ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:737/892)

Ciasto Shrek 385

Post Ciasto Shrek pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
Śmietanowiec z kolorową galaretką. Galaretkowiec 1070

Post Śmietanowiec z kolorową galaretką pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
Kopiec kreta w innej odsłonie 332

pieczenia, 1 szklanka cukru, 3 łyżki kakao Szczypta soli, 10 g Masła, bułka tarta do wysmarowania i obsypania formy  Inne składniki: Wiśnie w syropie, 2 duże opakowania śmietany kremówki, Galaretka, Dżem wiśniowy. Przygotowanie:Ubijamy białka z odrobiną soli (wówczas  jest szybciej), dodajemy żółtka, mieszamy i dodajemy resztę suchych składników. Dokładnie mieszamy. Przelewamy do formy wysmarowanej masłem i obsypanej

cookpl
Rolada z truskawkami 371

słoneczne dni zagościły u mnie w domu.Składniki: 3 jajka pół szkl. cukru pół, szkl. mąki  3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200 ml śmietanka kremówka cukier waniliowy 200 g truskawek Przygotowanie: Oddzielamy białka od żółtka. Białka ubijamy dodając stopniowo cukier. Do ubitego białka kolejno dodajemy (wciąż mieszając) żółtka i przesiane mąki. na końcu dodajemy proszek

cookpl
Ptysie 349

razu postanowiliśmy upiec je następnego dnia. Składniki: Jedna szklanka wody (250 ml) 125 g masła lub margaryny do pieczenia 1 szklanka mąki pszennej 4 jajka 400 ml śmietany kremówki  Przygotowanie: W garnku gotujemy wodę z masłem lub margaryną. Gdy woda zagotuje się wsypujemy mąkę pszenną cały czas energicznie mieszając. Gotowe ciasto poznamy po jego szklistym wyglądzie

cookpl
Tarta czekoladowa z ricottą 142

Pieczemy w rozgrzanym do 170 stopni piekarniku przez 25-30 minut. Po upieczeniu wyjmujemy z pieca i zostawiamy do ostygnięcia, następnie wyjmujemy tartę z tortownicy.Polewa: W kąpieli wodnej mieszamy kremówkę z cukrem i dodajemy połamaną czekoladę. Cały czas mieszamy aby uniknąć przypalenia czekolady. Ogrzewamy do momentu rozpuszczenia czekolady i pozostawiamy do ostygnięcia i wlewamy do formy z ciasta

Pudełko rozmaitości
Creme brulee 131

jest prostym do wykonania deserem o delikatnej strukturze kremu przykrytego skorupką ze skarmelizowanego cukru. Kto nie próbował koniecznie musi spróbować- polecam. /przepis ze stronki mojewypieki.com/ Składniki: 300 ml śmietany kremówki 36% 1 laska wanilii 4 żółtka 3 łyżki drobnego cukru do wypieków  3 łyżki cukru do skarmelizowania (można użyć cukru brązowego) Strąk wanilii kroimy wzdłuż na pół

Pudełko rozmaitości
Potrójnie czekoladowy deser 181

taka porcja na raz jest troszkę przy duża. Z drugiej strony, to kwestia gustu :) Składniki: 60g czekolady gorzkiej 60g czekolady mlecznej 60g czekolady białej 3 opakowania po 200ml śmietany kremówki 9 łyżeczek żelatyny wrzątek  Wykonanie: Gorzką czekoladę łamiemy na kawałki i umieszczamy w rondlu. Dodajemy łyżkę śmietany. W większym garnku zagotowujemy odrobinę wody. Ustawiamy nad nią rondel i rozpuszczamy

Czerwona Porzeczka
Babeczki "Michałki" ;) 1514

masło 3/4 szklanki cukru pudru łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki miodu 3 żółtka 2 łyżki śmietany 18% Krem: 300 g cukierków Michałki- u mnie białe 2 śmietany kremówki 36% ( u mnie z Piątnicy 2x 200g) Do dekoracji M&M's Wykonanie:  Krem lepiej przygotować dzień wcześniej, ponieważ powinien chłodzić się w lodówce przez całą noc. Śmietanę

Czerwona Porzeczka
Mini serniczki HITY 162

ilość składników i podaję Wam proporcje na 12 serniczków. Polecam!     Składniki: (na ok. 12 sztuk)   Na spody: 12 ciastek Hity   Masa serowa: 250 g twarogu zmielonego dwukrotnie, w temperaturze pokojowej 120 g śmietanki kremówki(...)cukru 1 jajko w temperaturze pokojowej 2 ciastka Hity, pokruszone 2 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej   Polewa czekoladowa: 100 g czekolady deserowej 40 g śmietanki kremówki 30%   Dodatkowo: 2 ciastka Hity, pokruszone     Przygotowanie:   Spody: Formę na muffinki wyłożyć papilotkami. Na dno papilotek wcisnąć po jednym ciastku Hit.   Masa serowa:  Śmietankę kremówkę

