ciasta z owocami - 23329 przepisów (strona:165/1556)

Lekki tort jagodowo-malinowy 278

Dziś kolejne ciasto dla miłośników letnich owoców. Wprost owocowe szaleństwo :) Torcik jest bardzo prosty w przygotowaniu, jedynie czasochłonny - ponieważ nie da się ominąć czasu oczekiwania na tężenie galaretek. Ale uwierzcie mi... każda minuta jest warta poświęcenia dla tego ciasta. Składniki na biszkopt: 2 jajka 50 g cukru pudru 60 g mąki tortowej 50 g stopionego, wystudzonego masła Masa śmietanowo(...)wymieszać. Przelać ciasto do tortownicy o średnicy 26 cm,  wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać powierzchnię i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C. Piec 15-20 minut. Wystudzić w tortownicy.  Teraz czas na masę śmietanowo-jogurtowa. Galaretki zalać 1 szklanką gorącej wody, dokładnie wymieszać i zostawić do wystudzenia. Opłukać dokładnie owoce na sicie i zostawić

Świat Ciasta
Ciasto z rodzynkami i owocami z kompotu – ekspresowe 108

dokładnie takie jakiego teraz potrzebujecie. Składniki: 4 jajka 2/3 szklanki cukru 4 łyżki oleju Porządna szklanka mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia Kilka kropel ulubionego olejku do ciasta 2/3 szklanki rodzynek Owoce z kompotu Cukier puder Wykonanie: Pierwszą rzeczą którą robimy, to zalewamy gorąca wodą rodzynki, aby namokły(...)Jajka ucieramy z cukrem. Dodajemy kolejno pozostałe składniki: olej, mąkę, olejek zapachowy, proszek do pieczenia. Całość mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia ( blaszka mniejsza niż klasyczna ). Wylewamy ciasto. Na ciasto nakładamy odsączone owoce z kompotu oraz odsączone rodzynki. Ciasto pieczemy przez około 30 minut w temperaturze 180 o C. Po wystudzeniu posypujemy pudrem cukrem. SMACZNEGO

Smaki Ewy
UCIERANE CIASTO Z BORÓWKAMI 123

dlatego, że moja mama często je piecze z sezonowymi owocami, a tych - wiadomo - jesienią jest najwięcej. Właściwie to wystarczy mieć jeden "żelazny" przepis na takie ciasto, i modyfikować je tylko owocami. U mnie dziś z borówkami i morelami, a przepis na ciasto pochodzi z bloga Danusi TUTAJ, na którym znalazłam wiele fajnych, prostych przepisów bliskim

Walijskie Pichcenie
Racuchy z Truskawkami 173

Wykonanie: Truskawki opłukać, osuszyć i oczyścić z szypułek. Mąkę przesiać przez sito, dodać mleko, jajko i dokładnie wymieszać na jednolite ciasto, np mikserem. Dodać cukier i wymieszać (ilość cukru zależy od własnych upodobań, ja daje 1 płaską łyżkę, jeżeli owoce są bardzo kwaśne to posypuje(...)cukrem już upieczone racuszki). Dodać truskawki (ilość owoców też zależy od własnych upodobań. Ja daje dużo owoców dodając je partiami do ciasta w takiej ilości by ciasto oklejało owoce) i delikatnie wymieszać. Niewielkie racuszki smażyć na rozgrzanym oleju  z obu stron na złoty kolor. Podawać same, posypane cukrem lub polane zmiksowanymi truskawkami

Mama Gotuje
Pierogi z truskawkami 116

przełóż na sitko, aby obeschły. Następnie zacznij przygotowywać ciasto. Jajko sparz, a mąkę przesiej. Na stolnicę wysyp mąkę i dodaj do niej szczyptę soli. W powstałym kopczyku zrób zagłębienie, w które wbij jajko oraz wlej ciepłą wodę. Ciasto wyrabiaj dłońmi do momentu dokładnego połączenia się składników i uzyskania odpowiedniej konsystencji. Ciasto na pierogi powinno być przede wszystkim elastyczne. Nie może(...)jest zadowalająca możesz dodać mąki lub wody. Wyrobione ciasto podziel na dwie lub więcej części. Stolnicę lub inną płaską powierzchnię (np. stół) oprósz mąką i cienko rozwałkuj na nim porcję ciasta. Za pomocą szklanki wykrawaj z niego krążki, resztki ciasta zagnieć ponownie. Na każdym krążku połóż truskawkę. Większe owoce pokrój na cząstki i lekko obtocz w mące. Czynności

blog.moje-pasje.info
Naturalny tort “Red Velvet” 161

Czas przygotowania: 60 minut Ilość porcji: forma 25cm Drukuj Naturalny tort By Piotr 27 sierpnia 2018 Naturalny tort "Red Velvet", czyli słynny czerwony biszkopt przełożony kremem

