chrupiące ziemniaki - 2705 przepisów (strona:88/181)

Amerykański gulasz i ziemniaki serowe , pomysł na obiad 130

ziemniaki serowe Amerykański gulasz i ziemniaki serowe , pomysł na obiad w stylu USA . Przepis pojawił się w naszej rodzince w dość nietypowy sposób . Otóż w ramach wakacyjnych eksperymentów , wpadliśmy z chłopcami na pomysł wypróbowania wojskowych racji żywnościowych z różnych krajów . Jedna z racji armii USA , tak zwana MRE zawierała właśnie taki zestaw . Czyli pachnący wędzonką , wołowy gulasz i ziemniaki(...)mąki kartoflanki , zmieszanej z wodą do zagęszczenia sosu ziemniaki : 0,6 kg młodych , małych ziemniaków 2 paczki sera topionego w plastrach , cheddar ( hohland , laktima lub inny ) sól do smaku Mięso kroimy na małe kawałki , boczek siekamy drobniutko , tak samo cebulę . Na teflonowej patelni wytapiamy boczek , do momentu , aż zrobią się chrupiące skwarki , przekładamy do brytfanki , a na wytopionym tłuszczu rumienimy

Ogrodnik w podróży
Frytki z marchewki, selera i pietruszki w sosie czosnkowym z tahini 113

Frytki z ziemniaków są pyszne, wiadomo. Ale pieczone frytki z warzyw korzeniowych z dodatkiem sosu czosnkowego z tahini i chilli są absolutnie obłędne!!! Koniecznie je zróbcie, żeby się przekonać. Chrupiące warzywa, obtoczone w kaszce kukurydzianej i ten sosik! Danie jest wegańskie i bezglutenowe, ale najważniejsze: jest przepyszne. Ja upiekłam marchewkę, seler i pietruszkę ale można dodać inne korzenie i bulwy

Smaczny zeszyt
FILET Z INDYKA SMAŻONY: przepis na soczyste sznycle z indyka 133

panierce fot. MKK Przepis na smażone filety z indyka. Soczyste sznycle z indyka smażone w chrupiącej panierce na obiad. Pyszne sznycle marynowane w soku z pomarańczy, przyprawione przyprawą do gyrosa, rozmarynem i oregano. Absolutnie rewelacyjny smażony filet z indyka. Najlepszy z pieczonymi ziemniakami i sezonową surówką . Jak zrobić smażone filety z indyka - wypróbowany, prosty przepis, składniki, przyprawy i przygotowanie

Moja Książka Kucharska
Krem kukurydziano pomidorowy 120

smakować. Sama kiedyś nie przepadałam za kukurydzą aż trafiłam na pyszną odmianę którą można chrupać i chrupać i do zupy wrzucać. 1 litr wody 3 kolby kukurydzy 2 pomidory pomarańczowe 1 cebula 2 ząbki czosnku papryczka chili natka pietruszki 3 marchewki małe 2 ziemniaki średnie 1/2 łyżeczki kurkumy sól, pieprz płatki chili olej rzepakowy Cebulę obieram i kroję drobno, czosnek

wesoła kuchnia
frytki z ziemniaków truflowych 191

morska sól do smaku - oliwa truflowa lub ulubiony sos Piekarnik rozgrzewam do 200 stopni z termoobiegiem. Ziemniaki obieram, kroję w równe słupki o boku ok 1 cm. Umieszczam w durszlaku i obficie przepłukuję zimną wodą, aby pozbyć się skrobii, a gotowa frytka była chrupiąca. Osuszam i przekładam do miski.  Dodaję olej rzepakowy, dokładnie mieszam i układam na blasze

Cook&Love
Słodkie FRYTKI Z BATATA z cynamonem 🍟👌 242

Frytki ze słodkich ziemniaków jeszcze lepiej smakują z cynamonem i cukrem, niż z solą. Jest to bardzo prosty sposób na słodką przekąskę, którą należy jeść jeszcze ciepłą. Frytki są wtedy chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku, a do tego unosił z nich będzie się zapach cynamonu. Zapraszam do obejrzenia krótkiego video przepisu, który wraz ze składnikami znajdziesz poniżej // Składniki

Via Gusto
Placki ziemniaczane z marchewką 160

smażenia Przygotowanie: Ziemniaki, marchew i cebulę obrać. Umyć i zetrzeć. Marchewkę na drobne wiórki a ziemniaki i cebulę na najdrobniejszej tarce na gładką masę. Startą masę dokładnie odsączyć na drobnym sicie. Zazwyczaj w masie jest dużo wody a odsączenie jest gwarancją smacznych, chrupiących placków bez nadmiaru tłuszczu. Do odsączonej masy dodać jajko, mąkę i sól do smaku. Dokładnie wymieszać

