ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:1839/2671)

Top 3 lodów w kulce - Instagram cz. VIII 114

Dzisiejszy TOP3 jest nieco oszukany 😎 Wyprzedzamy pewne fakty i mimo, że pierwszy przepis nie jest jeszcze dostępny na Instagramie (ale będzie niebawem) to gdy się tam

Candy Pandas
KOSTKA CZEKOLADOWO-KAWOWA 146

   Pyszne czekoladowo-kawowe ciacho, to gratka nie tylko dla wielbicieli kawy i czekolady. Choć osobiście nie jestem fanką ani jednego, ani drugiego, to sama

Smaczne Zdrowe
Domowy zakwas na chleb - to proste 203

własne ręce, zakasać rękawy i upiec chleb samodzielnie. Chleb piekę już 8 lat. Dzięki temu wyeliminowałam z diety sklepowe zapychacze jak również bardzo wątpliwej jakości mąkę pszenną. Na blogu zaprezentowałam już ponad 20 przepisów na chleby na zakwasie, tyleż samo przepisów na domowe pieczywo i chleby na drożdżach oraz chleby bez użycia drożdży i zakwasu. Najwyższy już czas(...)zakwasu. Powszechnie uważa się, że to to trudne, albo na pewno się nie uda. Nie bójcie się zakwasu! Stosując się do kilku prostych zasad przygotujesz go w domowym zaciszu bez problemu. No i jak dobrze pójdzie, to pierwszy zrobiony zakwas może starczyć Ci do końca życia! Mi nie starczył, ale to wcale nie znaczy, że Tobie się

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Bezglutenowe bounty domowej roboty 141

wyłącznie z pełnowartościowych i pożywnych składników, więc nie musicie się martwić o to, że spożywacie zbędne kalorie. Ten batonik dostarczy Wam cennych minerałów i tłuszczów, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania. Bez obaw możecie zajadać się nimi sami, lub podawać je swoim małym szkrabom. Ponadto przygotowanie batoników zajmuje tylko chwilę. Do dzieła! Składniki (wychodzi ok 16 batoników): 1/2 szkl surowej kaszy(...)masła) i 4 łyżki syropu klonowego/miodu. Spróbuj i zobacz czy masa jest wystarczająco słodka. Rozgrzej piekarnik do 180*C na termoobiegu. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i wylej masę formując łyżką prostokąt. Piecz 15 min w 180*C na termoobiegu. Zostaw jeszcze w wyłączonym piekarniku na 5-10 min. Przygotuj POLEWĘ : 4 czubate łyżki oleju kokosowego/masła rozpuść

Smiling Shrimp
Owsiane ciasteczka na białkach 42

bardzo prosty, pyszny i do tego dość zdrowy pomysł na wykorzystanie nadmiaru białek. Jeśli usmażyliście pączki, lub faworki i macie dylemat co zrobić z białek, bo nie lubicie klasycznej bezy to mam dla Was doskonały przepisy na ich przetworzenie. Wystarczy ubić pianę, dodać ulubione składniki, wymieszać i upiec. Prawda, że prosto?  Ponadto nadmiar białek możecie wykorzystać do przygotowania: Ciasteczka(...)cukier i ubijamy jeszcze chwilę aż się rozpuści. Wszystkie suche składniki mieszamy ze sobą dodajemy do nich pianę i mieszamy aż wszystko się połączy.  Ciasta nakładamy łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, delikatnie spłaszczamy. Pieczemy 25 minut w 180 st. C na złoty kolor.  Studzimy na kratce i chrupiemy z przyjemnością

Cynamonowe szczęście
Sernik z polewą kawową 50

oraz kawy. Ja dałam kawę zbożową. Ciasto spotkało się u mnie w domu z ogromnym entuzjazmem. Polecam i Wam. Spód : 200 g ciasteczek zbożowych/owsianych 70 g roztopionego masła Masa serowa : 800 g serka kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony (4 x 200 g) 250 g mascarpone 2/3 szkl. cukru/erytrytolu 1 op. budyniu śmietankowego, bez cukru 4 jajka 2 żółtka(...)Spód: Masło roztapiamy na malutkim ogniu. Ciasteczka umieszczamy w rozdrabniaczu i miksujemy (partiami) na piach. Łączymy z roztopionym masłem. Tortownicę o średnicy 24 cm wykładamy na dnie papierem do pieczenia. Na spodzie rozprowadzamy przygotowane ciasteczka z masłem, dociskamy łyżką lub ugniatamy dłońmi. Masa serowa: W misie miksera umieszczamy twaróg, serek mascarpone, jajka, żółtka, proszek budyniowy, cukier/erytryrol, śmietankę oraz ekstrakt

Smaki Na Talerzu
Prezenty dla kucharza 49

ziół, roślin i chwastów. Do przygotowywania cukrów smakowych, aromatyzujących mieszanek przyprawowych, ziołowych soli. Do przygotowywania marynat i bejc. Łyżka do spaghetti – jedni mówią, że niepotrzebny gadżet, inni, że bez niej nie ma życia makaroniarza. Osobiście uwielbiam za funkcjonalność oraz za fajny wygląd, który zawsze dobrze prezentuje się w kuchni. Tasak do ziół – może trochę gadżet, ale jaki klimatyczny(...)czasów. Jest nieduża i niedroga, łatwa do czyszczenia i używania. W kilka chwil robi świetny popcorn i co ważne – zdrową wersję popcornu, bo bez tłuszczu. Dla fanów kina, imprez, dla rodzin. 6 Mini piec do pizzy Wspaniała maszyna, mega nam się sprawdza. Wychodzi z niej najlepsza pizza jaką można przygotować w domu. Piec rozgrzewa się do bardzo wysokiej

