ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:144/3191)

Gotujemy kluski z MasterChef 266

pół łyżeczki soli 3 litry wody (do gotowanie) Mieszamy ze sobą suche składniki po czym dodajemy je powoli na przemian z mlekiem do ubitych jajek, mieszamy aż powstanie gładka masa. Ciasto wyciskamy do gotującej się, osolonej wody za pomocą wyciskarki do szpacli lub po prostu układamy ciasto na desce do krojenia i za pomocą noża odcinamy po kawałeczku

sierotka maRysia w kuchni
Ciasto Shrek! 324

23/33 Składniki: Biszkopt: * 5 jaj * 5 łyżek cukru * 5 łyżek mąki pszennej * 2 łyżki mąki ziemniaczanej * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 2 łyżki oleju * kilka kropel wybranego aromatu do ciast Masa Shrek'a I: * Duża butelka Pysia zielonego (kiwi+jabłko+banan) * 3 budynie śmietankowe (lub 2 duże) Masa Shrek'a II: * 400 mln śmietanki deserowej 30% * 1 galaretka agrestowa

sierotka maRysia w kuchni
Łamańce z makiem 109

żółtko 50 g masła 2 łyżki maku Mak zalać wrzątkiem, po kilkunastu minutach odcedzić na sicie, przekręcić przez maszynkę 2 razy. Dodać posiekane bakalie, miód i aromat, wymieszać masę . Ciasto zagnieść dość twarde. Schłodzić w lodówce. Rozwałkować dość cieniutko, przeciąć nożem do pizzy (radełkiem)  na ok 16 trójkątów. Upiec w nagrzanym piekarniku (180 st ok 10 min) Mak przełożyć

Gotowanie jest łatwe
Tarta zielona z serami 117

podprawić śmietaną. Wystudzić, dodać rozkruszony ser feta, starty na tarce ser żółty i jajko. wymieszać. Piekarnik nagrzać do temp 180 st ciasto podpiec przez 15 min. Wylać na ciasto masę zieloną z serem, posypać startym na tarce oscypkiem i piec przez

Gotowanie jest łatwe
Ciasto z serem, truskawkami i kokosową kruszonką 171

misce mieszamy 150 g mąki ze 100g cukru,cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia,następnie dodać 2 jajka,60 ml mleka i 100g roztopionego masła,wymieszać na gładkie ciasto,masę wylać na wysmarowanej i wysypanej mąką blaszce kwadratowej,następnie twaróg mieszamy ze śmietaną,cukrem pudrem i budyniemw proszku i 1 jajkiem,masę twarogową przełożyć na pierwszej masie, piec

Swojskie jedzonko
CIASTO JOGURTOWE ZE ŚLIWKAMI 142

jogurtu naturalnego 150 ml oleju słonecznikowego śliwki cukier puder  A jak to zrobić: Wszystkie składniki umieścić w misce. Przy pomocy rózgi, bardzo dokładnie je wymieszać na gładką masę. Ciasto powinno mieć gęstą konsystencję, co zapobiegnie opadnięciu śliwek na dno. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać i wyrównać ciasto. Na wierzchu gęsto ułożyć połówki śliwek, skórką do dołu. Piec

Kuchnia w opałach
Borówkowe pancakes z kaszy manny 143

studzimy. Po upływie wyznaczonego czasu do kaszy dodajemy 2 żółtka, roztopione masło, proszek do pieczenia oraz borówki. Mieszamy. Białka ubijamy ze szczyptą soli i dodajemy do powstałej wcześniej masy. Ciasto nakładamy łyżką na gorącą patelnię bez tłuszczu. Smażymy z obu stron na złoty kolor.    Najlepiej smażyć na malutkiej patelce do jajek sadzonych. Zajmie więcej czasu

Kuchnia w czekoladzie
Bułka sojowa 158

masą sojową, następnie dodać obie mąki, aromat, proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli i drugą połową cukru pudru. Połączyć delikatnie z masą. Ciasto przełożyć do natłuszczonej keksowej formy . Piec w temperaturze 180 stopni przez 40 minut. Podawać ze świeżym masełkiem lub konfiturą

