ciasta z owocami - 23329 przepisów (strona:168/1556)

proste ciasto jogurtowe z owocami 258

zamrażalniku jeszcze mam zapas borówek z zeszłego roku. A że weekend i rodzinne spotkania przed nami to ciasta nigdy za wiele. Tym razem propozycja bardzo lekka i puszysta. Ciasto jogurtowe, które każdy (naprawdę każdy) jest w stanie zrobić. Polecam również gdy niespodziewani goście zapowiedzieli się z wizytą.  Składniki: 400 g mąki 180 g cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego(...)jogurtu naturalnego  Przygotowanie: wszystkie składniki dokładnie wymieszać - Thermomix 2 min/ obr 2 / obr wsteczne jednolitą i dobrze wymieszaną masę przelać do formy  na wierzch ułożyć owoce  piec w piekarniku rozgrzanym do 180 st przez ok 40-45 min  po przestygnięciu posypać cukrem pudrem Smacznego

Gotowanie z pasją
proste ciasto jogurtowe z owocami 172

zamrażalniku jeszcze mam zapas borówek z zeszłego roku. A że weekend i rodzinne spotkania przed nami to ciasta nigdy za wiele. Tym razem propozycja bardzo lekka i puszysta. Ciasto jogurtowe, które każdy (naprawdę każdy) jest w stanie zrobić. Polecam również gdy niespodziewani goście zapowiedzieli się z wizytą.  Składniki: 400 g mąki 180 g cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego(...)jogurtu naturalnego  Przygotowanie: wszystkie składniki dokładnie wymieszać - Thermomix 2 min/ obr 2 / obr wsteczne jednolitą i dobrze wymieszaną masę przelać do formy  na wierzch ułożyć owoce  piec w piekarniku rozgrzanym do 180 st przez ok 40-45 min  po przestygnięciu posypać cukrem pudrem Smacznego

Gotowanie z pasją
pyszne ciasto z brzoskwiniami i winogronem 1352

stężenia.. Brzoskwinie odsączamy z syropu i kroimy w kosteczkę. wykonanie ciasta: Ciasto składamy w foremce, przydadzą się również tekturowe kartoniki owinięte folią spożywczą, wyższe od ścianek foremki gdyż ciasto jest wysokie. Jasny biszkopt umieszczamy w foremce wyłożonej papierem do pieczenia. Rozsmarowujemy na nim 1/3 część kremu. Na kremie układamy krążki powycinane z ciemnego biszkoptu. W wolnych miejscach układamy winogrona(...)lodówki, do stężenia galaretki. Następnie równomiernie wykładamy drugą część kremu i kładziemy ciemny biszkopt z otworkami. W środek każdego kółka układamy pokrojone brzoskwinie. Wykładamy pozostałą część masy, układamy pozostałe owoce i całość zalewamy tężejącą wiśniową galaretkę. Wstawiamy do lodówki najlepiej na noc (min. 12 godz

Domowy Smak Jedzenia
ciasto lodowiec bez pieczenia 196

składniki: 375 ml mleka 4 żółtka 180 g cukru 1 budyń waniliowy 1 łyżka mąki orkiszowej lub pszennej 200 g masła, w temperaturze pokojowej 2 łyżki

Domowy Smak Jedzenia
Malinowa rozkosz wg Aleex 154

mrożonych) • cukier do smaku Sposób przygotowania: 1. Przygotować biszkopt według tego przepisu , ale z podaną w tym przepisie ilością składników. Piec 20 minut w temperaturze 175 stopni C. 2. Ciasto ostudzić na kratce. 3. Mocno schłodzoną śmietanę wlać do wysokiego naczynia. 4. Dodać cukier waniliowy i cukier puder. 5. Śmietanę ubić na sztywną masę. 6. Żelatynę rozpuścić w 1/5 szklanki(...)gorącą!) żelatynę, od razu zmiksować. 8. Śmietanę rozłożyć na biszkoptowym blacie. Wstawić do lodówki na kilkanaście minut. 9. Rozpuścić galaretki w 3 ½ szklanki wrzątku. 10. Do galaretki włożyć owoce (mrożonych nie rozmrażać). Jeśli owoce są kwaskowe, dosłodzić do smaku. 11. Tężejącą galaretkę z owocami wyłożyć na zastygniętą masę śmietanową. 12. Wstawić do lodówki. Kroić na porcje