Pogotujmy.pl
PLEŚNIAK Z JABŁKAMI I ŚLIWKAMI 165

Jeśli chodzi o ciasta kruche z owocami to zdecydowanie mój faworyt. Na drugim miejscu   szacuje się  CZEKOLADOWA SZARLOTKA Z BUDYNIEM .  Jestem w stanie sama zjeść od razu pół blachy :)  Żeby z tego powodu  mieć mniejsze wyrzuty sumienia zastąpiłam część mąki pszennej otrębami i zrobiła się trochę zdrowsza wersja pleśniaka. Na dodatek ciasto wyszło

Pani na deser
Ciasto z jagodami na herbatnikach 290

Ciasto na herbatnikach kakaowych z dodatkiem jagód leśnych. Szybkie w przygotowaniu, lekkie, owocowe, nie wymaga pieczenia, a przede wszystkim jest bardzo smaczne. ok 300 g herbatników kakaowych KREM JAGODOWY: 250 g serka mascarpone 1 szklanka śmietanki kremówki 30% 1 szklanka jagód leśnych 1 galaretka o smaku owoców leśnych 1 szklanka wody KREM ŚMIETANKOWY: 250 g serka mascarpone 1 szklanka

https:KKuchniaMniam
rolada bezowa z bitą śmietaną 690

Delikatny, bardzo słodki deser bezowy z bitą śmietaną. Aby przełamać słodycz dodałam galaretkę z żurawiny ale możecie zastąpić ją na przykład dżemem porzeczkowym albo świeżymi owocami

babka w formie
Biszkoptowa kostka z jagodami 285

kakaowy biszkopt przełożony delikatnym kremem jagodowym z mlekiem skondensowanym. Biszkopt jest lekki, trochę inny niż tradycyjny, a to z tego względu, że upiekłam go na samych białkach. Takie ciasto z jagodami jest bardzo fajnym sposobem na wykorzystanie białek, które często zostają w letnim sezonie przy produkcji lodów. BISZKOPT NA BIAŁKACH: 1 szklanka białek (z ok 6 jaj) szczypta soli(...)łyżki kakao woda z cytryną do nasączenia PIANKA JAGODOWA: 330 ml śmietanki kremówki 30% 200 g słodzonego mleka skondensowanego 1 szklanka jagód leśnych (mogą być mrożone) 1 galaretka z owoców leśnych 1 szklanka wody POLEWA: 100 g czekolady gorzkiej 70% 1/3 szklanki śmietanki kremówki 30% Białka ubić ze szczyptą soli. Ustawić mikser na najwyższych obrotach i dodawać porcjami cukier

https:KKuchniaMniam
Ciasto na maślance z owocami 122

Kolejny pyszny i ekspresowy wypiek :) Delikatne, mięciutkie ciasto na maślance z cudownie kwaśnymi owocami lata - porzeczkami. I ta kruszonka... Niebo w buzi :) Do tego ciasta możecie wykorzystać swoje ulubione owoce. Świetnie smakuje z jagodami, jabłkami czy żurawiną :) Najważniejsze, by pamiętać, że wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową, wtedy ciasto na pewno Wam się uda :) Polecam!  Ps. Jeśli(...)waniliowy, maślankę, olej i roztrzepane jajka, połączyć i wymieszać do połączenia składników. Blachę o wymiarach 20 x 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na wierzch wysypać owoce, tak by przykryły całą powierzchnię ciasta. Posypać kruszonką. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 45-50 minut, do tzw. suchego patyczka. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Kostka truskawkowa 252

podniebienia na cały rok jak tylko rozpocznie się sezon:) Dzisiaj małe przygotowanie do przepisów z truskawkami. Kostka truskawkowa z duża ilością galaretki i śmietankową masą na wierzchu. Użyłam mrożonych owoców ale już wkrótce możecie sięgnąć po świeże:) blaszka 20×30 cm 5 h około 20 herbatników 450 g truskawek 3 galaretki truskawkowe 250 g serka mascarpone(...)schłodzić ją do całkowitego ścięcia. (Ja wylałam galaretkę za wcześniej i herbatniki zaczęły się unosić. Tym samym zamiast tworzyć spód znalazły się w środku galaretki:) spokojnie można kończyć ciasto w takiej formie, jeżeli zdarzy Wam się coś podobnego) Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Pomieszać z serkiem mascarpone. Wyłożyć masę na stężonej galaretce. Udekorować truskawkami

