Bezglutenowe kluski półfrancuskie

Bezglutenowe kluski półfrancuskie

Bezglutenowe kluski półfrancuskie

Przepis na : obiad

Normalnie zakochałam się w kluseczkach francuskich!  Są banalnie proste w wykonaniu, szybkie i nie trzeba brudzić rąk. Do tego są miękkie, pulchne i smakowite.  Doskonale smakują z gulaszem czy sosem jak i z bułką tartą i masełkiem. Następnego dnia, podgrzane na patelni, nie tracą niczego ze smaku i struktury.  Polecam 😊 Składniki: 3 jaja 6 łyżek masła 150 ml wody sól do smaku 200 g mąki bezglutenowej 1 łyżka mielonego lnu Jajka, sól i masło roztrzepać mikserem - nie należy ubijać całości a jed... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ze smakiem bez glutenu

Autor

Lilu

Pasjonatka eksperymentów kulinarnych z powodzeniem testowanych na mężu i córce. Oboje dzielnie znoszą kolejne testy smaków:-)
Moim obszarem jest kuchnia bezglutenowa. Stawiam na przepisy proste, szybkie i łatwe w wykonaniu ale jednocześnie dające radość podniebieniu.
Pozdrawiam:-)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, bezglutenowe, bułki, mielone, gulasz, ciasto, sosy, ciasta z masa, kolacja, obiad, obiad na szybko, szybki obiad, szybka kolacja, szybkie ciasto, bułki bezglutenowe, proste i szybkie ciasto, proste ciasto, ciasto francuskie, ciasto francuskie

Inne przepisy z Ze smakiem bez glutenu

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.