chrupiące ziemniaki - 2705 przepisów (strona:91/181)

Sałatki na wiosnę – 12 prostych przepisów 68

bardzo proste i sycące za sprawą ziemniaków i jajek. To doskonała propozycja na szybki obiad. Zobacz przepis Sałatka z melonem, makaronem i prosciutto Wystarczy 15 minut, a nawet mniej, żeby zrobić tę szybką sałatkę, warzywno-owocową, soczystą i lekką, a równocześnie sycącą za sprawą makaronu i szynki. Sałatka z melona z makaronem jest chrupiąca, odświeżająca i może spokojnie wystąpić(...)jogurtowo-musztardowy. Zobacz przepis Sałatka z botwinki z jajkiem i bobem sałatka z botwinki jest the best: delikatna, rozpływająca się w ustach, lekko słodka. Doskonale pasują do niej młode ziemniaki i młody bób. Danie możesz zrobić w kwadrans. Przygotowanie wydłuża obieranie bobu – to mozolna praca. Jeśli masz świeży bobik nie obieraj go tylko z łupinką dodaj do sałatki. Zobacz przepis

Niedzielny kucharz
Pierś z gęsi z wiśniami i chrupiącym jarmużem 255

kupić w robalowym dyskoncie). Do tego kremowe puree oraz chrupiące chipsy z jarmużu i mamy przepyszny, wyjątkowy obiad. Można wylizywać talerz. Przepis na około cztery porcje. Pierś z gęsi z wiśniami i jarmużem: 2 piersi z gęsi ze skórą (ok. 1 – 1,2 kg) ok. 2 kg ziemniaków ok. 1/2 szklanki mleka 2 łyżeczki majeranku 4 duże garści świeżego(...)łyżką oliwy czosnkowej, posypujemy solą i rozkładamy obok gęsi. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy wszystko 10 minut. W tym czasie z patelni zlewamy tłuszcz (jest wprost stworzony do pieczonych ziemniaków, wystarczy go trzymać w lodówce, aby czekał na odpowiedni moment). Wlewamy porto i podgrzewamy, aż się zagotuje (alkohol wyparuje). Wrzucamy listki rozmarynu i wiśnie (bez rozmrażania). Gdy wiśnie zmiękną, nieco

Poezja smaku
Wegańskie placki ziemniaczane z cebulą 189

znam osoby, która by nie lubiła chrupiących placków ziemniaczanych. Każdy je zna, każdy je lubi, proste danie a takie smaczne. A jakie powinny być idealne placuszki, na pewno chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku. A co tyczy się dodatków to już sprawa indywidualna, jedni lubią ze śmietaną inni natomiast z samym cukrem. My uwielbiamy z sosem czosnkowym(...)patelni nie rozwalało a placki wyszły na prawdę bardzo dobre.  Jeśli podoba Ci się mój przepis, zapraszam do komentowania.  Przepis : (około 25 placków) Składniki: 1,5 kg ziemniaków 2 cebule 3 łyżki mąki ziemniaczanej sól, pieprz olej do smażenia ewentualnie do polania : 200 ml śmietanki roślinnej + 2 ząbki czosnku Wykonanie: 1. Ziemniaki i cebulę obieramy, myjemy

Mój pomysł na
Przepis na kurczaka w winie 206

moim domu nic się nie marnuje! Potrzebujesz nowy przepis na kurczaka to jest to danie, które na pewno polubisz. Szybkie i łatwe w przyrządzeniu. Porcja mięsa do ryżu czy ziemniaków. U nas w domu jemy kurczaka przynajmniej raz w tygodniu. Kurczak jest tani i pasuje w wielu potrawach. Pyszny w białym winie. Przepis na kurczaka Składniki: na 4 6 porcji(...)skórką przez 3 minuty. Skórka powinna być złota i chrupiąca. Odwróć i zmniejsz temperaturę. Smaż mięso przez kolejne trzy minuty. Po tym czasie dodaj pozostałe masło, tymianek i drobno pokrojony czosnek. Smaż przez 2 minuty, po czym dodaj wino. Smaż jeszcze przez 5 minut. Podaj kurczaka z ryżem lub ziemniakami. The post Przepis na kurczaka w winie appeared first

