ciasta z owocami - 23329 przepisów (strona:166/1556)

ROLADA BEZOWA ZE ŚMIETANĄ I OWOCAMI 198

   Dla wszystkich wielbicieli tortów bezowych, mam nie lada gratkę... pyszną bezę, w formie rolady. To taka błyskawiczna Pavlova . Chrupiąca beza, delikatna śmietanka i orzeźwiające

Smaczne Zdrowe
Jagodzianki babeczki 237

oprószyć dokładnie mąką. Pozostawić do wyrośnięcia. Posmarować rozmąconym jajkiem i posypać kruszonką. Piec w 180*C przez 20 min. Smacznego :) Kategoria: Babeczki i muffinki , Bułki i drożdżówki , Ciasta z owocami , Na wynos , SŁODKO , Wykorzystanie żółtek Tagged: budyń , drożdże , jagody , kruszonka

https:KKuchniaMniam
Ciasto biszkoptowe z truskawkami. 134

Jeśli najdzie Was ochota na coś słodkiego, to polecam szybkie ciasto biszkoptowe. Możecie je zrobić z dowolnymi owocamiOwoce opadną na dno, bo ciasto jest delikatne, ale to w niczym nie przeszkadza. Akurat trwa sezon, na świeże owoce, więc(...)przepis, może Wam się przydać :) Ciasto niby zwykłe, ale lekkie i smaczne. Mój mąż stwierdził, że takie zwykłe ciasta są najlepsze :) Coś mi się zdaje, że ma rację :) Składniki: 5 jajek 1 szklanka cukru 5 łyżek oleju 1,5 szklanki mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: truskawki, lub inne owoce cukier puder do posypania ciasta Wykonanie: Truskawki

Agusiowe smakołyki
Porzeczkowa pianka na krówkowym spodzie 229

skondensowanego niesłodzonego,  3 łyżki cukru,  galaretka porzeczkowa,  100ml śmietanki 30%,  2 łyżki cukru pudru. Porzeczki umyć, usunąć szypułki, zasypać cukrem. Odstawić na 10 minut, by owoce puściły sok. Zagotować, po czym przetrzeć przez sito. Powstały sok ostudzić, reszta nie będzie na potrzebna;) Galaretkę rozpuścić w 250ml wrzątku, przestudzić. Mleko ubijać na najwyższych obrotach przez około(...)tężejącą galaretkę i sok z porzeczek. Miksować jeszcze około 4 minut. Masę wylać na przygotowany spód. Schłodzić. Gdy pianka zastygnie ubić śmietankę z cukrem pudrem na sztywno. Udekorować wierzch ciasta śmietanką przy pomocy szprycy oraz porzeczkami

Z miłości do słodkości
Ciasto ze śliwkami i cynamonową pianką 208

części ciasta wysypać do blaszki , lekko ugnieść . Podpiec w 180'C do lekkiego zrumienienia (ok 10 min ) Przestudzić . Ciasto posypać bułką tartą. Śliwki  umyć , wypestkować . Połówki owoców ułożyć na cieście skórką do dołu. Białka ubić na sztywną pianę. Ciągle ubijając wsypywać stopniowo cukier , wlać olej i dodać cynamon  i mąkę . Pianę wyłożyć na śliwki , a na piane

Malinowa Kawiarenka
Jagodzianki 297

zamiast mrożonych owoców użyć frużelinę jagodową ze słoiczka lub gęsty dżem jagodowy . Bułki z jagodami możecie podawać oprószone cukrem pudrem lub polane lukrem zwykłym lub królewskim. Szczególnie polecam mój przepis na lukier królewski . Wypróbujcie koniecznie nasz sprawdzony przepis na jagodzianki ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Domowe jagodzianki – Składniki na 16 sztuk: Składniki na zaczyn z drożdży i ciasto

Kulinarne Przeboje
Gruszki z czekoladą , w cieście francuskim 185

dodać migdały i wymieszać. Napełnić wydrążone owoce.  Z ciasta wyciąć 4 koła o średnicy 20 cm. Na  środku każdego postawić gruszkę i owinąć ją ciastem. Jeżeli stwierdzimy że ciasta jest za dużo, nadmiar przycinamy i wykorzystujemy do udekorowania gruszek  - można przykleić wodą listki wycięte z ciasta. Gruszki postawić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia(...)się upieką i  ładnie zrumienią.Uwagi: Robiłam 3 gruszki, miałam 1 opakowanie francuskiego ciasta (275g) podzieliłam na  3 prostokąty i nimi owijałam owoce . Gybym wycinała koła, potrzebowałabym faktycznie więcej ciasta

Stare Gary
Ciasto maślankowe z jabłkami wg Aleex 133

możliwości, aby zmienić cały świat. Mogę jednak zmienić tę jego cząstkę, która jest wokół mnie. I dlatego tak robię – kupuję jabłka, zwracając uwagę, by były to polskie owoce. W tym roku odświeżę dawne przepisy na szarlotki i znajdę też nowe. Będę podawała jabłka moim chłopcom i każdego dnia zabiorę chociaż jedno ze sobą do pracy. Jabłkom przypisano wiele znaczeń(...)pieczenia, porcjami dodawać do masy jajecznej, za każdym razem dokładnie miksując do połączenia składników. 4. Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Można papier posmarować masłem. 5. Ciasto przełożyć do tortownicy, wyrównać. 6. Obrane jabłka kroić na cząstki, układać je na wierzchu ciasta, niektóre lekko wcisnąć w głąb ciasta. 7. Z 3 białek ubić pianę. Dodać pozostałe ½ szklanki

