ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:1838/2705)

Top 3 proteinowych serników - Instagram cz. III 165

O tym, że kochamy serniki wiecie pewnie nie od dziś bo wspominamy ten fakt na każdym możliwym kroku 😎 Nie wszystkie nasze serowe poczynania znajdują się tutaj

Candy Pandas
Pomarańczowe ciasteczka (Biscotti all'arancia) 159

Już upiekłyśmy pierwsz ą  część świątecznych ciasteczek. Wiele z nich trafi ł o do kalendarza adwentowego Emmy, reszta ciasteczek czeka na 

La grande e la piccola cuoca
Kuchnia zero waste: jak gotować bez marnowania jedzenia i promować zrównoważone życie 50

wykorzystać dostępne produkty w sposób efektywny i ekologiczny. Wpływa pozytywnie na nasze zdrowie, gdyż gotowanie bez marnowania jedzenia często wiąże się z wyborem świeżych, naturalnych składników oraz unikaniem przetworzonej żywności. Korzyści z gotowania bez marnowania jedzenia Gotowanie bez marnowania jedzenia przynosi wiele korzyści, zarówno ekonomicznych, ekologicznych, jak i zdrowotnych. Oto niektóre z nich: Ekonomiczne korzyści: Oszczędzanie jedzenia(...)przygotuj swój własny zakwas i piecz chleb bez marnowania jedzenia oraz opakowań. Warzywne placki z resztek – wykorzystaj resztki warzyw, np. ziemniaki, marchewkę czy cukinię, do przygotowania smacznych placków. Smoothie z owoców – zamiast wyrzucać dojrzałe owoce, zmiksuj je z jogurtem lub mlekiem roślinnym, tworząc pyszne i zdrowe smoothie . Zupa krem z pieczonego warzywa – upiecz ulubione warzywo

Ugotowane pozamiatane
Tarta rabarbarowa 52

Rustykalna tarta rabarbarowa z budyniem i truskawkami, bez cukru białego, to super propozycja na wiosnę i sezon rabarbarowy . Polecam ? Składniki na ciasto: 1 jajko 2 łyżki jogurtu naturalnego 100 g masła 4 łyżki ksylitolu 1 szczypta soli 400 g mąki tortowej Wszystkie składniki umieszczam w misce i zagniatam ciasto w kulkę. Odkładam. Składniki na nadzienie: 400 ml mleka(...)Gotuję, aż budyń zgęstnieje. Następnie odstawiam do przestygnięcia. W tym czasie myję i kroję rabarbar na drobne kawałki (kilka paseczków rabarbaru zostawiłam do dekoracji). Ciasto rozgniatam na blaszce (dużej, z piekarnika) wyłożonej papierem do pieczenia. Mniej więcej zachowuję formę koła. Ciasto powinno mieć grubość około 4 mm. Na środek wykładam połowę budyniu, rozprowadzam zostawiając około 4 cm rantu

Słodki sentyment
Muffinki czekoladowe 51

pyszne , mocno czekoladowe, super aromatyczne , zawartość kawałków czekolady w środku mocno zaskakuje . Dla ścisłości muffinki to małe sycące ciasto, które rozmiarem odpowiada porcji na jedną osoby. Charakteryzują się dobrze wyrośniętym i popękanym szczytem. Wyglądają doskonale w skromnej dekoracji lub bez niej. Tutaj znajdziesz dokładnie wyjaśnienie różnic pomiędzy muffinkami a babeczkami. Przepis na te cudowne smakołyki dostałam od koleżanki Emilii(...)niczego. Każdy składnik tych muffinek dodaje swoją nutkę smakową , aby razem stworzyć smak wprost nie zapomniany . Muffinki czekoladowy robimy podobnie do ciast ucieranych . Ważnym jest, aby nie mieszać za długo, ponieważ elementy spulchniające ciasta (proszek do pieczenia, soda) aktywują się w momencie połączenia z wilgocią. Więcej na ten temat znajdziesz w artykule: Dlaczego ciasto rośnie?. W kolejnych artykułach postaram