Dorota Smakuje
Bułeczki cynamonowe 64

przygotować domowe mini bezy. Całość mieszamy na początku łyżką, a następnie wyrabiamy ciasto drożdżowe. Niestety ciasto drożdżowe potrzebuje minimum 10 minut mocnego wyrabiania. Powinno w efekcie końcowym być elastyczne i jednolite. Ciasto zostawiamy w ciepłym miejscu na około 1 godzinę. Wyrośnięte ciasto drożdżowe dzielimy na mniejsze części i każdy z tych fragmentów rozwałkowujemy w kształt prostokąta Rozwałkowane ciasto powinno mieć grubość(...)Następnie ciasto smarujemy masłem przygotowanym na farsz, posypujemy bardzo obficie cynamonem i odrobiną cukru. Ciasto zwijamy jak roladę od węższej strony i następnie kroimy ostrym nożem rulon na kawałki około 1 -1,5 cm grubości. Ślimaczki cynamonowe przygotowujemy z każdej części ciasta. Jeśli chcecie uzyskać efekt „wow” to każdy kawałek delikatnie dociśnijcie tak aby ciasto się rozjechało

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Czekoladowe ciasto 125

materiał na dobry przekładaniec. Najlepiej byłoby tą czekoladę podwoić ; ) No więc mamy „pawełkową” masę i przełamanie w postaci lekko kwaskowego dżemu porzeczkowego. Całość w bardzo dobrej deserowej polewie. Ciasto z gatunku tych, co raczej wszystkim do gustu przypadną ; ) Blaszka 22 x 25 cm. p { margin-bottom: 0.25cm; direction: ltr; color: #000000; line-height: 115%; text-align: left; orphans(...)Składniki na biszkopt: 5 jaj ¾ szklanki cukru ¾ szklanki mąki pszennej 3-4 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka oddzielamy od żółtek. Dodajemy do nich szczyptę soli i miksujemy na sztywno. Pod koniec dodajemy cukier i ubijamy na sztywną bezę. Dodajemy po jednym żółtku i miksujemy na najniższych obrotach. Mąkę przesiewamy z kakao i proszkiem do pieczenia

Domowe ciasta
Pyszne brownies czekoladowe z orzechami 99

czekoladowe z orzechami Składniki: Ciasto: 180g gorzkiej czekolady o zawartości masy kakaowej 70-80% 180g masła – pokrojonego na kawałki 25g kakao bez cukru 3 jajka 200g cukru (użyłam ciemnego brązowego, można użyć dowolnego, ale z ciemnym cukrem brownies ma karmelowy posmak) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 100g mąki pszennej (użyłam tortowej) 100g posiekanych orzechów włoskich Ciasto: 1. Piekarnik nastawić(...)minuty. Dodać czekoladową masę i krótko wymieszać mikserem, patrz FILM . Przesiać mąkę, dodać orzechy i znów krótko wymieszać mikserem. 4. Ciasto przełożyć do blaszki 21cm x 21cm lub 22cm x 22cm i wyrównać. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 22-27 minut (nie należy długo piec, brownies ma być wilgotne, takie troszkę zakalcowate). 5. Po wyjęciu z piekarnika odstawić

Mała Cukierenka
Ciasto kokosowe na biszkopcie 214

się w ustach, mega delikatne ciasto kokosowe na biszkopcie nasączonym aromatycznym likierem Amaretto. To bez wątpienia super proste w przygotowaniu ciasto inspirowane pysznymi pralinkami Raffaello. Biszkopt jest bardzo lekki i niesamowicie puszysty. Masa mleczno – śmietanowa natomiast gęsta i bardzo delikatna. Wszystko idealnie komponuje się w jeden z najlepszych deserów, jakie przygotowaliśmy. Ciasto Raffaello to z pewnością piękny deser(...)Zapraszamy zatem na ten pyszny deser i życzymy przyjemności nie tylko z delektowania się nim, ale również z samego przygotowywania. CIASTO KOKOSOWE NA BISZKOPCIE Składniki: Biszkopt: jajka: 4 szt. cukier: 3 łyżki sól: szczypta mąka: 3/4 szklanki proszek do pieczenia: 1 łyżeczka Masa: śmietana 30 %: 0,5 litra cukier: 2 łyżki mleko w proszku: 3 łyżki żelatyna: 3 łyżeczki

Kuchnia Na Wypasie
Ciasteczka kruche z maszynki na maśle. 111

wyrabiamy ciasto na jednolitą konsystencję. Gotowe ciasto dzielimy na  2 lub 3 mniejsze kawałki, zawijamy w folię lub wkładamy do woreczków i wstawiamy do lodówki na około 30 minut. W tym czasie przygotowujemy małą maszynkę do mielenia ( rozmiar maszynki 5 ), wyjmujemy z niej nożyk i sitko, zakładamy specjalną końcówkę do wyciskania ciasteczek. Wyjmujemy schłodzone lekko ciasto z lodówki(...)wyciskamy ciasteczka o dowolnych kształtach. Układamy je na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia ciast w niedużych odstępach. Pieczemy w temperaturze 180 C przez około 25 minut na jasnozłoty kolor. Po wystudzeniu możemy udekorować cukrem pudrem lub pokropić paskami polewy czekoladowej. Gotowe, ciasteczka wyśmienicie smakują z kawą lub herbatą.    C iasto na ciasteczka nie lepi się , doskonale nadaje

Przepisy i porady kulinarne

Proponowane wyszukiwania