W mojej kuchni
Pavlova z kremem i owocami 321

Nie bez powodu Tort Pavlova robi taką ” furorę „.Kto raz spróbował , ten już chyba nigdy więcej nie przejdzie obojętnie wobec tej słodkości.Jak wiemy

Ostra na Słodko
MUFFINKI JOGURTOWE- BARDZO WILGOTNE 257

smakiem totalnie. Delikatne, puszyste i bardzo wilgotne, można je przygotowywać na mnóstwo sposobów, u mnie była już wersja bez dodatków, z kawałkiem czekolady (dzieci lubią takie dodatki) i z owocami. Wszystkie wersje równie smaczne. Da każdego to, co najbardziej lubi. Inspiracją był ten przepis   lekko tylko zmodyfikowany Przepis na 12 sztuk: Składniki: - 170g jogurtu naturalnego - 150g drobnego cukru(...)składników mokrych wsypać składniki suche i całość delikatnie wymieszać, nie wyrabiać, nie mieszać zbyt długo, mieszamy tylko do połączenia składników. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, rozłożyć do nich równo ciasto. Można do każdej babeczki wcisnąć po niedużym kawałku czekolady lub dodać mniejszą truskawkę, poziomki, jeżyny, itp. lub nie dodawać nic. Formę z muffinami wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Smaczne Zdrowe
Bananowiec 146

ciasto nie wyszło zbyt kwaśne). Miękkie masło ucieramy z cukrem na jasną i puszystą masę. Stopniowo dodajemy masę bananową i tężejącą galaretkę z kwaskiem. Masę wykładamy na zimny biszkopt. Dwie galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach gorącej wody. Odstawiamy. Gdy galaretka zacznie tężeć, na masie rozkładamy plasterki banana (można je skropić niewielką ilością soku cytrynowego, by nie ciemniały). Owoce zalewamy

Smaki Na Talerzu
Biszkopt z kremem malinowo – budyniowym i jeżynami 174

Pokazałam Wam kilka dni temu na moim fanpage i wreszcie udało się skleić przepis! Lekki , niesamowicie puszysty i miękki biszkopt ( przepis na niego tutaj! ) przełożony delikatnym

Ostra na Słodko
Pełnloziarniste tartaletki z morelami i borówkami amerykańskimi 97

Moje ukochane owoce lata, czyli morele i borówki amerykańskie, a do tego ciasto z pełnoziarnistą mąką  i odrobiną kakao - to nie mogło się nie udać 😍. Tymi tartaletkami zainspirowała mnie Ania z bloga Tajemnice smaku . Jej przepis co nieco zmodyfikowałam i upiekłam te pyszne chrupiące ciastka. I oto mamy pełnoziarniste tartaletki z morelami i borówkami amerykańskimi.  Mówię(...)mąką i cukrem. Dobrze schłodzone ciasto wałkujemy na omączonym blacie na grubość około 3 mm, następnie wycinamy kółka o średnicy 12 cm. Na środek kółka wykładamy owoce, a nastepnie zawijamy brzegi ciasta do środka, układamy  ciastka na blaszce. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 30 minut. Po upieczeniu studzimy na kratce, a przed podaniem posypujemy cukrem

Kulinarne przygody Gatity
CIASTO OWOCOWY POCAŁUNEK 199

Ciasto jest bez pieczenia, więc w upały nie musimy włączać piekarnika. Jest bardzo lekkie, owocowe po prostu pyszne. Polecam :) SKŁADNIKI NA BLACHĘ O WYM. 25/40 CM SPÓD: 2 opakowania okrągłych biszkoptów (360 g) słoik powidła śliwkowego ok. 300 g PIANKA: 2 jogurty greckie ( 800 g) 2 wiśniowe galaretki WIERZCH: 2 krystaliczne galaretki smak truskawka - wanilia (Dr. Oetker)  dowolne owoce

Pani na deser
BEZGLUTENOWE BUŁECZKI Z MUSEM JABŁKOWYM 151

bułeczki z musem jabłkowym. Puszyste, mimo, że bez drożdży, delikatne, lekkie. Ja nadziałam je domową konfiturą jabłkowo-agrestową – Wy śmiało możecie użyć innych dodatków – mogą to być owoce, kremy orzechowe, masła, powidła i inne nadzienia, na które macie ochotę. Zawsze będzie pysznie! Spróbujcie! Ps. takie bułeczki są idealnym pomysłem zarówno na ciepłe śniadanie, słodką przekąskę w pracy(...)jabłkowo – agrestowy DODATKOWO: żółtko do posmarowania SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, sodą, cynamonem i solą. Dodajemy miód, jogurt naturalny i roztopione masło. Wszystko razem mieszamy ( ciasto będzie klejące ). Wyciągamy na posypaną miksem stolnicę, kroimy na mniejsze kawałki, rozpłaszczamy w dłoniach, robimy wgłębienia, nadziewamy, formujemy bułeczki. Układamy na blasze i smarujemy roztrzepanym żółtkiem. Pieczemy

Ostra na Słodko