ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:744/892)

bezy z kremem owocowym 152

śmietany 30%, 2 – 3 pełne łyżki cukru pudru, Sos cytrynowo waniliowy: 50 ml soku z cytryny, 60 g cukru, 2 żółtka, 300 ml śmietany kremówki, 1/2 laski wanilii Bezy: Foremki do pieczenia ciastek ułożyć wypukłościami do góry i posmarować rozpuszczonym masłem. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać, aż otrzymamy sztywną, gęstą, lśniącą pianę. Dodać cukier(...)garnka i gotować mieszając, aż sos zgęstnieje. Pamiętajmy, że sos w miarę stygnięcia będzie gęstniał, więc nie przesadzajmy. Jeżeli jednak sos będzie zbyt gęsty, zawsze można dolać troszkę śmietany kremówki i zagotować. Krem owocowy : Owoce włożyć do garnka i na bardzo małym ogniu gotować. Gdy się rozgotują przetrzeć przez sito. Powinniśmy otrzymać 200 ml przecieru. Do miseczki z żelatyną wlać

królestwo garów
Prosty sernik na zimno z białą czekoladą i malinami 463

świetnie przełamuje słodycz białej czekolady. Polecam! Składniki (na małą tortownicę o śr. 18 cm): Spód: 430 g ciemnych ciastek typu oreo 130 g miękkiego masła Masa serowa: 250 g półtłustego twarogu 200 g serka mascarpone 1 szklanka schłodzonej śmietany kremówki 30% lub 36% 3 tabliczki białej czekolady (300 g) Dodatkowo: 200 g malin (lub czerwonych porzeczek) Przygotowanie(...)spożywczą. Na dnie formy i po bokach ugnieść równomiernie warstwę z ciastek. Wstawić tortownicę do lodówki na czas przygotowania masy sernikowej. 3. W kąpieli wodnej roztopić białą czekoladę. 4. Twaróg zmielić, np. w malakserze, wymieszać dokładnie z mascarpone, dodać roztopioną białą czekoladę i ponownie wymieszać. 5. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, do śmietany delikatnie wmieszać masę serową. Tak przygotowaną

Domowa Cookierenka Agi
Czarno-pomarańczowy sernik na Halloween 207

musu z dyni 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki przyprawy do piernika 45 g miodu 50 g cukru 3 jajka krem: 100 g ciastek oreo (waga bez kremu) 200 ml śmietany kremówki (38%) czarny barwnik spożywczy w paście Z ciasteczek wyjąć krem. Pokruszyć na pył wałkiem lub tłuczkiem do mięsa. Masło rozpuścić, przestudzić, wymieszać z ciasteczkami na spód

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kolorowy sernik 196

łyżka mąki kartoflanej barwniki spożywcze w proszku: czerwony, zielony, niebieski i żółty (można zastąpić pomarańczowym)  Do dekoracji 250 ml schłodzonej kremówki 30 % 1 łyżka cukru pudru kolorowe perełki cukrowe Wykonanie: Ciastka rozdrabniamy  blenderem lub w malakserze, dodajemy do  nich roztopione chłodne masło, miksujemy. Tortownicę o średnicy 20 cm wykładamy folią aluminiową(...)tortownicy wykładamy ciastka, dociskając je lekko dłonią. Tortownicę wkładamy do lodówki na 30 minut. Wszystkie składniki masy serowej powinny być w temperaturze pokojowej. Do miski wkładamy wszystkie składniki masy, oprócz barwników spożywczych. Miksujemy do uzyskania gładkiej masy, w masie nie mogą zostać grudki. Następnie masę dzielimy na 4 równe części, do każdej z nich dodajemy

Kulinarne przygody Gatity
Powrót do przeszłości, czyli sernik urodzinowy 154

inaczej - polecam serdecznie. Naprawdę warto spróbować. Cytrynowy sernik z malinami Składniki: (na tortownicę o średnicy 20 cm) spód: 120 g ciastek digestive 60 g miękkiego masła masa serowa: 500 g twarogu 3krotnie mielonego 100 ml śmietany kremówki (38%) skórka otarta z 1 cytryny sok z 1 cytryny 150 g cukru 3 jajka 300 g mrożonych malin dodatkowo(...)białej czekolady Maliny rozmrozić na talerzu wyłożónym papierem kuchennym. Ciastka dokładnie pokruszyć. Wymieszać z miękkim masłem, dokładnie ugnieść na dnie tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do lodówki na 30 minut. Piec w 200 st. C. przez 10-12 minut. Ostudzić. Twaróg utrzeć z kremówką i cukrem. Dodać skórkę i sok z cytryny, wymieszać. Po jednym wbijać jajka, dokładnie

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Bezowe gniazdka z bazyliowym kremem i owocami 155

Jeżeli istnieją anielskie desery to ten właśnie taki jest. Delikatna jak chmurka biała beza - wypieczona i wysuszona w punkt. Do tego krem na bazie kremówki i śmietankowego serka. Numerem jeden w tym ciastku jest bazylia w postaci pudru. Dodany do kremu i wykańczający wierzch sprawia, że deser jest niebiański. Ilość bazylii nie jest przesadzona - jest jej na tyle wystarczająco

VioletoweKucharzenie
Śnieżny puch - bez pieczenia 352

taką delikatną piankę? Więcej przepisów na ciasta znajdziecie na moim blogu w zakładce CIASTA Składniki 500 g sera twarogowego (dałam wiaderkowy) 400 g śmietany kremówki (36%) 2 galaretki cytrynowe 1 łyżeczka żelatyny ciastka herbatniki  cukier puder według własnego smaku (dałam 1/2 szklanki ) 1/2 szklanki wiórek kokosowych  Galaretki wraz z żelatyną rozpuścić w dwóch szklankach wody i przestudzić

