ogórki - 26028 przepisów (strona:737/1736)

Indyjska sałatka kachumber 365

orzeźwiająca, a dodatek chili sprawia, że jest wyrazista w smaku, co sprawia, że nie jest nudna. Polecam! Indyjska sałatka kachumber Składniki:  3 garście pomidorów koktajlowych 1 zielony ogórek 0,5 czerwonej cebuli 1 zielona papryczka chili sok z cytryny (do smaku) większa szczypta kminu rzymskiego sól i pieprz świeża kolendra i mięta Przygotowanie:  Pomidory i ogórka umyć. Pomidorki(...)przekroić na ćwiartki. Ogórka przekroić wzdłuż na pół i usunąć pestki. Następnie pokroić w niedużą kostkę.  Cebulę pokroić w drobniutką kostkę. Chili pozbawić gniazd nasiennych i drobno posiekać. Wszystkie warzywa przełożyć do większej miski, dodać sok z cytryny, kmin rzymski, sól, pieprz i posiekane zioła - miętę i kolendrę. Wszystko dokładnie wymieszać i podawać. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Letnia sałatka z fetą, kuskusem i warzywami 72

ciepły dzień. Nie wymaga gotowania, więc jej przygotowanie zajmie Wam 10 minut! Posiłek drugie śniadanie, kolacja, lunch, śniadanie Kuchnia grecka, śródziemnomorska Słowo kluczowe cebula, feta, kuskus, lunch, na lato, ogórek, oliwki, papryka, prosta sałatka, sałatka, sałatka bez majonezu, sałatka grecka, sałatka na imprezę, sałatka śródziemnomorska, sałatka z kuskusem, szybka kolacja, szybka sałatka, winegret, zdrowa kolacja, zdrowe jedzenie, zdrowy lunch, zdrowy(...)Porcje 4 porcje Autor Agnieszka | na-talerzu.pl Składniki 200 g kaszy kuskus 400 ml bulionu warzywnego 200 g sera feta 1 duży ogórek 1 czerwona cebula 1½ czerwonej papryki 100 g oliwek posiekana natka pietruszki Dressing 4 łyżki oliwy 1½ łyżki soku z cytryny

Na-talerzu.pl
Sałatka ryżowa z surimi 44

dodajcie je na sam koniec, tak by jak najdłużej zachowały swoją chrupkość. 250 g paluszków surimi (mrożone) 150 g ryżu, np basmati 165 g kukurydzy 1 ogórek zielony 4 jajka panko mąka, u mnie krupczatka 2-3 łyżki majonezu granulowany czosnek papryka mielona słodka i ostra sól, pieprz Surimi odstawiamy do rozmrożenia. Dwa jajka gotujemy na twardo. Po przestudzeniu obieramy(...)kroimy w kostkę. Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie wg wskazówek zamieszczonych na opakowaniu. Odcedzamy. Ogórka, po obraniu i usunięciu gniazd nasiennych, kroimy w kostkę. Kukurydzę osączamy z zalewy. Pozostałe dwa jajka wybijamy na głęboki talerz. Doprawiamy szczyptą papryki słodkiej, ostrej, granulowanym czosnkiem oraz solą i pieprzem. Rozmrożone paluszki krabowe obtaczamy w mące, następnie w rozbełtanym z przyprawami jajku

Smaki Na Talerzu
Śródziemnomorska sałatka z tuńczykiem 61

posiłek w ciepły, letni dzień. Przygotujesz ją w 15 minut! Posiłek drugie śniadanie, kolacja, lunch, obiad, sałatka Kuchnia grecka, śródziemnomorska, włoska Słowo kluczowe ciecierzyca, karczochy, kuchnie świata, lunch, ogórek, pomidory, pomysł na letni obiad, pomysł na szybki obiad, prosta sałatka, sałatka, sałatka bez majonezu, sałatka na imprezę, sałatka śródziemnomorska, sałatka z tuńczykiem, szybka kolacja, szybka sałatka, tuńczyk, winegret, włoska sałatka(...)zdrowy lunch Całkowity czas przygotowania 15 min. Porcje 4 porcje Autor Agnieszka | na-talerzu.pl Składniki 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 1 papryka 1 duży ogórek 4 pomidory 2 dymki 70 g oliwek (u mnie zielone i czarne) 1 puszka ciecierzycy 4-5 serc karczochów w oleju