SmartBake.pl
Najprostsza kremówka z bitą śmietaną 336

ostygnięcie, przygotowanie ciasta zajmie mniej niż 45 minut (wliczając czas potrzebny do ostygnięcie ciasta francuskiego). Jak zrobić najprostszą kremówkę z bitą śmietaną? Wystarczy upiec ciasto francuskie i ubić śmietanę z mascarpone. Następnie blaty ciasta przekładamy bitą śmietaną, wierch posypujemy cukrem pudrem i gotowe.   Składniki najprostszą kremówkę z bitą śmietaną: gotowy płat ciasta francuskiego (około 275 g) 400 ml śmietany(...)mascarpone łyżka żelatyny 100 ml wody 5 łyżek cukru pudru + do posypania ciastka   Przygotowanie Ciasto francuskie rozwijamy i przekrawamy na dwie równe części. Płaty układamy w odstępie na wyłożonej papierem do pieczenia dużej blaszce od piekarnika i nakłuwamy je widelcem w kilku miejscach. Blaszkę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220 C i pieczemy przez około 18 minut

e-PrzepisyKulinarne
Pizza wegetariańska 82

całej rodziny. Przepyszne i puszyste ciasto z chrupiącymi brzegami, które zawsze wyjdzie. Do tego ulubione, dobre składniki i smaczny, ekspresowy sos pomidorowy (z koncentratu pomidorowego) oraz mozzarella. Polecam Ci zatem mój sprawdzony przepis na ciasto na pizzę oraz dobór składników, dzięki którym pizza wegetariańska zasmakuje Ci na pewno! Pizza wegetariańska SKŁADNIKI NA CIASTO: 400 g mąki pszennej 250 ml ciepłej(...)elastyczne ciasto odchodzące od dłoni. Odstaw ciasto do wyrośnięcia na 60 minut, przykryj ściereczką. Wybierz cieplejsze miejsce. Porada. Nagrzewam piekarnik do temp. nie wyższej niż 30 st. C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Wyłączam piekarnik i wstawiam miskę z ciastem na środkową półkę piekarnika przykryte ściereczką lub folią spożywczą. Po godzinie ciasto powinno znacznie urosnąć. Ciasto dzielę

Zasmakuj Kuchni
Tarta rabarbarowa 81

Rustykalna tarta rabarbarowa z budyniem i truskawkami, bez cukru białego, to super propozycja na wiosnę i sezon rabarbarowy . Polecam Składniki na ciasto: 1 jajko 2 łyżki jogurtu naturalnego 100 g masła 4 łyżki ksylitolu 1 szczypta soli 400 g mąki tortowej Wszystkie składniki umieszczam w misce i zagniatam ciasto w kulkę. Odkładam. Składniki na nadzienie: 400 ml mleka(...)Gotuję, aż budyń zgęstnieje. Następnie odstawiam do przestygnięcia. W tym czasie myję i kroję rabarbar na drobne kawałki (kilka paseczków rabarbaru zostawiłam do dekoracji). Ciasto rozgniatam na blaszce (dużej, z piekarnika) wyłożonej papierem do pieczenia. Mniej więcej zachowuję formę koła. Ciasto powinno mieć grubość około 4 mm. Na środek wykładam połowę budyniu, rozprowadzam zostawiając około 4 cm rantu

Słodki sentyment
Sernik z brzoskwiniami na biszkopcie 110

Kremowy sernik z brzoskwiniami na biszkopcie. Pyszne ciasto na deser, które łączy w sobie puszysty biszkopt i delikatny, wilgotny sernik. Czekoladowa polewa i brzoskwinie idealnie łączą oba smaki. Odpowiednie ciasto na każdą okazję. Serników robię sporo, piekę również dość często biszkopty, ale po raz pierwszy upiekłam oba jednocześnie. Obawiałam się nieco, że po obróceniu ciężki sernik zbyt mocno przygniecie delikatny(...)więcej. Ilość porcji: 20 Czas przygotowania: 50 minut + pieczenie Forma o wymiarach: 29 cm x 24 cm na 7 cm Składniki na sernik z brzoskwiniami na biszkopcie: 1 kg mielonego białego sera twarogowego (tłusty lub półtłusty) 150 g masła 4 jajka 3/4 szklanki drobnego cukru 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru (40 g) 1 łyżka soku