Ania i Marcin gotują
Śmietankowe ciasto z truskawkami, rabarbarem i migdałową kruszonką 193

szybkie ciasto z dodatkiem śmietany która sprawia, że ciasto bardzo długo zachowuje świeżość. Mam słabość do tego typu wypieków, zwłaszcza, że można użyć do nich dowolnych owoców. Robiłam to ciasto już do tej pory ze śliwkami (klik ) a teraz przyszła pora na aktualne sezonowe owoce - rabarbar i truskawki (choć notabene - rabarbar to przecież warzywo). Całość zwieńczyłam pyszną, migdałową(...)kruszonką. Cóż więcej trzeba? Ciasto zniknęło zaraz następnego dnia i wszyscy pochłonęli je ze smakiem. Jeśli jesteście wielbicielami wilgotnych wypieków z owocami, to koniecznie upieczcie to ciasto, a na pewno będziecie zadowoleni :)   Blaszka o wymiarach 25x30 cm Składniki: Ciasto: 2 jajka 1 szklanka kwaśnej śmietany 1/2 szklanki oleju 2 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy

My simple kitchen
Placek drożdżowy z porzeczkami i kruszonką 120

dzielę dzień na sześć, robię swoje i się cieszę! Udaje się, blog nie stracił na mojej aktywności mimo malutkiej pełzającej Księżniczki w domu, dwóch kotów i upałów Są sezonowe owoce, jest kruszonka i cała blacha gorącego drożdżowego placka – czy coś jeszcze mówić?? Nie jest nowością, że pierwsze porcje w naszym domu (u mnie od zawsze:) z lekkim poparzeniem(...)miski, a miska gigant no pięknie wszystko wyrosło! Dodajemy w takim razie do masy drożdżowej pozostałe składniki i ugniatamy ok. 10 minut do ładnego i odchodzącego od ręki ciasta. Blachę smaruję masłem, wykładam ciasto, wyrównuję lekko i odstawiam na pół godziny. Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 C. Robimy kruszonkę, czyli ugniatamy szybko wszystkie składniki aż powstaną grudki. Na ciasto wykładamy

Zasmakuj Kuchni
BEZGLUTENOWE DROŻDŻÓWKI ZE ŚLIWKAMI – najlepsze! 115

bezglutenowe ciasteczka, bezglutenowe ciasta i tak jak dziś – bezglutenowe drożdżówki! To coś, co w ostatnim czasie podbija nie tylko Wasze serducha, ale i zachwyca podniebienia! Dziś razem z marką Schär przygotowałam dla Was przepis na fantastyczne, bezglutenowe drożdżówki ze śliwkami, na które mamy sezon. Gdy sezon się skończy, śliwki śmiało możemy zastąpić innymi, ulubionymi owocami! Drożdżówki są delikatne

Ostra na Słodko
ROLADA BEZOWA ZE ŚMIETANĄ I OWOCAMI 198

   Dla wszystkich wielbicieli tortów bezowych, mam nie lada gratkę... pyszną bezę, w formie rolady. To taka błyskawiczna Pavlova . Chrupiąca beza, delikatna śmietanka i orzeźwiające

Smaczne Zdrowe
Jagodzianki babeczki 237

oprószyć dokładnie mąką. Pozostawić do wyrośnięcia. Posmarować rozmąconym jajkiem i posypać kruszonką. Piec w 180*C przez 20 min. Smacznego :) Kategoria: Babeczki i muffinki , Bułki i drożdżówki , Ciasta z owocami , Na wynos , SŁODKO , Wykorzystanie żółtek Tagged: budyń , drożdże , jagody , kruszonka

https:KKuchniaMniam

Proponowane wyszukiwania