Drożdżowy pszenny chleb półrazowy z dodatkiem płatków owsianych, siemienia lnianego i prażonych ziaren słonecznika

Drożdżowy pszenny chleb półrazowy z dodatkiem płatków owsianych, siemienia lnianego i prażonych ziaren słonecznika

Drożdżowy pszenny chleb półrazowy z dodatkiem płatków owsianych, siemienia lnianego i prażonych ziaren słonecznika

Przepis na : kolacja

Dzisiaj kolejny chleb. Półrazowy, bo upieczony częściowo z mąki pszennej razowej. Powoli też przekonuję się do drożdży z torebki :) Do tej pory jakoś nie przekonywały mnie, ale ich użycie jest naprawdę wygodne. No i najważniejsze: można kupić ich zapas i nie bać się, że po kilku dniach będą nieświeże :)  Pieczywo z dodatkiem ziaren jest bardzo dobrym źródłem minerałów i błonnika. O tym, że ma wspaniały smak nie muszę chyba nikogo przekonywać? :) Składniki 300 g mąki pszennej typ 450 , 200 g mąki pszen... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codzienna kuchnia niecodzienna

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.