Ze smakiem i z pasją
Dorsz w chrupiącej panierce 203

Kawałki filetów z dorsza w chrupiącej i złocistej panierce. Dorsz delikatnie pachnie papryką i majerankiem i smażony jest na maśle klarowanym co dodatkowo daje piękny maślany aromat daniu. Taką rybkę podaję z ziemniakami z wody z koperkiem, puree lub pieczonymi ziemniakami z dodatkiem warzyw lub surówek. Składniki: 475 g filetów z dorsza ze skórą bułka tarta 2 jajka do smaku

Zasmakuj Kuchni
Udka kurczaka faszerowane pieczarkami 268

wysmarowanej oliwą a następnie doprawić solą, pieprzem i czubricą. Udka ułożyć spiętą stroną do dołu między ziemniakami. Naczynie przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 o C. Piec pod przykryciem przez 40 minut a następnie bez przykrycia do momentu aż skórka będzie chrupiąca

Mama Gotuje
Kąski z kurczaka w chipsach + film 273

Pyszne i chrupiące kąski z kurczaka w paprykowej panierce z chipsów to świetna propozycja na domowe imprezy, w towarzystwie ulubionego sosu lub ketchupu smakują najlepiej. Podane na obiad z ziemniakami lub frytkami i sałatą, stanowią smaczny oraz sycący posiłek.   składniki na 4 porcje podwójna pierś z kurczaka 2 szklanki pokruszonych chipsów paprykowych 2 jajka 5 łyżek mąki kukurydzianej olej

Smakowite Dania
Kolacja degustacyjna w Fokim z @yelpwarszawa. 137

nikt nie pomyśli, ze guacamole to azjatycki specjał ; ). Wjeżdżają przystawki, a wśród nich chipsy z ziemniaka (ziemniak kushiage, 12,30zł) na patyku i bambusowym koszyku do gotowania na parze. To podanie mnie uwiodło, chipsy też niczego sobie, nie ociekały tłuszczem i były idealnie chrupiące – brakowało tylko do nich jakiegoś ciekawego dipu. W ramach przystawek zostaliśmy również poczęstowani tempurą, w czterech

Fill The Bowl
Kolacja degustacyjna w Fokim. 109

nikt nie pomyśli, ze guacamole to azjatycki specjał ; ). Wjeżdżają przystawki, a wśród nich chipsy z ziemniaka (ziemniak kushiage, 12,30zł) na patyku i bambusowym koszyku do gotowania na parze. To podanie mnie uwiodło, chipsy też niczego sobie, nie ociekały tłuszczem i były idealnie chrupiące – brakowało tylko do nich jakiegoś ciekawego dipu. W ramach przystawek zostaliśmy również poczęstowani tempurą, w czterech

Fill The Bowl
Dzień dobry, zastałem wołowinę? Czyli przepis na wołowinę po burgundzku 144

Dodatki. Może to być nasza ulubiona kasza, domowy makaron typu fettuccine albo po prostu młode ziemniaki podsmażane na oliwie ze szczypiorkiem oraz świeżą fasolką gotowaną i podsmażoną na maśle. A gdyby to zjeść z pieczywem? A dlaczegóż by nie? Porwać w rękach chrupiąca bagietkę i wytarzać ją perfidnie w aromatycznym sosie! Wrrrr! Na koniec. 24 godziny marynowania. 4 godziny duszenia

Right Behind The Kitchen
Tortilla de patatas - pierwszy przepis 119

średnio przepadam), orzechy włoskie (sparzone i podsmażone nie są tak intensywne w smaku, a wspaniale chrupią!), pomidory (zarówno te świeże, jak i suszone) i wiele, wiele innych, czyli co tylko przyjdzie nam do głowy. Składniki na podstawową wersję: - 8 jajek - 1 kilogram ziemniaków - olej lub oliwa do smażenia - sól Przygotowanie: Najpierw ziemniaki - obieramy, myjemy i kroimy w cieniutkie plasterki

Życie zamknięte w smaku
Kaczka z wiśniowym sosem 149

Następnie kroimy na centymetrowe plastry, układamy na talerzu i polewamy sosem.  Kaczucha jest smaczna, z chrupiącą skórką- moja była trochę zbyt mocno wypieczona, ale i tak świetnie pasowała do kwaskowatego sosu. Zrezygnowaliśmy z innych dodatków, ale jak najbardziej można podać mięso z ziemniakami i jakąś sezonową sałatką. A sos, który zostanie, zutylizować w kanapce z pasztetem- okazuje się

les mirabelles

Proponowane wyszukiwania