Kuchcik gotuje
TORCIK CYTRYNOWO MIODOWY Z BAKALIAMI 98

margaryny 2 łyżki oleju 190 g jogurtu naturalnego 1,5 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mąki ziemniaczanej 1 łyżka proszku do pieczenia sok wyciśnięty z 1/2 cytryny 1 olejek cytrynowy Krem miodowy: 2 opakowania budyni śmietankowych bez cukru 0,5 szklanki cukru 500 ml mleka 250 g margaryny 4 łyżeczki kremu o smaku miodu z cytryną i ekstraktem(...)pieczenia przesiewamy. Margarynę rozpuszczamy i odstawiamy do ostygnięcia. Ubić jajka z cukrem i cukrem cytrynowym do momentu zbielenia. Następnie dodać przestudzoną margarynę i olej, lekko wymieszać. Dodać sok wyciśnięty z połowy cytryny oraz olejek cytrynowy i jogurt - zmiksować. Na koniec dodać przesianą mąkę pszenną z ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia - dokładnie wymieszać ma gładką masę. Ciasto przelać

Ciastka - domowe słodkości
Jaglana tarta ze śliwkami 162

prostym cieście bogactwo smaku choć wygląda całkiem niepozornie i zawiera niewiele składników. Bardzo prosta, bez białego cukru i glutenu także idealna dla osób z różnymi nietolerancjami.  Składniki: 2 szklanki mąki jaglanej (dostępna na Skworcu.pl ) 120 g oleju kokosowego (można zastąpić masłem)  1 jajko 2-3 łyżki erytrolu Podane składniki przekładamy na stolnicę i szybko zagniatamy ciasto(...)usuwamy pestki, a następnie połówki śliwek kroimy jeszcze na pół. Mąkę cukier i cynamon mieszamy ze sobą, a następnie ze śliwkami. Śliwki układamy na podpieczonym spodzie blisko siebie i pieczemy 30 minut

Cynamonowe szczęście
Muffinki czekoladowe 97

mocno zaskakuje . Dla ścisłości muffinki to małe sycące ciasto, które rozmiarem odpowiada porcji na jedną osoby. Charakteryzują się dobrze wyrośniętym i popękanym szczytem. Wyglądają doskonale w skromnej dekoracji lub bez niej. Tutaj znajdziesz dokładnie wyjaśnienie różnic pomiędzy muffinkami a babeczkami. Przepis na te cudowne smakołyki dostałam od koleżanki Emilii Świątek prowadzącej SweetEmiCake . Dzięki Emi Tym przepisem dzielę się(...)niczego. Każdy składnik tych muffinek dodaje swoją nutkę smakową , aby razem stworzyć smak wprost nie zapomniany . Muffinki czekoladowy robimy podobnie do ciast ucieranych . Ważnym jest, aby nie mieszać za długo, ponieważ elementy spulchniające ciasta (proszek do pieczenia, soda) aktywują się w momencie połączenia z wilgocią. Więcej na ten temat znajdziesz w artykule: Dlaczego ciasto rośnie?. W kolejnych artykułach postaram

SmartBake.pl
Jak wykorzystać białka? Lekkie kokosanki 128

wykorzystać białka? Wiem, że część z Was robiła chrust/pączki (niekoniecznie z mojego przepisu) i zostały Wam białka. Poza bezą można zrobić z nich... KOKOSANKI.  Białka w lodówce, w szklance mogą stać kilka dni. Jeżeli dziś nie możecie już patrzeć na słodkości to zapiszcie sobie przepis i zrobicie je za kilka dni ❤️ Składniki: 3 białka 2 łyżki masła(...)ubijamy na sztywno. Stopniowo dodajemy cukier. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Białka mieszamy z wiórkami kokosowymi. W ręce formujemy kulki (bylejakie) i układamy na blaszce. Pieczemy ok. 20 min (aż się zezłocą). Inne pomysły na wykorzystanie białek: Dietetyczne ciasto biszkoptowe z pianką jogurtową Mini Pavlova Inne przepisy z kategorii NIE MARNUJĘ

Czarnawisienka