codojedzenia
Pierogi z ziemniakami 107

nadzienia z twarogiem, ziemniakami, nadzieniem rybnym. Latem fajnie sprawdzają się nadzienia owocowe, np. z truskawkami, malinami czy jagodami. Polewane są śmietaną lub jogurtem (niekiedy dodaje się do śmietany lub jogurtu cukru). Pierogi najczęściej okrasza się podsmażoną na oleju cebulką lub skwarkami, także masłem, nawet ketchupem (szczególnie te mięsne i odsmażone na złoto i chrupiące). Pierogi oprócz tradycyjnego gotowania w osolonej(...)dotarła w XIII wieku dzięki biskupowi Jackowi Odrowążowi, który to zachwycił się ich smakiem podczas swojego pobytu w Kijowie. Dziś zaprezentuję Wam pyszne gotowane pierogi z farszem z ziemniakami. Składniki: ciasto: 50 dag mąki pszennej 1 jajko 1 łyżka margaryny / masła 1 szklanka gorącej wody sól farsz: 1 kg ziemniaków 2 średnie cebule przyprawy; sól, pieprz, rozmaryn, tymianek, oregano oliwa

Zasmakuj Kuchni
Pierogi z ziemniakami 175

nadzienia z twarogiem, ziemniakami, nadzieniem rybnym. Latem fajnie sprawdzają się nadzienia owocowe, np. z truskawkami, malinami czy jagodami. Polewane są śmietaną lub jogurtem (niekiedy dodaje się do śmietany lub jogurtu cukru). Pierogi najczęściej okrasza się podsmażoną na oleju cebulką lub skwarkami, także masłem, nawet ketchupem (szczególnie te mięsne i odsmażone na złoto i chrupiące). Pierogi oprócz tradycyjnego gotowania w osolonej(...)dotarła w XIII wieku dzięki biskupowi Jackowi Odrowążowi, który to zachwycił się ich smakiem podczas swojego pobytu w Kijowie. Dziś zaprezentuję Wam pyszne gotowane pierogi z farszem z ziemniakami. Składniki: ciasto: 50 dag mąki pszennej 1 jajko 1 łyżka margaryny / masła 1 szklanka gorącej wody sól farsz: 1 kg ziemniaków 2 średnie cebule przyprawy; sól, pieprz, rozmaryn, tymianek, oregano oliwa

Zasmakuj Kuchni
Soczysty kurczak pieczony 185

Idealny kurczak to ten aromatyczny, dobrze doprawiony, soczysty w środku z chrupiącą skórką. Aby był soczysty zawsze dodaję cytrynę i wcześniej marynuję mięso przez kilka godzin, a nawet całą noc w przyprawach i oleju. Ten kurczak zawsze wychodzi idealny, pyszny, mięciutki w środku. Wystarczą tylko ziemniaki, gotowane lub pieczone, jakaś surówka i cudny syty obiad gotowy;D Albo(...)termoobiegu przez około 1,5 godziny. Kurczaka polewam co kilkanaście minut wytapiającym się z niego sosem / wodą, którą wlałam. Dzięki temu kurczak ma piękną, złocistą i chrupiącą skórkę. Podobnie zawsze postępuję z kaczką. Niektórzy pieką mięso z termometrem (koszt: około 10 - 15 zł). Wtedy taki kurczak powinien mieć blisko 85 C w jego