Na-talerzu.pl
Wiosenny burger ze szparagami i sosem duńskim 73

przepyszny, wiosenny sos remoulade! Remoulade to popularny zimny sos na bazie majonezu, znany także jako sos duński. Wypełnioniy po brzegi różnorodnymi dodatkami, takimi jak kapary, kiszone lub konserwowe ogórki, czy nawet anchois, dodaje daniom charakteru i świetnie komponuje się w wiosennym burgerze z rybą i szparagami. Jednak żeby burger miał w sobie tę wiosenną lekkość, zastąpiłam część majonezu(...)łyżeczki granulowanego czosnku sól i pieprz do smaku bułka tarta do obtaczania olej do smażenia Duński sos Remoulade 2 łyżki naturalnego jogurtu greckiego 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka posiekanego ogórka kiszonego 1 łyżka małych kaparów 1/2 łyżki musztardy 1 mała posiekana szalotka 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżka posiekanego szczypiorku sól i pierz czarny do smaku Do tego pół

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Piknikowa wege-kanapka z pieczonym batatem 98

wspaniałą i prostą propozycją na piknikową kanapkę! To kanapka nie byle jaka, bo między dwoma kromkami ulubionego pieczywa pyszni się stosik cienkich i wypieczonych plaserków batata, chrupie zielony ogórek eksplodujący wiosenną świeżością, nadają charakteru cebulowe krążki. Całość spaja solidna porcja hummusu z delikatnym twistem czerwonego pesto i garść pysznych kiełków. Ta kanapka to pyszna wiosenna przekąska pełna smaków i tekstur(...)łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu 2 łyżki oliwy z oliwek Do tego: 8 kromek ulubionego pieczywa hummus klasyczny czerwone pesto (ok. 1 płaskiej łyżeczki na 1 kanapkę) 1 zielony ogórek garść liści świeżego szpinaku ulubione kiełki kilka plasterków cebuli Sposób przyrządzenia: 1. Bataty dokładnie wyszoruj i odetnij końcówki. 2. Pokrój bataty w cienkie plastry grubości 3-4mm. 3. Dopraw

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Sałatka dietetyczna z kurczakiem i ryżem 59

dietetyczne przepisy, myślę że ten mu się spodoba:) Czas wykonania: 25 min Ilość porcji: 2 Składniki: 100 g ryżu 200 g fileta z kurczaka 1 świeża papryka 3 ogórki konserwowe 200 g fasoli szparagowej przyprawa do kurczaka 1 łyżka oliwy Sos: 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka musztardy ½ łyżeczki sosu sojowego szczypta soli szczypta pieprzu zioła prowansalskie Dodatkowo: papier(...)pieczenia Przygotowanie: Ryż ugotować. Fileta z kurczaka skropić oliwą i obsypać przyprawą do kurczaka. Usmażyć w całości w papierze do pieczenia. Fasolkę szparagową ugotować. Paprykę i ogórka pokroić w kostkę – wszystkie składniki wymieszać z ryżem. Sos: Wszystkie składniki na sos połączyć ze sobą. Krok po kroku: 1. Usmażyć kurczaka 2. Ugotować szparagi i pokroić resztę składników 3. Zrobić

KuchniaWeDwoje.pl
Kurczak burger 44

kalorycznej”. Czas wykonania: 30 min Ilość porcji: 4 sztuki Składniki: 4 bułki do hamburgerów 250 g fileta z kurczaka 4 plasterki sera 8 listków sałaty 1 pomidor 2 ogórki konserwowe 4 łyżki bułki tartej 1 jajko 1 łyżka przyprawy do kurczaka 2 łyżki mąki Sos: ½ puszki (130 g) pomidorów krojonych ½ cebuli 1 łyżeczka masła pieprz sól papryka mielona(...)odwróceniu na drugą stronę na każdego kotleta wyłożyć plasterek sera. Bułki podgrzać zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na każdą bułkę ułożyć liść sałaty, kawałek mięsa, plaster pomidora, kilka plasterków ogórka i polać sosem. Wszystko przykryć liściem sałaty i bułkę. Smacznego. Krok po kroku: 1. Podsmażyć cebulkę 2. Zmiksować pomidory 3. Usmażyć cebulę, wlać zmiksowane pomidory i gotować do czasu

KuchniaWeDwoje.pl
Sałatka z tuńczykiem, jajkiem i serkiem wiejskim 70

dietetyczna sałatka bez majonezu. Czas wykonania: 15 min Ilość porcji: 4 porcje Składniki: 1 puszka tuńczyk w sosie własnym lub wodzie 200 g serka wiejskiego 4 jajka 3 małe ogórki konserwowe 2 łyżki ostrej musztardy ½ pęczka szczypiorku szczypta soli szczypta pieprzu Przygotowanie: Jajka ugotować. Pokroić w kostkę ogórka i jajka oraz posiekać szczypiorek. Wymieszać wszystkie składniki, doprawić solą

