Improwizacje
Brownie z ciecierzycy – szybkie ciasto z blendera i bez mąki! 150

świetny pomysł na słodki deser dla niezapowiedzianych gości! PRZYGOTOWANIE Rozgrzewamy piekarnik do 180⁰C, grzanie góra-dół, bez termoobiegu. Szykujemy kwadratową formę do pieczenia o wymiarach dna 20 na 20cm i wykładamy ją papierem do pieczenia. UWAGA! Tego ciasta jest mało i nie nadaje się do pieczenia w większej formie – jeśli nie macie takiej kwadratowej foremki

Karo in the Kitchen
Tarta z rabarbarem i malinami 91

wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 o C ( z termoobiegiem ), piec 15 minut . Wyjąć z piekarnika, ostrożnie zebrać fasolę oraz zdjąć papier do pieczenia, wstawić z powrotem do piekarnika, piec 10-15 minut – aż ciasto na tartę się zrumieni. Wyjąć, pozostawić do wystygnięcia. Nadzienie z rabarbaru i malin: Mrożone maliny rozmrozić na sitku. Rabarbar obrać, pokroić(...)sztywno, stopniowo wsypywać cukier puder, ubijać, aż piana z białek będzie sztywna, gęsta i lśniąca. Wykonanie Na upieczone kruche ciasto wylać nadzienie rabarbarowo-malinowe, na nim równomiernie rozłożyć bezę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 o C , piec z termoobiegiem 45-50 minut . Tartę rabarbarową z malinami i bezą wyjąć, odstawić do wystygnięcia. Można podawać także na ciepło

niecodziennikpary
Sernik w kruchym cieście 110

spróbujcie. Taki sernik w kruchym cieście, to ciasto które sprawdzi się na wiele okazji lub po prostu będzie pysznym deserem do ulubionej kawy lub herbaty Ten sernik w kruchym cieście śmiało możecie przygotować bez miksera (ja tak zrobiłam). Wystarczy zagnieść ciasto, a składniki na masę serową dobrze wymieszać. To pyszne i proste ciasto, które uda się każdemu Jeśli lubicie(...)cukru 2 łyżki cukru wanilinowego Przygotowanie: Przygotowujemy ciasto: Do miski wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia, dodajemy żółtka, sól, cukier i posiekane masło. Zaczynamy wyrabiać ciasto ręką, w trakcie dodajemy jogurt. Z ciasta formujemy kulę, wkładamy ją do miski i schładzamy w lodówce (najlepiej przez 30-40 min, ja dziś zostawiłam ciasto tylko na czas przygotowania reszty składników

Słodkie okruszki
Tato...Słoneczne ciasto ANANASEK. 265

obie mąki oraz kakao, przesiałam do  masy i delikatnie wymieszałam łyżką.Wyłożyłam papierem do pieczenia dno blachy prostokątnej. Boki pozostawiłam bez zmian, nie smaruję niczym i nie obkładam papierem.  Ostrożnie wyłożyłam ciasto.  Piekę w 160-170 stopniach przez około 30-40 minut (patyczkiem sprawdzam, czy się upiekł).  Na chwilę zostawiam go w piecu, żeby

W kuchni Karmel-itki
Pyszny sernik z rodzynkami na kruchym spodzie 170

masa, ta puszysta miękkość. Można je robić na wiele sposobów: pieczone, na zimno, z owocami lub bez etc. Sekretem są dobrej jakości twaróg i sprawdzony przepis, który prezentuję poniżej. SKŁADNIKI (na formę 28cm) Ciasto: 1/2 kostki margaryny ok. 200 g mąki 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1 łyżka śmietany (lub 1 łyżka wody) Masa

Zofiana
5 pomysłów na letnie śniadania z sezonowymi owocami 105

wymagające nieco więcej pracy, za to bardziej sycące i efektowne receptury na szpinakowe naleśniki, puszyste placki na maślance oraz pieczoną owsiankę, którą można jeść jak letnie ciasto. Placuszki, naleśniki, koktajle, owsianki – te wszystkie śniadaniowe pyszności nie powstałyby bez dodatku mleka, jogurtu, kefiru, czy napojów roślinnych, które możecie dostać w kartonach do płynnej żywności. Wspólnie z Fundacją ProKarton, zajmującą się(...)kielichowego i zalej mlekiem kokosowym. Zmiksuj bardzo dokładnie, aż powstanie zielony płyn bez kawałków szpinaku. Teraz dodaj jajka, mąkę, sól oraz olej i zmiksuj ponownie. Ciasto odstaw na 15 minut, aby odpoczęło.  Na patelni rozgrzej odrobinę oleju i nalej chochlą porcję ciasta. Poruszaj patelnią, aby ciasto rozlało się po całej jej powierzchni. Gdy naleśnik się zetnie, przewróć

Chilli Czosnek i Oliwa
Przepis na tartę rustykalną z jabłkami 51

pieczenia zagniatamy ciasto. Gotowe ciasto pakujemy do woreczka i wkładamy do lodówki aby się porządnie schłodziło. Ciasto możemy sobie zrobić dzień wcześniej i przechować w lodówce. Ciasto rozwałkowujemy bezpośrednio na papierze do pieczenia na kształt koła (na grubość ok. 0,5-1cm). Rozwałkowane ciasto przenosimy razem z papierem na blaszkę. Kaszę mannę sypiemy na ciasto (zostawiamy(...)brzeg bez posypywania kaszy). Jabłka obieramy, kroimy na ćwiartki, a następnie na grubsze plastry. Tak przygotowane jabłka układamy na cieście (plastry jabłka mają zachodzić jeden na drugi). Jabłka sypiemy ksylitolem (jedną łyżeczkę ksylitolu zostawiamy) i cynamonem. Wolne brzegi ciasta zakładamy do środka i dociskamy.  Masło rozpuszczamy i lekko studzimy. Brzegi tarty smarujemy rozpuszczonym masłem i sypiemy ksylitolem. Masło

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Makowiec z bezą na kruchym cieście 232

kandyzowanej skórki pomarańczowej ¼ szklanki orzechów włoskich 200g masy marcepanowej Beza: 4 białka szczypta soli 200 g drobnego cukru do wypieków 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Dodatkowo: 2/3 szklanki orzechów włoskich Sposób przygotowania : Kruche ciasto: Wszystkie składniki na spód szybko zagnieść do połączenia składników. Tortownice o średnicy 24cm wyścielić papierem do pieczenia i wylepić ciastem. Podpiec w temperaturze 180ºC przez(...)kruchy spód. Beza: W misie miksera ubić białko razem z szczypta soli. Gdy białko będzie sztywne dodawać powoli, partiami drobny cukier do uzyskania gęstej, błyszczącej masy bezowej. Dodać przesianą mąkę ziemniaczaną i delikatnie wymieszać. Na masę makową wyłożyć bezę, na nią wysypać posiekane orzechy. Piec w temperaturze 140ºC przez około 1 godzinę do momentu aż wierzch bezy lekko popęka. Czas

Pyry na Gaz