W mojej kuchni
Migdałowe ciasto z czereśniami 139

targu jest ich całkiem sporo. Białe, czerwone i prawie czarne. Duże i małe. Słodkie lub trochę kwaśniejsze. Nie ważne jednak jakie, bo są najlepszymi owocami wakacyjnymi! Obowiązkowo musiałam zrobić z nimi ciasto, bo nie można się nimi ciągle zajadać w "czystej" postaci. Trafiłam na przepis z bloga Ogrody Babilonu, i chociaż moje nie wygląda tak samo, to było pyszne

Pasja Smaku
BISZKOPTOWY PLACEK Z JAGODAMI 155

hojnie koleżanka ) jako dopełnienie smaku! ❤ Składniki: 400 g mąki  6 jajek 200 g cukru 1 mały cukier waniliowy (16g) 150 ml oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia dowolne owoce ( u mnie jagody) Wykonanie: Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania  dodajemy cukier i cukier waniliowy ubijając jeszcze jakiś czas. Następnie dodajemy(...)olej. Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia. Przesypujemy do masy jajecznej i delikatnie mieszaj całość łyżką. Przelewamy na blaszkę wysmarowaną masłem i posypana bułką tartą lub mąką. Na ciasto wykładamy owoce. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st na ok. 30 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem

Walijskie Pichcenie
Maślane ciasto maślankowe ze śliwkami - bez miksera, porcja na dużą blachę 89

Ciasto z owocami najbardziej smakuje latem i wczesną jesienią. Wtedy(...)owoce są najsmaczniejsze i najpiękniej pachną. Ciasta z nimi upieczone są wtedy najlepsze. No tak, ale takie ciasta mają jedną wadę: zbyt szybko znikają. Dlatego postanowiłam upiec od razu na dużej blasze. Takiej, która jest na wyposażeniu piekarnika. Jedna z nich jest głębsza, więc doskonale nadaje się do pieczenia ciast. Ciasto ze śliwkami chodziło za mną od dłuższego czasu

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ciasto kakaowe z malinami 180

Sezon na maliny ciągle trwa. Naszła mnie ochota na upieczenia prostego ciasta z tymi owocami. A tu znajdziecie przepis na jeszcze pyszniejsze ciasto  malinami. Składniki : 3 duże jajka 150 g masła 3/4 szklanki brązowego cukru 1 i 1/2 szklanki mąki 1 i 1/2 łyżki kakao łyżeczka proszku do pieczenia garść malin cukier puder do posypania Przygotowanie: Masło roztapiamy

Proste Potrawy
Kruche babeczki z morelami i bezami 237

szklanki cukru Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia i posiekać razem z zimnym masłem i cukrem. Dodać żółtka, śmietanę i szybko zagnieść ciasto. Składniki można połączyć w malakserze. Ciasto włożyć do lodówki na 30 min, a po tym czasie rozwałkować. Wykrawaczką w kształcie kwiatka wycinać ciasteczka i umieszczać je w foremce na muffinki. Przed pieczeniem schłodzić i nakłuć widelcem(...)kawałki, zasypać cukrem i podlać wodą. Podgrzewać na małym ogniu i dusić, aż morele zaczną się rozpadać. Dodatkowo można zmiksować blenderem. Żółtka utrzeć z mąkami i dodać do ciepłych owoców. Postawić na mały ogień i podgrzewać, aż masa zgęstnieje. Nie gotować. Na końcu wrzucić kawałki masła i mieszać, aż się rozpuści i połączy z kremem. Gorący wylać na upieczone

