ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:710/2671)

Ciasto Jakuba 146

się oprzeć, gdyż jest takie ładne kolorowe, a po upieczeniu okazało się że także pyszne :) Składniki: Ciasto: 3,5 szklanki mąki pszennej 250 g margaryny 1 szklanka śmietany 18% 6 żółtek 3/4 szklanki cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Fioletowa beza: 6 białek 6 łyżek cukru 3 kisiele wiśniowe wiśnie z kompotu (zużyłam 3 słoiki o pojemności(...)kleiło (dosypałam w sumie ok. pół szklanki). Ciasto schłodzić w lodówce przez ok. godzinę. Po tym czasie ciasto podzielić na 6 równych części. Następnie każdą z nich rozwałkować na prostokąt o wymiarach spodu blaszki ok. 20x35cm, najlepiej na osobnych arkuszach papieru do pieczenia i schować do lodówki. 2. Wiśnie odsączyć z kompotu, wydrylować i odcisnąć z nadmiaru soku

Na Ciasteczkowych Papierach
Ciastka kruche z marmoladą i bezą 159

masła 270 g mąki 60 g cukru pudru 3 żółtka 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia  marmolada Beza: 3 białka szczypta soli 140 g cukru pudru 60 g mielonych orzechów 60 g wiórków kokosowych Ciastka: Wszystkie składniki zagnieść szybko ze sobą na gładkie ciasto. Wstawić je do lodówki na godzinę. Po tym czasie rozwałkować je na grubość około

My simple kitchen
Ciasto Jakuba 8973

pieczenia Beza : 6 białek 12 łyżek cukru 3 kisiele wiśniowe Masa budyniowa : 3 opakowania budyniu waniliowego 3 szkl mleka 4 łyżki cukru 250 g margaryny Dodatkowo : słoik wiśni z kompotu Przygotowanie : Wszystkie składniki na ciasto wykładamy na stolnicę i zagniatamy jednolite ciasto, w razie potrzeby podsypujemy jeszcze mąką, aby się nam nie kleiło. Ciasto wkładamy do lodówki(...)trzeba ich układać. Następnie bierzemy drugą część ciasta i rozwałkowujemy na cienki placek, kładziemy go na ubitej pianie i lekko dociskamy. (pierwsza część ciasta - piana i wiśnie - druga część ciasta). Tak przygotowane ciasto pieczemy ok 15 - 20 min w 180st C. Czynność powtarzamy z resztą ciasta, mają nam wyjść 3 placki trójwarstwowe. Gotujemy budyń i odstawiamy do wystudzenia. Masło ucieramy

charlotte gotuje
Szybka focaccia – bez drożdży, z chipsami 92

bez drożdży Robiliście kiedyś foccacię bez drożdży? Albo jakieś inne ciasto? W naszym domu ciasto bez drożdży pojawia się ostatnio coraz częściej, bo przez koronawirusa w sklepach zabrakło w pewnym momencie drożdży. Trzeba więc sobie jakoś radzić! Podpowiemy Wam jak! Ciasto bez drożdży w niczym nie ustępuje drożdżowemu, a można je zrobić bardzo szybko, bez(...)pieczenia. Zawiń ciasto na wałek i przełóż na blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem. Ciasto może się rozpadać – nie jest tak zwarte i elastyczne jak ciasto drożdżowe. Nie przejmuj się tym. Możesz rękami zlepiać ciasto już na blaszce i rozgniatać tak, żeby zajęło powierzchnię całej blaszki. Krok 4 Rozgrzej piekarnik do 230 stopni. Posmaruj ciasto olejem przy pomocy

Niedzielny kucharz
Czekoladowe ciasto jaglane ze śliwkami 211

ciasta. Piec w temperaturze 180*C przez około 50min. Smacznego :) RADA: Żeby ciasto było bezglutenowe, należy użyć odpowiedniego proszku do pieczenia lub zastąpić go sodą. Kategoria: A-Z SŁODKO , Babki i ciasta ucierane , Ciasta z owocami , Dania bez glutenu , DLA DZIECI Tagged: kakao , kasza jaglana , śliwki

https:KKuchniaMniam
Jasny chleb żytni z ziemniakami i kminkiem 139

mąki i kminek, wymieszać na jednolitą masę bez grudek. Przykryć aby nie obsychał. Zostawić do fermentacji w ciepłym miejscu 27-28°C na ok. 12 godzin. Ciasto: cały zaczyn 10 g soli 10 g cukru 300 g mąki żytniej jasnej typ 720 do ciasta nie dodajemy już wody Wyrobić jednolite ciasto, ok. 5 minut do połączenia składników. Zostawić(...)spróbować upiec go również w żeliwnym garnku, wtedy 5 minut z pokrywą, 40 minut bez pokrywy. Wersja w foremce: ciasto zamiast do koszyka przekładamy do foremki, obsypujemy wierzch mocno mąką żytnią i dajemy mu ok. 1 godzinę w cieple na wyrośnięcie. W foremce pieczemy dłużej - 10 minut w 250°C , następnie 40-45 min -> 190°C . Smacznego

Przepisy na domowy ser i chleb
Słodkie środy - Tort pod czereśniową chmurką 158

szklanki wody galaretka: 2 słoiki 750 ml wiśni 2 galaretki 600 ml wrzącej wody dodatkowo: 100-120 g małych białych bez  PRZYGOTOWANIE: Spód: Mąkę łączymy z cukrem pudrem, proszkiem do pieczenia, żółtkami i masłem – szybko zagniatamy ciasto. Formujemy kulkę, owijamy folią spożywczą i wkładamy na 60 minut do lodówki. Następnie ciastem wykładamy tortownice (u mnie 27cm) nakłuwamy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
CIASTO "PLEŚNIAK" 194