Zasmakuj Kuchni
Gulasz z dzika z kukurydzą 162

Chrupiąca kukurydza z soczystym mięsem dzika to idealne połączenie. Polecam mięso dzika bo jest naprawdę delikatne i soczyste. Taki gulasz idealnie pasuje do kaszy czy ryżu ale i z ziemniakami brzmi smakowicie. Gulasz z dzika z kukurydzą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
skrzydełka 137

papryką, curry i proszkiem do pieczenia.  Wyjątkowo dodałem  drugie jajko, żeby było bardziej chrupiące. Wrzucamy skrzydełka i na godzinę wstawiamy do lodówki. Potem smażymy w głębokim tłuszczu i odsączamy. Po usmażeniu mięsa, warto przygotować coś jeszcze :) Świetnie smakuje cebulka i wcześniej ugotowane ziemniaki w cieście.  Polecam ! Chrupiąco, domowo, smacznie

chleba naszego
Zupa krem z grochu 94

zwykłej zupy. Jest aksamitna i delikatna w smaku. W połączeniu z chrupiącymi grzankami to istne niebo w gębie. Taki rodzaj zupy, jest chętniej zjadany przez nasze dzieci i możemy w takiej zupce przemycić mnóstwo cennych witamin.   Składniki: groch 400 g, ziemniaki 3 szt, marchew 1 szt, cebula biała pół szt, kminek 1 łyżka

kulinarne odsłony pati
Pstrąg na parze z batatami 206

kroimy w grube plastry. Gotujemy je w wodzie lub na parze tak jak zwyczajne ziemniaki. Ja ugotowałem je na parze przykryte listkami świeżej mięty. Gdy bataty są ugotowane, przekładamy je na grilla. Doprawiamy rozmarynem. Możemy użyć oczywiście grillowej patelni. Czekamy, aż bataty zyskają chrupiącą skórkę. Umytego i osuszonego pstrąga kroimy na kawałki. Przyprawiamy solą, pieprzem i roztartym czosnkiem. Gotujemy

MarcinChef
Krem z dyni w 2 odsłonach: na słodko i ostro 111

minut. Następnie dajemy zupie przestygnąć i tłuczkiem do ziemniaków rozdrabniamy warzywa. Gdy zupa nieco przestygnie blendujemy ją na gładko.                  Jest idealna! Lekko ostra, aromatyczna, pełna smaku - najlepsza zupa krem z dyni! Swoją podaję z kleksem śmietanki i chrupiącym boczkiem, ale sprawdzą się też grzanki czy groszek ptysiowy.   Smacznego

Cooking Monster
Krem z dyni w 2 odsłonach: na słodko i ostro 161

minut. Następnie dajemy zupie przestygnąć i tłuczkiem do ziemniaków rozdrabniamy warzywa. Gdy zupa nieco przestygnie blendujemy ją na gładko.                  Jest idealna! Lekko ostra, aromatyczna, pełna smaku - najlepsza zupa krem z dyni! Swoją podaję z kleksem śmietanki i chrupiącym boczkiem, ale sprawdzą się też grzanki czy groszek ptysiowy.   Smacznego

Cooking Monster
Wątróbka kurza w pomidorach. 120

dodajemy tymianek i odrobine cukru. Sprawdzając smak aby jej zbyt nie przesłodzić. Wątróbke podajemy z ziemniakami lub kasza gryczana. Wątróbkę smażymy około 20 min. tak aby po przekrojeniu środek był brązowy i aby żadna krew sie nie saczyła.. A najlepsza jest taka z chrupiącą skórką.     Ciekawy sposób aby zachecić dziecko do zjedzenia wątróbki. Bo niestety dzieci

Radość kipiąca uśmiechem.
Zupa krem z kalafiora 139

zalewamy bulionem. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy ok. 8 min – tak, by ziemniaki były prawie miękkie. Potem dodajemy umyte różdżki kalafiora i gotujemy jeszcze parę minut – aż kalafior zmięknie. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na koniec całość blendujemy. Podajemy z chrupiącymi grzankami, u mnie dodatkowo chipsy z szynki (szynkę wrzuciłam na parę minut do nagrzanego piekarnika

psgotujemy

Proponowane wyszukiwania