KuchniaWeDwoje.pl
Sałatka koperkowa z szynką i tortellini 50

szynką. Bardzo pożywna i szybka w przygotowaniu. Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 6 Składniki: 250 g makaronu tortellini z szynką 250 g szynki 300 g sera 8 ogórków konserwowych 2 pęczki koperku 6 łyżek jogurtu naturalnego 6 łyżek majonezu szczypta soli szczypta pieprzu Przygotowanie: Makaron ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Szynkę ser i ogórka pokroić w kostkę

KuchniaWeDwoje.pl
Mini pizza w 4 smakach (wersja II) 47

łyżeczka cukru 1/2 łyżki soku z cytryny I. Kebab: 200 g fileta z indyka lub kurczaka 1 łyżka przyprawy do kebabu 1 łyżka oliwy 2 łyżki kukurydzy 3 małe ogórki konserwowe garść sałaty pekińskiej Sos czosnkowy: 3 łyżki jogurtu greckiego 2 ząbki czosnku szczypta soli szczypta pieprzu ziołowego łyżka ziół prowansalskich II. Rybna (z tuńczykiem): 80 g tuńczyka(...)będzie gęsty (sos można zmiksować za pomocą blendera na gładka konsystencję). Wersja kebab: mięso z kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć na łyżce oliwy. Dodać przyprawę wyrosi i usmażyć. Ogórka pokroić w plasterki, sałatę posiekać. Zrobić sos: mieszać jogurt z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i doprawić. Wersja z tuńczykiem: wszystkie składniki dokładnie odsączyć i wymieszać ze sobą. Wersja z serami

KuchniaWeDwoje.pl
Jajka w wiosennym sosie 41

minut! Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 4 Składniki: 4 całe jajka 1 żółtko 1 łyżka musztardy 2 łyżki gęstej śmietany 1 łyżka jogurtu naturalnego 100 g ogórka szklarniowego 6 rzodkiewek ½ pęczka szczypiorku szczypta soli szczypta pieprzu Przygotowanie: Całe jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić wzdłuż na połówki i ułożyć na półmisku. Surowe żółtko rozetrzeć z musztardą i śmietaną. Rzodkiewkę(...)ogórka pokroić w kostkę. Sos wymieszać z warzywami i doprawić do smaku solą i pieprzem. Jajka polać sosem i posypać posiekanym szczypiorkiem. Krok po kroku: 1. Jajka ugotować, obrać i przekroić na połówki 2. Żółtko wymieszać ze śmietaną, jogurtem i musztardą 3. Pokroić rzodkiewkę i ogórka 4. Wymieszać wszystkie składniki na sos 5. Jajka przełożyć do naczynia i polać sosem

KuchniaWeDwoje.pl
Sałatka z tortellini i serem pleśniowym 58

składnikowa z makaronem. Idealna do grilla, zamiast chleba Czas wykonania: 20 min   Ilość porcji: 6 porcji Składniki: 250 g makarony tortellini grzybowy 100 g sera pleśniowego 1 ogórek szklarniowy krótki 4 łyżki majonezu świeżo mielony pieprz Przytogowanie : Ugotować makaron (20 minut). W między czasie pokroić w małą kostkę ser pleśniowy oraz ogórka. Wymieszać makaron z serem i ogórkiem, dodać

KuchniaWeDwoje.pl
Ogórkowo – szpinakowy koktajl odżywczy 91

Ogórek i szpinak mają bardzo duże ilości składników i minerałów odżywczych. Warto, zatem wzbogacić swoją dietę w te produkty. Ogórkowo – szpinakowy koktajl z pewnością może zastąpić nam lunch i dodać energii na resztę dnia. Sprawdź przepis na Smoothie melonowo – ananasowe Składniki zielony ogórek 150g szpinaku łyżka miodu 1 łyżka soku z cytryny 150 ml wody Ogórkowo – szpinakowy(...)koktajl odżywczy – przepis Ogórka zielonego obieramy i kroimy w mniejsze kawałki. Razem ze szpinakiem, miodem, wodą i sokiem z cytryny dodajemy do blendera. Blendujemy do połączenia się wszystkich składników. Smacznego! Artykuł Ogórkowo – szpinakowy koktajl odżywczy pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Proponowane wyszukiwania