śmietankowego bez cukru * pół szklanki cukru Dodatkowo: * słoik dżemu z czarnej porzeczki * cukier puder do posypania Wykonanie: W misce umieścić wszystkie składniki (oprócz kakao) na kruche ciasto. Dokładnie zagnieść na jednolitą, gładką masę. Ciasto podzielić na 3 części, dwie większe (takiej samej wielkości) i jedna mniejsza. Do jednej z większych części ciasta dodać kakao i ponownie zagnieść ciasto(...)Kakaową część ciasta i jasną mniejszą owinąć w folię i włożyć do zamrażalnika na około pół godziny. Większą, jasną częścią ciasta wylepić formę prostokątną (u mnie była 24/26 cm), lekko po nakłuwać widelcem.  Piekarnik nagrzać do 180'C, wstawić ciasto i podpiekać je około 10 minut. Po tym czasie wyjąć ciasto z piekarnika. Na podpieczone ciasto wsmarować dość solidnie

Zrób to smacznie
Prosta rolada z musem jabłkowym 131

Partiami wsypywać cukier i ubijać, aż beza stanie się gładka i lśniąca. Następnie wmieszać żółtka a na końcu wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie ze sobą połączyć. Ciasto przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni przez 25 minut. Po wyjęciu ciasta z piekarnika, gdy będzie jeszcze bardzo ciepłe(...)pomocą tego ręcznika powoli i delikatnie zawinąć ciasto w rulon. Odstawić. W międzyczasie przygotować nadzienie. Mus jabłkowy: 2 szklanki musu zagotować, aż masa będzie gorąca. Następnie zdjąć z ognia i wsypać galaretkę, dokładnie mieszając, aż całkowicie się rozpuści. Odstawić do wychłodzenia. Ciasto odwinąć z ręcznika, nałożyć mus jabłkowy i ponownie zawinąć (już bez ręcznika). Roladę przełożyć na blaszkę

My simple kitchen
Kryształek - śmietanowiec z galaretkami 289

łyżeczki proszku do pieczenia  Masa: 4 różne galaretki (czerwona, żółta, zielona, niebieska) 400 g śmietany 18% 300 ml śmietanki 30%  4 łyżeczki żelatyny 1100 ml wrzątku 3-4 łyżki cukru pudru Polewa: 100 g gorzkiej czekolady 3-4 łyżki śmietanki 30% posypka kolorowa Wykonanie: Ciasto: Mąkę przesianą przez sito mieszamy z proszkiem do pieczenia. Masło, mleko(...)kakaową i miksujemy do połączenia składników. Na końcu dodajemy porcjami mąkę i mieszamy trzepaczką lub łyżką drewnianą, aż powstanie jednolite ciasto, bez grudek. Gotowe ciasto przelewamy do blaszki (u mnie: 23 x 23 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 40-45 min. Sprawdzamy patyczkiem, czy ciasto w środku jest suche

Kuchnia MagdaLeny
Jabłecznik na kruchym cieście z kokosem wg siostry Anastazji 213

Pyszny jabłecznik z żurawiną i bezą kokosową posypany kruszonką. Niebo w gębie! Idealny na jesienne wieczory. Piekłam w formie o wymiarach 36 cm x 25 cm. Piec gadzinę w 180 stopniach,Przepis pochodzi z książki 102 ciasta z owocami. Czytaj więcej

Pychotkaaa
CIASTO Z KASZĄ MANNĄ I ANANASEM 166

matką wynalazku... mawiają :-) I tak było w tym przypadku... zabrałam się za pieczenie ciasta, a tu niemiła niespodzianka.... ktoś mi wykradł mąkę! Przecież były jeszcze 2kg, a tu końcóweczka! No taak... ale w międzyczasie piekłam bułki... i ciastka... i... wszystko się wyjaśniło :-( Zostałam więc  bez mąki, za to z ochotą na upieczenie czegoś :-)  Zaczęły się więc(...)poszukiwania przepisu na ciasto... bez mąki. Wybór padł na ciasto brzoskwiniowe z kaszką manną, które znalazłam na blogu  TUTAJ  i  TUTAJ .  Przepis lekko zmodyfikowałam wg własnego uznania i zamieszczam moją wersję tego bardzo smacznego ciasta :-) , które w smaku troszkę przypomina sernik. Składniki na ciasto: - 200 g mąki pszennej - 1 jajko - 1/2 szklanki cukru pudru

Walijskie Pichcenie
Ciasto miodowe 146

lepiej, gdyż ciasto jest po prostu przepyszne!!! Składniki: (rozm. blaszki 40x25cm)  Ciasto miodowe: 3 szklanki mąki pszennej tortowej, 250g margaryny do pieczenia, 3/4 szklanki cukru, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, 2 jajka, 3 łyżki płynnego miodu. Biszkopt: 3 jajka, 1/3 szklanki cukru, 1 budyń waniliowy bez cukru, 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej, 1/2 łyżeczki octu, 1 łyżeczka proszku(...)żółtka, 1 szklanki mąki pszennej, 1 budyń śmietankowy bez cukru. Ponadto: 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego ( gotowana przez ok.3h) lub puszka gotowej masy kajmakowej, 300g orzechów włoskich. Przygotowanie : Ciasto miodowe: Wszystkie składniki na ciasto miodowe wymieszać i zagnieść. Dobrze zagniecione ciasto podzielić na dwie części. Blaszkę  wyłożyć papierem do pieczenia. Rozwałkować ciasto, tak by było na całej

W kuchni u Moniki