O kuchni z uczuciem
Ptysie - Łabędzie 277

Pięknie prezentujące si ę  ptysie w postaci efektownych łabędzi.  Ciekawy pomysł na podanie tradycyjnego ptysia w troszkę 

Słodka Strona
SERNIK Z MASCARPONE I DŻEMEM MALINOWYM 154

serka twarogowego w wiaderku (waniliowego) 500 g sera mascarpone 3 łyżki mąki  1 szklanki cukru 5 jajek 80 ml gęstej śmietanki kremówki 36%  dodatkowo dżem malinowy sok malinowy A jak to zrobić: Ciastka pokruszyć i zblendować razem z masłem, do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Wyłożyć na spód wysmarowanej tortownicy i podpiec 5 minut w piekarniku nagrzanym

Kuchnia w opałach
krakusek (bez pieczenia) 192

wylać na krakersy, wyrównać i przykryć drugą warstwą krakersów. Odstawić aż całkowicie wystygnie.  Żelatynę rozrobić w odrobinie wrzątku. Połowę kremówki ubić na sztywno, dodać kajmak i krótko ale dokładnie zmiksować. Na końcu dodać żelatynę. Wyłożyć na ciastka i przykryć kolejną warstwą krakersów. Odstawić na chwilę, żeby zastygło.  Na krakersach rozsmarować dżem. Pozostałą kremówkę ubić ze śnieżką. Wyłożyć

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
rurki z błękitnym kremem 162

będą tak dobre.  Składniki: 225 g mąki 125 g dobrego masła 50 g cukru pudru 1 jajko szczypta soli 2 łyżki cukru na nadzienie: 250 ml śmietanki kremówki 1 galaretka niebieska Składniki ciasta posiekać a następnie szybko zagnieść. Ciasto wstawić do lodówki na pół godziny. Następnie rozwałkować na posypanym mąką blacie. Radełkiem pociąć na paski o długości około(...)około 15 minut. Wystudzić i dopiero wtedy zdjąć z foremek, ciepłe ciastka mogą się pokruszyć podczas zdejmowania.  W czasie kiedy pieką się ciastka rozpuścić galaretkę w 1/2 szklanki wrzątku i wystudzić. Kremówkę ubić na sztywno i zmiksować z galaretką. Kiedy masa zacznie tężeć przełożyć ją do szprycy lub rękawa cukierniczego i nadziewać rurki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Migdałowy sernik z jeżynami. Absolutnie wspaniały 205

lubią używać maszynki. Sernik migdałowy z jeżynami (na białkach) Składniki: (na tortownicę o średnicy 20 cm) spód: 60 g ciastek digestive 60 g ciasteczek amaretti 45 g masła masa serowa: 600 g twarogu 3krotnie mielonego 250 ml śmietany kremówki (38%) 4 białka 150 g cukru 2 łyżki budyniu waniliowego 1,5 łyżeczki ekstraktu z migdałów dodatkowo: 250 g jeżyn(...)odstawić na 1-2 godziny. Ciastka na spód dokładnie pokruszyć. Masło rozpuścić, przestudzić, wymieszać z ciastkami. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, ciasteczka ugnieść na spodzie dłonią lub łyżką. Podpiec w 180 st. C. przez 12-15 minut. Przestudzić. Twaróg, kremówkę, białka, cukier, budyń i ekstrakt dokładnie wymieszać tylko do połączenia składników (nie ubijać). Masę przełożyć na spód

Pożeraczka, czyli raz adobrze
SERNIK SMERF | rita food channel 178

wiaderka 1 serek waniliowy (125 gr) 6 łyżek cukru granatowy barwnik spożywczy Krem: 1,5 łyzki żelatyny + 1/4 szkl. gorącej wody 400 gr. śmietany kremówki 36% 4 łyzki cukru pudru Dodatki: 15 szt. ciastek delicji 15 szt. biszkoptów 2 galaretki (granatowa i niebieska) 500 gr. borówek amerykańskich 4 kostki gorzkiej czekolady foremka odpinana o wymiarach(...)galaretkę i wstawiamy do zamrażalki na 10 min. W 1/4 szklanki gorącej wody rozpuszczamy 1,5 łyżki żelatyny. Dobrze mieszamy i zostawiamy do ostudzenia. do misy miksera wrzucamy śmietanę kremówkę i ubijamy na krem. Gdy śmietana się ubije dodajemy jej troszkę (2 łyżki) do ostudzonej żelatyny żeby ją zahartować. Taką żelatynę dodajemy do bitej śmietany i dalej jeszcze chwilę mieszamy

RITA food channel
,,Tarta arbuzowa’’ 144

masła Masa arbuzowa: 1/2 kg miąższu z arbuza 3 galaretki arbuzowe lub truskawkowe około 225 g Krem: 250 g serka mascarpone 200 g śmietanki kremówki 36% 4 łyżki cukru pudru Opakowanie mini rolady Spód: Ciastka mielimy w malakserze a następnie mieszamy razem z stopionym masłem i wykładamy równomiernie dno foremki. Schładzamy przez minimum 30 minut w lodówce. Masa arbuzowa(...)minut. Po tym czasie zdejmujemy z ognia, wsypujemy galaretkę i energicznie mieszamy, aż galaretka się rozpuści. Odstawiamy do ostygnięcia. Tężejącą masę arbuzową przekładamy na spód herbatników. Krem: Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Dodajemy do niej serek i mieszamy mikserem do połączenia składników. Krem wykładamy na stężoną masę arbuzową i kładziemy do lodówki najlepiej na całą noc. Przed

Podróż w kulinaria