https:KKuchniaMniam
CIASTO WIŚNIOWE NA GOFRACH – bez pieczenia! 180

już kilka tygodni temu i pokazałam je już Wam na facebooku, ale tak bardzo nam posmakowało, że przygotowałyśmy je drugi raz! Tym razem zdążyłam odkroić kilka kawałków do zdjęć! Ciasto jest bez pieczenia , co sprawia, że jest błyskawiczne do zrobienia. Zamiast herbatników albo biszkoptów na spodzie tym razem są tam jednak gofry ! Zachwycają i zaskakują! Pokryte delikatną, śmietanową masą(...)śmietana 30% – 650 ml * jogurt grecki lub naturalny gęsty – 400 g * cukier puder – 4 łyżki * żelatyna – 6 łyżeczek + 1/3 szkl gorącej wody * dżem wiśniowy z owocami – 750 g + 4 łyżeczki żelatyny SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Dżem podgrzewamy, wsypujemy 4 łyżeczki żelatyny i mieszamy do rozpuszczenia. Na dnie blachy układamy gofry. 6 łyżeczek żelatyny rozpuszczamy we gorącej

Ostra na Słodko
Smerfny sernik jogurtowy 123

Pyszny serniczek na bazie skyru o dużej zawartości białka oraz serka wiejskiego. Z kolorowymi galaretkami smakuje wyśmienicie. Przypadnie szczególnie dzieciom ze względu na kolory.  250

VioletoweKucharzenie
ODRYWANE BUŁECZKI Z DŻEMEM WIŚNIOWYM MOJEJ MAMY 123

hakiem ) gładkie, dobrze napowietrzone ciasto. Zakrywamy folią ( szczelnie ) i odstawiamy na 30 minut w ciepłe miejsce. Kiedy podwoi objętość wyciągamy na obsypaną mąka stolnicę, ponownie zagniatamy. CAŁOŚĆ: Z wyrośniętego ciasta drożdżowego odrywamy małe bułeczki, spłaszczamy w dłoniach. Nakładamy porcję konfitury, dokładnie zlewamy, układamy na blasze wyłożonej papierem. Odstawiamy na ok. 20 minut. Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w 180C na złoto(...)żelatyna – 5 g * cukier – 4 łyżki * sok z cytryny – 1 łyżka * mąka ziemniaczana – 1 łyżeczka rozpuszczona w 1 łyżce wody SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Żelatynę zalewamy 3 łyżkami wody, odstawiamy. Owoce zasypujemy cukrem, podgrzewamy, aż zaczną się rozpadać i puszczać sok. Dodajemy cytrynę, mąkę z wodą, mieszamy, zdejmujemy. Wrzucamy masę żelatynową, ponownie stawiamy na palnik i energicznie mieszamy ( uwaga! Nie możemy

Ostra na Słodko
Otrębowe batoniki z płatkami jaglanymi i jagodami Goji 181

łyżeczka mielonego lnu 1 łyżka miodu prawdziwego 50g czekolady mlecznej Daktyle i jagody goji przełożyć do miseczki, zalać wrzątkiem i pozostawić do wystudzenia. U mnie stały całą noc. Kiedy owoce napęcznieją wyjąć daktyle i zmiksować je blenderem razem z wodą, w której się moczyły. Do rozdrobnionych daktyli dodać płatki jaglane, otręby, sezam, len i miód. Na końcu wmieszać jagody(...)powierzchnię deską do krojenia. Piec w temperaturze 180*C przez 10min. Przestudzoną masę pokroić na batoniki. Jeden brzeg zatopić w roztopionej czekoladzie i odstawić do zastygnięcia. Smacznego :) Kategoria: Ciasta z owocami , Ciasteczka , DLA DZIECI , Na wynos , SŁODKO Tagged: czekolada , daktyle , jagody goji , len , otręby , płatki jaglane

https:KKuchniaMniam

Proponowane wyszukiwania