Z połączenia letnich smaków powstało ciasto cytrynowe z mango i kokosem. Lekkie, delikatne, smaczne – po prostu doskonałe na ciepłe dni Uwaga: szklanka 200 ml Składniki na ciasto cytrynowe: 4 jajka 3 łyżki cukru pudru ¾ szklanki mąki 1 cytryna 1 szczypta soli Przygotowanie: Ocieram skórkę z cytryny. Z połowy wyciskam sok. Białka oddzielam od żółtek i ubijam na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodaję 1,5 łyżki cukru pudru. Żółtka ucieram z 1,5 łyżki cukru pudru, szczyptą soli i 1 łyżką soku z cytryny na ma... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...