Tradycyjna Kuchnia
Migdałowa Pani Walewska 302

rozwałkowujemy, smarujemy połową dżemu i wykładamy połowę bezy. Posypujemy migdałami. Pieczemy w temperaturze 175 st. C przez ok 40 minut. W ten sam sposób postępujemy z drugą połową ciasta. Masa: 500 ml mleka 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 żółtka 3 łyżki cukru 200 g masła kilka kropel aromatu migdałowego Połowę mleka gotujemy z cukrem. Resztę mleka

Słodka Kraina Wypieków
Lodowa kanapka z jagodami 137

soli 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 jajko +0,5 szklanki jagód, lody śmietankowe Suche składniki mieszamy razem w misce, dodajemy miękkie masło i jajko, zagniatamy do uzyskania jednolitej masy. Ciasto zawijamy w folię spożywczą i odkładamy do lodówki na min. godzinę. Można je lekko spłaszczyć, żeby szybciej schłodziło się na całej powierzchni. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na cienki placek, około

Ciastkozercy
Tartaletki z budyniem i truskawkami 97

jaki lubimy, my użyłyśmy malinowego 500 g świeżych truskawek  kilka listków mięty do ozdoby     Przygotowanie: Mąke, cukier, sól i masło, oraz jajko mieszamy razem na gładką masę. Ciasto dzielimy na 4 równe części i wkładamy na 30 min. do lodówki do schłodzenia. Foremki natłuszczamy i wykładamy ciastem. Ciasto nakłuwamy widelcem. Pieczemy w nagrzanym piekarniku

Lili w kuchni
Orzechowo-migdałowe ciasteczka i współpraca z Rossi.pl 146

stolnicę przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder. Dodajemy cukier, orzechy i posiekaną margarynę. Dolewamy mleko i olejek migdałowy. Wszystkie składniki dokładnie i szybko wyrabiamy na jednolitą gładka masę. Ciasto rozwałkowujemy na mocno oprószonej mąka stolnicy (na ok. 3-4 mm). W ciasta wykrawamy ciasteczka. Układamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, pieczemy w nagrzanym do 190*C piekarniku

VioletoweKucharzenie
Ciasteczka gryczane z masłem migdałowym, bakaliami i chia / FIT 164

łyżki suszonej żurawiny 20 pistacji 6 kostek gorzkiej czekolady SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Mąkę, otręby, masło migdałowe, banana, chia, ksylitol oraz mleko migdałowe umieszczamy w blenderze i miksujemy na gładką masę. Ciasto przekładamy do miski i dodajemy pozostałe składniki tj. słonecznik, migdały, żurawinę, pistacje oraz czekoladę (czekoladę i pistacje siekamy na mniejsze kawałki). Przy pomocy łyżki formujemy kule wielkości sporego orzecha włoskiego

DefinicjaSmaku
Domowe paluszki grissini 130

razem z cukrem. Wsyp drożdże i odczekaj ok. 5 minut, aż "ruszą" i się spienią. Dolej oliwę, a potem wsyp mąkę i sól. Wymieszaj łyżką (drewnianą), by powstała jednolita masa. Ciasto wyciągnij na oprószony mąką blat i wyrabiaj ok.  5 minut, aż będzie lśniące i gładkie. Przełóż je do miski wysmarowanej oliwą - poobracaj nim by się natłuściło. Miskę oklej

Mania Wypiekania
Kładzione kluski leniwe z serka homogenizowanego z cynamonem 211

bułki tartej cukier cynamon mielony Wykonanie: Do miski wyłożyłam serek, wbiłam jajka i wsypałam 2 szklanki mąki. Bardzo dokładnie wymieszałam łyżką, dosypując partiami resztę mąki, żeby uzyskać odpowiednią gęstość ciasta. Masa powinna być bardzo gęsta, w przeciwnym wypadku kluski rozpadną się w czasie gotowania. W dużym rondlu nastawiłam wodę na kluski. W międzyczasie na patelni rozpuściłam masło, a kiedy się

Kuchenne zapiski Edyty

Proponowane wyszukiwania