Nastoletnie Wypiekanie
Kremówka/napoleonka z kremem budyniowo-śmietankowym 132

kremówka - z kremem waniliowo-budyniowym.  W Łodzi również są oba ciastka, ale nazywa się je już w odwrotny sposób.  Natomiast w Krakowie za kremówką uznaje się ciastko z kremem budyniowym, ponieważ napoleonka zawiera krem zrobiony na bazie białek. Ja pochodzę z Białegostoku i przyznam, że od dzieciństwa uwielbiałam napoleonki. Hmm... a z jakim kremem? Szczerze

Di gotuje
ciasto "kubuś" z delicjami i pianką 210

masę budyniową: 750 ml soku marchewkowego z brzoskwinią 2 opakowania budyniu waniliowego 2 łyżki cukru kostka masła na piankę: 400 ml śmietanki kremówki 1 opakowanie galaretki brzoskwiniowej 2 łyżki cukru pudru duża paczka ciastek typu delicje o smaku brzoskwiniowym na wierzch: 200 ml śmietanki kremówki łyżka cukru pudru  1 opakowanie śmietan-fixu wiórki z czekolady  Upiec biszkopt(...)szklanki wody i przestudzić. Kremówkę (400 ml) ubić na sztywno z cukrem pudrem a następnie wlać galaretkę. Zmiksować krótko i wyłożyć na ciasto. Od razu w piankę powtykać ciastka. Pozostałą kremówkę również ubić z cukrem pudrem i wyłożyć na piankę. Wierzch posypać czekoladowymi wiórkami. Wstawić do lodówki. Ciasto  najlepiej kroi się następnego dnia

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciastka ponczowe 113

Pyszne ciastka ponczowe podawane z sezonowymi owocami Ciastka ponczowe Składniki: Ciasto: - 250 g mąki - 1 łyżeczka suszonych drożdży - 80 g cukru - sól - 80 g masła - 1 szklanka mleka - 2 jajka Syrop: - 1 szklanka wody - 100 g cukru - skórka z cytryny - 6 łyżek rumu Dekoracja: - 200 ml kremówki - 1 łyżka cukru pudru - sezonowe owoce np. truskawki Przygotowanie: Masło podgrzewamy(...)stopni. Po upieczeniu wyjmujemy z foremek i odstawiamy do ostygnięcia. Wodę z cukrem i skórką z cytryny gotujemy 5 minut, odstawiamy do ostygnięcia i dolewamy rum. Polewamy wystudzone ciastka syropem. Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem, dekorujemy nią ciastka wraz z owocami. Życzę smacznego

Kulinarne życie
Walentynkowy jabłkowo korzenny deserek 174

sobie warstwa kruchych ciastek zmiksowanych z masłem, potem gruba warstwa  masy karmelowej z puszki. Na karmel pół litra ubitej kremówki i to nie wszystko!!! Na śmietanę położono grubą warstwę ganage  (stopiona czekolada z dodatkiem kremówki). Po schłodzeniu i zdjęciu ringu torcik wygladał obłędnie. Już chciałam się zabrać za przygotowanie tego smakołyku (miałam wszystkie składniki), kiedy  odruchowo(...)korzenny deserek 500 ml rozparowanych jabłek 5 łyżek startyego piernika lub ciastek korzennych cynamon do smaku 250 ml kremówki 4 płatki czekoladowe Zetrzyj piernika lub pokrusz ciastka korzenne. Ubij kremówkę. Do pucharków nakładaj jabłka przesypując piernikiem i cynamonem. Na końcu  nałóż warstwę bitej śmietany, posyp korzennymi okruchami i wetknij płatki czakoladowe

Gotuj Sam!
Sernik z mascarpone i białą czekoladą 249

będzie. Sernik z mascarpone i białą czekoladą Składniki: (na tortownicę o średnicy 20 cm) spód: 80 g ciastek digestive 45 g mielonych migdałów 40 g masła masa serowa: 500 g serka mascarpone 200 g białej czekolady 150 ml śmietany kremówki(...)jajka 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii frużelina porzeczkowa: 150 g czerwonych porzeczek 3 łyżki cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej dodatkowo: 250 ml śmietany kremówki (38%) Ciastka dokładnie pokruszyć, wymieszać z migdałami. Masło rozpuścić, przestudzić. Wymieszać z ciastkami. Dno formy wyłożyć papierem do pieczenia. Ugnieść na dnie ciasteczka, przyduszając dłonią lub spodem łyżki. Podpiec

Pożeraczka, czyli raz adobrze